Keresés

Részletes keresés

Szilagyi Jozsef Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5
Kedves MacGregor!

Ha, ahogy mondod, 4 évet dolgoztál a szakmában, akkor biztosan volt jutalékvisszaírásod, csak akkor amíg cégen belül voltál, akkor az új jutalékodból ezeket levonták, nem volt külön procedúra. A visszamondás nem biztos, hogy Te hibád, sőt...!
Legtöbb társaság szabályzatában a jutalékvisszaírást életbiztosításnál 2 éven, nem-életnél 1 éven belül lehet csinálni.
Tehát, ha 97 elején elmentél máshová dolgozni, akkor biztosítás(oka)t két éven belül, 99 elejéig felmondták, akkor a jogos a biztosító keresete, ha utána, akkor nem. De még egyszer hangsúlyozom, ez a konkrét biztosító szabályzatától függ.
Ha a biztosító perrel akarja behajtani a járandóságat, akkor be is fogja hajtani, ha akkora összegről van szó, ami így neki megéri. Függetlenül attól, hogy most hol dolgozol.
Azt javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot a régi munkáltatóddal, ugyanis jutalékvisszaírásnál lehet egyeztetni, és akkor méltányos módon meg is lehet állapodni az összegben.
A topic címében a rosszindulat nem hiszem, hogy indokolt, ugyanis a visszaírás szabályai a jutalékszabályzatban minden társaságban benne vannak (több helyen a munka- vagy megbízási szerződés része), tehát erről tudomásodnak kellett, hogy legyen.
Kívülállóknak tájékoztatásul még annyit, az ügynökök terméktől függően az (éves) díj 5-80% megkapják szerzési jutalékként az üzletkötés után a legtöbb társaságnál ( alacsonyabb a jutalék általában nem-élet, magasabb életbiztosítás esetén). Tehát akkor, mikor általában az éves díj teljesen még be sem folyt! A jutalékvisszaírás intézménye védi a biztosítót, hogy munkatársai ne kössenek fűvel-fával üzletet, amit utána rövid idő után felmondanak, mert így a biztosító jogos költségei sem térülnek. Másrészt védi az ügyfelet is, mert így az ügynököt olyan termék értékesítésében teszi érdekelté, amit az ügyfél anyagi teherbíróképessége hosszútávon lehetőve tesz.

Üdvözlettel
Szilágyi József

Előzmény: MacGregor (-)
iceberg Creative Commons License 2000.08.01 0 0 4
Bocs,elkéstem az előbbi hozzászólással.
Nekem egyszer azt monta egy ügynök,(barátunk volt),hogy neki nem üzlet a bizonytalankodókra ráerőszakolni a szerződést,mert akkor úgyis vissza kell fizesse.
Szerintem tutti,hogy ez neked is benne volt a szerződésben.
(Képzeld csak el,hogy egy ügynök az összes haverjával szerződést köt,fölveszi utánuk a jutalékot,majd a haverok 1 hónap után röhögve szerződést bontanak.)
A végrehajtót pedig szvsz csak az érvényes bírósági végzés után várhatod.
Azt pedig valszeg észre fogod venni,ha beperelnek.
Előzmény: iceberg (3)
iceberg Creative Commons License 2000.08.01 0 0 3
Ez attól függ,mi volt a munkaszerződésedben.
Nézz utána!
Előzmény: MacGregor (-)
MacGregor Creative Commons License 2000.08.01 0 0 2
Sajnos, a szerzodes (tobb mas dologgal egyutt) egy koltozes soran elveszett, igy ezt nem tudom ellenorizni. A kerdesem inkabb arra vonatkozott, hogy varhatom-e a behajtokat)vegrehajtokat, vagy sem?
Meki
Előzmény: nobodybuilder (1)
nobodybuilder Creative Commons License 2000.08.01 0 0 1
??????
és ezt tőlünk kérdezed? talán az akkori szerződésedbe nézz bele, ami alapján dolgoztál. csak nem azt hiszed, hogy ilyen szintű ügyekre magasabb rendű joxabály létezik?
Előzmény: MacGregor (-)
pok_ussz Creative Commons License 2000.08.01 0 0 0
0 becsületük van ezeknek....
MacGregor Creative Commons License 2000.08.01 0 0 topiknyitó
A kov. problemam van, amiben segitseget szeretnek kerni: 4 eve dolgoztam egy biztositonal, mint uzletkoto. Kotottem nehany uzletet, majd '97 elejen elmentem egy "rendes" helyre melozni, mivel elegem lett a jutalekos rendszerbol. Iden tavasszal kaptam egy levelet, hogy mivel felmondtak a biztositasokat egy even belul, fizessem vissza a jutalekot, kulonbenpolg. peres uton hajtjak be.
A kerdesem: be tudjak ezt hajtani rajtam, vagy folosleges paraznom?
Meki

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!