Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.07.28 0 0 20

Kedves Oyabun, elnézésedet kérem neved átköltéséért. Ennyire még nem kereszteltem el senkit. Van itt egy író-olvasótárs, akit hasonlóképpen hívnak, ez kevert meg. Legközelebb figyelmesebb leszek :)
Előzmény: Oyabun (19)
Oyabun Creative Commons License 2000.07.28 0 0 19
Ahem... Oyabun. De végül is tökmind1...
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.27 0 0 18

Firefly,
Itt egy másik topic is erről a témáról, többen megszólaltunk már benne, érdemes átfutni:
Fiúk! Szednétek-e fogamzásgátlót?

Az irónia nem mindig megy át a madzagon, ezért kellenek ezek a jelek.
Ha valakit valóban érdekel ez a téma, akkor a természetes fogamzásgátlásról is elég sokat lehet itt olvasni. A hormonok valóban veszélyesek, ezért inkább kerülendőek.

Obayannal egyetértek, én is többször írtam, hogy a gyerek "összehozásához" csak két ivarérett szerv szükséges, ész nem. A gyerekneveléshez is mindenki ért, úgy, mint a focihoz és a politikához. De míg a politikához némi szókincs és retorikai képesség szükséges, a focihoz legalább két balláb - addig gyereket minden "bunkó" nevelhet. (Sőt, sokan azt hiszik, hogy jól is nevelik a gyereküket.)

Előzmény: Firefly (14)


priscilla Creative Commons License 2000.07.27 0 0 17
FFly írta:

Másrészt pedig, aki nem bízik a másikban, az ne dugja bele a f...! Úgy nem lesz gyereke tőled.

Belátom, vannak kivételek, de a fiatal férfiak (sőt a kevésbé fiatalok is) jó nagy hányada oda dugja be, ahová csak lehet, minimális gondolkodási idő után. Azután csodálkoznak, hogy megesik a nő.

A másik pedig, hogy bár a gumióvszer az egyik legtökéletesebb fogamzás- és betegségmegelőző eszköz, ezt általában a férfiak nem kedvelik, azt mondják, csökkenti az élvezetüket. Talán ezért is ajánlatos, hogy akkor ők (is) védekezzenek hormonnal.

Előzmény: Firefly (14)
Oyabun Creative Commons License 2000.07.27 0 0 16
2ségtelen. Ma már mindenhez diploma, de minimum szakirányú képzettség kell. Kivéve, ha valaki gyereket akar csinálni vagy nevelni. Pedig talán az egyik legfelelősségteljesebb dolog lenne az életben. Lásd például: Aki felelősséggel és reálisan goldolkodik mai napság nem nagyon vállal gyereket. A próbanégerek meg mintha sz@rnák a szaporulatot, aztán sírnak, hogy kilakoltatják őket a korábban ÖNKÉNYESEN elfoglalt lakásból. Na de ez már messzire vezet.
Egyáltalán nem értek egyet azokkal, akik azt állítják egy férfinak nem érdeke a fogamzásgátlás. Már bocs, de ilyet csak nő írhat. Szerinted nekem ne lenne érdekem, hogy egy nem kívánt gyerek majd' ugyanúgy egészen más irányba terelje (szándékosan nem írtam, hogy tönkre tegye) az életem mint egy nőét? És itt nem csak a tartásdíjról beszélek.
Arról senki nem beszélt, ha valaki úgy lesz terhes, hogy csak egyszer hopp, elfelejti bevenni a tablettát, az a gyerek a legnagyobb valószínűséggel nem lesz egészséges. Ugye itt minden hölgyet felvilágosított a nőgyógyász, amikor felírta a tablettát, hogy utód vállalás előtt jó néhány hónappal (általában fél év) abba illik hagyni a tabletta szedését. Ennek pedig komoly okai vannak.
"aki nem bízik a másikban, az ne dugja bele a f...!" ??? Ugyan nekem apukám azt mondta, hogy lehetőség szerint olyan nővel ne feküdjek le, akivel (ha valami, egészen pontosan egy gyerek bekúszik) ne tudnék együtt élni, de azért több nap mint kolbász. Akarom mondani, még ha így is teszek, azért gondolom a családtervezés princípimáról már hallottál. Ez ugye arról szól, hogy az ember bizonyos kor alatt (és fölött), meg úgy egyáltalán bizonyos szituációkban nem kíván gyermet.
Én például látok olyan lehetőséget is, hogy alkalmasint akadnak olyan lányok/hölgyek/asszonyok akik valamilyen oknál fogva nem szedhetnek tablettát. Ilyenkor értelem szerű, hogy ideális esetben a férfi szedné a tablettát. Mi több. A férfiak azért többé-kevésbé egyenletes hormonális háztartással működnek (ellentétben a nők ciklikus hormonháztartásától), ergo valószínűleg egyszerűbb, olcsóbb, veszélytelenebb lehet egy férfi tabletta.
Én mindenképpen szedném, ha elérhető lenne.
Oya
Mike73 Creative Commons License 2000.07.27 0 0 15
"aki nem bízik a másikban, az ne dugja bele a f...!"

Na persze, csak itt pont az a probléma, hogy a bizalommal él vissza valaki, és utána még azt "büntetik", akit átvertek... bár ez egy kicsit off.

Különben meg ha annyira a gyerek érdekeit védik, akkor nem kéne hagyni, hogy olyanok essenek teherbe, akik nem tudnak gondoskodni a gyerekükről. Megjegyzem, ez utóbbi mondat nagy felháborodást válthat ki, de mielőtt bárki köpködni kezd, előbb gondolkodjon... mert ugye ez egy abszolút diszkriminatív dolog, és elvárja mindenki, hogy senki se pofázzon bele, hogy ő terhes akar-e lenni vagy sem. De közben ezerrel nyavajog, hogy neki ilyen rossz meg olyan sz@r, és hogy a többiek (a társadalom) segítsenek... Nem paradox? Persze a dolog nem ilyen egyszerű, és ez nem megoldás, de elgondolkodtatónak nem rossz...

Előzmény: Firefly (14)
Firefly Creative Commons License 2000.07.26 0 0 14
Kedves Mike73!

> Amúgy ha az apa tudtán kívül és beleegyezése nélkül egy nő megtart egy gyereket, akkor biztos, hogy megítélnek tartásdíjat? Már csak azért is érdekes a kérdés, merthogy ez tulajdonképpen kimeríti a zsarolás és szélhámosság fogalmát, és mint ilyen....

Azt kell mondanom, hogy ( ez a téma nagyon mély )a Magyar törvények egyértelműen a született gyermeket védik. Ami bizonyos szempontból jó, de bizonyos szempontból persze nem.

Gondolj csak bele,... igaz, hogy ez zsarolás, de még mindig jobb mint a gyermek éhenhalása, mert nincs elég pénz az etetésére ( hoppá, de sarkos )
Másrészt pedig, aki nem bízik a másikban, az ne dugja bele a f...! Úgy nem lesz gyereke tőled.

Kékróka írta:
> A legjobb, ha biztos, ami biztos alapon mindketten szedik :)) Akkor tuti, hogy a nő nem tudja átverni a férfit, s a férfi sem akaszkodik ilyen álca alatt a nő nyakába :))

Na persze. A sok mosollyal elmegy nem is kötök bele, de azért szerintem a legjobb, ha minél kevesebb hormonkezelést alkalmazol magadon, és a kedveseden!

Firefly

Előzmény: Mike73 (5)
szalka Creative Commons License 2000.07.25 0 0 13
Szerintem az , hogy ki felejti el hamarabb s ferfi vagy no , az teljesen ember es nem nemiseg kerdese. Naponta szedendo antibebi tablettat ugyis fokent tartos parkapcsolatban elo nok szednek. Ott meg meg kell lennie a bizalomnak, hogy a ha a masik fel vallalja magara a dolgot , annak orulni kell es megbizni benne.
Masreszt sokkal nagyobb esellyel tartanak meg a hibaszazalekbol szuletett babakat mintha a no szedi, illetve kevesbe karosodnanak.
Hiszen mondjuk egy noi antibebi 99,5%-os vedettseget ad, ez azt jelenti, hogy minden evben 200 tablettat szedo nobol evente 1 teherbe esik!!! (fel lehetszorozni baromi nagy szamok fognak kijonni) Az igy teherbe esett nok nagy resze tartos kapcsolatban el es mar nem is kamaszlany, csak meg par evet halogatta volna a szulest.
De nagy reszuk ha ugy esett, hogy vedekezes melett is teherbe esetek mar megtartana a gyereket. Csakhogy mivel a menstruacio a gyogyszer szedese alatt rovidebb es gyengebb, nemritkan ki is marad 1-1 teljesen, az igy teherbe esett no meg hetekig, vagy honapokig szepen szedi a megfogant magzatara a fogamzasgatlot, hisz nem is tud rola, hogy terhes. Aztan a fogamzasgatlo szepen karositja a gyereket, illetve sok no ettol valo felelmeben elveteti a gyermeket, hiszen ki akar beteg gyereket nevelni.
Ha ferfi szedne a fogamzasgatlot ilyen nem fordulna elo, hiszen nem az o testeben no a magzat, amelyik a hibaszazalekbol fogant, hanem a noeben , aki nem bombazna magat hormonokkal, tehet az igy veletlenul osszejott gyereket nem karositana.
Scorpio Creative Commons License 2000.07.25 0 0 12
Nem hiszem hogy sokkal többe kerülne majd mint egy női fogamzásgátló. Mert akkor ebben az
anyagias világban valószínűleg pont az ára miatt nem lenne rá kereslet.
Egyébként ha már ott tartunk hogy ki felejtené el beszedni és ki nem, feltalálták már azt a szerkezetet ( nem jut eszembe a neve ) ami figyelmeztet a tabletta beszedésére.
Tudom ajánlani a feledékenyeknek!

Sc

precious Creative Commons License 2000.07.25 0 0 11
Van benne racio.

Szerintetek mennyibe fog kerulni ez a tabletta?

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.24 0 0 10

priscilla,
A legjobb, ha biztos, ami biztos alapon mindketten szedik :)) Akkor tuti, hogy a nő nem tudja átverni a férfit, s a férfi sem akaszkodik ilyen álca alatt a nő nyakába :))
Előzmény: priscilla (9)
priscilla Creative Commons License 2000.07.24 0 0 9
az nem kérdés, hogy a férfi sem akar gyereket csinálni minden nőnek, akivel lefekszik, sőt, sokszor félhet is attól, hogy átverik (egy csomó nő megteszi, hogy teherbe ejteti magát, mert gyereket akar, de nincs állandó partnere, vagy így akarja magához láncolni a férfit), viszont a férfi szexualitás másképp működik, sokkal kirobbanóbb, hevesebb, spontánabb. Ha egy férfira nagyon rátör a vágy, hajlamos azt mondani magának: no, én most nem tudok itt megállni, csak azért mert nem vettem be a tablettát - ezért nem annyira megbízhatóak, a nő hidegebb fejjel megy bele a szexbe, mert nincs olyan erős késztetése.
Előzmény: precious (8)
precious Creative Commons License 2000.07.24 0 0 8
Nogyogyasz!
Meggyoztel.
En ugy gondolkoztam, hogyha egy no is kepes elfelejteni, akkor mit fog csinalni a ferfi? Vegulis, ha nem veszi be a tablettat nem o lesz terhes.
Igy aztan a no sajat magaert szedi, a ferfi a no kedveert szedi. Melyik a biztosabb??? Nem ketseges. Az,a ki sajat magaert szedi.
Előzmény: Nőgyógyász (7)
Nőgyógyász Creative Commons License 2000.07.23 0 0 7
Precious:
Ezt most nem értem ... azt mondod, hogy Te is gyakran elfelejted ... mégis az az érved a férfitabletta ellen, hogy biztos elfelejtené bevenni??!

Amúgy az elfelejtés szerintem csak hanyagság kérdése. Tedd bele a fogmosópoharadba, a kontaktlencséd mellé, a lakáskulcsod mellé, vagy bármi olyan helyre, amit biztos, hogy naponta legalább egyszer megnézel. Ha az én barátnőm lennél, én tuti, hogy minden este rákérdeznék, hogy bevetted-e ... :)

Gondoljatok, hogy aki a veceuloket elfelejti lehajtani, az majd beveszi a tablettat minden este?

Akkor válassz olyan férfit, aki otthon kényelmes módra, ülve pisil :)))
Mellesleg a vécéülőke alaphelyzete megbeszélés kérdése. Nincs benne a használati utasításban, hogy két eresztés között lehajtva kell tárolni.

Előzmény: precious (6)
precious Creative Commons License 2000.07.23 0 0 6
Gondoljatok, hogy aki a veceuloket elfelejti lehajtani, az majd beveszi a tablettat minden este?
Eleg regota szedek tablettat, de sokszor nem tudom pontosan bevenni. Van ugy hogy csak ketnaponta sikerul, mert elfelejtem. De legalabb eszembe jut, hogy... Uristen a gyerek!!!.. es azonnal lenyelem az anitbebit.

Szerintem megvalosithatatlan.

Mike73 Creative Commons License 2000.07.19 0 0 5
"is védekezhet, meg akár a nő is párhuzamosan, és egyik sem tudja a másikat átverni."

Igen, ez jó stratégia lehet, ha a gyanu árnyéka felmerül valamelyik félben...

Szaunax: De kiadás a kézből, ugyanis a férfi dönhet így arról, hogy a nő teherbe essen-e (akár tudtán kívül). És ha teherbe esik, onnan meg a két változós dolog jön, amit te is írtál, de akkor már szívás van...tehát közvetetten olyasmi, mint az abortuszról való döntés jogáról való lemondás, hiszen valaki más döntött a testéről, az élete további alakulásáról "gyerek" kérdésben.
Amúgy az 1. és 2. pont jogos, csak nekem kis naívan nem fordult meg a fejemben. Amúgy ha az apa tudtán kívül és beleegyezése nélkül egy nő megtart egy gyereket, akkor biztos, hogy megítélnek tartásdíjat? Már csak azért is érdekes a kérdés, merthogy ez tulajdonképpen kimeríti a zsarolás és szélhámosság fogalmát, és mint ilyen.... ugye meg nem a középkorban élünk, bárki érvelhet azzal a bíróság előtt, hogy neki fogalma sem volt az egész terhességről, nem szóltak neki, már rég nincsenek is együtt, és abortuszról szintén nem kérdezte meg az illető hölgy... ezesetben milyen alapon formál jogot, és mire??

szaunax Creative Commons License 2000.07.19 0 0 4
1. A ferfinak erdeke, hogy vedekezzen, ha nem akar tartasdijat fizetni (es ha van benne egy minimalis erkölcs, tenyleg nem nagyra van ehhez szukseg)
2. Mi a biztositek arra, hogy a lany, akivel lefekszel, szedi a tablettat? Hacsak nem a bizalom, vagy mittudomen. Ha nincs bizalom, akkor te is ugyanugy rab***hatsz.
3. Abortuszrol valo döntesi jog kiadasa a kezukböl? Nem, nem olyan. Akkor mar teherbe esett, akkor mar ket kerdes közul kell valasztania: 1. abortusz, ami sajnos ha jol tudom, nem teljesen veszelytelen, 2. gyerek, ami persze jonehany honap szenvedes+a teljes elet megvaltoztatasa.
A tabletta eseteben amelyek közul valaszt: akar-e gyereket vagy sem. Nincs ott a veszelyes abortusz fenyegetese.
Ami miatt a döntesi jogukrol szoktak beszelni, az az, hogy hadd döntsek el, akarnak-e hosszan szenvedni a gyerekkel, ez teny. De hogy alapvetöen akarnak-e gyereket, ez ugyis a par közös döntesen mulik, akkor pedig mar nem mindegy, hogy melyikuk szedi be a tablettat?

Udv
Szaunax

babi Creative Commons License 2000.07.19 0 0 3
A témába vág egy régebbi topic, "Fiúk! Szednétek-e fogamzásgátlót?" címen.
(Szerényen megjegyzem, hogy én indítottam, viszont nem futott be nagy karriert.)

babi

bélla Creative Commons License 2000.07.19 0 0 2
Nagy kérdés ez. Bizalom, vagy nem bizalom. Ha szedést követően a kliensnek mondjuk bezöldülne a homloka, nem lenne semmi gond.Feltételezem, itt erről szó sincs?
Nőgyógyász Creative Commons License 2000.07.19 0 0 1
Mike73,

Nemrég futott ez a téma a HIX Randi hasábjain, magam is aktívan belefolytam a vitába. Nem akarom levonni a végkövetkeztetéseket az ottaniakból, én ahhoz kevés vagyok, ezért csak a saját véleményemet mondanám el.

Én szedném.

Nagyon szép és lovagias dolog a kérdést arról az oldalról megközelíteni, hogy vajon a férfi is olyan komolyan venné-e a tabletta szedését, mint a nő, lévén, hogy az esetleges terhesség nem őt fenyegeti. Komoly kapcsolatban, a kölcsönös bizalom megléte esetén ez szerintem nem lehet kérdés. De ha nem komoly a kapcsolat, vagy a bizalom törékeny, akkor a nő éppúgy visszaélhet a helyzettel.

Mi van akkor, ha a nő gyereket akar, a férfi viszont még nem? Ugyebár a nők két dologért mindenre képesek: azért, hogy legyen gyerekük, vagy azért, hogy ne legyen. A nő bármikor megteheti, akár ma is, hogy egyszerűen "elfelejti" bevenni a tablettát, magyarul nem szedi, de erről mélyen hallgat. Egyszercsak terhes lesz, és onnan már a férfinek tényleg nincs beleszólása a dolgok alakulásába. Teljes mértékben a nő döntésén múlik, hogy a gyermek megszületik-e, vagy sem. Akár rá is akaszkodhat a férfi nyakára, elvetetheti magát vele. Ha a férfi erre nem hajlandó, akkor is kénytelen fizetni a gyerektartást, és abban a tudatban élhet tovább, hogy akarata ellenére apává tették. Gondolom mások is hallottak már olyan történetet, ahol az egyoldalúvá vált, vagy kiürült kapcsolatot a nő úgy akarta megmenteni, a férfit meg- vagy visszaszerezni, hogy "véletlenül" terhes lett.

Magánvéleményem szerint erre nagyon jó lenne a férfiak tablettája. Akkor ő is védekezhet, meg akár a nő is párhuzamosan, és egyik sem tudja a másikat átverni.

Előzmény: Mike73 (-)
Mike73 Creative Commons License 2000.07.19 0 0 0
0-t ér ez a tabletta...
Mike73 Creative Commons License 2000.07.19 0 0 topiknyitó
Lehet hogy ez egy süllyedős topik lesz, de régóta foglalkoztat egy-két gondolat a témával kapcsolatban, és most, hogy a Kínaiaknál sikeres volt a pill tesztelése, úgy gondolom megosztom veletek, és kiváncsi vagyok, ti mit gondoltok.
Szal adott egy tabletta, és most már szedhetik a ffiak, nem pedig a nők, és gondolhatná bárki, hogy ez milyen jó, és állítólag a megkérdezett nők 75%-a örülne, hogy ha a ffi szedné a tablettát, nem pedig ő, de vajon elgondolkodott-e valaki a következőkön:
1. A nő teherbe eshet, a ffi nem. Kövképp a ffinek sosem volt túl nagy érdeke abban, hogy védekezzen (most tekintsünk el a nemibetegségek felbukkanásától, valamint az esetleges társadalmi és jogi következményektől).
2. Érdeke hasonló megfontolásból (tisztelet a kivételnek) továbbra sincs, tehát mi a biztosíték arra, hogy tényleg szedi a tablettát?
3. Ez nem olyan, mintha pl. az abortuszról való döntési jogot egy nő kiadná a kezéből? Pedig mennyit harcolnak érte, hogy ne mások, főképp ne férfiak döntsenek erről... Eközben rábíznák ffiakra a fogamzásgátlásukat??
Persze lehet, hogy túl paranoiás vagyok. Hozzáteszem, itt nem elsősorban azokról a ffiakról jutott ez eszembe, aki szeretik, tisztelik, megbecsülik a kedvesüket, és eszükbe nem jutna visszaélni ilyesmivel, vagy felelőtlenül kezelni ezt a dolgot... De az ördög nem alszik, és talán pont a partnereiket többször váltogató nők és ffiak esetében érzem jogos kérdésnek a fentieket...
Szal, mit szóltok ti ehhez?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!