Keresés

Részletes keresés

Papa Krest Creative Commons License 2000.08.02 0 0 17
Nem védekezünk. Felesleges. Pénztárosnak is.
BZoltan Creative Commons License 2000.08.02 0 0 16
Anibell,

nem vagyok brutalis, csak tisztaban vagyok az idoaranyosan leghatekonyabb modszerel.

Szoval nekem a penztaros nem a baratom, nem rokonom. Szarok a lelki vilagaba. Udvarias vagyok veluk mert ez az alapbeallitasom. De az en szempontombol nincs kulonbseg a csalas es a tevedes kozott. Nem szemelyisegkutatni megyek egy boltba, hanem vasarolni. Nem erdekel, hogy mit csinal a tulfizetett penzel/aruval, szamomra nem letezik elado meg tulajd meg boltvezeto. Szamomra az elado egyenlo a bolttal. Ha megbizonyosodtam arrol, hogy barmilyen modon anyagilag meg vagyok roviditve akkor a leheto leghatekonyabb modszert valasztom. Van ugy, hoyg ez egy kedves mondat es van ugy, hogy artikulalatlan sakal uvoltes... Mikor mi, de eddig meg egyszer sem kullogtam el atverve :)

Beebite Creative Commons License 2000.07.30 0 0 15
Ha a pénztáros többet üt be, mint amennyiért ki van irva az áru, akkor "téved". Függetlenül attól, hogy mondjuk a vonalkódot olvasta le, és az még a régi áron volt rögzitve. Annyiért kell adnia, mint amennyi ki van irva.
Persze, ha ezt az meber szóváteszi, akor jön a nyafogás, hogy ez van a gépbe', nem tud mást irni, sőt, a Sparnal van egy táblácskájuk is, hogy az az ár az érvényes, ami a gépben van. De ez egyszerűen nincs igy.
Nyugodtan lehet kérni a vásárlók könyvét, beirni, kitépni, elmondani, mitteszel vele. Én már 4x jártam igy, mindig még ott helyben megoldodott a probléma. A pénztárosnéni rájött, hogy hogyan tudja mégis a jó árat előkalkulálni, és végül a beirás mindig csak a fenyegetőzés stádiumáig jutott. Ők is pontosan tudják, hogy ez a szabály...
Én sem értem, miért irnak ki olyat, amiről tudják, hogy szabálytalan/törvénytelen.

Bee

BaKa Creative Commons License 2000.07.30 0 0 14
bastyaelvtars
Most képzeld el, hogy pl. 1 Nescaffe-t vettél, de 2-t fizettetnek ki Veled. Szerinted mit csinál a pénztáros a másik csomag Nc-val? :o))))
Előzmény: bastyaelvtars (12)
__PT Creative Commons License 2000.07.30 0 0 13
jkarhu: ki ne add a kezedből a kártyád senkinek. A benzinkútnál lehet, hogy "lemásolták" a kártyádat. A második lehúzással. Én a helyedben megnézném a bankszámlámat, meg a bankkártyámról keérném azokat az alkalmakat és helyeket, amikor tranzakcióra került sor.

Perverz Tata

bastyaelvtars Creative Commons License 2000.07.30 0 0 12
Nem egészen értem, hogy gondoljátok ezt az egész pénztáros hülyeséget? Mi haszna a pénztárosnak abból, ha többet üt be? Gondoljátok, hogy a nap végén majd a raktár homályában elosztják a lét az üzletvezetővel, és meghamisítják a blokkokat a gépben? Elképesztő!

A pénztáros csak úgy tud a saját hasznára csalni, ha többet kér el, mint ami a blokkon szerepel, és amit a gép mutat. Aki meg annyira hülye, hogy egyiket sem nézi meg, az magára vessen.

Nem azt akarom mondani, hogy sosincs tévedés, de az CSAK tévedés, nem csalás.

Anibell Creative Commons License 2000.07.30 0 0 11
Zoltán!
nevedben a B brutálist jelent? : ))

jogaimmal való élésről ilyen esetben nekem a vásárlók könyvébe való bejegyezés ju eszembe, nem pedig a leírt meglehetősen morbid és kegyetlen fenyegetések közlése
ha tényleg véletlen tévedett nem szabad bántani, persze a véletlenség megállapítása igen nehézkes, ezért javasolt a "ligth"-abb módszerek alkalmazása, mellesleg a csaló, ha leleplezik úgyis valószínű gyorsan belátja, hogy tévedett és akkor meg semmi szükség a brutalitásra

Előzmény: BZoltan (10)
BZoltan Creative Commons License 2000.07.26 0 0 10
Biztos fizetnek magyarorszagon hitelkartyaval... de ez mar egy masik topic.
A bolti lopas ellen meg tenyleg a figyel a legjobb es ha kiderul a csalas akkor en ugyan nem szorakoznek a feljelentessel, hanem brutalis arcal mosolyogva kozolnem az eladoval, hogy vagy azonnal visszadja azt ami az enyem, vagy elni fogok a jogaimmal (okol jog, az erosebbik joga, etc) es kitepem a fejet majd belehanyok a tudjebe... gyors, hatekony modszer nem tart tovabb mint ket perc... Ja es ha csak tevedett akkor eztan majd az sem fog :)
jkarhu Creative Commons License 2000.07.26 0 0 9
Benzinkutas trükköt még jobbat tudok.

Hatvan (város) után a 3-on (asszem) Agip kútnál tankolok, kártyával fizetek. Kutas lehúzza az elektromos kütyün a kártyát, adja a papírfecnit aláírni, majd a mechanikus vasalón is lehúzza, és már írja is rá az összeget, adja aláírni.
Kérdezem, mit csinál jóember?.
Mi ezt így szoktuk - mondja.
Persze saját kezűleg téptem szét a második számlát. Viszont nem tudom hány olyan emberről gombolták le két tankolás árát, aki nem figyel, vagy nincs igazán képben a kártyás vásárlást illetően.

Előzmény: Anibell (8)
Anibell Creative Commons License 2000.07.24 0 0 8
hello hello!
Tulajdonképpen abban már meg is egyeztünk, hogy az egyetlen hatékony védelem az odafigyelés, ha nem akrjuk, hogy balekok legyünk és egész életünkben átvágjanak minket.

Nem rég hallottam egy benzinkutas trókköt, leírom, hátha veletek is megpróbálják:
a fizetendő összeg mondjuk 8176 lenne, mire a pénytáros közli 8716, ha sietsz észre sem veszed, máris legomboltak rólad több, mint egy félezrest!!!!

Posta: mész hat csekkel, összeadod, befizeted majd kapsz 5 kis igazoló szelvényt (siertsz észre sem veszed) aztán csodálkozol, hogy apostás kisasszonyon lóg az arany kiló syám, téged meg ba.....t az Elektromos Művek, hogy nem fizetted be az áramot... (ez az anyukámmal történt meg, kétszer is!!!!!)

szóval én is amondó vagyok, ha számolni kell és vár a sor, hadd várjon...!!!!

eMM Creative Commons License 2000.07.24 0 0 7
És te honnan veszed, hogy én az átragasztásról írtam?
Előzmény: nyuszi a bátortalan (6)
nyuszi a bátortalan Creative Commons License 2000.07.24 0 0 6
KedveseMM!

Amit Te említesz ahhoz nem a vonalkód átragasztása, hanem a pénztár/raktári rendszer megfelelő programozása hiányzik.

Előzmény: eMM (4)
__PT Creative Commons License 2000.07.24 0 0 5
Ne aggódj amiatt, hogy feltartasz 200 embert. Csak kezdd el hangosan mondani, hogy 2000 Ft-al több van a blokkon. Ha megtalálod, hogy pl. a sonka nem annyiba kerül, akkor ne titkold. Én pl. mindig figyelem, miért mennyit üt be a pénztáros. Persze nekem jó tréningem volt :-)

Előző munkahelyemen az üzemi menzai konyhán a pénztáros előszeretettel tévedett 10-20 Ft-okat, persze a saját javára. Én már az 1. alkalommal szóltam neki, hogy sürgősen számolja át újra. Volt még 1-2 próbálkozása a kis gecinek /bocs, de tényleg az/, de nálam hamar leszokott róla. A főnököm egyszer mondta, amikor erről beszéltünk, hogy ő inkább hagyja azt a 10-20 Ft-t. Én azonban nem hagyom, nem komálom, ha át akarnak verni, és nem is hagyom.

Nektek is ezt javaslom.

Perverz Tata

eMM Creative Commons License 2000.07.24 0 0 4
És az intersparban/sparban seMM árt vigyázni.
Előszeretettel nem akciós vonalkód van az akciós termékeken.
Eredmény=neMM akciós árat fizetsz.
Előzmény: csufi (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.23 0 0 3
Ott kell reklamálni, helyben. Ha feltartasz kétszáz sorbanállót, az nem a Te hibád. Akiben van egy csöpp ész, az nem Téged fog ezért utálni, akiben meg nincs, az meg gondoljon amit akar.
Még valami:
Nagy bevásárláskor szisztematikusan rakodok a szalagra, ezáltal áttekinthetőbb a dolog. Az egy másik kérdés, hogy jobb helyeken kis képernyőn írja, hogy mit ütött be, és hogy mennyiért. Mindemellett figyelni kell közben is. Ilyen világot élünk, sajnos.
Előzmény: csufi (2)
csufi Creative Commons License 2000.07.23 0 0 2
és közben feltartasz kétszáz várakozót a sorban ?
Inkább feljelenteném én is a csalót !
Lehet ezt ?
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.23 0 0 1
Viccen kívül:
Sajnos, nincs más eszköz, mint ott baromira figyelni. És megnézni, mielőtt nagyon eltávolodnál a pénztártól. Volt hasonló esetem, jókedvemben azt gondolom, hogy csak tévedett a néni. Szólta, hogy nem stimmel. Ha hadakozik, akkor boltvezető és/vagy vásárlók könyve, jogod van ezekkel élni. Vásárlók könyvéből Neked járó példányt kitépni, lemásolni, fogyasztóvédelemhez beküldeni, eme tényről még ott tájékoztatni a boltban lévőket. Lehet, hoyg már ennek hatására megváltozik a véleményük. Nincs más választás, érvényesíteni kell a jogainkat. Ez nem arcpír kérdése.
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.23 0 0 0
Szólni kell, hogy sok a 0 a számlán :)
Előzmény: csufi (-)
csufi Creative Commons License 2000.07.23 0 0 topiknyitó
Nagyon felvagyok bosszantva !
Keleplenek a pénztárgépek, pittyognak a vonalkódok, az emberek kocsiszámra hordják az éleliszert a gumiszalagra, a pénztáros meg csak üti üti a gépét.
Hazamegy az ember leánya, kiosztja a párjának a mitvettemt és szétpakol a gorenjébe, hűtőbe, aztán a végén amikor hibádzik valami leül a konyhában böngészni, hogy mit felejtett el.

Akkor látom, hogy jó 2000 Ft-al átvertek! Nem a sarki kisrablóban, a Julius Meinlben.

vaahol olvastam, hogy éves szinten hány milliárd (!) forinttal vágják meg a vásárlókat a pékek, a hentesek, a pénztárosok, a benzinkutasok stb.

Birkák vagyunk és legyintünk, szégyelljük szóvá tenni. Ti is így vagytok ezzel ?

Pedig ugyanennyiért (ki van írva a bejáratnál) a Julis Meinl engem feljelentene !

Van itt egy jogász ? Mit tegyek legközelebb ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!