Keresés

Részletes keresés

medve Creative Commons License 2000.07.26 0 0 36
Akkor
PuPu Creative Commons License 2000.07.25 0 0 35
Hogy lett 30 000-el több, hogy lett...
25 éve, aki csak az egészségügy közelébe került, mind elb*szott valamit rajta.
Ez a szaporulat.
:O)))
Előzmény: Törölt nick (32)
Urby Creative Commons License 2000.07.25 0 0 34
Pityu.3-kám!
Urby (18):
"Az egyik főigazgatóként jelentős érdemeket szerzett a tb alapok vagyonvesztésében. Miután kiebrudalták, szakszervezeti vezetőként választották (amit
egyébként nem értek, de ez a szakszervezet baja) önmaga permanens sértettségét (is) folyamatosan megjeleníti a szakszervezet munkájában. Úgy
vélem, neki, aki folyvást a törvényességre hivatkozik, nincs más választása, mint tudomásul véve a jogerős ítéletet, fizet. Utána oda fordul, ahova akar.
SZVSZ leginkább a falhoz. "

Ha ez Nálad elfogultságot jelent Cser irányában, lelked rajta.

Urby

Előzmény: Pityu.3 (33)
Pityu.3 Creative Commons License 2000.07.24 0 0 33
Urby elfogult Cser irányában. Cser Ágnes nem érdemelt ilyen jutalmat, amikor az egészségügyben az ismert bérhelyzet van. Ez nem a "zsebben való turkálás". Bizony az a pénz az adófizetőktől származik, ezért talán jogos az érdeklődés ami megnyilvánul. Addig, amíg Cser Nehéz-Pozsony Szdsz-es uraság mellett jár karonfogva, teljesemn nyilvánvaló a tényállás. Nehéz-Posony az édesapja könyveit (értékes házikönyvtárát) fillérekért elkótyavetyélte. Ez a hozzááállás...
Előzmény: Urby (24)
Urby Creative Commons License 2000.07.24 0 0 30
Boccs, de hogy jön a gyógyszerészkamara ahhoz, hogy Frajna nem tudta, mik azegymással helyettesíthető gyógyszerek. (Most már tudja, mert a csütörtöki Aktuálisban a Richter vezérigazgatója elmagyarázta neki :-) )
Azt hiszem, korábban írta, hogy az önkormányzatok megszüntetésével egyetértettem. Az, hogy ezzel egyidőben nem volt koncepció, mit kéne helyette csinálni, erősen zavart. És ez zavar most is. Két év után még mindig nincs elképzelés, mit kéne tenni a tb alapokkal. SZVSZ a költségvetésbe olvasztásuk, azzal összemosásuk nem megoldás. Nem tudom, emlékszel-e a Fidesz 1989-es álláspontjára ez ügyben. SZVSZ atb alapok mostani státusa nem sokban különbözik az akkoritól. De offok vagyunk, a topic Cserről szól, abban meg úgy látom, egyetértünk.
Urby
Előzmény: medve (29)
medve Creative Commons License 2000.07.24 0 0 29
Urby! Ha így lenne, ahogy mondtad, akkor miért ért egyet a javaslattal a Gyógyszerész Kamara is?

Hál Istennek, hogy a TB önkormányzatokat megszüntették az első adandó alaklommal. Gondolom te is egyetértesz avval, hogy az MSZP-hez közelálló önkormányzatok azonnal kisíbolták volna a pénzt az önkormányzatokból egy Fidesz kormány idején, mivel ezt tették az MSZP kormány idejében is.

Az, hogy Selmeczi Gabriella nem turdta tisztességesen felmenteni Cser Ágnest (bár a lefelsőbb bíróság döntése értelmében már ez az állítás sem áll), az nem jelenti azt, hogy rossz volt a TB kasszát államosítani.

Előzmény: Urby (27)
nyaki64 Creative Commons License 2000.07.24 0 0 28
Kedves medve
Szerintem, kb 1milko bruttot. Ez volt a fizetese. Ez lehet, hogy sok de ez most nem kerdes. A problema ott van, hogy a szakszervezeteknek nincs olyan emberuk akik a targyalasokat normalisan vegig tudnak csinalni. Cser( mar lehet, hogy a sertetsege miatt is ) ilyen.
Milyen kamara ert egyet a gyogyszerkerdesben a kormannyal?
Amugy az egeszsegugyi reformmal az a baj, hogy lassu ugyanakkor amikor valamit akarnak csinalni nem gondoljak vegig rendesen a kovetkezmenyeket.
nyaki64
Urby Creative Commons License 2000.07.24 0 0 27
Akkor konkrétabb leszek: Több nyilatkozatból és a csütörtöki aktuálisból is kiderült: Frajna úrnak dunsztja nincs, mit jelent a bioekvivalencia. Számos riportban elhangzott tőle, hogy az azonos hatóanyagot azonos dózisban tartozó gyógyszerek azonosak. Ez pedig nem igaz.
A TB önkormányzatok megszüneteése körüli kapkodást, mely törvényjavaslat egyik betejesztője szintén Frajna volt, semmi sem indokolta. Az egész agyatlanul, átgondolatlanul lett keresztülzavarva, úgy, hogy szemmel láthatólag a beterjesztők sem igazán voltak vele tisztában, mit akarnak a tb önkormányzat helyett, mi lenne a jó megoldás.
Urby
Előzmény: medve (26)
medve Creative Commons License 2000.07.24 0 0 26
Urby! Korrektebb lenne, ha a dolgoknak utánanéznél. Nem Frajna volt az államtitkár, amikor Csert elbocsájtották. Ami pedig a gyógyszereket illet, most a kamara is vele ért egyet. Más pédát tudsz hozni?
Előzmény: Urby (25)
Urby Creative Commons License 2000.07.24 0 0 25
Hát talán mert olyasmivel foglalkozik, amihez nem ért. Egyik példa SZVSZ a Cser-ügy. Nem hiszem, hogy egy profi módon végzett kirúgást követően idáig jutott volna az ügy. De emlitem a gyógyszereket. Akkora marhaságokat mond rendre, amiből látszik, fogalma sincs arról, valójában miből áll egy gyógyszer.
Urby
Előzmény: medve (22)
Urby Creative Commons License 2000.07.24 0 0 24
Hát talán mert olyasmivel foglalkozik, amihez nem ért. Egyik példa SZVSZ a Cser-ügy. Nem hiszem, hogy egy profi módon végzett kirúgást követően idáig jutott volna az ügy. De emlitem a gyógyszereket. Akkora marhaságokat mond render, amiből létszik, fogalma sincs arról, valójában miből áll egy gyógyszer.
Urby
Előzmény: medve (22)
Lajos bácsi Creative Commons License 2000.07.24 0 0 23
Miért? A plasztikát nem fizeti a TB?
Előzmény: Pénztárnok et. (20)
medve Creative Commons License 2000.07.24 0 0 22
Urby? Miért dilettáns a Frajna?
Előzmény: Urby (17)
medve Creative Commons License 2000.07.24 0 0 21
Kedves Senor! Szerintem is elmaradóban az egészségügyi reform. Csakhogy veled ellentétben én nem az irányt tartom rossznak, hanem az ütemet lassúnak. Az emberek tényleg nem emlékszenek a rosszra ami Horn idejében van, de talán nem is feladatuk, mivel nem érzik a haladást, ami baj.

A média, ha "hülyeségre" -Gógl tegnap a Hétben elismerte hibáját- hívja fel a figyelmet, az nem baj. De az baj, ha eredményre ugyanakkor nem hívja fel a figyelmet. Márpedig itt szelektáltak: Cser győzött, hatalmas tudosítások, végül vesztett, 6 milkót vissza kell fizetnie: némaság.

Előzmény: Senor (16)
Pénztárnok et. Creative Commons License 2000.07.24 0 0 20
T. jelenlévők!

Ez úton szeretném Önöket tájékoztatni, hogy Cser elvtársnő a hat milkát nem tudja visszafizetni. Az egyik fele itt landolt nálam a kasszában egy régi elvtársi szívesség fejében, a másik felét pedig fodrász-kozmetikus-plasztikaisebészre költötte.

dekóder Creative Commons License 2000.07.24 0 0 19
Szerintem pedig azzal van a probléma, hogy valaki, aki csak a kirúgásával több millió forintot keresett, arra szólít fel amúgyis kis keresetű embereket, hogy azt a keveset is küldjék vissza, amit most kapnak. Megengedem, tizenöt milliárd forint nem sok pénz (höhö), csak éppen tizenöt milliárddal több, mint amennyit az előző meg az azt megelőző kormány adott az egészségügynek. És az is megengedem, hogy a miniszter jobban is összeszedhette volna magát, amikor erről nyilatkozott, de úgy beállítani a történteket, mintha elvennének az egészségügyben dolgozóktól... hát legalábbis gusztustalan.
Előzmény: nyaki64 (15)
medve Creative Commons License 2000.07.24 0 0 18
kedves nyaki64!

Köszönöm a kiigazítást. Te, mekkora a fizetése annak, aki pár hónapért 6 millió elmaradt bért vehett (volna) fel? Tényleg ő az alkalmas erkölcsileg az érdekérvényesítésre és képviseletre?

Előzmény: nyaki64 (15)
Urby Creative Commons License 2000.07.24 0 0 17
Érdekes ez a Cser v. Frajna reláció.
Az egyik főigazgatóként jelentős érdemeket szerzett a tb alapok vagyonvesztésében. Miután kiebrudalták, szakszervezeti vezetőként választották (amit egyébként nem értek, de ez a szakszervezet baja) önmaga permanens sértettségét (is) folyamatosan megjeleníti a szakszervezet munkájában. Úgy vélem, neki, aki folyvást a törvényességre hivatkozik, nincs más választása, mint tudomásul véve a jogerős ítéletet, fizet. Utána oda fordul, ahova akar. SZVSZ leginkább a falhoz.
Frajna a történet másik fele. Dilettantizmusával, semmihez nem értésével, töketlenségével nem kevesebb kárt okoz, mint Cser. 2 éve egyetértettem a tb önkormányzatok megszüntetésével, Cser kirúgásával, de ahogy csinálták, annak dilettentizmusa megdöbbentett. És azóta ezen a téren semmi nem változott.
Summa summárum a legjobb az lenne, ha mindkettő elmenne Kenyába.
Urby
Senor Creative Commons License 2000.07.24 0 0 16
Kedves medve!

Nagy igazsag van abban amit irsz. A media most ezert foglalkozik az uggyel, eselyt lat vele, hogy ronthatja a kormany nepszeruseget. Sot mivel az egeszsegugyiek tiltakozasa jogos is, igy meg jobban lehet a vezetes ellen hergelni a nepet.

Meg kell jegyeznem, hogy bar osszessegeben egyetertek ahogy mostanaban alakulnak a dolgok Magyarorszagon, de az egeszsegugy kerdeseben ez a kormany is rossz iranyban indult el (privatizacio stb), raadasul nem erzekelik mennyire osszeomlas elotti az allapot (foleg a human eroforrasok hianya miatt). Ilyen hibat nem szabad(na) elkovetni.

A szakszervezet nem a mi erdekeinket kepviseli, a kamara es a tarca lobbyzasa gyenge.

Erdekes modon szerencsere a "kozepkaderek" kozul is inkabb elviselik ezt az allapotot, mert meg jol emlekeznek a Horn-era alatti katasztrofalis romlasra.

A baj az, hogy bar vannak pozitiv jelek (pl, hogy megallt nagyjabol a lefele csuszas), de ez folyamat csak sok ev mulva valthato pl jelentos bernovekedesre. Ezt nem fogja az agazatban dolgozok nagy resze kivarni.

Udv
Senor

Előzmény: medve (14)
nyaki64 Creative Commons License 2000.07.24 0 0 15
Kedves medve
A problema avval van, hogy a hat millio forintot nem jutalomkent, hanem elmaradt fizeteskent vette fel. Termeszetesen, most a LB dontese utan vissza kell fizetnie, de utana harcolhat ott az igazaert ahol akar. Cserrel egyebbkent a szakszervezeti mozgalom csak nyert.
Lehet, hogy sertett, de legalabb ert ahhoz amit csinal.
O egyebbkent a penzt jogosan vette fel, mert az elso foku dontes neki kedvezett.
nyaki64
medve Creative Commons License 2000.07.24 0 0 14
Kedves Senor! Egyetértek veled. Bár azt megjegyeznén, hogy míg a vasutasoknál elviekben (főleg elviekben) nem lehett egyetérteni a sztrájkkal, addig mondjuk az ápolónők, vagy a mentősök sztrájkját a társadalom elfogadná, mert az ágazat állapota rossz.
Előzmény: Senor (11)
nyitra Creative Commons License 2000.07.24 0 0 13
A Frajna Imrével készült Vasárnapi Újság-interjú egyébként teljes terjedelemben olvasható itt:

http://www.netlap.hu/vasarnapiujsag/

Az Aktuális adást kell megnézni.

Tanulságos.

hegyivadasz Creative Commons License 2000.07.24 0 0 12
Ne nevettesd mar ki magad! Mi az, hogy "csak nyitva hagyta a kérdést"?!! Mit lehet nyitva hagyni a Legfelsöbb Birosag jogerös iteleten?
Ezt olvasva az az eset jutott eszembe, amikor az egyszerü angolszasz polgar az alabbi szöveggel probal vedekezni, amikor rajtakaptak:
En nem szegtem meg a törvenyt, csak nem tartottam be (I did not breach the law, I just did not comply with it).
Előzmény: PuPu (5)
Senor Creative Commons License 2000.07.24 0 0 11
Hidd el kedves medve nekem is hanyingerem van, ha meghallom, hogy az "kepviseli" az erdekunket aki tobb millat felvett jogtalanul. Az sir a husz harmincezres berekert leghangosabban, akinek a reven legnagyobb mertekben csokkent az eu finanszirozasa (amibol a bereket is fizetik).

Az eu szakszervezeti kepviselete sajnos hasonlit a vasutehoz. Mindenrol szo van benne (foleg a nem szocialista kormanyok lejaratasarol), csak az erdekkepviseletrol nem. Ehhez parosul egy gyenge orvosi lobby. Igy a helyzet elegge remenytelen.

Udv
Senor

Előzmény: medve (9)
Senor Creative Commons License 2000.07.24 0 0 10
"Az önkormányzatiság meg mintha nem lenne ellentétes a demokráciával, ugye..."

Az a baj kedves PuPu, hogy fogalmad sincs, mi az a TB onkormanyzat es hogy mukodott.... Akkor nem irnal ilyeneket le. Jo lenne, ha le tudnad irni, hogy szerinted mi (volt) a szerepe ezeknek. Utana megirom a valosagot :-))).

"biztosítottak pénzét elbabázza, - mondjuk focistadionokra, ha olyanja támad. "
Vagy Tocsikra, Postabankra, Horn villajara stb...

"Nem véletlen, hogy dicső kormányunk még a magánbiztosítók részére sem engedi a törvényben előítr mértékű járulékot befizetni, - hiányozna neki a lóvé, szegénykémnek... "
Az elozo miert nem engedte? :-)))

Penz egyreszrol keves (keves GDP), masreszt eltunik(t) az OEP bugyraiban (pl a te altalad magasztalt TB onkormanyzatoknal).

Egyebkent nem olyan egyszeru ez a kerdes, mint ahogy azt gondolod. Nem biztos, hogy megerne egy maganbiztositonak az egeszsegugy "kezbe vetele". Az allamnak mindenkeppen szerepet kell szerintem ebben vallalni, mert az eu egeszeben nezve, ha jol mukodtetik fiskalisan sehol sem tul nyereseges. Nyereseg akkor van, ha csak a rentabilis resze van magankezben, vagy rossz ellatas a biztositashoz kepest. Haszon abbol kepzodik, hogy az emberek munkakepessege stb no, ezert kell szerintem az allamnak reszt vallalni az eu mukodeseben.

"Érdekes, amit a pénzek lenyúlásáról írsz, - nem találom korrektnek, amit feltételezel Cserről, - lévén, hogy semmi nem támasztja alá a véleményed."
Csupan az, ha megnezed mennyit valtozott a betegsegek HBCS-je es a pontokert kapott penz es 94-98 kozott :-)). Melyik kormany hozta az agyszamleepitessel kapcsolatos torvenyt? Mennyi penzt takaritott meg ezzel?

Ezek a kerdesek, nem pedig az, hogy Te kit erzel medianak pl.

Reszletesebben a "Hogyan rohaszthato tovabb az eu c." topikban

Udv
Senor

Előzmény: PuPu (2)
medve Creative Commons License 2000.07.24 0 0 9
PuPuval sokat vitatkozni nincs értelme, tapasztalatból mondom. Ugyanakkor a többieknek írom: az, hogy az egészségügyiek kit választanak képvislőiül, az ő dolguk. Az, hogy az egészségügyiek mozgalmára szükség van, azt hiszem ma senki sem vitathatja. De engem az bánt, hogy a pártatlan elektronikus sajtó miatt (itt leginkább az RTL-re és a TV2-re gondolok) nem tudhatták meg, hogy aki a jogaikért fellép, az az előző ciklusban milliókat vett fel jutalomként, pedig az egészségügy kálváriája akkor már javában folyt. Ez bánt engem.
hegyivadasz Creative Commons License 2000.07.24 0 0 8
Sumer
Gondolom vegsö esetben vegre lehet hajtani rajta, azaz elarverezhetik a vagyonat. De, hogy odaig milyen jogi utvesztökön keresztül vezet az ut, azt sajnos nem tudom.
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.24 0 0 7
Hát akkor csak tényszerűen:

Cser elvtárnő a televízió nyilvánossága előtt k i j e l e n t e t t e , hogy nem fizeti vissza a pénzt.

Előzmény: PuPu (5)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.07.24 0 0 6
Bocs. A masodik idezet a Nepszabadsagbol van! A link jo, csak a szöveget csesztem el.
Előzmény: hegyivadasz (3)
PuPu Creative Commons License 2000.07.24 0 0 5
Hát akkor csak tényszerűen:
Cser nem mondta sehol, hogy nem fizeti vissza a lóvét, - csak nyitva hagyta a kérdést.
Frajna meg balkáni ebben az ügyben. Neki itten nem a remény a dolga, - egyátalán a legkorrektebb az lenne, ha a munkájával foglalkozna, és nem a Cser simfelésével akarná elfedni a nagy semmittevéssel elegy trükközést, amit az egészségügy reformja helyett csinálnak.
Nem véletlen, hogy megtalálták, - jobb lenne, ha a Gogl irányítgatná a szaxit is, - persze még megérhetjük.
Nem egy nagy dicsőség ez a kormánynak, - nem kőne ennyire kikeményítve lenni rá.
Inkább ha 100 000 az ígéret, nem 20 000 kőne hogy legyen a kifizetés...
Tán ezzel kéne foglalkozni, - és természetesen ha a Cser pénze visszajár, akkor vissza kell fizettetni.
Erre is megvan a törvényes mód, - nem dumálni kell, - élni kell vele.
:O)))
Előzmény: hegyivadasz (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!