Keresés

Részletes keresés

msmks Creative Commons License 2008.08.04 0 0 52
azéris ástam elő, mert az aranyviktornak voltak ilyen mártír-topikjai hogy jajj, én már meguntam ezt, megyek innen,
de hogy a Bigának is volt, na ezt nem gondoltam volna :)

Faithless Biga Cubensis :-)
msmks Creative Commons License 2008.08.04 0 0 50
mint mindig. :)
Előzmény: Iván Gábor (36)
Biga Cubensis Creative Commons License 2008.08.04 0 0 48

Nyócc éve írtam, csak az msks szeret vájkálni a múltban :)

Előzmény: Törölt nick (46)
msmks Creative Commons License 2008.08.04 0 0 47
másoknak is joguk van mártírkodni :)
Előzmény: Törölt nick (46)
Biga Cubensis Creative Commons License 2008.08.04 0 0 45
Ilyen jellegű gondok most nem gyötörnek :) de az autóm tényleg összetört pár hónapja :)
Előzmény: msmks (42)
msmks Creative Commons License 2008.08.04 0 0 44
Faithless Biga Cubensis :DDD
msmks Creative Commons License 2008.08.04 0 0 42
mintha csak tegnap lett volna :-)
Előzmény: Biga Cubensis (41)
Biga Cubensis Creative Commons License 2008.08.04 0 0 41
jajjjj de rég volt :)
Előzmény: msmks (40)
msmks Creative Commons License 2008.08.04 0 0 40
MÁRTÍR :)
Előzmény: Biga Cubensis (-)
Biga Cubensis Creative Commons License 2001.06.27 0 0 39
Köszönöm, hogy te is hozzájárultál az energiához. :)
Előzmény: Iván Gábor (38)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.06.27 0 0 38
Kedves Biga!

Lehet, hogy cinikus voltam és bosszantó is, de ez önzetlenül az előnyödre vált.

Energiát adtam neked, hogy azért is megmutatod.

A tények engem igazolnak.

Hiszen újra itt vagy és nem is akárhogyan.

MODERÁTORKÉNT.

Üdv.IG.

Előzmény: Biga Cubensis (37)
Biga Cubensis Creative Commons License 2001.02.13 0 0 37
Szia IG!

Bármilyen szomorú is neked ezt hallani, de valóban jól jártam azzal az esettel. Régi barátnő helyett lett egy sokkal jobb, az autómat olcsóbban meg tudom csináltatni és megvenni saját magamnak, mintha fizettem volna a részleteket. További tanulságokról neked inkább nem beszélek.

Az egészséges kritika használ, a cinizmus pedig rombol. Te egyértelműen cinikus vagy, ami az egyik legbántóbb és legkellemetlenebb emberi tulajdonságok egyike. Bár legrosszabb egy cinikus embernek, amikor csalódik.. Ilyenkor a csalódását újabb cinikus mondatokban fogja levezetni...

Előzmény: Iván Gábor (36)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.02.12 0 0 36
Már megint pimaszul igazam lett.
Előzmény: Biga Cubensis (35)
Biga Cubensis Creative Commons License 2001.02.12 0 0 35
Sziasztok,

köszi mindenkinek a kedves szavakat, de úgy látszik a JóIsten támogatja a Fórumozásomat, mivel a héten lesz otthon telefonunk, így onnan fogok netezni. A kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad! :)

Egyébként annyira jó kedvem lett ettől az időtől, hogy semmi kedvem búcsúzkodni :)

Kedves IG, a kocsi és a barátnő sztori tavalyi és hálistennek a múlté :)

BC

Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.11 0 0 34
minden bizonnyal :)
Előzmény: oncogito (33)
oncogito Creative Commons License 2001.02.10 0 0 33
Akkor a munkád minden bizonnyal nem volt kifejezetten nélkülözhetetlen. :-)
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.10 0 0 32
Nemtom, nekem nem volt sosem lelkiismeretfurdalásom, akármennyit (és baromi sokat) neteztem a volt melóhelyemen...

;-)

alomhajos Creative Commons License 2001.02.10 0 0 31
Szia Biga!

Habár mi elég keveset beszélgettünk, sokszor elolvastam az írásaidat és nagyon teszett amiket írtál, jónéhány dologban hasonlók a nézeteink. Örülni fogok, ha folytatod a gnosztikus topicot; én főleg azokra az írásokra vagyok kiváncsi amelyek Jézussal foglalkoznak. Egyébként meg jól teszed, ha egy kis szünetet tartasz, ettől csak frisebben jön vissza az ember. ;o)

Szia,
áh.

Előzmény: Biga Cubensis (27)
gyorgyi_ Creative Commons License 2001.02.10 0 0 30
Kedves Biga!

A munkahelyi forumozast nem tudnad ugy megoldani, hogy bemegy 1/2 - 1 oraval hamarabb a munkahelyre, es akkor netezel, es esetleg ebedidoben? A munkido alatt en sem tudok, es ha tudnek is, en sem ereznem tisztessegesnek, ezert en is igy csinalom (munkaido elott+ebedido). (igaz, nekem mashol is van lehetosegem)

Az igaz, hogy a forumozas tenyleg sok idot vesz el. Sajnos nalam masnak a rovasara. (mivel iskolaba is jarok, nem igazan van idom tanulni).

Előzmény: Biga Cubensis (27)
wunde Creative Commons License 2001.02.10 0 0 29
Kedves Biga,

Bevallom, nem szeretek bucsuzni....

Mivel nem volt a forumon problémam veled, söt észrevettem segitö szandékod, köszönet érte.
Erdekes megfigyelnem hogyan latjak az emberek a vilagot, és ahogyan a vilaghoz érzelmileg viszonyulnak, amire ebben a vilagban törekszenek, vagynak, amire elhatarozasaik iranyulnak stb. lelki élet bizonyos értelemben egységes. Söt figyelem az érdeklödést, a jellemet [föként akarati és erkölcsi vonatkozasu személyiség jegyeket] a forumon. Te mondhatni kiemelkedtél a sokasagbol.
Remélem maradsz jozan és okosan meditalo ember, aki a realitasok talajan allva, megtanul sok élet titkot.

A legjobbakat kivanva....

Szeretettel / wunde

Előzmény: Biga Cubensis (27)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.02.10 0 0 28
Már a Perchenon is elbucsuzott egyszer. Most ez lett a divat?

A kocsi és a barátnő téma miért szomorú? Hiszen Isten akarata valósult meg benne, a hit elvei szerint. Biztosan tanítást küldött általa.

Szerintem ha még egy két dolog elromlik, összetörik még erősebb lesz az Istenhited. Ez igy működik. Régebben csipkebogyóbokorégetés, most meg kocsi. Isten is halad a korral és a fejlődéssel. :)))

Akkor viszlát nemsokára.

Előzmény: Biga Cubensis (27)
Biga Cubensis Creative Commons License 2001.02.08 0 0 27
Sziasztok,

Átmenetileg, vagy talán végleg, búcsúzok a Fórumtól. Addig mindenképp, míg nem lesz otthon netem, mert a munkahelyi Fórumozást kezdem tiszteletlenségnek érezni. Túl sok időt vesz el. Ígéretemnek megfelelően a Gnoszticizmus topicot folytatom és talán informatív jellegű topicokat otthon megírva, itt felrakva fogok nyitni, de feleslegesnek tartom a mindennapos szócséplést. A talikat figyelemmel fogom kísérni, elmegyek, ha tudok (és ha hívnak :), akivel pedig itt megismerkedtem, természetesen tartom a kapcsolatot.

Mindenkinek köszönöm, hogy beszélgethettem vele, különösen azoknak, akiktől tanultam is valamit, akár ismeretben, akár emberi szempontból. Úgy vélem, az email, személyes találkozáson, beszélgetések közben sokat javítottunk a párbeszéden. Az, hogy ismersz valakit, legalábbis számomra, sokkal kevésbé inspirál a kemény, nyers hangvételű vitákra, szelídebbé válik a társalgás.

Egy bizonyos, Istenhitem csak megerősödött itt a sok ellenvélemény dacára is. Természetesen, ha megjelenek itt újra két hét múlva, csak legyintsetek mosolyogva, de most pillanatnyilag úgy érzem, tartok egy kis pihenőt. Itt van a barátnőm, sok lett a meló, nekiálltam fordítani, a zenélést is csinálnom kell (vár egy CD befejezésre), az idő pedig kevés.

És itt egy újabb bizonyíték a reinkarnációra :))) Egyszerűen nincsen annyi idő, hogy mindennel foglalkozhass, ami érdekel. Csak úgy lehetsz jó valamiben, ha egyre, kevésre koncentrálsz. Egy következő életben foglalkozhatsz mással.

Isten áldjon mindenkit! Még az ateistákat is :)

Biga

Biga Cubensis Creative Commons License 2000.08.08 0 0 25
Szia Kedves KRI!

Félreértetted :) Nem téged gondollak Udvarinak, csak megjegyeztem, hogy ő bizonyára olvasta ezt a topicot, mert egy másik topicban az ő saját nevével felhasználta ezt, hogy ezzel magyarázza, miért is vagyok olyam, amilyen. (a fehérnép szót használta) De mindegy, rá sem haragszok egyáltalán, csak megjegyeztem, mint poént.
Már csak azért se kevernélek össze vele, mert sokat segítettél vele ellentétben.
Persze igazad van a "kapásról" :), de szerintem ez már mellékhatása a dolognak. Azért kapunk, mert adtunk, mert ami forog, az körbeér, szeresd felebarátodat, mint tenmagadat. Ne aggódj, szeretek kapni! Éppen azon gondolkozom, hogy még lehet, hogy túl erős bennem a vágy, hogy kapjak. Egyébként Isten bizonyára tudja, miért is nem jött össze ez a kapcsolat, és ilyenkor azt mondom magamnak, hogy csak egy csalódástól akart megkímélni, jobb lesz ez így. Csak mostanában túl sokszor akar megkímélni, hogy már kezdem elveszteni a hitemet arra vonatkozóan, hogy ez kímélés vagy ez a csalódás :) Tudod, ha a leckének nem tudom levonni a tanulságát, akkor az nem lecke, hanem szívás :)
Mégegyszer köszi a szavaid. Egyébként a bibliai idézetek szerintem teljesen "személyfüggőek". Nyilván bibliatanulmányozás alatt az ember megismer egy csomó alapidézetet, de amikor otthon olvasgatja a Bibliát, akkor talál olyanokat, melyek az ő szívét érintik meg. Sok idézethez más-más lelkiállapot kapcsolódik. pl. zsoltárok, némelyiknél az elkeseredés rémlik fel, sokuknál pedig a jó emléke, a hálaadás.

Isten Áldjon

Előzmény: KRI (24)
KRI Creative Commons License 2000.08.08 0 0 24
Kedves Biga!

Engem gondolsz Udvari Zsoltnak? Jól értelmezem?

Az igaz, hogy hites vagyok, de a nevem Semsei Ferenc István. S ez elég régóta elérhető már. (S akár Udvari lennék, akár az, amit mondok magamról, ha a kettő mégis azonos lenne, ezután hazugnak lehetne nevezni. De szerintem Udvari Zsolt értékrendjébe sem lenne illeszkedő ez a hazugság. Az enyémről viszont teljes bizonyossággal állíthatom, hogy nem fér bele. Régebben Orltrannak mondtam, hogy nincs másik nickem, ha mégis lett volna, akkor hazudtam vona. Azóta van már másik, de ezzel a vali-fili és a politikai hozzászólásokat kerülöm. Szakmai érdeklődésem miatt csináltam és így is inkább a "Kedvencek" könnyebb áttekinthetőségéért, nem pedig azért, mert nem vállalnám bármely korábbi hozzászólásomat, ha hibáztam is bennük esetleg.)

"Elvégre a kapcsolat azért van, hogy segítsek egy másiknak rájönni, hogy ő kicsoda, ki akar lenni és szabadságot tudjak neki adni. Ha már csak azért van, mert én egyedül érzem magam vagy hiányzik valaki, akkor rég rossz. Persze könnyű elméletben mindezt megindokolni.
Isten úgyis fontosabb mindezeknél. De hát ő is megmondta, "nem jó az embernek egyedül" és nyakunkba szakadt az egész történelem :)"

Nézd. Az jó dolog, hogy adni akarsz egy párkapcsolatban. (Nyílván én az egyszeri és örökben gondolkozom, s azt nem tudom, hogy Te is így gondolkozol-e.) De merjél kapni akarni! Magad idézted az Igét, ha már akkor sem volt jó a paradicsomban, miért lenne jó azonkívűl. Igaz, hogy ránk szakadt a történelem :), de ez talán nem azért volt. Ennek a dolognak mindig pozitív üzenete volt. Az sem elhanyagolható, hogy feltételezhető, hogy a másik fél is éppen adni akar neked. Szvsz zavaró lenne, ha azért nem tudnátok egymás társaságát élvezni, mert csak adni akar mindegyikőtök, s közben nem akar kapni. Ha egy kicsit túl dimenzionáltam a dolgot, akkor bocs. :)

Az első igét amit idéztem később kicsit megbántam, hogy idéztem. Abból indultam ki, hogy kb 10 éve nekem nagyon nagy üzenet volt, de a szövegkörnyezetével együtt. De ez nem jelenti azt, hogy neked is üzenet. De a másodikat komolyan gondoltam. Csak hát akkor még csak a topicnyitót olvastam. :)

Előzmény: Biga Cubensis (22)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.07 0 0 23
De hát hiszen éppen most is vele vagy ! Nem ? ;-)
Előzmény: Biga Cubensis (22)
Biga Cubensis Creative Commons License 2000.08.07 0 0 22
Igazat megvallva nem tudom, mire véljem a dolgot. Eljön a nagy pillanat, hogy elveimet magamon kell alkalmaznom - és ha nem érdeklem őt többé, akkor hagynom kell. Elvégre a kapcsolat azért van, hogy segítsek egy másiknak rájönni, hogy ő kicsoda, ki akar lenni és szabadságot tudjak neki adni. Ha már csak azért van, mert én egyedül érzem magam vagy hiányzik valaki, akkor rég rossz. Persze könnyű elméletben mindezt megindokolni.
Isten úgyis fontosabb mindezeknél. De hát ő is megmondta, "nem jó az embernek egyedül" és nyakunkba szakadt az egész történelem :)
Nézd a ravasz Udvari komát! Azért olvasta ő ezeket, de fel is használta arra, hogy engem csak a fehérnép érdekel ! :)
Szóval ha nem hív ma fel én sem hívom. Kész. :)
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.07 0 0 21
Lám, a mosolyszünetnek immár vége.... :)
Biga Cubensis Creative Commons License 2000.08.07 0 0 20
Az ígért fordítások a NAG HAMMADI topicban lesznek.
KRI Creative Commons License 2000.08.07 0 0 19
Hja csak késöbb olvastam el ... :)))
Előzmény: Biga Cubensis (11)
KRI Creative Commons License 2000.08.07 0 0 18
Talán még annyit:

Ki múlhatná felül szenvedéseiben a Mestert? Ha vki nem érdemelte meg, akkor Ő biztosan nem.

Kívánom, Ő legyen erős benned

Előzmény: KRI (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!