Nemrég váltottam Z6-ról Z6II-re. Azt vetem észre, hogy a színek mintha kicsit mások lennének rajta, mint a Z6-on.
Az interneten is azt olvastam, hogy a Z6II-nek állítólag kicsit magentásabbak a színei, mint a Z6 állítólag sárgásabb színei. Tud valaki esetleg abban segíteni, hogy hogyan lehetne a Z6II-ből olyan színeket kinyerni, mint amilyen a Z6-nak volt.
Kísérletezett már valaki ezzel egyáltalán? Fehéregyensúly finomhangolás, vagy ilyesmi?
D3300 NIKON problémám van a gépemmel, pontosabban a beépített VAKU-val. Utolsó használat előtt szerettem volna ellenőrizni a vaku működését, de sehogy sem tudtam működésre bírni. A szokásos kontrollokat végig csináltam, de vaku meg sem nyikkan.
Nikon Z fc + FTZ + AF-s Nikkor 300mm 1:2,8G ED VR illetve AF-S Nikkor 200-500 1:5,6 ED VR összeállításokat próbálok használni és azt tapasztalom, hogy a VR állandóan működik, nem csak félig lenyomott exponáló gombnál, bármit is állítok. A fenti objektívek FX-s vázakon jól működnek.
Van valakinek ilyen tapasztalata, beállítási kérdés vagy ez ilyen és kész?
Segítenétek beárazni egy ~14.000 expós D300s-et? Egyetlen hibája a leszakadt gumifül a vaku és távkioldó terminálokról. Van hozzá 1 Nikon és 3 utángyártott EN-EL15 plusz kettő eredeti töltő, vázsapka, doboz, kézikönyv.
Sziasztok! Melyik márkafüggetlen szervizt ajánlanátok Budapesten Nikon objektív javításhoz? Feltehetően motor hibás. Nem megy az AF rajta. A hivatalos szervizből elküldtek, hogy túl van a szerviz perióduson. Köszi!
A Nikon D600- hoz vettem wifi adót de kapcsolódás után megszakad, a szerviz szerint a wifi jó, iPohon7 iPad AIR2- ral próbálkozom az utolsó programokkal. Mi lehet a hiba, rosszul csatlakoztatom? Ha valaki megírná nagyon hálás lennék.
Uff... A megoldás lehetetlen, illetve rövid idő alatt nem lehetséges. Tapasztalatokat, tudást kell szerezned, a tapasztalatok birtokában majd új gépet kell vásárolnod, amely erre a feladatra alkalmas.
segítséget szeretnék kérni, van egy régebbi Nikon D40 gépem, tökéletesen működik, de a jövő héten színházi vizsgaelőadást kell fényképeznem, és -ha lehet- szeretném kikapcsolni az expoziciós gomb hangját. Lehet, hogy hülye kérdés, ne nevessetek ki, de most tényleg ez a gondom. köszi
Igen D 600, a zsinórral tényleg nem jött össze amit akartam csak annyit, hogy iPaden expo előtt megnézzem a képet, wifi az működik csak kissé lassú. Amúgy köszi
Ugy tudom, hogy ehhez nem eleg egy megfelelo kabel, hanem SW is kell hozza. Szerintem nezd meg az AppStore-ban, hogy talalsz-e valami hasznalhatot. (Tethered shooting Nikon, ilyesmit keress.)
Hogyan tudnám a Nikon 600D gépemet iPad -del összekötni kábellel / a wifi megoldás nagyon drága ,és nincs is a piacon/ Ha valaki tudja és meg írja hálás lennék.
Kérdezem kb,mennyibe kerülne egy Nikon D4-es zárcseréje? Esetleg tudja valaki,és mennyi expo várható egy új géptől? Van kettő is eladó e miatt érdeklődnék.
Eladó egy Nikon D50-es fényképezőgép Nikon DX 18-55 mm, 1:3.5-5.6 G ED és Tamron AF 55-200 mm, 1:4-5.6 Macro 52-es objektívekkel, táskával, gyári tartozékokkal, Velbon Veb-36 tripoddal. Nagyon vigyáztam rá. Ár: 75000 Forint. Telefonszám: +36309649815
Magadnak keresed a bajt... miért hagyod meg a semmitmondó DSC_xxxx neveket?
Minden rendszeren megoldható egyszerűen, h már az átmásolás során automatikusan átneveződjenek a képek vmi beszédesre, célszerűen dátummal, időponttal kezdődően, mint "20180501_123804", és akkor
- a problémád örökre megoldva, nincs ismétlődés, véletlen felülírás még későbbi válogatás készítésekor sem
- ha más is készített az eseményen képeket, pofonegyszerűen összemásolhatóak azok a sajátjaiddal, és még a sorrendjük is jó lesz, ha a gépek órája be volt állítva
- a beszédes nevek miatt megtekintés nélkül, már a névből is rögtön látod, melyik készült pl. karácsony este
- sokkal egyszerűbb visszakeresni vmit
- a sorrend mindig, minden képnézegető alatt jó lesz bármilyen válogatásban (nincs visszaugrás nullázódott számláló miatt)
Ez az eset - az eddig készült összes képet számolva - a (1)34xx-ik képnél történt. Egyszer csak lett egy új mappa és az abban lévő kép száma már csak (1)33xx-el kezdődött. Tehát nem a tízezres fordulónál történt, hanem jóval utána.
Ha mindkét mappa képeit összemásoltam volna egybe és nem figyelek, akkor 75 képem el is veszett volna.
A múlt héten zavar támadt a D5000-es gépemben. A fényképek memóriakártyáról történő kimásolásakor vettem észre, hogy a gép létrehozott egy új mappát a kártyán és abba kezdte el beletenni az újonnan készült képeket de 75-tel kisebb sorszámmal. Lényeg a lényeg, hogy egy 75-ös átfedéssel mindkét mappában ugyanolyan sorszámú, de más képek voltak és ez nem ezres fordulókor történt. A kimásolás után formáztam a kártyát de úgy tűnik, hogy ez a számszaki különbség továbbra is megvan.