Keresés

Részletes keresés

Timna Creative Commons License 2001.10.18 0 0 96
Hitvány köcsög Sváby András imént aszongya, hogy "Bush anno azt mondta, a támagás ledönthet magas épületeket, de a közösségünk ALKOTMÁNYÁT nem fogja megrázni". Az alkotmányt a foundation szóból sikerült lefordítania. Gratulálok neki. Mindezt azon az apropón, hogy bezárták a kongresszust - innen az alkotmány megrázása hasonlat.
Hát nem tudom, de határozottan az volt az érzésem, hogy totál sötét, tudatlan lámer próbál _valamit_ kitalálni ami ütősen hangzik, csak hogy legyemmmmá mit leadni.
Ha nem volna ez a sok fasz aki fehérporos levelekkel szórakozik, nem lenne sok beszédtéma...
Kecskefej a kirakatban Creative Commons License 2001.09.21 0 0 95
Eleve nagy baromsag ezeket a kereskedelmi TV-ket "onfenntartonak" nevezni.Lofaszt onfenntartok.A mi penzunkbol tartjak fenn magukat.Szar alakok mind.A Veled megnezetett reklam hatalmas penzekbe kerul,amit aztan a vasarlaskor ki kell fizetned.Az arany,1 kg mosopor eseteben 40 dkg,azaz ennyivel lenne olcsobb,ha az a tokfej Buza Sandor nem rohangalna kreten kis csapataval kulvarosi prolicsaladokhoz negyvenfokozni.De itt Marokkoban is ugyanaz a hulye,baromarcu reklammenedzsment tombol,kepzeld el ahogy egy oltonyos arab "Buzasandor" fut fel pajkosan egy mecset toveben allo haz teraszara,csakhogy megkerdezhesse az arab not,elhiszi-e azt a hulyeseget a negyven fokrol.Az persze nem hiszi.Erre ez a tirpak bebizonyitja.Az arab asszony felsikolt meglepeteseben. Micsoda szar!
Meg a Vago Istvan musora a "Legyen On is milliomos" meg a "Heti hetes" is ugyanugy megvan.
Meg delutanonkent a spanyolamerikai sorozat.
Onfenntarto TV-k!!
Ha magukat kellene eltartaniuk,elhuznanak Magyarorszagrol a szarba.
Előzmény: nyman (94)
nyman Creative Commons License 2001.09.21 0 0 94
Egy ujabb nyilvanvalo hazugsag, valszeg manipulativ cellal. (cel a nezettseg ) A mai TV2 asszongya, hogy a mai rendkivuli koncertkozvetitest losangeleszbol es nyujorkbol egyedul a TV2 kozvetiti. Eppen kapcsolok az retekre oszt aszongyak, hogy este kozvetitik a sztarkoncertet. Hat elmennek a kurva annyukba a nephujito faszsagukkal. Be is szopattak vona, ha nem neznek harminc csatornat egyidobe. Mongyuk a koncert mar eleve nem erdekel...
Enrico Palazzo Creative Commons License 2001.09.20 0 0 93
Olvasom az újságban, hogy az ORTT a Minimax és az ATV megszüntetésére készül - az indok: tartozás az ORTT felé.
A TV3 kicsinálásánál is mindenféle mondvacsinált szemétség került elő.
Nagyon úgy tűnik, hogy a vezető két kertévé nem bír belenyugodni, hogy az ATV reggeli műsorát sehogy nem tudják nézettségben felülmúlni. Ezenkívül a gyerekek szeretik nézni a Minimaxot - és milyen jó lenne, ha a lurkók a tv2 és az RTL CSODÁLATOS, SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ rajzfilmjeit néznék.
Ha a mohóság, a tehetségtelenség agresszióval és hatalommal párosul....
: - (((((((((((((

Mit szóltok? Szerintetek mennyire gyanítható a fű alattiság?

Opi Creative Commons License 2001.08.20 0 0 92
Grrrrrrrrrr...
árulja el nekem valaki, hogy ki az az elálló és ráadásul kajla fülű logopédiaszökevény, aki a retekklubon a tüzijátékot bírta "közvetíteni"???
(Aki nem látta volna, rövid összefoglaló az első 3 percről:
- Még 1 perc, amíg kezdődik a tüzijáték...tüzijáték...tüzijáték... és így tovább még nyolcszor!!! (ja, hogy ki tudta mondani, és ennyire örült neki????)
továbbá: ha már egyszer külön komponáltak zenét neki, senkinek nincs annyi esze annál a fantasztikus csatornánál, hogy megmondaná annak a marhának, hogy ne ilyenkor számoljon be olyan rettentő fontos és izgalmas dolgokról, mint hogy pl. csak az egyik cégnél 70-en dolgoztak rajta, meg mittudomén??????
Tisztában vagyok vele, hogy a kertvk magasról tesznek mindenki munkájára, de ha már egyszer tényleg annyian dolgoztak rajta (jó-jó, tudom, jól keresnek), akkor legalább annyival megtisztelnék őket, hogy kommentár nélkül hagyják, hogy az ember nézze?)

Opinyanyus.nagyon.szeretné.megtekergetni.az.illető."úriember".füleit.de.nagyon-nagyon!!!

(Továbbá elnézést, hogy beleüvöltözök itt a topicba, de ha nem jövök rá idejében, hogy a Királyi Egyesen is van közvetítés, akkor
a, szétszedem a tévét, vagy legalábbis megkínálom a papucsommal
b, nem nézem meg a tüzijátékot még így se.:)
Lehet, hogy a b-t kellett volna tenni?)

Ypszi Creative Commons License 2001.08.17 0 0 91
Huh... remélem nem írok olyat, ami már volt.. férfiasan (hoppala.. inkább nőisen) bevallom, hogy nem tudtam végigolvasni, mert meló van közben, de azért a felén átrágtam magam! Szal a szándék megvolt.. :)

NaNe
Hmm.. azé megkérdezném, hogy a tv2-n mikor láttál te olyan filmet, ahol az eredeti szitkokat adják le, mert ott az általános, hogy enyhén nagyon finomítanak a szövegen, és élvezhetetlenné teszik. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy feltétlen randa szövegeket és szitkozódást szeretnék hallani folyamatosan, de egy-egy jó időben elejtett jópofa kis szitok azért nem árt. Mondom 1-1..
A másik.. ha nem akarsz erőszakot, a híradót se nézzed, és az újságokat se olvassad.. mindenhol az van, mert ilyen a világ.. :((
Igaz, én először nagyon meglepődtem, mikor úgy 17 éves koromban elkezdtem hírműsorokat nézni, hogy mennyire rossz dolog történik, nem tetszett és azóta se tudom elfogadni, ezért nem nézek híreket.. mellékelten közlöm, hogy 17 éves koromig a német rtl-en néztem természetfilmeket, meg igényesebben kidolgozott rajzfilmeken éltem, plusz tanultam mint egy marha, szóval az erőszakból eléggé kimaradtam... báááár.. 8. kerületben laktunk.. namindegy.. nem bírom látni, és kész..
Hbo.. nem akarom védeni, DE az egy mozicsatorna, ezt ne felejtsd el.. ott főleg olyan filmek mennek, amik a mozikban.. és én igen is fizetem, mert arra nincs pénzem, hogy mindent a moziban nézzek meg, ha tetszik, többször is.. viszont egyes dok.filmek tényleg kicsit hátborzongatóak.. de a filmekért nem tudom miért vagy felháborodva ott... ez a csatorna lényege..
Inkább azon kéne akkor már felháborodni, hogy a filmeket miért csinálják ilyenre.. ha 100 filmből 80 erőszakos, akkor valszeg a tv-csatornák is kb. ebben az arányban vetítenek majd ilyet.. és persze sokkal egyszerübb a többi albán szamár mögött kullogni, mint új dolgokat kitalálni.... na igen.. :((

Én pl. nem az erőszaktól, hanem a xappanoperációktól kapok ideggörcsöt.. ok.. legyen ilyen műfaj is.. ez is kell.. na de egész naaap?? több csatornááán? hjaj.... az tényleg butító.. :((

Hirtelen ennyi.. még volt pár dolog, amit mondani.. oh párdon.. írni akartam, de szita az agyam, és elfelejtettem, meg most melózni is kéne :)

Csülök Creative Commons License 2001.08.08 0 0 90
Kedves Destroyer, írod: "Ennyi erővel betiltanám a parlamenti közvetítéseket."
Igeeeeen!!!!!" :)
Előzmény: Törölt nick (88)
Enrico Palazzo Creative Commons License 2001.08.08 0 0 89
De azt kevés gyerek veszi mintának.
(Vagy ha igen, akkor már menthetetlen.)
Előzmény: Törölt nick (88)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.08 0 0 88
Ennyi erővel betiltanám a parlamenti közvetítéseket. Az sem valami emberi hangon zajlik. Igaz, keveset látni. :)
Előzmény: NaNe (87)
NaNe Creative Commons License 2001.08.07 0 0 87
Lehet, hogy a kevés kivétel közé tartozol.
De én emlékszem még arra, hogy mikor divatba jöttek a Rambó filmek, két hét múlva minden helyi suttyó pillangókéssel hadonászott az utcán. Bruce Lee filmek dömpingjekor pedig nuncsakuval.
Korábban már említettem, hogy a Polip című sorozat vetítése után a filmben szereplő akciók forgatókönyve szerint végeztek ki itthon egy embert.

"A TV... Ha nem tetszik, nem kell nézni. Ez van"

Ja, a végső megoldás.

NaNe
(P.S. Most éppen valami nindzsát ölnek a TV2-n. Aranyos, kell mint egy falat kenyér.)

Előzmény: Törölt nick (85)
Degeczi Creative Commons License 2001.08.07 0 0 86
Igy, egymaskozt azert nyugodtan bevallhatod, h a filmekre emlekezve meg ma is szoktal neha agybavizelni...
Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.07 0 0 85
Szerintem ez hülyeség! Kiskoromban mindig elmebeteg videófilmeket néztem, ahol úgy ölték az embereket, mint én a csokit eszem néha. Vértől fröcsögött akkor is a képernyő, amikor régen a kedvenc játékaimmal szenvedtem. És mégsem lettem egy elmebeteg állat, sőt talán toleránsabb is vagyok az átlagnál. Igaz, azóta kinőttem ezekből a filmekből, meg minden, de a saját tapasztalatomból kiindulva semmit nem jelent, hogy ki milyen filmeket néz. Még azt sem mondhatnám, hogy apámtól valami nagy nevelést kaptam, mert a munkája miatt ő sosem volt otthon. Csak velem nem voltak szenyók a szüleim, kevés idejük volt, de abban a kevésben normálisan viselkedtek velem. Így aztán én sem vertem meg még egy embert sem az utcán, sőt káromkodni sem szoktam úgy, mint a szomszédunk teszi azt a kislányával. A TV... Ha nem tetszik, nem kell nézni. Ez van.
Előzmény: NaNe (75)
Opi Creative Commons License 2001.08.07 0 0 84
"Óvni a gyerekek lelki világát" kezdetű ORTT döntés is van, miszerint horror, meg hasonló filmeket nem lehet este 10 előtt adni.
Bezzeg a fikuszban (ez a vesszőparipám??:)) ) este 6 (???) órai kezdettel fél órán át szinte állandóan és folyamatosan szexuális "felvilágosítást" (???:D) nyomatni, azt lehet. :(

Opinyanyus

Előzmény: Enrico Palazzo (81)
Opi Creative Commons License 2001.08.07 0 0 83
Az első 3-ra egyértelműen nem a válaszom, de kezeld, ahogy akarod.:)
Sajnos mind az amerikaiakkal, mind a pszichomókusokkal kapcsolatban vannak fenntartásaim, hát még a kettő együtt!:)
DE! úgy tűnik, a végét (lásd elhanyagolt gyerekek) nem nagyon vetted figyelembe...
Előzmény: leha (79)
leha Creative Commons License 2001.08.07 0 0 82
nem tudom, ugyanúgy megy-e a trágárság, én tiszta véletlenül láttam a beverlihilszi első részét e tv2-őn új szinkronnal ... dühömben majdnem lukat rúgtam az ajtóba ...
Enrico Palazzo Creative Commons License 2001.08.07 0 0 81
leha!
A "tv2 és a csúnya szavak" topicban szidtuk az említett kultúradót azért, mert bazmegezés nélkül adta pl. az edimörfit.
De nem azért szidtuk, mert a trágárság hiányozna.
Hanem azért, mert a stáb meghirdette a keresztesháborúját (röhögnöm kell): a műsoraikban és a filmekben (műfajtól és stílustól függetlenül) egyetlen durva, trágár szó sem fog elhangzani, mert ŐK ÓVNI SZERETNÉK A KIS- ÉS GYERMEKKORÚ NÉZŐIK LELKIVILÁGÁT.

Azt hiszem ezen a ponton függ össze a két topic.
Egyetértünk?

Egyébként segget csináltak a szájukból - ugyanúgy megy a káromkodás a filmekben.

E.P.

Előzmény: leha (74)
leha Creative Commons License 2001.08.07 0 0 80
kb én is másfél éve csak akkor látok tv-t (már magát a készüléket is) ha hazamegyünk anyukámhoz Egerbe : )
Előzmény: Törölt nick (78)
leha Creative Commons License 2001.08.07 0 0 79
Opi: akkor remélem, nem haraxol, ha az ellenőrizhető információ előkerüléséig

1 rosszol emléxel
2 rosszul olvastad
3 rosszul értelmezted

kezdetű előítéletekkel kezelem a híredet : )

még emléxem, hogyan éltem meg a rajzfilmek és nem rajzfilmek közti különbséget és érdekes módon, hajszálra ugyanúgy élte meg egy másik kisgyerek, akivel egy-két éve volt szerencsém beszélgetni ...

ez a "tomésdzserin nevelkedett gyerekek üllőt dobnak egymásra" kezdetű marhaság

1 amerikai gyermekpszichológusok kedvenc dumája
2 az agyi vérellátás pangását jelzi
3 nincs alátámasztva, sőt ...

a rajzfilmek létezése miatt hiszik el a gyerekek a nemrajzfilmeket, hiszen ha valami nem lenne igaz (pl nem létezne Darth Vader), akkor nem is lehetne lefilmezni és rajzfilmben kéne megcsinálni. mivel azonban nem rajzfilm, ezért le lehet filmezni, tehát létezik (Darth Vader)
ez utóbbi a már említett kiskölyök okoskodása bő lére eresztve. én anno nem tudtam így megfogalmazni, de hasonlót éreztem (gyerekként)

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.07 0 0 78
másfél éve ha összesen tíz órát néztem tvt, sokat mondok...
Előzmény: leha (77)
leha Creative Commons License 2001.08.07 0 0 77
NaNe: _még nincs gyerekem, de lábrázást kapok az olyan szülőktől, akik a tv-t okolják a gyerekek debilségével! ha leülteted a gyerekedet napi6 órában a kézimixer elé, akkor is abnormális válaszai lesznek a külvilágra egy idő után. a te felelősséged, hogy mit, mikor, mennyit néz tv-t.

évekig lehet élni tv nélkül. én tudom, próbáltam, illetve próbálom

Opi Creative Commons License 2001.08.07 0 0 76
Sajnos a fellelhetőséget nem tudom, de lehet, hogy itt az index-en volt úgy egy-másfél éve.
Előzmény: leha (74)
NaNe Creative Commons License 2001.08.07 0 0 75
Leha,

Bizonyára nincs gyermeked, mert akkor tudnád, milyen nagy hatással van a csöppségekre minden perc, amit a tévé előtt töltenek.
Legyen az Nindzsa teknőc, vagy Pokemon. (Harry Potterről ne is beszéljünk!! De tényleg ne!)

Az bosszant, hogy a tévét lehetne jól is használni, de a csatornák mögött álló tőkének nincs népművelő szándéka, egy célja van, pénzt, pénzt, pénzt. Ennek érdekében idomít, langyos, könnyes filmekkel deformálja az embereket, vagy stresszel. Ha kell krimivel, ha kell a 112 műsorával, híradóval.
Recept : Áradjon a vér, könny, dőljön a money.
Ha van olyan TV személyiség, aki erre képes, abból Istent csinálnak, aki meg nem áll be a présbe, azt kirúgják, látványosan elállnak mellőle, és megszégyenítik.

NaNe

Előzmény: leha (74)
leha Creative Commons License 2001.08.07 0 0 74
NaNe: valamely másik topkban éppen azért szidják sokan a tv2-t, mert pl a beverlihilszizsaru az ő szinkronjuk szerint már csak így beszél: a nyavajába, teringettét, a macska rúgja meg ...

Opi: gyerekek, amint azzal igazolják gyilkosságukat, hogy a rajzfilmben is felkelnek? ez (véleményem szerint) marhaság, ilyen nincs. a gyerek azt hiszi, hogy a rajzfilm mese, de ami _nem_rajzfilm_ az mind igaz. tehár a Derick minden része megtörtént, a Dallas valóság, hiszen azt élő emberek játszák, de a rajzfilm azért RAJZ film, mertmivelhogy nem történik meg, ezért nem lehet lefilmezni, csak lerajzolni ...

de ha tudsz forrást, hogy kik, hol, kit öltek meg így és indokolták ezzel, szívesen elolvasom ...

Kőkapu Creative Commons License 2001.08.07 0 0 73
Régen, még gyerekkoromban nagyon szerettem a tévét.
Imádtam a kedd esti sorozatokat, mert izgalmasnak találtam az Onedin családot, a Fortshyt (remélem jól írom) Saga-t, és a többi békebeli filmet, hogy a Sógunt már ne is említsem. Emlékszem, minden este a mese után le kellett feküdjek, de a kedd esti sorozatokat mindig megnézhettem. Alsó tagozatban még "kommunista szombatoztunk", minden második szombaton is jártunk suliba, és ebben csak azt sajnáltam, hogy nem láttam az Öreg bánya titkát. Aztán nyáron gyerekfilmeket adtak: Gyalogbéka, Hetes útelágazás, stb.
De jó volt az az idő!

Ma már nem nézek tévét. A tévénézésem a Kepes, vagy a Vámos Miklós műsoraira korlátozódik. Meg mostanában szoktam nézni a Sateliten Bárdos András esti beszélgetős műsorát. Az még normális.
Könyveket olvasok. Persze abból sem mindegy, hogy mit. Robin Cook helyett Orwellt, vagy Irwin Shawt, Daniel Steel helyett Jane Austent, Henry Jamest, vagy Steinbeck-et.
Az unokaöcsémet meg próbálom rávenni, hogy a Pokémon megnézése helyett osvassa a Harry Pottert.

Csülök Creative Commons License 2001.08.07 0 0 72
Kedves netizen, írod: "Most lehet hogy le leszek anyázva"
Szó sincs róla! Anyukád nem írt le semmi butaságot... :)
Előzmény: netizen (70)
Opi Creative Commons License 2001.08.07 0 0 71
Hopp!:) Egy nézhető adó kimaradt!:) (Igaz, még csak egyetlen helyen volt szerencsém találkozni vele az országban, de azóta se adtam fel a reményt, hogy egyszer csak fogni lehet majd nálunk is.) Mégpedig a Landscape nevű valami. A műsor nagyjából abból áll, hogy az operatőr "sétálgat" a világ legkülönbözőbb tájain, és az összes "akció" abban merül ki, hogy néha átsétál a képen egy birka (vagy másutt más, helyi állat). Közben pedig valami klasszikus szól. :))

A Spektrum, NG, és a többi nem rossz, sőt vannak érdekes dolgok rajta, de amikor tizedszer adják ugyan azt egy héten belül, vagy éppen ebéd előtt szolgálnak fel egy-egy hullát/múmiát/megtépett állatot/akármit, akkor bizony nem szeretem.

A ker. adókkal meg az a legnagyobb probléma, hogy az emberek hajlamosak készpénznek venni, amit benne látnak. :( (A múltkor éppen a 30 éve az eü-ben dolgozó nagynéném szörnyülködött valami cukorbetegség miatt másfél méter átmérőjűre duzzadt lábon (lásd még f(ujj)ókusz). És nem és nem akarta elhinni, hogy bizony az ominózus műsor blikkhírekből, statisztákkal készül a legnagyobb részben. (Ezért engem most beperelnek, vagy sem???) - Viszont amióta meggyőztem, KÖNYVEKET! olvas!:)))))))) )

A gyerekek-tv-agyoncsapás témakörhöz csak annyit, hogy azok a gyerekek, akik a tv előtt "nőnek fel", többnyire napi egy-két-max.három órát látják a szüleiket, és azok akkor se azzal vannak elfoglalva, hogy elmagyarázzák nekik, hogy amit látnak az nem a valóság. Ráadásul, ha jól emlékszem, nem is egy olyan eset volt, amikor a gyerekek maguk magyarázták azzal az általuk elkövetett gyilkosságot, hogy dehát a rajzfilmben is mindig felkelnek...

Opinyanyus.már.megint.szájmenéses.:)

netizen Creative Commons License 2001.08.07 0 0 70
Juhász Árpád kapcsán annyit tudnék mondani, hogy mindenki áron vétetik meg. Felvállalta, igy ne fintorogjon ha kitesszük közé és TV2-es munkássága közé azt a képzeletbeki egyenlőségjelet. Hankiss is összekente magát szarral amikor társadalomtudósként először (dilettáns) tévéelnöki majd politikai szerepet vállalt.

Nemtom figyelitek-e a híműsorokat. Most lehet hogy le leszek anyázva. Nekem a 80-asok közepén teccett amikor a pártfunkci szenvtelen és unalmas HÉT-ből lett 1 Hadú István féle hét. Új logóval, 1 szerkesztési stílussal ami próbálta 1 hét eseményeit 1 rendezőelv mentén nézni. Mostanában divatos az 'oknyomozó riport'. Az akkori HÉT pontosan arról szólt számomra, hogy alaposan megvizsgált 1bezonyos kérdést. Tom hogy Hajdú állítólag véresszájú kommunista volt egyesek szerint, meg karrierlovag is volt, aki nem kapta meg a Svájci nagykövettséget, de csinált érdekes és nézhető hírműsorokat. Ebből a műhelvől jött a Bánó, A Pálffy G. és társai. A rencerváltás után ezek elradikalizálódtak és előbb vagy utóbb, de megbuktak. Valami művészvénájuk még volt a hírműsorokhaoz, de az általuk nevelt és mnapság látható 3. generáció karrierhajhász dilettánsok tömege, akik annyira elszemtelenedtej hogy a híreket már egyenesen ők maguk csinálják igen középszerű szinten. Most nem emlékeznék meg a NapTV-ről ami világ életében dilettáns és röhejes gárda volt, igaz Vitray adott a műsoraiknak csekélyke súlyt. Jelenleg olyan kqrvajó a helyzet, hogy érdemesebb CNN-t nézni és olvasni, mint magyar hírműsorra az időt fecsérelni. Hogy műsorcímmel éljek: "A fele sem igaz ;>" A magyar elketromos média számora legundorítóbb alakja Aczél Endre a cinikus beképzelt nagypofájú mindenkit lenéző és otromba hangvételúű jegyzeteivel...

Előzmény: von Schwarz (52)
NaNe Creative Commons License 2001.08.07 0 0 69
Sikerült megoldanunk a kérdést. Most, hogy vettünk egy tévét a konyhába, már egyiket sem nézzük :))
Elegünk lett a tévécsatornákból. Elegünk lett abból, hogy napról napra, hétről hétre, évről évre állandóan spanolnak, nyomatják a nyomorult reklámjaikat és a gyilkos filmjeiket.
Most csend van a lakásban. Felraktam egy jazz lemezt. Ha a gyereknek média hiánya van, majd felütjük az Ablak-Zsiráfot. Sajnos már a mesék sem nézhetők. Lányom két napig sírt egy idióta 'gyerek rajzfilm' horrorisztikus jelenete miatt. Későn vettük észre.
Pénz, pénz, pénz és hatalom!

NaNe

Előzmény: Filburt (68)
Filburt Creative Commons License 2000.08.17 0 0 68
Asszem a topic elment a baromság irányába. Globalizáció, meg Valutaalap... Nem is beszélve a Cartoon Network-ről.....

NaNe

Én sem tudom, mi az a Shongoku!!! B-)
Egyébként hogyan tudod "tiltani" a gyerekeidet az ilyen tévéktől. Feltételezem, hogy még bőven kicsit (10 alattiak).... Jobb, ha átállsz valami más módszerre, mert pár év múlva gondok lesznek (csakaézrtis meg akarják nézni). B-)

Filburt

mpd Creative Commons License 2000.08.17 0 0 67
Pontosan így van. Manapság egy ország leigázásához nem kell fegyver, vagy katona. Elég a Coca-Cola, a McDonald, a Cartoon Network és az egyéb kereskedelmi tévék. Ezekkel párhuzamosan a Világbank és a Valutaalap rájuk tukmál néhány milliárd dollár kölcsönt, és az illatő ország biztosabban (és önként) gyarmattá válik, mintha hadsereg állomásozik rajta. (Azért az is megoldás, de az többe kerül.)
Előzmény: originalqszi (66)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!