Remélem van valakinek nyelvkönyve és sikeres volt a tanulás!
Szépen kérem, hogy segítsetek a beszerzésben, esetleg nyelvtanárt ajánlani.
Jó lenne, ha valaki elmagyarázná a nyelvtant, mert azok az anyagok, amelyek a neten találhatóak erre nem alkalmasak. Nekem erőfeszítés kibogarászgatni, hogy vajon miért is úgy van egy bizonyos mondat összerakva, ragozva... stb.
hosszas keresés után találtam egy albán nyelvkönyvet a neten. Sikerült is letöltenem, sajnos jelszóval védett, az meg nem volt megadva. Tehát olyan, mintha nem is lenne.
Tud valaki segíteni (ha tudja a jelszót), vagy ha elküldene számomra egy használható példányt?
Sziasztok ! Láttam ,hogy igen régen de beszéltetek erről az albán tanulás lehetőségeiről.Én is nagyon szeretnék albánul tanulni de már se antikváriumba nem találtam Schütz István Albán nyelvkönyvét. Nagykövetség nekem se tudott segíteni de ha esetleg megvan még nektek a jegyzet a tankönyv nagyon megköszönném ha feltudnánk venni a kapcsolatot.
Az ELTE BTK-n, a Román Filológia szakon (?) egy aranyos nyelvész öregember, bizonyos Schütz István tart albanológia- és albánnyelv-szemináriumokat. Őt meg lehet kérni, hogy bejárj az óráira. Jól tud albánul, egy jó pár könyvet fordított is. Egyébként meg sehol.
Nekem van albán kiadású nyelvkönyvem, szószedettel meg ilyesmi, ha akarod, és még mindig kell, fénymásban odaadom.
A nagykövetségre ne menj, azok szarnak mindenkire.
Állítólag Dehusa Gjon (vazz, de hüJe név... egyáltalán, hogy kell írni?!) vett Albániában egy telket. Tán kérdezd meg tőle... Vagy nyiss egy topicot "Hol lehet itt albánul tanulni?" címmel az index törzsasztalon, azok ott mindenre szoknak tudni válaszolni. :)))
Tudtok-e olyan helyet, könyvet, bármit, ahonnan albánul lehetne tanulni?
Lehetőleg Budapesten, és minél olcsóbban.
Ne mondjátok, hogy keressek egy albánt, az már megvan. Csak ő magyarul nem tud annyira, hogy tanítson, meg ideje sincs.