Világ pöcke volt az a cucc. Retrós haveroknál még akad, évente iszunk rá valamit, aztán megy a vitrinbe. Van még pár 30+ éves Olivetti lapos a haveri körben ami máig műxik, bár képernyőfrissítése miatt mozgó játékra alkalmatlan. Billentyűzete is elég állat, akad amin volt numerikus, ahogy illik.
"Miért kellene egy vezeték nélküli optikai egérhez kábeldzsumbujjal vesződni?"
A vezeték nélkülihez nyilván nem kell, nem épp ezt mondom? :O
Viszont... "a kérdésednek mi köze a Wifi, meg a Bluetoth kapcsolathoz? Egyértelműen megírtam, hogy optikai."
10 Bocsi, de biztos, hogy tisztában vagy azzal, mit jelent az "optikai egér" kifejezés?
(Már most szólok, hogy tuti nem...)
"Amiről én beszélek (Logitech M185), az 10 m feletti hatótávú, amiről te beszélsz ..."
... spec. az is pont egy M185, a másik (szintén itt a szobában, mer' sokszor "4-kezesezek"..) egy M220, a hátam mögött meg van még egy alig használt és egy zsír új kombó dobozban... (hosszú história, a lényege, hogy má' a Logi se olyan strapabíró, mint régebben, közel se :( )
"Feltételezem, hogy az optikai kapcsolatot telepíti"
GOTO 10 ! :)
Miféle 'optikai kapcsolatot'? Nem tűnt föl, hogy a sarkon túl is működik???!! ]:Đ
"Pl. hogy ne kölljön a kábeldzsumbujjal vesződni, nomeg hogy odébb is lehessen vonulni az eszközökkel mondgyuk filmnézéshez, vagy bármi más tetcés szerinti okból?"
Miért kellene egy vezeték nélküli optikai egérhez kábeldzsumbujjal vesződni? Amiről én beszélek (Logitech M185), az 10 m feletti hatótávú, amiről te beszélsz, azt én nem ismerem:-)
Off: Mellesleg a kérdésednek mi köze a Wifi, meg a Bluetoth kapcsolathoz? Egyértelműen megírtam, hogy optikai.
"Minek egy nyamvadt egérhez külön szoftver?". Feltételezem, hogy az optikai kapcsolatot telepíti automatikusan, mindenféle beavatkozás nélkül. És borzasztó lassú, eltart néha másfél másodpercig is?:-), míg telepíti. És még soha nem volt probléma ezzel a típussal az elmúlt több mint 10 évben (2013-ban vettem az első ilyet).
Pl. hogy ne kölljön a kábeldzsumbujjal vesződni, nomeg hogy odébb is lehessen vonulni az eszközökkel mondgyuk filmnézéshez, vagy bármi más tetcés szerinti okból?
"Az én optikai egerem saját szoftvert telepít a gépbe téve"
Minek Wifi meg Bt egy egérhez. Az én optikai egerem saját szoftvert telepít a gépbe téve, majd egyetlen AA elemmel elmegy vagy 3 évig. És nincs lemerülési lassulás. Ha lemerült, akkor egyszerűen nem működik. Azt azt megelőző egy percben még hibátlanul dolgozik. És mai áron 4500 Ft körül van, plusz a szállítás.
Persze az 1000 Ft-os árral, ingyenes szállítással nem tud versenyezni, de drukkolok neked, hogy megkapd - és azt, amit rendeltél. Én inkább rászánom a magasabb árat s a megbízhatóságot.
Fújd ki az optikai szenzorát mert lehet csak belekerült egy hajszál vagy szösz. Illetve ne tegyél közel hozzá mobil telefont vagy Wi-Fi / Bluetooth eszközt mert interferenciát okozhatnak.
Először nézd meg,hogy az elem nem merült-e le. Ha nem ez a gond, akkor bármi lehet. Hány éves? Én például mániákusan a Logitech egereket használom. Most éppen az M 325-ös típust. És nagyon megbízható.
Ha neked jó volt eddig a SIlverline hosszabb ideje, akkor vegyél újat, aztén nézd meg, továbbra is hibátlanul működik-e. Nem hinném, hogy típushibáról van szó.
Van egy Silver Line tiousú, vezetéknélküli egerem, munka közben van hogy önállósitja magát, a weblap közepén, dolgozgatok, egyszer csak mielőtt kattintanék villámgyorsan, felugrik jobbra fel az egérmutató, mire lenyomom a gombot az egren, ott van az X-en és bezárja az összes weblapot:)) nagyon vicces, amikor vásárlásközben bankkártya adatokat írom be.. Ez általános probléma lehet a vezetéknélküli egereknél? Vagy csak ennek van ilyen bugja?
Tudom mennyibe kerülnek a szerszámok és egyebek mert én is ezeket használom (illetve amiket saját magam fejlesztettem). Professzionális hardveres adatmentési megoldásokból nincsen nagy választék mert egy kezemen meg tudom számolni, hogy világszinten hány cég gyárt olyan (HW + SW) munkakörnyezetet amivel érdemes (lehet) dolgozni. Ebből következik, hogy minden profi labor ezeket használja és természetesen ezeknek a használatát felételezve mondtam, hogy konszolidálódtak az árak.
Firmware módosítás, hibák javítása:
- PATA és SATA HDD: PC-3000 UDMA és Express, MRT (előbbi orosz, utóbbi kínai: mindegyiknek megvan a maga előnye a másikhoz képest).
- SCSI HDD: PC-3000 SCSI.
- SATA SSD: PC-3000 SSD, MRT.
- NVME SSD: PC-3000 Portable III illetve a nemrég megjelent PC-3000 Portable Pro.
- Memóriakártyák, pendrive-ok, egyéb flash alapú eszközök: PC-3000 Flash és RuSolut VNR. A SoftCenter Flash Extractor fejlesztése abbamaradt.
Teljesen rendhagyó eszköz a DeepSpar USB Stabilizer, ami az USB-s meghajtók kommunikációján javít. Ha pl. egy félholt meghajtó merevre fagyasztja a Windows-t, attól még lehet, hogy az USB Stabilizer-en keresztül kvázi hibátlanul olvasható. Az újabb, 10G verziónak pedig már natív SATA és NVME támogatása is van. Univerzális mert Windows alatt bármilyen adatmentő szoftverhez használható hardver interfészként, az UFS Explorer-ben és az R-Studio-ban natívan integrált támogatása van.
Vannak még régebbi diagnosztikai hardverek és a valódi HW imager-ek, amik különálló eszközként is működnek - mint pl. a forensic (törvényszéki szakértői, bizonyítékszerző) vonalon erős Atola Insight, vagy a korábbi etalonnak számító DeepSpar Disk Imager III és IV szériák, vagy az újabb fejlesztésű RapidSpar. Azonban napjainkra a különálló hardware imager-ek felhasználhatósága jelentősen lecsökkent, mert egyre több meghajtón kell ún. "esemény előtti" vagy "esemény utáni" firmware módosításokat végrehajtani, hogy olvashatóvá váljanak, viszont ezeket a dedikált hardware imagerek a limitált képességeikkel egyre kevésbé tudják elvégezni. Ehhez a szinthez már a PC3000 ill. az MRT szoftveres támogatására is szükség van mert egyre több HDD és SSD, ill. SSHD érkezik lockolt UART és JTAG porttal, valamint zárolt szervizterülettel (a gyártók a firmware rootkitek és hasonló kiberbiztonsági fenyegetések elleni óvintézkedésként hivatkoznak rá, de emellett járulékos veszteségként keresztbe tesz az adatmentésnek is, mert a hozzáférést senkinek sem adják ki), ezért az Ace Lab és az MRT folyamatosan igyekeznek naprakészen tartani a megoldásaikat az újabb PCB-k és firmware-ek megjelenését követve. Az NVMe SSD-k megint egy külön állatfajta, mert a PC3000 UDMA és a PC3000 Express SSD addonja csak a SATA meghajtókat kezeli, mert az említett kártyák chipsetje hardveresen nem ismeri az NVMe protokollt, így jelenleg csak a PC3000 Portable III, illetve a nemrég megjelent PC-3000 Portable Pro (amelyek már inkább a forensic vonalra fókuszáló, különálló eszközök) kezelik az NVMe SSD-ket, a világon egyedüliként.
Mechanikailag a hélium töltetű HDD-k egy teljesen más vonal: ezeket egyéni fejlesztésű megoldásokkal, összesen 2 helyen csinálják a világon.
Mobil eszközökkel nem foglalkozom, ha jól tudom azokhoz a PC-3000 Mobile, a GrayKey illetve a Cellebrite UFED a "szentháromság".
Hja, épp nemrég vót ilyen köröm*, ahol ment a nagy siránkozás, aztán végül az emlegetett számoknak töredéke se lett elég kevés, pedig nem csóringer nyuggerekrül beszélünk...
Még a szerszámokat és egyebet is, nem úgy, mint ami mostanában elterjedt, hogy max. ugyanúgy egy dokkolóra dugják és bocs nem jött be nem lehet menteni. Bár mindegy, mert legtöbb esetben júzernek úgysem ér semmit, vagy türelme nincs hozzá.