Sziasztok én pár hét múlva megyek visegradra ,szeretném kipróbálni a meztelen szaunát.kicsit szégyenlős vagyok de már rég fantazialok rolla. Jó lenne valakivel ismerkedni dumcsizni habár a feleségemmel leszek de ő tutira nem jönne be és persze nem is tudja majd hogy én be nézek néha oda.
Basszus,ma eldobtam az agyam Esztergomban, egy dagadt kopasz tetovált barom, befejezte a szaunázást, majd a lepedőből rácsavarta az izzadtságát a kőre és távozott. Eszem-faszom megáll.
Még tavaly ősszel voltam szállóvendégként Balatonfüreden a Vinifera hotelben. Nagyon szép, igényes a wellness rész, sok beltéri és kültéri medencével, élményelemekkel, sok pihenőhellyel. Külön részben van kialakítva a csak felnőtteknek szóló szaunarészleg, ha jól emlékszem két szaunával - az egyik kifejezetten nagy, itt volt a szeánsz megtartva, gőzkabinnal, infraszaunával, zuhanyzókkal, hidegvizes merülő medencével, öltözőkkel. A két finn szauna textilmentes, táblák, illetve feliratok is jelzik. Igazából a szaunán kívüli terület nem kifejezetten naturista, de jópáran így használtuk, sőt a szaunamester is jelezte, hogy a merülőmedencét lehet használni meztelenül, illetve kérte, hogy semmiképpen sem szaunalepedőbe, ennek ellenére természetesen néhányan azért lepedőben mentek bele...
Vegyes volt a társaság, azért a nagyobb része fürdőruha nélkül használta a szaunákat. Szeánszkor a szaunamester (nagyon helyesen) több emberre is rászólt, hogy fürdőruhát vegyék le. Érdekes módon a külföldi vendégekre kellett többször is rászólni. Három szeánszon is részt vettem, meglepően nagyon jók voltak, tetszett a szaunamester stílusa, ügyes volt!
Pont ezen a szombaton volt éjszakai fürdőzés/szeánszok, de sajnos ezt már ki kellett hagyni, jöttünk haza. Nagyon pozitív meglepetés volt, ajánlom.
Volt lehetőségem idén Salzburgban néhány napot eltölteni, elmentünk a Paracelsus nevű fürdőbe. Előzetesen nézegettem google értékeléseket, volt néhány negatívabb is. A hely nagyon szép, újszerű, tiszta, kultúrált. A földszinten csak gyógyászati részek vannak, az első emeleten lehet bemenni-átöltözni, a másodikon vannak medencék (talán 3 db, egy úszó, egy gyerek és egy normál biztosan), a legfelső szinten teljesen külön a szaunarészleg. Óriási a terület, 4 különböző hőfokú szauna, gőz. Rengeteg a zuhanyzó, a fogas, illetve a pihenőágyak mennyisége is, viszont az emberek is nagyon sokan vannak, pihenőágyat találni napközben szinte lehetetlen. Szabadtéren van egy hidegvizes merülő és egy melegvizes nagymedence is. A tetőteraszon a medencéből a kilátás nagyon pazar, több szauna is panorámás. A hely teljesen naturista, nincs takargatás, nincs fürdőruha, mindenféle korosztály van, páromat azért meg is lepte ez a nagyfokú "szabadság" :) Na és a legfontosabb, a szeánszok: sajnos csalódás volt... Az, hogy nem volt zene, nem gondolnám problémának, kinek hogy tetszik. Viszont az illatok gyengék, a legyezés olyan semmilyen, nem volt show (persze ez is olyan, mint a zene-nem mindenkit érdekel) és az időtartamok is eléggé rövidkék voltak. Kipróbáltam egy gőzös szeánszot is, ott kaptunk egy jóillatú kencét, azzal kenegettük magunkat. Az élmény összességében jó volt, kár lett volna kihagyni, de egy pici hiányérzet maradt.
Jó nevű, sokszors dijnyertes szálloda textilmentes szauna szigete. A kultura a probléma nem a szálloda! A szaunázók 90%-a dudolgathatná Cseh tamás "Rajtam maradt télikabát" c. dalát. Korlátlan (!!) lepedő használat mellett egy-két profitól eltekintve a látogatók igénylik a test és fa, a láb és fa közvetlen érintkezését. Egyeseknek sikerült a fejtámaszt is összekeveni a lábtámasszal, úgy naturálisan. Megjegyezném hogy a csurgó izzadsággal átitatott vékony lepedő is nyomot hagy a felületen.
Az Aquaworld számomra csalódás - nem nyújtja azt, ami elvárható. A szeánszok jók, de a hangulat mégsem az igazi. Elméletileg fürdőruhamentes, de a valóság nem éppen ez. Az Oriental már más, de késődélután / este érdemes menni, és elsősorban hétköznapokon. A többi időszakban elég sok a "pestiparaszt". A naturista rész valóban naturista, bár néha begyalogol néhány bámészkodó. De nem ők a gond, hanem azok akik hangoskodni járnak ide, akik képtelenek megérteni, hogy a szauna nem az ő hangjuktól kell viszhangozzon. Összefoglalva: az Oriental az első opció, a Aqua csak szeánszokra jó.
Sziasztok Aquaworld vagy Oriental spaba melyik nap érdemes menni és mikor? Szívesen venném ha valaki lehet pár is aki szeretne velem találkozni. Mail címem publikus
Mivel egyre többet olvastam róla, gondoltam kipróbálom a nagyváradi Nimphaea aquaparkot. Debrecentől kb fél óra alatt oda is jutottunk. Nagy, tágas parkoló várt reánk. Az épület új, impozáns. A beléptetés gyors és zökkenőmentes volt. A szaunavilág illetve a törökfürdő külön szolgáltatásként üzemel a fürdőn belül. Külön - külön belépővel. Mivel nem szándékoztunk sok időt tölteni, csak a szaunákhoz mentünk be.
Egy tágas, hangulatos pihenőtérrel kezdődik. Kellemes félhomály, kényelmes heverők. Követleznek a zuhanyozók, majd még beljebb a szaunák. Van 3 szauna, egy infraszauna és egy hidegkamra, valamint egy felújítás alatt levő szauna.
Ezidáig minden rendben.
Mostantól következnek a bökkenők. A szaunák teljesen textilesek, fel sem merül a lehetőség a fürdőruhamentességre. Az első szauna aránylag rendben volt, de a többivel az volt a problémám, hogy kimondottan hidegek voltak. Ha vizet töltöttem a szaunakályha köveire, még csak nem is sistergett. Az infraszauna rendben volt. A hidegkapmra nagyon kellemetlen - 2 légkondi fújja ba a hideg levegőt.
A zuhanyzók csak vízpermetezők, és 1 személy kivételével senkit nem láttunk zuhanyozni a hűtőmedencézés előtt.
A szaunázók döntő többsége gyenge amatőr, fogalma sincs a szaunázáa alapjairől. A medencéből kimászva, csöpögő vizesen becsapja magás egy padra, pár perc múlva pedig közli, hogy itt túl meleg van, és megy is ki.
A felöntések idején sokan voltak, de egyébként nem volt tömeg. A felöntésekre nem is szoktam bemenni, mert a kis kabinban kb 20 ember szűkösen fér csak el.
A fürdőruhamentességet egy kivétellel mindenki betartotta (aztán már a második menetnél a delikvens is levette a gatyáját), ki lepedőbe tekerve, ki meztelenül.
Egyvalamire figyeltem fel, hogy a lába alá nagyon kevés ember tett lepedőt. Ezen van még mit javítani szauna-kultúra tekintetében.
A szaunákból kivették a vizes vödröket, a szaunamesterek jönnek időnként 1-2-t ráönteni a kövekre. Elvileg volt valami idióta, aki ráöntötte az egész vödör vizet egyszerre, ezért döntöttek így.
A Facebookon indult egy csoport Kehidai szaunázók névvel. Leginkább közösségépítő jelleggel, de fő témája a szaunázás. Ha Kehidán szaunázol, csatlakozz bátran! Fontos! Nem szexpartner-kereső csoportól van szó, ezt az admin szigorúan ellenőrzi.
Fantasztikusan ügyesek a magyar emberek egy natur szaunában! Egy törülközővel (kb. 800xx400mm és csak sima szállodai törülköző) teljesen körbe tudják tekerni magukat úgy, hogy kiterítve rá is tudnak ülni, jut a lábuk alá is, a hátuk és a testük egyéb része nem is érintkezik a szauna részeivel, s még véletlenül sem csepegnek maguk köré. Ez is a magyar kultúra része.
Az Aquqworld-ről: elméletileg fürdőruha mentes rész is van. Néhányszor voltam az utóbbi időben, de a tapasztalatom szerint ez nem igazán így van. A legtöbben csak dilettáns szaunázók, ha be is tekeri magát szaunalepedőbe, alatta ott a fürdőruha. A szeánszok profik, de azon kívül inkább nem megyek be. És jó drága a belépő.
De ajánlani tudom az épület mási felében levő Oriental Spa-t, amiről egy kicsit lenntebb olvashatsz. Ott van naturista rész is.
A budapesti Oriental Spa-t látogattam meg. A szálloda recepciója mellett van a bejárat, ezt tudni kell, mert az első bejárat, amit a parkolóból észre lehet venni az az Aqua world-be vezet. Tehát két külön wellness központról van szó.
Az Oriental Spa szaunavilága két részre van osztva. Az első a textiles rész. Elvileg fürdőruha nélkül, szaunalepedőben látogatható, de rajtam kívül mindenki fürdőruhában volt, és csak néhányan terítettek meguk alá törülközőt. Minden szép, tiszta, barátságos. Lepedőt adnak a bejáratnál, törülközőt lehet bérelni. A pénztár után van az öltöző, és ezt követően a bejárat a medencetérbe. Innen nyílik a szaunavilág.
Egy kicsit bennebb van a naturista rész. Itt 2 szauna és egy gőzfürdő van, valamint zunhanyozó és hűtőmedence, meg egy kis pihenőtér. A bejáratnál van fogas a fürdőruhák számára, illetve egy kicsit benntebb egy polc az egyéb apróságnak, amit esetleg bevittek a vandégek. A látogatók, mint eddig is, minden korcsoportból képviselve vannak. Most is sikerült néhány nagyszájú, harsányan beszélgető úriember társasaágát élvezni. Ja - nem is élveztem. De mindig ez van, amikor idelátogatok Szerencsére nem sokat maradtak, és utána nyugodt szaunázás következett.
A személyzet nem igazán figyel arra, hogy mi történik odabennt, Úgy nézem, hogy részmunkaidős diákok lehetnek. Pl. a hangoskodókat nem intik csendre, vagy ha valaki fürdőruhában tartózkodik a naturista részen (mert volt néhány ilyen is), azt nem igazítják útba.
Ami nem világos, hogy a hamam hova tartozik: a fürdőruhás vagy a naturista részhez, lévén, hogy pont a kettő között van, és a teljesen meztelenek és a fürdőruhások egyaránt használják.
NBéhány apróságtól eltekintve meglehetősen jó szaunázós hely, de nem mondható olcsónak.
A keszthelyi Helikon Hotelben szaunázott már valaki? Fogadnak külsősöket is, tehát nem muszály szállódvendégnek lenni. Tudnátok írni róla tapasztalatot? A weboldaluk szerint fürdőruhamentes, de jó lenne tudni, hogy valóban komolyan veszik-e.
Illetve van ott merülő meg jakuzzi? Azokat is lehet fürdőruha nélkül használni?
Kehida nagyon jó ebből a szempontból, de kipróbálnék új helyeket is.
Az épület szép, gondozott, a jegyvásárlás gyors. Órás belépő van, a szaunákhoz külön díjat kell fizetni. Szekrényes és kabinos öltözők közül lehet választani. Van szauna a fürdőtérben is, de nem igazán jö. Fürdőruhás, és abszolút senki nem terít maga alá törülközőt. Az igazi szaunaélmény a medencetér utáni kapun túl következik. Ez már fürdőruhamentes terület, kivéve a gőzfürdőt. Van infra - és szárazszauna, valamnt sókamra is. Az alső szinten van 2 zuhanyzó és egy hűtőmedence is. Az emeleten mindenki fürdőruha nélkül, néhányan törülközőbe / szaunalepedőbe csavarva, de a döntő többség meztelenül szaunázik. Minden korosztály képviselve van, délelőtt valamivel több az idősebb, míg délután több a fiatalabb. Az infraszauna 2 személyes, az első szauna kb 10 míg a naturista szauna kb 8 személyes. Itt, az emeleten vannak a heverők is.
A hangulat jó, a szauna személyzete figyel a rendbontásra. Például amikor valaki úgy jelent meg, hogy behozott 2 táskányi ételt, amit a szaunák pihenőterében kezdett el fogyasztani, rövid úton eltanácsolták.
Megkockáztatom a kijelentést, hogy a Lukács fürdő nyújtja a legjobb szaunaélményt Budapesten.
a budapesti Széchenyi fürdő szaunáit próbáltam ki. Az első élmény az maga az épület volt. Valaha nagyon szép, mostanra meglehetősen látszik rajta, hogy ráférne egy felújítás: hulló vakolat, kopott festés, stb. A betéri medencék környékén sorakoznak a szaunák. Több is van, és mindegyik teltházas volt, annyira, hogy még álltak is, nem mindenkinek jutott úlőhely. Sok a ki és bejárkálás, az ajtó sokat van nyitva. A vendégek mindegyike fürdőruhás, és csak elenyésző hányaduk terít törülközőt maga alá, általában csak odacsüccsennek a medence vizétől csöpögő fürdőruhájukban. A pénztárnál azt mondták, hogy szeánsz is lesz, de én nem láttam nyomát sem. A zuhanyozók meglehetősen elhasználtak, sehol sem láttam zuhanyzórózsát, csak a vízköves csöveket. Egyszóval: nem ajánlom senkinek, a szaunaélmény nulla közeli.
Kellemes kivétel a Főnix szauna, ami újdonság. A kültéri medencék mellett van, külön bejárata van, de nem kell külön belépőt fizetni. Tiszta, tágas, saját zuhanyzói és hűtőmedencéje és öltözője is van. Szigorúan fürdőruhamentes, erre nagyon odafigyel a bejárathoz beosztott hölgy. Kb 40 személy volt bennt, de így sem tűnt túlzsúfoltnak. A látogatók főleg férkiak, zömme nyilvánvalóan melegpár. Szoktak szenánszokat is rendezni. Némiképp hiányoltam a pihenőtér hiányát, de pár lépés, és a kültéri medencék melletti napozóágyakánl lehet lenni, vagyis megoldható a szaunázás utáni heverészés is.
Kipróbálnám Zalakaros-i fürdő szaunavilágát is. Mivel nem egyértelmű számomra mindaz, amit olvasok, ezért szeretném megkérdezni, hogy mire számíthatok. Hol lehet levetközni, hol lehet meztelenül tartózkodni, lehet-e ruhátlanul úszni, a jakuzzi használható-e textilmentesen, és bátmi más, erre vonatkozó információra kíváncsi vagyok.
Azt soha nem értettem, hogy a szaunázásról hogy lehet egyből a szexre asszociálni. Jó mindkettőt pucéran szokuk, de én fürödni is pucéran szoktam (meg sokan mások is).