Es egy netes ismerosom adta a kovetkezo cimet:
http://meltingpot.fortunecity.com/botswana/733/softcraft/98se2me.htm
az oldalrol par fajl letoltesevel es eredeti windowsos megfelelelojenek atirasaval egy ME kinezetu SE - t tudhatunk magunkenak ;]]] (Elotte mindenkeppen mentsuk le a regi fajlokat!!)
Bocs, de nem talalom sehol oket;] Amugy mar 6 -7 oraja nem volt semmi komoly problema, egyedul az ie 5.5 nem szereti az ftp protokol hasznalatat, egyszeruen mintha osszefagyna a rendszer amig ftprol toltesz le valamit ie alatt..
Hi. Jopar cikk elolvasasa utan (amelyek elegge leszoltak a win ME - t) megis ugydontottem kiprobalom a win9x sorozat sokadik tagjat.
A telepito azon resze amely feltetlenul szukseges az installalashoz 250 mega korul van, a tobbi demok, zenek es animaciok, szal sok kamu cucc hogy tele legyen a cd.
Install elindit, szokasos ellenorzesek, custom telepites kivalaszt, es itt ert az elso meglepetes. Minden cikkiro szerint a winme 500-600 megat telepit a win98 - ra, nos ez egyaltalan nemigaz, nekem osszesen 210 megat tett fel, igy most a windows konyvtaram az uninstall vissza 98 - ra fajlokkal egyutt, ami maga 200 megat tesz ki osszen 472 mega. Ezutan beindult az install ami a szerencsetlen ripelesemnek koszonhetoen 100% - nal meghalt. Ezekutan johetett a dos alatti proba. Lass csodat, igaz nem az ott irt 30 perc alatt de jo haromnegyed ora alatt hasznalhato allapotba kerult. Minden hardwaret felismert kiveve az SB16 - om, ami percek alatt megoldodott egy sima hozzadassal:>. Restart. Jo!:]
Ezutan nekialltam tesztelni. A cikkek szerint a win ME egyszeruen keptelen a programok utan tisztogatni, egy ido utan ezert osszefagy az eroforras hianyaban. Nos elinditottam vagy 15 programot, koztuk jopar ,,nagyobb'' meretut, nekialltam winampal zenet halgatni. Rendszer szabad eroforras: 33%. Rulz. Progik kikapcsol. Ujra check.. Szabad eroforrasok 80%. Hoppa. Ezzel sincs baj. Ezutan fogtam egy csomo demot, progit installteszt. 13 demot es jopar programot installaltam es tavolitottam el, ezzel sem volt problema. Most meg mindig restart nelkul, 5 oraja fut a rendszer fagyas, kekkepernyo nelkul, ami asszem el is varhato egy oprendszertol (nekem amugy 98 alatt is ritkan halt ossze a gepem, tehat mindig csak erdeklodve halgattam az errol szolo stroykat). Jahh.. Egy P-Celeron 333, 128mega sdram - os gepen teszteltem. Szabad helyem nincs tul sok.. vinyom 6 giga, tnt2, sb16... noshat. Mivel teszteljem meg?:]]]]]