A nem jegyzi meg mit takar? Vedd le a drivert, tedd vissza, és ne dokumentumból való nyomtatásnál állítsd át. Ne haragudj ha olyat írtam amit már próbáltál :) Mindenesetre megoldjuk, van még ötletem :)))
Elvileg azzal is megoldható, hogy a HP beállításainál bejelölöd, bitmapként nyomtassa a TrueType karaktereket, ne TT-ként.
Az esetek 90%-ában megoldja.
Húha, nekem is ez a problémám
- Win98SE
- HP LaserJet 2100 (hálózati)
- Office 2000
- CE-s betütípusok nincsnek (vagy 2000-nél már nem is kell?? Ha igen, nekem is küldd el, kérlek)
A tünet:
a hosszú ő és ű betüket egyszerűen kihagyja!!!
Pl. az erős szó helyett ennyit nyomtat:
ers
Sajnos ez egy munkahely és itt mindeképpen kell a Photoshop. Mit lehet tenni?
HP nyomtatóknál, ha a hosszú ű és hosszú ő betűk (és ezek nagybetűs változatai) helyett 4,5,C stb. karakterek jelennek meg a nyomtatásban (uni és CE-s ttf fontok esetén), akkor a probléma oka nagyvalószínűséggel az Adobe Type Managerre (ATM) vezethető vissza. Ha fent van a gépen (Photoshop, Pagemaker stb.), kezébe veszi az irányítást és akkor annyi… Ki kell dobni, és a fontok a helyükre kerülnek.
A regedit proggyval elballagsz a köv. helyre: HKEY_CURRENT_USER/SOFTWARE/MICROSOFT/OFFICE/WORD/
Nekem is ez volt a nyero, csak annyit tennek hozza, hogy az OFFICE utan (nalam legalabb is :) vany egy(etlen -- tehat mindek? Ezt csak BG tudja :)) 8.0 is...
Ha nem látod a megadott helyen a nyomtatódat..
Egy egyszerubb tipp: Sajatgep > Nyomtatok... Itt latod azt a printert, amivel bajod van. Lassan, azaz nem dupázva kattints a nevere. A második kattintásra szerkeszthető lesz, most Ctrl+C, majd vissza regedit es a fenti hosszú "útvonal" vegén ha nincs, csinálj egy új kulcsot, ebbe egy stringet (Flags), ebbe értéket: 8192. Sok sikert!
--
by
P.S.: Érdekes, éppen a mai HIX GURU-ban kérdezte ugyanezt valaki, igaz: ott egy FAX-szal kapcsolatban...
Kedves Mario Brekt!
Azt kell modjam, hogy van egy csomó időd. Aug. 8-tól 18-ig Erdélybe megyünk nyaralni, azaz holnap hajnalban indulunk. Viszont a küldeményedet nagyon szívesen fogdnám, már csak a próba kedvéért is (én kérem szépen már egész szkeptikus vagyok a win98SE-vel kapcsolatban). Ha tényleg sikerül valamit küldened, azt csak aug. 18-án este fogom látni. Addig is: minden szépet és jót!
dongenaro
Kedves dongenaro!
Természetesen összecsomagolom neked a betűkészleteket és etecsmentként elküldöm. De szerdáig várjál, mert megnézem egy magyar fontos lemezen, hátha találok még (főleg a Times hiányzik nekem nagyon).
Kár, hogy a Microsoft Magyarország és a HP magyarországi képviselete kerüli ezt a fórumot. Igazán értelmezhetnék a terméktámogatást picit bővebben is. Röhej, hogy az ember a pénzéért senkihez sem fordulhat (a HP állandóan foglalt, a Microsoft színvonala pedig sokszor gyengébb, mint a komoly felhasználóké)
Kedves Mario Brekt!!
Ha attachmentként sikerülne, nagyon örülnék neki, mert már nagyon rágja a fülem a család, hogy "mirejóezadrágaszépújnyomtatóhamégegynyomorultmagyarékzetesleveletsemlehetvelekinyomtatnibasszuskulcs". A fiamnak igyan van egy win95ös install lemeze, de asszem nem magyar. Ha nem attachmentként, mondd meg hogyan tudod elküldeni. Köszi szépen.
dongenaro
Ez a siker nem valami örvendetes. Jó lenne tudni, hogy miért nem működik természetes módon a dolog.
A CE-s fontokat a magyar Office 95 -ös CD-n találod meg (akkor még adták azt is, de már használták a unicodot is.). Ha nem tudsz szerezni ilyen CD-t, akkor szívesen elküldöm a rajta lévő CE-s fontokat.
Kedves Mario Brekt!!!
Örülök, hogy legalább Neked sikerült... Kérdésem: milyen CD volt az a CE-s fontokkal? Én ilyet eddig sehol sem találtam.
dongenaro
Ugyanez a tünet! Képernyőn jók a bötűk, nyomtatásnál az általad leírt tünetek. Konfig: Windows 98Me, HP710C.
Újra install Windows, HP, Office 2000. Nem segített. Kidobtam az összes fontot (kivétel a DOS852 és a Tahoma(?). Fölraktam csak CE-es fontot (CD-ről). Így jó! De miért? (A nyomtatás a fiam gépéről - hálózatban - tökéletes. Angol nyelvű Win98Se).
Valamelyik nagy tudású windows szakértő elmondhatná mi az oka!
keves sikerrel jartam, ugyanis a WORD-on belul nem talaltam meg a nyomtatot, akarhogy is probaltam, de mostmar a problema is sszelidult...
felraktam az office2000et es azzal nyomtat redesen, csak a őű betuk utan rak egy szokozt is...ez valyon miert van?
Kedves Saszla!
Én egy picit tovább kellett, hogy menjek ennek a hibának a kutatásában. Eddig semmi eredmény.
Adatok: - Win98hu SE ,(vszleg az erre való átállásnál vesztek el a nyomtatott őŐűŰ betűim)
- HP Deskjet 895cxi nyomtató.
- a registry-ben az általad említett módosítás már régen bent van.
- printeléskor (a képenyőn minden ok) a
következő "konverziók" játszódnak le nálam:
ő 5 (szám)
Ő 4 --"--
ű C
Ű B
Kérdésem tehát, hogy mi van, ha a registry-változtatás sem segít ??
Szeretnék viszont segíteni azoknak, akik nyomtatási problémákkal küszködnek. A www.mikrofos.hu-nál van egy magyar nyelvű "knowledge base", ahonnan ajánlom a következő cikkeket:
Q159418HU : A nyomtatott dokumentumban a karakterek helyett négyzetek jelennek meg
Q191191HU : Probléma a Unicode (extended) karakterek nyomtatásakor
Q137996HU : Nyomtatási probléma HP Deskjet nyomtatónál
Q168198HU : Érvénytelen lapkivétel a Wordben Windows 95 alatt
Q128345HU : Nyomtatási problémák elhárítása
Hali!
Nem egy .ini-t kell buzerálnod.
A regedit proggyval elballagsz a köv. helyre: HKEY_CURRENT_USER/SOFTWARE/MICROSOFT/OFFICE/WORD/, és itt megkeresed a nyomtatód nevét. Ha megvan, akkor 1x kattints rá, hadd kéküljön. Ezután a Regeditben a New gördülőmenüben kérj egy New Key-t, írd be: Flags ,az értéket pedig állítsd "8192"-re. Ha a Regedit bezárása után így próbálsz nyomtatni, jönniük kell az ő-knek, ű-knek.
Ha nem látod a megadott helyen a nyomtatódat, csukd be a Regeditet, nyisd ki a Wordöt, és csinálj úgy, mintha nyomtatnál. Tehát File/Print, és itt jelöld ki a nyomtatódat, mintha oda szeretnél nyomtatni. Ezután Cancel az egész, Word bezár. Ekkor újra Regedit, és a fent leírt eljárással már meg kell látnod a Word alatt a printernevet. A többit ugyanúgy csináld, ahogy fentebb leírtam. (Ez egyébként minden renitens nyomtatóra (fax virtuális nyomtatójára is) alkalmazható trükk.
Használd egészséggel!
FIGYU! A registry elqrásával az egész winfos képes összeomlani! Légy óvatos, és előbb esetleg egy regback-kel mentsd el a registrydet, hogy vissza tudd állítani baj esetén!
Üdv: Saszla
igen windowsbol nyomtatok (win98hun), a problema a TIMES NEW ROMAN CE es ARIALnal is fennal, valahol meg regen olvastam, hogy a windowsban van egy .ini (?) file amit at kell allitani... errol tud valaki valamit?
A kérdés az, hogy Windows-ból nyomtatsz, vagy DOS-ból. Mivel azt írod, hogy a *.doc file-ban még látszik, arra következtetek, hogy windows-os Word-öt használsz. Valószinűleg az a baj, hogy a nyomtató nem rendelkezik a megfelelő beépített karakterkészlettel. Próbálj meg olyan betűtipust választani, amely TrueType, tehát nem beépített betűtípus. Ekkor a hiba valószínű megszűnik. hasonló problémánk volt egy OKI 10e-vel és ott ez volt a megoldás.
Sziasztok!
Segítsen valaki, most friss, ropogós Minolta 1100L lézer nem visszi a őű karaktereket, csak egy kockat rak helyettük, pedig a karakter létezik a doc file-ban, hol kell beállítani, hogy lássa?