Keresés

Részletes keresés

Tomtom12 Creative Commons License 2021.07.05 0 0 30

Sziasztok,

 

Az Online Rádió oldalra / https://online-radio.hu / lehet új rádiót is felvenni valahogy, nem tudja valaki, ami még nincs fent?

A Rádió1-et szoktam hallgatni de a SpiritFM is jó lenne, ha elérhetővé vállna rajta... Előre is köszi!

Wordan81 Creative Commons License 2019.12.17 0 0 29

 

Nem a platformmal van a baj, hanem a te digitalis fóbiáddal. :D :D  Én már sok éve rájöttem -és te is rá fogsz- hogy nem az számít min jön az adás, hanem hogy milyen minőség az, ami "le jön" onnan.
(Nem hangminôségre gondolok)
Analógon is jött kritikán aluli, pl a Bochkor féle lihegés minden áldott reggelente... az mennyire volt igényes az analóg sugarzás ellenére? Mit szolgáltak ott ki? A tömegigényt! Szóval az URH sávot nagyon is elérte már jó régen az igénytelenség. Ha neked akadozik barhol egy stream, az nem a net hibája általánosságban, hanem a készülékedé és a gagyi netedé.
Szóval örüljünk hogy ilyen van, hogy megválaszthatod mit akarsz hallgatni, el kell ismerned, ez 25-30-40-60 éve még nem így volt.
Pontosan most hétfő este éjfélkor adta le egy haverom az utolsó közösségi rádióadón a műsorát, nagyon érdemes meghallgatni; vérbeli analóg radiósként miként vélekedik, és miként alkalmazkodik a dolgokhoz, és a kor kihívásaihoz.

 

https://m.youtube.com/watch?v=rPJOohPQ6dk

Előzmény: shadoe (27)
shadoe Creative Commons License 2018.06.17 0 0 27

Az analóg még nagyon sokáig nem fog nálunk megszűnni. Ha van terület, amit szerencsére nem ér el a digitális hulladék, az az URH rádiósáv. A Jóisten mentsen meg minket tőle. Lásd: digitális tévé - "Mindig" = "Soha tévé". Ahova betette a lábát, mindenhol rosszabb lett a tévézés, akadozik, becsipog, a legkisebb szellőre elmegy a vétel. Egy idegbaj. A net is ugyanez a téma, ha zenét akarsz hallgatni, akadozik, egy fél élet, mire betölt, vonatkozik ez a netes rádiókra (sokszor nem is megy az adásuk), és a youtube-ra. Aki normális, és még 40 fölött van, berakja a kazettát, a CD-t vagy felteszi a bakelitet, és nem pöcsöl ezekkel a digitális szarokkal. Én mind a mai napig URH rádióról és középhullámról (azt is érdemes nagyon pásztázni, sokkal igényesebbek a külföldi adók, mint a magyarok!) veszem fel kazettára a jó zenéket, és amikor utazok, egy kis rádió walkmanről hallgatom vissza (az se nagyobb, mint az okos = hülyetelefon). Soha semmi gond nincs vele. És azon is érdemes elgondolkodni, hogy például az analóg rövidhullám miért nem szűnt meg még mindig (3 MHz és 30 MHz közötti sáv), és miért lehet kapni még mindig világvevő analóg rádiókat. És miért éri meg még mindig Kínának, hogy pl. magyarul és más nyelveken is sugározzon külföldre, mint ahogy az USA is ad műsorokat rövidhullámon angolul, arabul, stb. Szerintem a digitális imádatban nagyon is jó, ha nem szorítja ki a régi analóg technikákat a (vissza)fejlődés. Sajnos agyonbonyolított, hülye világban élünk, de erre az okosok hátha pár évtized múlva rájönnek...

lizuzu Creative Commons License 2018.03.05 0 0 26

Sziasztok ! Szeretnélek benneteket megkérdezni, hogy igaz -e az, hogy megszűnik az analóg rádióvételi lehetőség. Hogy aki eddig a kis rádiójáról hallgatta a műsort, az hamarosan nem tudja venni, mert digitális adás lesz? Vajon igaz és akkor milyen lehetősége van.( Sajnos a neten erről nem találtam semmit sem)Köszönöm.

shakuhachi Creative Commons License 2001.10.27 0 0 25
Pannon a best!
aranyszáj Creative Commons License 2001.10.26 0 0 24
Danobius, JUventus, Sláger - egyetértek a korábbi véleményekkel.
EstFM-tavaly hallgattam sokat, egyedi, új szinfolt volt a sok rádióadó között, jó zenék, s nem a mindenhol játszott tucatszámok. De aztán meguntam, mert túl játszották szerepüket a mv-k, ráadásul a Superman is elment.
Bridge - a rádiók kaméleóna, most éppen újra felszálló ágban és főleg vasárnap este igen jó zenékkel, sok rock, "alter", brit pop, ...
A többit nem ismerem a közszolgálatiakon túl.
pROx Creative Commons License 2001.10.26 0 0 23
102,1 BridgeFM

semmi gagyi

csak a legjobb zenék

Krisztofer Creative Commons License 2001.10.14 0 0 22
"Azt hittem a magyar hangszeres zene fellendítése a cél , és nem a Miép népszerűsítése."

Én nem hittem. Lehetett tudni, hogy az egy Fidesz-MIÉP egyezség része, hogy ők kapnak egy rádiót.
Az a baj, hogy csak a magyarságot nézik egy zenénél és nem az értéket.
--------------------------------------------------
Nagyon kevés a jó zenét adó rádió.
Pesten legjobb a 98 Mhz (Fiksz, Civil, Harmónia). A Harmónia napi 3 órát ad és csak zene, a legjobbakból. A Fiksz-en, ha megy zene, az is a legjobb (csak a rádiósok nagyon sokat ööö-znek, elég idegesítő).
Az Est FM-et szoktam még hallgatni, és a Rádió C-t, ott ha mázlim van, nagyon jó zenék vannak.

Előzmény: justinianus (20)
ARIBOY Creative Commons License 2001.10.13 0 0 21
?
justinianus Creative Commons License 2000.10.26 0 0 20
Elhiszem.
Megmondom, őszintén, én jobbra számítottam, amikor a Pannon beidult. Mármint nem politikaiklag "jobbra".
Egyébként jó müsorok lesznek novembertől.
Fiatal együttesek bemutatkozása, beszélgetések a hazai rock nagyjaival, koncertek, stb.
csak a világnézet nem tetszik. Szidnak ott a Demszkitől az MSZP-ig mindent és mindenkit, és nem kendőzetlenül.
Eléggé radikális jobboldaliság jellemző rájuk, és ez ne feltétlenül jó.
Azt hittem a magyar hangszeres zene fellendítése a cél , és nem a Miép népszerűsítése.
Na, mindegy
trend Creative Commons License 2000.10.26 0 0 19
'Pannonrádió 99.5
Miép szponzorált, jobboldali, '
Tudom. Csak azért írtam, hogy jelezzem több új rádio is beindult.
Előzmény: justinianus (18)
justinianus Creative Commons License 2000.10.26 0 0 18
Pannonrádió 99.5
Miép szponzorált, jobboldali,
ostoba adó.
Pozitivuma, hogy igényes rock-ot játszik és a hazai rockélet nagyjai (pl BEATRICE) hallhatók itt.
Egyébként meglehetősen szar rádió.
trend Creative Commons License 2000.10.26 0 0 17
Azt hiszem egy kicsit későn találtam rá erre a topicra. Na mindegy azért leírom a véleményem: az utobbi időben (szerencsére) egyre több regionális adó indult be (estfm, info, pannon), ahol szinte mindenki megtalálhatja azt amit keres. Én most szoktam vissza a rádiózásra, és nekem az estfm jön be. Azzal a zenével ami a többi adón jön amúgy is állandóan találkozom (vásárlás közben a boltokban általában a juve, vagy a danubius szól, ha elmegyek szórakozni szintén ezeket a zenéket kapom), és nincs kedvem még otthon is azt hallgatni.
maydayray Creative Commons License 2000.10.19 0 0 16
Emberek!

Meghalt a topik, vagy mi?

twenty Creative Commons License 2000.09.08 0 0 15
Hallgassátok a Radio Bridge-t. Nagyon jó érzékkel adagolják az éppen futó slágerek mellé, közé az olyan jó zenéket, mint pl. Bowie, Sting, Iggy Pop, Sinead O'., Cranberries stb.
salez Creative Commons License 2000.09.07 0 0 14
bocsi, de a vengaboys mellett nem tudok szó nélkül elmenni ;-)

szerintem érdemes lenne különválasztani a STÍLUSt és a MINŐSÉGet. a VengaB.nek nem a stílusa rossz (mivel egy stílus nem is lehet az), hanem a minősége.

a probléma az, hogy amíg meghallgatjuk ezt a sz..rt, addig ezt kapjuk, ha magyarországon az embereknek lenne izlésük, nem hallgatnának ilyen zenét (dehát itt a dáridó jelenti a "kultúrát")

(londonban még a rádióban sem hallottam túl sok gagyit)

üdv
salez

Előzmény: maydayray (13)
maydayray Creative Commons License 2000.09.07 0 0 13
Alex, igen jó pontot érintettél, amit úgy hívnak, hogy közízlés és egyéni ízlés. És itt egyetlen dolgot kell eldönteni annak, aki rádiózni szeret. Legkisebb közös többszörös, vagy legnagyobb közös osztó. Mert vagy nyomok olyat, amit "úgyismindenkimeghallgat", és akkor a rádiónak nem lesz egyénisége, vagy pedig úgy állítom össze, hogy minden időszakban valami más, és aki azt szereti, akkor kapcsol be, mikor az ő zenéje szól. Az elsőt hívják populáris rádiónak, a másodikat igényesnek. A kettőt, szerény tapasztalatom alapján, szinte lehetetlen ötvözni. Mert aki Sepulturára alszik el, annak a Thunderdome nyál, BSB-ről nem is beszélve. Aki viszont Take That-en nőtt fel, annak nincs olyan, hogy nyál. TT-hez egyébként csak annyit, hogy eltekintve a négy kirakat kölyöktől, azért a Barlow gyerek kurvára ért a zenéhez, ezt több díj és kitüntetés is mutatja.
Én egyébként háttérszűrőnek mindig Kuschelrockot hallgatok, ez egy német CD-sorozat, klasszikus szerelmesdalokkal, és nem találom nyálnak, és még arra is jó, hogy no autózaj, no kutyaugatás. DE! Egy rádiónak szerintem nem háttérzenét kell szolgáltatnia. Ha erre specializálódik, akkor (huh) hát akkor nem is tudom, én ilyet nem tennék. Egy rádiónak azt a fent említett közízlést is kell alakítania, háttérzenével ez szerintem nem elegendő, és akkor megint az igényes rádiónál kötök ki, ahol a progresszív rockzenétől a klasszikusokig minden megtalálható, még a VengaBoys is!

Ja, én is szeretem a Pink Floydot, de egész nap tényleg gáz lenne.

Alex27 Creative Commons License 2000.09.07 0 0 12
No, igen. Látjátok, ezt nem szeretem....
Nincs nyálzene, nincs nem-nyálzene, stb.
Én nem szeretem azokat, amit ennek hívnak sokan, de nem zavar, ha egy nap 2-3-at meg "kell" belőle hallgatnom. Ugyanúgy mint az sem, ha Havi-Metált kell 1-et-1et meghallgatnom. A változatosság fontosabb. Nem kell beszűkíteni egyetlen rádió stílusát sem. Aki ezzel kezdi, hogy én ilyen-vagy olyan zenét adok, és ilyen-vagy olyan zenét soha, azt ki is kapcsoltam. Igenis sokféle zene van, kinek ez, kinek az. Van egészséges arány. És igenis nem csak a fajsúlyosabb zenéket lehet hallgatni... El nem tudnám képzelni, hogy éjjel nappal Pink Floyd-ot hallgassak a munkahelyemen, pedig az egyik kedvencem. Napközben háttérádiózni jobb a "vegyesfelvágott". Szerintem. Szeretem a Jazz-t is, de azt sem tudom elképzelni háttérnek. Nekidőlők a fotelemnek otthon, besötétitek, kikapcsolom a kijelzőket és hallgatom. Úgy igen. De ezt meg egy rádiós minőséggel nem érdemes megcsinálni...

Aki pedig "fújol", "nyálaz", "alternatívoz" stb., azt nem szabad komolyan venni. Az csak 1 nem reálisan gondolkodó ego vélemény (bocs). Példa M$.

Tényleg én sem szeretek mindent, de attól még az nem biztos hogy borzasztó. Csak esetleg nekem. De nem jelenthetem ki.... :(

Adder Creative Commons License 2000.09.01 0 0 11
A 92.9 kib. szar lett a stilusvaltas ota. Borzalmas zenek (csak a mai szornusegek - Pikasszo Brancs, Nyalgajz, Bekksztriit Bojz es hasonlo szornyusegek), nem is beszelve a reggeli, minden eddigit alulmulo szinvonalarol. Plaza-cicaknak biztos tetszene...
Ami jo radio, az plo. az EstFM.
A Pannon Radiora kivancsi leszek, mert ami most megy rajta probaadas cimen, azzal nem igazan vagyok megelegedve (itt is Nyalgajz, etc...)
Lookretia Creative Commons License 2000.09.01 0 0 10
Virgin rádió rulezzzz!!!
- persze nem várható el a magyar adóktól, hogy ún. alternatív pop vagy rock zenét ("britpopot") játszanak, arra itt nincs igény:(

A Rádió 88 télleg nem rossz, már amennyit én rádiózom...

Előzmény: tAnita (6)
maydayray Creative Commons License 2000.09.01 0 0 9
Kipper, tAnita, Alex és a többiek

Egy darabig nem voltam, de most újra hallgatnom kell azt a nagy "rakást", és gondoltam, kiírom magamból. Szerintem az igazi probléma nem az, hogy soxor játszom ugyanazt, bár ez is gáz, hanem igazándiból az a probléma, hogy nem mernek ismeretlen zenét játszani, mert esetleg elkapcsol a nagyérdemű (aki azért sok mindenben hibás, pölö ebben is), nincs olyan műsor, ahol feltörekvő magyar zenekarok bemutatkozhatnának (és itt nem a Fresh és Picasso típusokra gondolok, az számomra nem zene), vagy esetleg egy régi álmom, egy igazi freestyle műsor, ahová híres és kezdő repperek jönnének, téma a hallgatótól, és nyomom a zenét. Ez nem dj-káosz lenne, hanem valami új, valami más.
Meg annyi kellemes zene van (Sissel, Sophie B. Hawkins, Vangelis és társai) amelyek egy-egy sláger erejéig lejátszásra kerülnek, de aztán vége, pedig albumaik tele vannak attakk zenékkel.
Más: szerintem az, ha egy dj vezet egy műsort nem baj, ha passzol a stílushoz. Magyarul: egy dj ne poénkodjon, ne akarjon komoly témákat feszegetni, ne csináljon beszélgetést ne adj isten interjút, nyomja a zenét szombat este, buli előtti melegítésre, vagy hajnalban after-partyként, vagy chill-outnak, ha valaki hazafelé tart.
Reklám: kell-e? Naná, hogy kell, mert ebből élünk, de ezt is el lehetne rejteni sok helyre, például nincs kiemelt reklámblokk, hanem elmondom, hogy a műsort ki támogatja, hol találhatom őket, vagy ha mindenáron reklámblokk, akkor inkább minden szám közt egy nagyon rövidet és frappánst, mint egy 3perces blokk, ami alatt úgy elkapcsolok, mint a huzat.
Most kábé ennyi, és ne hagyjátok elhalni ezt a topikot, mert az egyik legjobb!!!!

Alex27 Creative Commons License 2000.08.25 0 0 8
UpToTop!!!!

Ma vettem észre, hogy a 92*9 stílust váltott...
Jól hallom, ma reggel tetszett...

Alex27 Creative Commons License 2000.08.05 0 0 7
tAnita!

Szívemből szóltál. Igen. Kimondtad a kulcsszót. A "monoton" zene nem rádióba való. Én is arra gondoltam, de nem jutott eszembe ez a szó.. :(
A disziben több órán keresztül ugyanazt a ritmust kapod. A rádióban ez nagyon rossz....
Ebből kifolyólag a Dj-k nem azért nem jók a rádióban mert nem jól csinálják. Dehogyis. Jól csinálják, csak nem jó helyen. Más! Viszont a mostani "vezetők" azt hiszik: "Zene=Zene"..

Remélem megváltozik...

Üdv,
Alex

Előzmény: tAnita (6)
tAnita Creative Commons License 2000.08.04 0 0 6
Sziasztok!!!

Szerintem is idő kell a felfedezéshez..........
Na sz'al: Én a Danubiusban max. a Jáksó Hot izét, és a Fórumot hallgatom kb. hetente 2-3-szor. Többnyire a Rádió 88-at szoktam. Nem tudom ismeritek-e, Szeged környékén fogható. Viszonylag meg vagyok vele elégedve. A műsorvezetők tök normálisak, és a zenék is elég jók. Van külön ilyen-olyan műsor, kinek mi tetszik azt hallgatja.
Egyébként számomra az ideális rádió: a SKY News alatt parabolán jövő Virgin radio.
Ott aztán az angol ízlés szerint megy a műsor....... nagy örömömre.

Különben amit letiltatnék a rádiókból, az a rap és a DJ-zenék....És minden dallamtalan,,jellegtelen, monoton zenét........
Röviden ennyi.

Kipper Creative Commons License 2000.08.04 0 0 5
Alex,
A topic nem érdektelen, csak idő kell, hogy felfedezzék.
A 90-es évek elején a Danubius igazi etalon volt a rádiózásban, öröm volt hallgatni. Kívánságműsor a strandról, jó zenék és jópofaság. Ma meg ha más nem jön be, inkább a csendet választom. Szóval a régiről lehetne mintát venni.
A pesti rádiók szerintem mind egy kaptafára mennek, talán mert valóban DJ-eket alkalmaznak műsorvezetőnek. (Ezt egyébként nem tudtam.) Ha én indítanék rádiót, különböző stílusok szakértőit ültetném a mikrofon elé, aztán a hallgatói visszajelzések alapján leszűrném, melyikre van igazán igény. Persze ehhez tartani kell egy emil postafiókot is, nem azzal a céllal, hogy magamat dicsőítsem, hanem a tényleges reakciók felméréséhez.
Az én kedvencem a Kék Duna, amely sajnos csak Tatabánya és Győr között jön jól az M1-en 107.0 alatt, ők valahogy pont eltalálják a megfelelő összhangot a zenei stílusok és a szöveg között. Ezt nehéz pontosan leírni, inkább csak egy érzés, ráadásul mint minden ilyen, meglehetősen szubjektív. Igyekeznek olyan zenét adni, amelyik senkit nem akaszt ki: pl. Shania Twain hallatán senki nem kapcsolja ki reflexszerűen a készüléket.
Majd mondd meg, hol adsz, aztán letesztellek.:-) Maydayray-t feltétlenül fogadd fel, a Village People bármikor lenyomja a Bon-Bon-t, a Padödö-t meg az Iglesias gyereket.
A legeslegjobb szvsz a Radio Wien (89.9), ők talán még nem is hallottam Britney Spears-ről és a house/rave/techno fenegyerekeiről.
Ja, és ha matricát készítesz, akkor csakis ízléséset! A Danubiusé semmitmondó, a Roxy-é meg betölti a fél autót... Válassz egy logot (a Juventus paradicsoma telitalálat), és azt használd!
Alex27 Creative Commons License 2000.08.03 0 0 4
Lehet indiszkrét kérdésem ? Hol voltál ?

Úgy látom nem sok embert hat meg a topic. Ennyire érdektelen lenne ?

Előzmény: maydayray (3)
maydayray Creative Commons License 2000.08.03 0 0 3
Ebben nagyon igazad van, főleg onnan tudom, hogy volt egy DJ-verseny anno abban a városban, ahol rádióztam, és hárman jutottunk a "döntőbe", és az ő műsoruk ebből állt: rave-techno-house-rave, én nyomtam Village People-t, Abba-t, Boney M-et, Dr. Alban-t stb, és nyertem, méghozzá 96%-os közönségszavazattal. A legnagyobb gáz az, hogy leállnak egy vagy két évtized zenéjére (Sláger, Danubius), pedig a Hungária mindenhová beférhetne, egyszer dátuma, egyszer stílusa alapján, de csak az egyikben játszák, 10 évente egyszer. Másrészt az interaktivitás nem abból áll, hogy telefonálunk, mi annak idején strandról közvetítettünk élőben, szponzorral, rally-ról, helyijáratról, ABC-ből, magánlakásokba benyomtuk magunkat, volt Utca embere műsor stb. És nagyon szerették, pedig keleti sávon adtunk, de a háztartások nagy része rendelkezik ilyen rádiókkal, és nagyon szerettek bennünket. Ma már nincs meg az a stáb, de ez van. Szóval valahol ezt hiányolom.
Alex27 Creative Commons License 2000.08.03 0 0 2
Igen. Tényleg kevés, de ez mind azért van - szerintem - mert a mostani "rádió" fogalma a háttérrádiózásról szól és nem veszik észre a T. tulajdonosok, hogy a legtöbb szerkesztő, főszerkesztő, ügyvezető nem azt nézi, hogy jó legyen a műsorvezető, hanem, hogy minél kevesebb pénzből minél többet dolgoztatni. Így az igazi "profi" másorvezetők nem mennek el ilyen helyekre... (tisztelet a kivételnek). Én pont azért szeretném, ha nálam normális emberkék lennének. Ez pont olyan mint zenében: Minden mostani rádió azt hiszi, hogy a zene akkor lesz jó, ha Dj-ket "alkalmaz". Nem veszi észre, hogy más amikor hallgatok valamit és más stílus - TELJESEN MÁS - amikor egy dübörgő dizsiben valaki nyomja a zenét 1000-el... Majd remélem megváltozik... Vélemény???
maydayray Creative Commons License 2000.08.02 0 0 1
Nos, én két évig dolgoztam egy helyi rádiónál, és egyet nem szabad: hazudni. Mint ahogy egyik nagy rádiónk teszi minden ötpercben, amikor változatos zenéről beszél. Persze, hogy változatos, ha egy nap csak egy órát hallgatod, aztán egy hónapig semmit. Húsz számból megélnek, az egyetlen pozitív az éjszakai jazz, meg a Búza 80-as évek műsora. Hol van egy Fine Young Cannibals, egy Lenny, egy Sissel, egy Laura Pausini, egy Ramazotti, de hol vannak a svédek, akik tele vannak jobbnál jobb zenékkel, lásd Stereo MC's, Roxette, Europe, és ezek csak az ismertek, hol vannak a spanyolok, a franciák, mind mind király zenék. A másik: a hírek hírek legyen, nem röhincsélek, hogy rámkacsintott valaki, ha bakizok, elnézést kérek, nem beleröhögök, nagyon kevés korrekt műsorvezető van, aki mondjuk egy barommal is el tud bánni, pölö 11 után a Fórum. meg ilyesmik písz
grubi Creative Commons License 2000.08.02 0 0 0
Szerintem s0k múlik majd az0n, h0gy melyik rádi0ban csinál0d a műs0rt.
Előzmény: Alex27 (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!