Keresés

Részletes keresés

radio111 Creative Commons License 2024.05.24 0 0 3746

Azt soha nem értettem, hogy a szaunázásról hogy lehet egyből a szexre asszociálni. Jó mindkettőt pucéran szokuk, de én fürödni is pucéran szoktam (meg sokan mások is).

dokeee Creative Commons License 2024.05.20 -1 3 3745

Nem tudom, de inkább menj valami Kék Osztriga bárba.

pécsiboy Creative Commons License 2024.05.20 -3 0 3744

Magyarhertelenden is találhatnak a fiúk szexre partnert?

Előzmény: dokeee (3735)
Kilde Creative Commons License 2024.05.08 0 0 3743

Sziasztok! 

Esztergomban az aquasziget pénteki napokon milyen szokott lenni? Vannak többen, esetleg nem csak férfiak akik nézelődnek? 

Illetve volt már itt bárki olyan akit felszedtek, vagy aki felszedett valakit ilyen textilmentes szaunában? 🙃

 

Riddick2601 Creative Commons License 2024.04.14 0 0 3742

Sziasztok. V8-ba látogatnék ma szeánszra. Milyen ott a színvonal mostanában, mert olvasni, hogy romlott az évek alatt. Nemek eloszlása milyen? 

magnum52 Creative Commons License 2024.03.31 0 1 3741

Kedves Szaunások! Ha tehetem kimegyek a debreceni Aquaticum szaunavilágába. Ezt tettem tegnap is. Voltak már többen is ünnepek alatt, most nem volt zsúfolt. Csak a tapasztalatok miatt írok és mert valamelyik előző hozzászólásban olvastam hogy vénemberek ülnek a merülőmedencénél és forog szemük, csöpög a nyáluk. Na kérem, most három hatvan plusszos mami űlt a jégdara mellett és olyan látványosan értékelték a merülő fütyiket hogy épp pontozó táblát nem tartottak a magasba. Egyébként kezd a szinvonal alább hagyni, a recepciónál kikészített víz a csapos üvegben olyan opálos volt mintha a merülő medencéből merítették volna. Sajnos nincs olyan látogatásom ahol ne látnám hogy szeánsz után ugranak a merülőbe izzadt testel, pedig minden alkalommal elmondják hogy előbb tusoljanak le, ki is van táblázva. A kinti pihenőrészben is volt kikészítve két üveg kancsóba víz egy tálcán, de a kancsók is olyan vízkő cseppesek voltak hogy inkább ne is tették volna oda. Még egy szöszenet, nagyon jó a kinti rész főleg ilyen jóidőben de azt is észrevettem pihi közben hogy jó pár szoba erkélye pont arra a részre néz, így láttuk egymást azzal a hölgyel is aki szó szerint kukucskált lefelé az erkély lécei között :) 

 

fireant Creative Commons License 2024.03.06 0 0 3740

Igen. Ami nekünk legjobban bejött, az Bad Loipersdorf, azt nagyon tudom ajánlani. Voltunk már máshol is, ami jó volt, pl. Bad Tatzmannsdorf (Tarcsafürdő), az Avita. Az is elég színvonalas, de elsőre, különösen, ha gyerek is van, akkor az Loipersdorf. Ha van másnak is is ötlete, akkor mi is szívesen veszünk tippeket.

Előzmény: tamasoccse (3738)
Tijas Creative Commons License 2024.02.28 0 0 3739

Szevasztok,

Tudtok-e ajánlani Budapesten textilmentes szaunát / spa-t? Lehetőleg gőzfürdővel, és azzal a lehetőséggel, hogy meztelenül lehessen úszni. 

tamasoccse Creative Commons License 2024.02.19 0 0 3738

Meg szabad kérdezni az osztrák hely nevét ?

Előzmény: fireant (3733)
beeschee Creative Commons License 2024.02.08 0 0 3737

Bükfürdő és Sárvár nem rossz, de az osztrák és német szaunaélményeink nekünk is lényegesen jobbak.

Előzmény: fireant (3733)
guesswhosback Creative Commons License 2024.01.27 0 1 3736

Érdekes volt olvasni a soraidat. Egy javaslatom lenne számotokra még: Bükkfürdő. 

Teljesen megegyezik az általad leírtakkal, csak kicsiben. Én májusban voltam ott egy hétvégét néhány barátommal és egy az egyben olyan volt mint az általad vázolt Osztrák viszonylatok.

Csak egy tipp :)

 

Üdv.

Előzmény: fireant (3733)
dokeee Creative Commons License 2024.01.15 0 0 3735

Magyarhertelendre menjetek.

Előzmény: fireant (3733)
fireant Creative Commons License 2024.01.15 0 0 3734

Bocsánat, az imént Aquaworld-öt akartam írni, tévedésből neveztem el  Aquaparknak.

fireant Creative Commons License 2024.01.15 0 4 3733

Több itthoni rossz tapasztalat után úgy döntöttünk, hogy sok jó véleményt olvastunk, így szombaton kipróbáltuk a megyeri Aquaparkot. Egészen biztosan bennünk van a hiba, lehet, hogy nem kellett volna annyit járnunk Ausztriába, mert a véleményünk eléggé lehangoló. Kérem nyugodtan nekem esni, hogy nagyképű, újgazdag, nekünk semmi se jó, stb, nem veszem fel, mert objektíven írok és csak igényes vagyok.

 

Kezdeném a pozitívumokkal. Valami tényleg elindult. Látok egyfajta gondolkodást, hogy nyitott az üzemeltető az igény kielégítésére és van szándék, ez jó; van remény, hogy lesz ez majd jobb is. Nem tudok több jót írni sajnos.

 

A negatívumok (azért is ennyire kritikusan, hátha lesz egyszer valaki illetékes, aki elolvassa és megpróbál javítani ezeken). Tényleg külön van a textiles és a textilmentes rész. Mi szombati napon voltunk – talán nagyon sokan voltak, ezért, – de az textilmentesség csak elméleti szinten valósult meg, a vendégek fele (100%-ban férfiak) csak fel-alá járkált fürdőgatyában, lesett egyfolytában, be nem ült sehova, vagy ha igen, azt is csak fürdőgatyában, és senki a személyzetből nem szólt nekik (az egyik szaunában egy fickó igen, mielőtt én tettem volna szóvá – ki is slisszolt a fürdőgatyás). Nagyon zavaró volt, tényleg folyamatos volt a cirkálás. Kiemelném az egyik izomagyú bikát, aki tokától bokáig ki volt varrva és semmi mást nem csinált, csak, mint a radar kémlelt minden hölgyet és levegőt alig vett – úgy felfújta magát, mintha egy testépítő színpadion lett volna. A vendégek kb. 5 %-a tartotta be az etikettet, kb. 4-5 szimpatikus és láthatóan a szauna élményt kereső párral találkoztunk.

 

A szaunákról. Volt finn, aroma meg néhány másik szauna, ezek eléggé kicsik, az orosz szauna "üzemen kívül" felirattal zárva volt, ugyanis ebben tartották a szeánszokat – akkor ezek "üzemen belülre" kerültek átmenetileg. Ezt nem is értettük. 1 szeánszra jutottunk be, a többi telt házas volt, mire mi odaértünk. Ez az egy szeánsz (de talán a többi is) elég rövid volt, talán 10-12 perces max). Ezzel nem volt nagyon probléma, elég volt ez is. Az egész szauna rész kialakítása borzalmas, semmi meghittség, hangulat nincs, mindenhol, még a szaunákban is fehér fényű lámpák voltak, ahogy a közlekedőkben és a többi térben is. A szaunák fa padlója elképesztően koszos, kopott, régi volt, vagy csak bejárkálnak koszos lábbelivel. Általánosságban 2-3/5-re értékelném a tisztaságot. A WC-ben, ahova betévedtem büdös volt, mintha konkrétan hányás szaga lett volna, de mivel más helyen is lehetett hasonlót érezni, lehet, hogy valami fura tisztítószernek volt ez a szaga. A közlekedő folyosók végig a szaunák előtt haladnak, így bent ülve egy Rákóczi úti gyalogosforgalmat láttunk az ajtó előtt. Köszönni szinte senki nem köszön egymásnak, ami lehet, hogy csak nekünk fura. Érdekes, hogy zene sem szól sehol, ez nálam hozzá tartozik az élményhez. A zuhanyokban a szerelvények ütött-kopottak voltak, de működtek. Az egész szauna világ nagyon kicsi és zsúfolt, ahogy az öltöző rész is. Jó magyar szokás szerint még a levegőért is fizetni kell (fizetős a szekrény – pedig mindenkinek kell, nem hiszem, hogy bárki fürdésre alkalmas ruhában érkezne, fizetős a szaunalepedő, fizetős a szeánsz, stb). Elnézést, ha valaki pont ezt keresi, én inkább azt szeretem, ha ezek benne vannak az árban. Érdekes volt, hogy bár

 

És most hadd írjak pár szót az osztrák tapasztalatokról, csak összehasonlításul. Először is drága. Nagyon-nagyon drága. Az egyik hely, ahol évente 1-2x megfordulunk, az az élményfürdővel kb 48 EUR egy teljes napra, már ez sem mérhető a magyar fizetésekhez. Ez egy rakás csúszda és egyéb, gyerekek számára buli medence használatát tartalmazza, felnőtteknek 6-7 szauna (gyógynövényes, infra, finn, panoráma, és még pár egyéb (mindegyik minimum 15-20 személyes), valamint gőzfürdő, gyógyvizes meleg pezsgőfürdő és egy kisebb medence a szauna részlegen). Van egy másik, feláras és 18+-os szaunvilág is (a sógoroknál ugyebár minden szauna terület textilmentes, ez a 18+-os a felnőttek nyugalmának biztosítása végett korhatáros), ez +15 EUR (így már 62,5). Ez az igazi szauna paradicsom. Egy nagy szauna a kertben (kb. 100 személyes), egy kisebb kerti szauna, egy nagy medence, pezsgőfürdő, bent tepidarium, további kb 5-6 szauna, gőzfürdő, egy infra lámpás pihenő (mi csak grillnek nevezzük) és nagy dimbes-dombos intim kert sok napozóággyal, panorámával a hegyekre. Csend van. Óriási a terület, még sohasem volt tömeg érzésünk itt. Tetszik még itt, hogy megveszed a jegyet, OK-OK, hogy iszonyú drága, de innentől nincs már más költséged, hacsak nem ülsz be a bárba. Nem kell fizetni az öltözőért, nem kell fizetni a lepedőért, benne van akármennyi szeánsz, korábban volt többféle frissítő, de az egyszer használatos poharak miatt ezt megszüntették és ma már csak ivókutak vannak. Nagyon kulturált a közönség, nem érezni a tekinteteket a testünkön, nem vizslatnak. A vendégkör 60%-a 40+-os, 20-25 évesek kb. 20-25%-ban képviseltetik magukat. Nagyon feltűnő a folyamatos takarítás, egyfolytában több takarító kering és lesi, mit lehetne összesöpörni, letisztítani, ragyog minden.

 

Más helyen is jártunk itthon is és kint is. Sajnos mindkét oldalra írhatnék hasonló élményeket, de nincs sok értelme. Az a tapasztalatunk, hogy itthon ha beállítanak egy szaunát és egy medencét, akkor az már spa. Javasolnám minden wellness üzemeltetőnek, hogy tegyen egy kirándulást Európa azon részére, ahol ennek igazán van kultúrája és gyűjtsön tapasztalatot, majd tegye jobbá amit tud. Sok esetben ez egyáltalán nem pénz kérdése, ahogy sok más sem. Ha már egy kicsit jobban odafigyelne erre valaki, már sokat tudna tenni.

 

Nem adjuk fel, legközelebb adunk egy esélyt Esztergomnak is, arról is lehetett sok jót olvasni, talán ott több jót tudunk tapasztalni. Szívesen vennék ötleteket igazán igényes helyekről, eddig Budapest környékén ilyet nem találtunk.

Előzmény: tourFN (3732)
tourFN Creative Commons License 2024.01.12 0 0 3732

Szia! 

Köszönöm. Azóta már 2x is voltam és nekem bejön. Igen, sajnos néha bejönnek gatyások (még olvasni sem tudnak sajna) és tapasztaltam, hogy kimondottan csak stírölni, beszari módon (még szaunalepedőt sem mer használni vagy max. mint egy múmia, úgy betekerve ül a szaunában:). 

Ez is személyzet függő. Az egyik napon olyan alkalmazott volt, aki simán kitessékelte a területről a gatyásokat, még a szaunába is benézett és akin gatya volt, elküldte. De volt olyan szaunamester is, aki szintén szólt (bár a legtöbbjük sajna még köszönni sem:). 

Számomra szinte azonnal feltűnik, ha külföldi vendég van, a viselkedésük miatt. Itt elsősorban a nyugatról érkezőkre gondolok, ill. Csehországból, Szlovákiából, Horvátországból - közvetlenebbek, jól ellehet velük beszélgetni a tapasztalataim alapján. 

Összességében nekem bejön és azóta is rendszeresen járok (nagyon egyéb, ilyen lehetőség nincs is Budapesten, talán már csak egy ilyen jellegű fürdőhely kellene). Aki valóban csípi ezt a műfajt, annak ajánlom. Üdv. :)

Előzmény: guesswhosback (3731)
guesswhosback Creative Commons License 2024.01.05 0 1 3731

Szia, 

 

Igen, már non-stop szeparáltan működik.

Látom, hogy az én pozitív kritikám mellett valaki negatívat is írt.

Hát igen, sajnos helytől függetlenül bármikor elkaphatunk egy rossz napot, de akár természetesen egy jót is. Én csak a saját tapasztalataimat írtam meg. Azóta egyébként nem voltam én sem, de nemsokára megyek újra. Nekem már az is haladás volt, hogy valamilyen szinten megpróbálkoztak szétválasztani a ruhás-nem ruhás részt. 

 

Üdv mindenkinek!

Előzmény: tourFN (3729)
T.Tomi221226 Creative Commons License 2023.12.23 0 0 3730

Sziasztok!  

A Csiszta Fürdő szaunája fürdőruha mentes? Nem találtam erről infót eddig sehol sem.

tourFN Creative Commons License 2023.12.16 0 0 3729

Szia! Akkor ez azt is jelenti, hogy minden nap látogatható a textilmentes rész is? Korábban szerda-csüt.-péntek volt textilmentes. 

Előzmény: guesswhosback (3726)
EftepeFree Creative Commons License 2023.12.03 0 0 3728

Sajnos én nem ezt tapasztaltam. Hiába van kitáblázva minden, jönnek be simán a textilmentes részre és a személyzet sem szólt rájuk. 

Előzmény: guesswhosback (3726)
dokeee Creative Commons License 2023.12.01 0 0 3727

Köszi, nem hangzik rosszul.

Előzmény: guesswhosback (3726)
guesswhosback Creative Commons License 2023.12.01 0 3 3726

Sziasztok! 

 

Nagyon jó élményben volt részem, gondoltam megosztom. A káposztásmegyeri Aquaworld fürdő (! nem a hotel Oriental Spa) szaunavilágát is végre, haladván a korral, két részre osztották. A 14-es karikával ellátott fürdőruhás és a 18-as karikával jelölt textilmentes rész lett kialakítva. Nagyon jól sikerült. A helyszín adott volt, az eredeti szaunavilágot felezték el. A textilmentes részen van a nagy finn, az orosz, két kisebb szauna és a jégszoba. Elégséges zuhanyzóval, tágas pihenőtérrel. A tepidárium közös a textilesekkel. A pihenőben sok nyugágy és szék, pakoló asztalka is van. Nem lehet kifogásolni semmit. A vendégforgalom nagy, a helyszínből is adódóan, szerintem 50%-ban küldföldiek látogatják már a létesítményt, különösen télen, tanítási időszakban. Mindenki tartja a textilmentességet, a kabinokban sokan inkább maguk alá teszik a lepedőt, nem magukra tekerik és senki nem zavar senkit. Kultúrált! Aki fürdőruhában megy be, a személyzet azonnal áttessékeli a szomszédba. Ez hatalmas fejlődés a korábbiakhoz képest (amikor ugyebár 'textilmentes napok' voltak és le sem sz**ták ki hogyan megy be). Szóval a hely maximálisan jó, végre Budapesten is egy jó, frekventált, sűrűn látogatott, magy szaunakomplexum nyílt. Aki pedig nem szereti annyira a tömeget annak ott van a szomszédos Oriental Spa szaunavilága, ami ugye évek óta osztottan működik, az odajárók már jól ismerik. Ott nincs soha nagy tömeg, egy 2 órás szaunázás alkalmával max 10-12 ember fordul meg egy menet erejéig.

Összegezve: az Aquaworld felkerült a JÓ magyar szaunás helyek közé! :)

 

Üdv mindenkinek.

dokeee Creative Commons License 2023.11.30 0 0 3725

Jáj, ez a telefonos poszt. :))

Előzmény: dokeee (3724)
dokeee Creative Commons License 2023.11.30 0 1 3724

?ondjuk a birkapörkölt is jó, nem fagy ki a fagyyú a tányér szélén.

Előzmény: dokeee (3723)
dokeee Creative Commons License 2023.11.30 0 1 3723

Egy jó pacal a szaunában, az megfizethetetlen.:) 

Előzmény: István0908 (3722)
István0908 Creative Commons License 2023.11.30 0 0 3722

Sziasztok!

 

Tudtok olyan textilmentes szaunát Pest vármegyében ahova a foodora szállít készételt? :-)

 

csirihau Creative Commons License 2023.11.24 0 0 3721

Visegrád Thermél hotel:

A natur szaunába 4 főre korlátozták a létszámot (nagyon jó!). Nincs sorbanállás, mert a natur részleget kevesen használták.  Óriási javulás, hogy az első 2 napon mindenkinek volt a lába alattt is lepedő. Viszont a vendégek nagy részének  nem erőssége a zuhanyozás sem a szauna előtt, sem a merülés előtt. A medencékről ne is beszéljünk inkább! Lassan, lassan haladunk a szaunázás terén

.

csirihau Creative Commons License 2023.11.10 0 0 3720

4 év kihagyás után újra az egyik sárvári welness hotelben. Rosszabbra számítottam. A fürdőbe mártozás előtt a zuhanyozás 95%-os. A vendégek 40%-ban német anyanyelvűek, a maradék magyar, cseh, szlovák, horváth.

Szaunában valamit javult a helyzet (elvileg teljesen fürdőruha mentes terület).  Nem volt pl. törülközőbe csavart fürdőruhás. Volt 1db makacs papucsos és 1db fürdőruhás,  1db vizicípős!!. A helyzetet kulturáltan meg lehetett oldani.

Ami viszont nagyon zavart - miért hiszik azt (főleg a 60%) egyesek, ha valaki maga köré teker egy vékony lepedőt, akkor minden rendben van? Vizuálisan rendes szaunázónak tűnhet.A lába alatt nincs semmi, csak a szauna pad,  az izzadság nem tud a maga köré tekert szoros lepedőn maradni, csepeg a  padra,  a lepedő  a feneke alatt átnedvesedik, s vizes mintát hagy  távozáskor a leülés helyén, a belépés előtt a zuhanyozás miért felejtődik el  néhányuknál. Ezek részei lennének a kulturának, kultur szaunázoknál. Nálam  ezen okok miatt 4-5 törülköző is van. Azért olyan túl sok előrelépés nem történt.

 

LanyUss Creative Commons License 2023.08.21 0 0 3719

mátraife: Kettő darab hozzászólásod van itt, ami semmi érdemi információt nem tartalmaz a szaunázásról :) Szerintem Neked kellene topikot nyitni :D

 

Mindenki: télen heti kétszer, nyáron viszont csak 2 hetente kapcsolom be otthon. Kinti 35 fokban is használom, mert jól szellőző helyen van. Higiéniai szempontból az otthoni verhetetlen + a nyugalmi faktor is megfelelő. Strandokon vegyes a körkép. Legutóbb a gyulai várfürdőben jártunk. A wellness rész zsúfolt volt, az úszómedencénél levő pedig megviselt faanyagú. Ellenben az Erkel Hotel saját szaunája az egyik legnagyobb volt, amiben jártam. Nem volt nálam centi, de tippre 10m x 4m 3 szintes. Nagyon tetszett!

Előzmény: mátraife (3698)
T.Tomi221226 Creative Commons License 2023.08.15 0 0 3718

Sziasztok!

 

A sikondai fürdő szaunáiról van valakinek tapasztalata?

Visszakerestem, de csak egy 2010-es hozzászólást találtam, ami szerint fürdőruha mentes, de azt is írta a hozzászóló, hogy szinte senki sem használja így. Azóta eltelt 13 év, talán változott a szokás, esetleg a személyzet jobban figyel a fürdőruha mentességre?

 

A weboldalukon csak annyit találtam, hogy "a szauna programokat ajánlott fürdőruha mentesen használni" Tehát ha a programon kívül szaunázok, akkor fürdőruhában kell? 

Daywalker1 Creative Commons License 2023.07.06 0 0 3717

Udv!

Harkányi szaunavilágról van valakinek valami infója ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!