Keresés

Részletes keresés

robotnico Creative Commons License 2001.08.17 0 0 145
Elírás volt ugyan, de kötekedj nyugodtan! Nem nagyon érdekel egyébként emberünk (Gigi -gigolo). Amit játszik köze nincs a house zenéhez, egyszerű, mainstream popzene, semmi közöm hozzá! :)
Lovetta:
Valóban tele vannak diszkókkal a városok, de az igényes elektronikus tánczenét preferáló klubbok azért hátrányban vannak a tingli-tangli-kékaszemedbabám stílusú borzadályokkal, akik magukat House klubbként hírdetik, és közben az Ámokfutók, United, és hasonló szívonaltalan borzadályokkal büntiznek (közük nincs a az elektronikus tánczenékhez). A pénz benne van persze, de a Danubius szintű nyálzenékben több van, mitöbb az konkrétan a lóvéra megy. Sőt! Elisermerhetnéd, hogy biza' a rockzenében is rengeteg pénz van, különben miért adnának ki egyes zenekarok Best of, Live..., és hasonló lemezeket? A zene értékét mióta kell annak meghatároznia, hogy milyen hangszerekkel készül, meg hogy élő -e, vagy sem? Semmi köze a dolognak a végeredményhez, a minőségen van a hangsúly!
djkalo:
HipHop-ban semmi üzlet??? Ez azt hiszem az év poénja! Mit gondolsz kik keresnek a legtöbbet Amerikában a zenei életben a nyálzenekarok után? A Hip-hop/rap előadók. Bizony. Már olyan szinten megy az üzlet, hogy a rapperek nyitott Mercik mellett milliós cuccokban, fuxokkal a nyakukban pózolnak, a belső borítón pedig elolvashatod, honnan kérték kölcsön a cuccokat. :) A Bomfunk MC's éppen az adott zenei áramlatokat próbálta meglovagolni egy kis lóvé érdekében ("lopjunk egy kis house alapot, nyomjunk rá egy mainstream flowt, közérthető megfejtésekkel, biztos kaszálni fogunk" alapon) kis , a Run DMC-nél elfogyott a pénz, azért tértek vissza (ez meg nem pletyka, hanem tény) , Szabi pedig kihasználta, hogy Magyarországon éppen abban az időben nagyon mentek a heppi-hangulatú rap-cuccok (Animal Cannibals).
Előzmény: djkalo (140)
Justis_4_US Creative Commons License 2001.08.15 0 0 144
oké.

Értem.

De mégis...

LONG LIVE THE METAL!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: robotnico (135)
Lovetta Creative Commons License 2001.08.15 0 0 143
Azért nem értek teljesen egyet, mert a Sziget valóban fesztivál, de amíg a diszkókkal tele van a város, addig igényes klubot elvétve találni. Nagy az igény az ún. alterockra, de sajnos a több lé még mindig a diszkóból folyik be, ami szerintem nem igényes. De ugyanez jellemző a kereskedelmi rádiókra is...
A Szigetre egyértelműen a pénz miatt került be a diszkósátor, amit minden zenekedvelő egyén nehezményezett. Amúgy ezzel a hitelét vesztette el. Sajnos elmúlt már az az idő, amikor az egyik főrendező lépten-nyomon azt skandálta, hogy azért kell egy ilyen hely, hogy mi is tudjunk szórakozni. Azaz a "rétegzenét" kedveljük. Vagy inkább az élőzenét...
Előzmény: djkalo (140)
kovacs zoli Creative Commons License 2001.08.15 0 0 142
a hip hopban mai napig nincs üzlet?
Itthon?!
Kartel, Anal Cannibal, Baci-Szabi...
+ az összes dagadt macsó nyócker paraszt
tudom, neked ez bizti ilyen magyarfeeling, de akkor is hip és hop

Előzmény: djkalo (140)
Zozi79 Creative Commons License 2001.08.15 0 0 141
rockklub, mi? szerinted van még valahol ilyen? és szerinted meghívnak bárkit is a Szigetre, amiben nincs üzlet?
Előzmény: djkalo (140)
djkalo Creative Commons License 2001.08.14 0 0 140
Gigi'd Agusino" :))))))) Azért leglább megtanulhatnád rendesen leirni: Gigi'd Agostino

"A Sziget azért lett, hogy azok az emberek is szórakozhassanak, akik a diszkót nagy ívben elkerülik."

Tény hogy főként az alteros irányvonalat kedvelők szórakozóhelye a sziget, ill annak indult, de az előző mondatod miszerint a Sziget azért lett hogy azok is tudjanak szórakozni, akik discoba nem jártak ez hülyeség. Ugyanis a Sziget nem egy szórakozóhely, hanem egy fesztivál.

Mint ahogy egyesek hétvégéken discoba járnak, ugyanúgy azok akik az elektronikus zenét nem kedvelik rockklubba járnak, vagy rapbuliba, sajna ez utóbbi szinte alig van. Tehát az alterosok ugyanannyira tudnak hétvégéken szórakozni, mint mi. Fesztiválunk viszont nekünk nincs /elektronikus zenét kedvelők, vagy hiphop-ot hallgatók/, úgyhogy a Szigeten azért kell ezeknek a stilusoknak is jelen lenniük, mert igazi nagy fesztivál csak egy van, és az úgy az igazi, és csak úgy érdemli meg igazán a Diáksziget nevet, ha ott tényleg mindenki megtalálja a magának való zenét. Pontosan ez az amire a szigetszervezők rájöttek. Mert pl a HipHopban mind a mai napig semmi üzlet nincs mégis lett a Siemensben East European HipHop Festival, na meg kint volt a Bomfunk, a Run DMC és Szabi is.

AgentOrange Creative Commons License 2001.08.14 0 0 139
--------Mambo Kurt---------

biztosan fura, de nekem ő tetszett legjobban a nagyszinpadon.

ready Creative Commons License 2001.08.14 0 0 138
Nos en ebben az emlegetett party arenaban tavaly voltam, es akkor jol ereztem magam (talan kevesebb grizzly volt akkor)Most viszont a cinetrippes reszt nagyon otletesnek talaltam...Kaar , hogy a minden zenei iranyzatban a goa sajnos jo ideje nem fer bele, (eleinte volt), bar lehet csak azert mert az emberek 90 %-s spanglizik vagy egyeb, azt pedig a szigeten elvileg tilos....
Grof Creative Commons License 2001.08.13 0 0 137
Benedek mester tényleg óriási volt,
"Ti vagytok az én virágaim!" :-)
Előzmény: FrédY (124)
Grof Creative Commons License 2001.08.13 0 0 136
Szerintem pontosíts, hogy mire reagálsz, mert azért nem mindenki "rocker" (ami legalább annyira egyszerűsítő megjelölés, mint a technos), aki nem hallott még elektronikus zenékről, azt pedig végképp nem állította senki, hogy Gigi d'Agostino az elektronikus zenék csúcsa. :-)
Előzmény: robotnico (135)
robotnico Creative Commons License 2001.08.13 0 0 135
Igen érdekes dolgokat mond néhányótok, de néhány beírásnak nem sok értelme van. Megtanultam a toleranciát, ezért nem vagyok mérges a "köcsög teknós" és hasonló kedves jelzőkre. De néhány dolgot ti sem tudtok, kedves rockkerek. Pl, nem csak techno, meg house lehet ez a zene amit ti nem komáltok, hanem deep house, progreessive, tech-house, jazzyhouse, deep trance, ambient, stb. Egy szóval elektronikus zene. Az elektronikus zene nem ám az, amit a Z... akarom mondani VIVA+ban hallotok. Nem Náksi&Brunner, Alice Deejay, DJ Sterbinszky, ATB, Brooklyn Bounce az értékes előadói, képviselői a műfajnak. Nektek ez ugrik be rögtön a műfajt említve. Sokkal építőbb jellegű dologgal szolgálnak például magyar részről: Anorganik, Eclectica, Yonderboi, Slam JR. etc., mert lehetetlen őket felsorolni. Külföldön meg hatvnyozottan vannak jelen. Fatboy Slimtől kezdve Daft Punk-on és John Digweeden át egészen DJ Spooky-ig vagy az Autechre-ig.
Nem Gigi'd Agusino csinálja a house zenét, hanem annál inkább Pete Walshe, Restless Soul, Addvibe.
Nem a VIVA -s Mauro Picotto, stb csinálja az igazi, értékes, utaztató trance számokat, annál inkább Satoshi Tomiee, és Jimmy Van M
Nem a Scooter a techno, hanem annál inkább Chris Liebing, Green Velvet, Mhonolink.

A lista korántsem teljes.

Peace!

Előzmény: Lovetta (134)
Lovetta Creative Commons License 2001.08.13 0 0 134
A Sziget azért lett, hogy azok az emberek is szórakozhassanak, akik a diszkót nagy ívben elkerülik. Pont ez nincs ma már kinn. A pénz sajnos elvette a szervezők eszét. Nem rossz a Sziget, de a nyafogós patáslányok meg a hozzájuk hasonlók inkább maradjanak otthon, vagy menjenek szoliba :)
Előzmény: fanfan13 (132)
Grof Creative Commons License 2001.08.13 0 0 133
"Egyébként a Nagyszinpaddal nem értek egyet! Szerintem elment populárisabb irányba!"
OK, de nem ugyanezt írtam én is? Mert akkor ne vesszünk össze. :-)
Előzmény: fanfan13 (132)
fanfan13 Creative Commons License 2001.08.12 0 0 132
Bocsi, de én azon problémáztam, hogy tulságosan átfordult valami mássá a Sziget, a kezdetekhez képest. És abban az évben (években) szinte alig volt olyan zene, amely akkor ugye nem volt divatban. Ellenben a Szigetet elárasztotta a tévékből, rádiókból is folyó tucatzene. Előtte a Sziget olyan hely volt, ahol olyan zenét hallhattál, amit egyébként máshol nemigen.
Az utóbbi években viszont elkezdett ujra visszarendeződni az arány.
Igy aztán semmi bajom a technoval, raveval, ha annak megvan a helye. Én sem csak a Metal Hammer sátornál voltam egy hétig, és mivel utálom, ezért a techno sátrat kikerültem.
Egyébként a Nagyszinpaddal nem értek egyet! Szerintem elment populárisabb irányba!
Előzmény: Grof (128)
FrédY Creative Commons License 2001.08.12 0 0 131
Nem parázni mentem be, és nem is paráztam. Ezek az izomagyúak elsősorban egymással "harcoltak", így a "szúrós tekintetek" sem nekem szóltak, hanem egymásnak. Tehát parázni nem volt oka senkinek, ettől függtelenül az egész hangulat sokkal rosszabb volt ott, mint a többi helyszínen. (legalábbis szerintem)
Előzmény: MGperY (130)
MGperY Creative Commons License 2001.08.12 0 0 130
"Ezzel szemben a New Yorkban kigyúrt figurák szúrós"
ez butaság, ha parázni mentél be akkor parázz: én vasárnap este akkorát ugráltam a NY sátorban mint állat, se fux se testépítés, mongyuk lehet én voltam a legöregebb (30,5) de leszartam őket mert táncolni mentem és sikerült. de pl a tilos annyira gagyi volt hogy még, mindenki kibaszott lazára öltözve semmi zenére rázna ide oda amolyan teszetosza itt-kell-lennem-mert-a-drumandbéz-az-kirély nézéssel: én meg ettől vagyok rosszul.
Előzmény: FrédY (124)
Grof Creative Commons License 2001.08.10 0 0 129
Abban viszont FrédY-nek is igaza van, hogy NYPA-ban nincs az a közvetlen hangulat, mint máshol.
Grof Creative Commons License 2001.08.10 0 0 128
Épp te beszéltél nemrég toleranciáról, szerintem Szigeten épp ez az egyik legjobb dolog, hogy minden megfér egymás mellett. A felhígulásban igazad van, főleg a Nagyszínpad programja ment el egyre inkább populáris irányba. A techno-arcok kevesebben biztos nem lettek, de idén az összes hasonló helyszín egymás közelébe került (OK, tudom, hogy pl. Tilos-t sokan nem neveznék hasonlónak). Én jártam NYPA-ban is, a metál-pólós és egyéb hagyományos Sziget-arcok (persze nem túl sokan) együtt szórakoztak az új közönséggel minden probléma nélkül.
Előzmény: fanfan13 (127)
fanfan13 Creative Commons License 2001.08.10 0 0 127
A Sziget felhígulása igazán kb. 3 vagy 4 évvel ezelőtt volt igazán látványos és bosszantó. Volt egy hirtelen hátraarc, amikor tényleg elözönlötték a szigetet a kigyúrt kopaszok és a hernyótalpas szolicicák. És akkor a zenei felhozatal is rém siralmas volt. Akkor azt hittem, ennyi, jövöre én már ide be nem teszem a lábam. Aztán mégis betettem... Aztán ezek az arcok szerintem, ahhoz képest kevesebben lettek... Vagy csak tényleg egy helyre tömörültek.. De hát nem is nekik való a sziget... Aaaaz a sok pooor, jaj! (nyavajgósan olvasd), meg az a sok ember, aki nem fésülködik... :-))))
Egy ilyen párbeszédet hallottam tavaly két szökécskétől...
Előzmény: Lovetta (125)
Grof Creative Commons License 2001.08.10 0 0 126
Nem láttam, de mindenképpen jobb, mint azok, akiknek még Szigeten is van arcuk playback-elni, pl. Pataky Attila...
Előzmény: Lovetta (125)
Lovetta Creative Commons License 2001.08.10 0 0 125
A Sziget "fénypontja" Ágnes Vanilla kisasszony volt! Volt mersze, hogy kiálljon a színpadra és nagyon rossz hangján, hamisan elnyögjön egy pár számot. Nem hittem a fülemnek! Ezért van az, hogy sokan gyengének találják a Szigetet. Mert igénytelen, rossz fellépőket is meghívnak. A diszkó meg egyenesen a Sziget felhígulását jelenti. Gagyi hely, gagyi emberekkel, gagyi tamtammal.
FrédY Creative Commons License 2001.08.10 0 0 124
Üdv!

Én csak egy napra tudtam felmenni az idén (szombat), de az szerintem qrva jó volt! Uhrin Benedek szenzációs!!!!

Sokan mondták itt, hogy nem kell a discos, techos zene a szigetre, és itt elsősorban a New York Party Arénát fikázták. Hát ezzel kapcsolatban volt valami igazuk, meg kell mondjam.

Pedig nekem semmi bajom ezekkel a zenei irányzatokkal, és bár otthon nem ilyeneket hallgatok, de pl discokban is megfordulok, nem is olyan ritkán. Ettől függetlenül a NYPA borzalmas volt, és hihetetlenül nem a Szigetre való! Nagyon poénos volt összehasonlítani a party arénában lévő társaságot, az ott lévő hangulatot az összes többi sátorban fellelhető emberekkel és hangulattal... Ég és föld! (Pedig pl a Tilos Rádió sátrában gyakorlatilag ugyanazt a stílust nyomták, de a különbség mégis óriási volt) Az összes helyen közvetlen, felszabadult emberek, akik láthatóan azért voltak ott, hogy jól érezzék magukat, bulizzanak. Óriási hangulat, hatalmas tombolás, jó csajok, mindenki haverja mindenkinek, stb...

Ezzel szemben a New Yorkban kigyúrt figurák szúrós, amolyan "ne nézz rám mert orrbabaszlak!" tekintettel lépkedtek jobbra- balra totál egykedvűen, vagy éppen pózoltak a pultnál gondosan ügyelve arra, hogy az összes izmukat a lehető legjobban befeszítsék. Tiszta lélektani hadviselés látszott a szemekben, ahol mindenki ellensége mindenkinek... Eközben a szőkített miniszoknyás szolis cicák próbáltak táncolgatni, miközben hol a többi plazacicára, vetettek lesajnáló pillantásokat, hol meg a tenyészbikák nyakából lógó fuxok vastagságát méregették. Na ezeknek az "embereknek" tényleg semmi keresnivalójuk a Szigeten... Szerencsére gondosan ügyeltek arra, hogy még véletlenül se keveredjenek a "plebssel", így nem nagyon kolbászoltak el a Party Aréna közeléből, és nem rontották el a többi helyszín hangulatát.

Összességében a Sziget baszott jó, jövőre nincs az az Isten, ami megakadályozza, hogy egész héten ott legyek!

Grof Creative Commons License 2001.08.10 0 0 123
Van itt olyan, aki hajnalban DJ Paplan-ra bulizott? :-)
fanfan13 Creative Commons License 2001.08.10 0 0 122
"A Hajógyári-szigeten néhány nap alatt visszaáll a rend. A színpadokat, büféket és egyéb sátrakat már a fesztivál másnapján lebontják és elszállítják, a szigetet ezután a Fővárosi Köztisztasági Vállalat munkatársai takarítják ki alaposan. A Sziget szervezői az általuk korábban kitisztított 1,2 hektáros helyszínt, ahol a Metal Hammer színpad állt, beparkosítják, ezzel is növelve a Hajógyári Szigeten pihenni vágyók számára hasznos területet"
Egy idézet a környezetvédő óbudai kollégának!

fanfan13 Creative Commons License 2001.08.09 0 0 121
A legfinomabb kaja a Hammer szinpadnál volt! A sült krumpli mindi friss volt, és a mustáros csirkemellből degeszre ettem magam!
fanfan13 Creative Commons License 2001.08.09 0 0 120
Harvester: Mondd, tényleg olyan kurva nagy nehézséget okoz egy hétig kibirni a Szigetet?! Mert nem hiszem! Hol a tolerancia, ember. Egy hétről van szó, nem egy évről.
A környezetről pedig: tudod, az állatok néha okosabbak, mint az emberek. És alkalmazkodóbbak. És visszatérnek. Ahogy vége a Szigetnek. Már ha elmentek. A füvet meg egy egyszerű esőmentes hétvége is tönkreteheti, de ez olyan szivós kis növény, hogy ujra kinő. De vajon érdekel-e téged bármely hely ökológiája, ha te vagy valahol, ahol jól érzed magad?
Ez a felelősségteljes polgár szöveg meg eléggé klisés.
Voltál a Szigeten kint a Fesztivál idején egyszer is? És az év többi részén?
És ha annyira érdekel a környezetvédelem, vajon vetted-e egyszer is a fáradtságot, hogy tegyél is érte valamit? Teszem azt száraz időben locsold a Sziget fáit?
Előzmény: Harvester (92)
TyggeR Creative Commons License 2001.08.09 0 0 119
Apa vezeti a kocsit...
Előzmény: edney (118)
edney Creative Commons License 2001.08.09 0 0 118
tudósokon féléber állapotban feküdtem, de még ígyis rámtört néha a nevetés.
kész..amit ezek művelnek:)

"Mindenknek egyet!!!"

Előzmény: VIOLA_ (108)
.hun Creative Commons License 2001.08.09 0 0 117
És az is tendencia volt, hogy az első pár (mondjuk 2...) napban minden friss volt, nagy virsli, jól átsült kolbász, nem elégett, de ropogós saslik, hideg üdcsi...aztán a végefelé már...:)
Előzmény: Grof (114)
Zozi79 Creative Commons License 2001.08.09 0 0 116
uuhhh! :-)))
Előzmény: .hun (113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!