Keresés

Részletes keresés

pancho Creative Commons License 2001.10.10 0 0 105
Az se viszi át, ha jól tudom, a bőgő legmélyebb hangja is 50 Hz körüli. (A szólógitár legmélyebb A-ja 220 Hz, ha jól tudom, a basszgitáré ennél csak 1 oktávval mélyebb, ami 110 Hz, és onnan még van egy kvart, és még egy plusz kvint kéne az 55 Hz-hez, ami szintén A hang).
Meg lehet, hogy téged jobban zavarna.
Persze egy próbát biztos megér.
Előzmény: Kreta (103)
McFart Creative Commons License 2001.10.10 0 0 104
Hgyuri>
ha nem akarsz parasztkodni akkor ne parasztkodj. ha bosszant a szomszed es nem erti a szepszot, akkor nyeljed. a te dontesed, es a te dontesed duhongeni is. Azt csinalsz amit akarsz.
Ennekem azzal a szomszeddal van bajom, aki allandoan figyel leskelodik, minden szova tesz, es mas szomszedoknal befeketit. Akinek allandoan van valami beszolasa ha talalkozik az asszonnyal (nekem nem mer). Na az ilyennel van tele a fundoklim. Az ilyennek szokom neha ittasan leugatni a hajat.
A vizvezetek szereles sosem jo, ha 5 percig nincs viz, valaki tutijon hogy neki eppen most letfontossagu. kedvencem az a stori amikor ismeros gondosan atgondolva ejjel 11kor zarta el a vizet (mosogep rakotes), azt felment es a vizeskulccsal felszerelte a csaptelepet. Kb a felenel jarhatott amuveletnek, amikor feltunes nelkul 120 szomszed kopogtatott az ajtajan, hogy ezt most hagyja abba:)
A kloffolos no ha nem ert a szobol, ert a parszatsagbol. van hangfalad? felszereled a plafobnra, valami traktorzene (idosebbek igen erzekenyek ra) 100 watt hajra...
Előzmény: Kreta (103)
Kreta Creative Commons License 2001.10.10 0 0 103
ÉN basszusgitár erősítőről beszéltem, ami CD lejátszásra alkalmatlan, de a mélyei szépek:)
Előzmény: pancho (100)
HGyuri Creative Commons License 2001.10.09 0 0 102
tuom, én is tanultam. De olyan jól hangzik ;-) Meg lehet, hogy beszakadnék az alattam lakóhoz, ha elérnénk a kritikus rezonanciafrekvenciát ;-)
Előzmény: pancho (101)
pancho Creative Commons License 2001.10.09 0 0 101
A négyszögjellel meg az a baj, hogy sok benne a felharmónikus, és valami zsizsegést hallasz még 5 Hz-en is.
Előzmény: HGyuri (99)
pancho Creative Commons License 2001.10.09 0 0 100
Egy átlagos hippiszterejó hangfal nem viszi át a hangot, csak 20 Hz - 20 000 Hz között. És ez már igen jó hangfal. Az átlag hangfalaknál a -3 dB-es vágás olyan 30-35 Hz környéke (tehát az 5 Hz szép dolog, csak nem jön ki a masinából).
Előzmény: Kreta (97)
HGyuri Creative Commons License 2001.10.09 0 0 99
Elég ha 20-ig megy fel, és négyszögjellel dolgozik ;-) A baj az, hogy ettől max elhányja magát, de nem tudja miért... = nincs nevelő hatása. Akkor már inkább a nyers erőszak!
Előzmény: Kreta (97)
Zsoldos Creative Commons License 2001.10.09 0 0 98
A szomszéd noje mindig hangosabb.
Kreta Creative Commons License 2001.10.09 0 0 97
Kitaláltam olyan okosságot, hogy sándfordzsban megadom a masinának hogy 5 herctől mennyen fel 50 ig és ezt rá az erősítőre, annyira nem hallani de biztos nem jó érzés.
HGyuri Creative Commons License 2001.10.09 0 0 96
eddig leírtad azt, amit én is. És akkor most mi a teendő, ha olyan alakkal akadok össze, aki kissé túlzásba viszi a bulit, a mosást, nagyothall, stb.
Majd jól beverem a száját? Nem megoldás, mert nem költözik el, vagy mert erősebb nálam (jogilag, vagy fizikailag), vagy nem érdemes (mert nem komplett esetleg, és úgysem használna)
Szóval mi van, ha ÉN nem akarok parasztul viselkedni? És nem is akarok vidékre költözni, mert 1. már ott lakom ;-) 2. nincs pézem magánházra.
Én ált. kerülöm a konfliktust, és előre kiírom, ha dolgozni akarok a vízvezetéken, és azt is inkább hétköznap, vagy szombat DÉLELŐTT (9-11:30 ig) csinálom. Mivel van kutyánk, amelyik nem ugat, de előfordul, arra az esetre, ha vmi gáz lenne vele, megadtam a mobilszámomat a szomszédoknak. Mosásnál mindíg otthon vagyok, mert ismerem a gépeket :-( Nem állok garázs elé, és nem dudálok a kocsimmal fél órán át éjjel kettőkor, mert lusta vagyok fütyülni a haveromnak.

Szóval, ha én legalább ennyit megteszek a békés egymásmellettélésért, legalább azt elvárom, hogy az az állat felsőszomszéd ne vasárnap du. háromkor kezdjen el minden héten kloffolni, mert a szakácsművészete a wínersniclinél kimerül. Persze a kloffolást is tudományosan végzi: Gondosan előkészíti a 35 szelet húst, majd a beépített konyhaasztal akkusztikáját ügyesen kihasználva a vágódeszkát az asztal közepére helyezi (az asztalnak ugye csak 2 lába van, mert a másik 2 lábat gyárilag a központi fűtés csöve helyettesíti...), majd nekifutásból élénk kloffolásba kezd, mintegy testedzés gyanánt.
Na most én 190 centis pofont tudok adni, de most nyomjam le ezt a szerencsétlen 160 centis rokkantnyugdíjast? Szerintem annál több hatást nem fogok elérni nála, mint hogy kiesik néhány foga.. (bár lehet, hogy ezután nem fogja csak a főzeléket elrágni, ergo vagy nem eszik több rántotthúst, vagy még jobban üti majd a húst, hátha jobban megpuhul :-)
Egyébként egyszer felajánlottam neki, hogy megmutatom, hogyan kell a húst párolni, vagy szép vékony szeletekre vágni... Nem volt hatása, mert az intelliganciaszintje nem haladja meg a 60-at :-(

Előzmény: McFart (95)
McFart Creative Commons License 2001.10.09 0 0 95
hgyuri:
en azt mondom,hogy en is tartok bulit, te is tartasz bulit. En hangosan hallgatom a tevet, te meg keson jossz haza es inditod el a mosast. En duborogve rohanok le a lepcsohazban, te meg odaalsz a kocsiddal a helyemre. Evek soran egyre parasztabbak egymassal a nepek.

Neha egyszeruuen paraszt modon a legegyszerubb. es nem csak otthon, hanem a hivatalban a kozuton meg akarhol. ez egy ilyen vilag. de nehogy nekem nyugattal jojjon mert kirohogom, nemetek meg kocsogebbek. olaszok meg egyszeruen nem erzik jol magukat ha naponta egyszer nem orditozhatnak az udvarban:) Aki ezt nem birja koltozzon videkre, utazik masfel orat, de nyugodtan allhat. (egyik haverom lement videkre a nagy nyugalomba, azt ket nap mulva jon vissza, hogy a varosban csendesebb az este)

Előzmény: HGyuri (94)
HGyuri Creative Commons License 2001.10.09 0 0 94
ok, ha tenyleg nem Te kezded, akkor ok, ertjuk a móccert, de azzal mit tudsz kezdeni, akinek mondjuk kicsit gyanus ismerősei vannak? Akkor aztán lehetsz akármekkorahátú vadember, ha másik este meg elkapják az asszonyt, aztán véletlenül félholtra verik, és közlik, hogy ez csak a kezdet...
évi 1-2 alkalom buli + 1-2 költözködés, + 1-2 lakásfelújítás / lakás az egy 4 emeletes panelban is évente 30-60 zajongás, mondjuk abból maximum 30 zavar, és 15-20 az, amikor otthon is vagy. Ez még belefér szerintem évente! Tehát szerintem kell egy kis tolerancia is = a buli alkalmával talán inkább nektek volt igazatok.
A lakáseláztatást meg sok biztosító fizeti, akkor is, ha én áztatok el valakit...
A gáz az, ha ezt a mennyiségű problémát mindíg csak 1-2 lakó követi el. Na ez már nem az átlag, lásd a szomszéd nője, aki hangos ;-)
Előzmény: McFart (93)
McFart Creative Commons License 2001.10.09 0 0 93
pancho>
Az hat, parasztsag. mer az nem parasztsag hogy hajnalban atjon hogy ajjal arrebb a kocsiddal, az nem parasztsag hogy leskelodik, hogy fingasz egyet es feljon panaszkodni? Olvasgasd egy kicsit a topkikot. Vannak lakok akikkel csak igy lehet beszelni, mert akkor legalabb bekenhagy, nem teged molesztal a hulyesegeivel.
Nem a legkulturaltabb modszer, de hatasos. ha nem lennek nagydarab akkor nylvan mashogy adnam elo magam (pl kejencnek, aki nagymamakat szokott megeroszakolni vagy ilyesmi). Egyik haverom lakasavatojan kummogtak a szomszedok (tulajdonkeppen joggal), amikor el kezdtunk orditozni az erkelyen (du 6ora) "buzik vagyunk, buzik vagyunk". Hajnalig beken hagytak:)
Előzmény: pancho (92)
pancho Creative Commons License 2001.10.09 0 0 92
Ez mondjuk szimpla bunkóság, de reklámozd magadat nyugodtan.
Kívánom, hogy kapj te is egy olyan szomszédot, aki nálad nagyobb darab, és épp akkor van kedve zajongani, mikor te pihennél, meg eláztatja párszor a lakásodat.
Előzmény: McFart (90)
Kreta Creative Commons License 2001.10.09 0 0 91
Egy jó hangos óra, v mobil szerintem elég finom dolog, ha egy lavorral le van takarva, ami lefelé nyomja a hangot, te meg egy takarót tehetsz rá, hogy ne zavarjon.
A 100 wattos basszusgitár erősítővel ezek szerint sok embert meg lehet győzni hogy csendesebben!:)
McFart Creative Commons License 2001.10.09 0 0 90
nobodybuilder...
en mondjuk nagyobb darab vagyok, de eccer nekem is tele lett a tokom a szomszed nyanyaval, mert allandoan figyelt, lesett meg minden.
egyik este, mar sotet volt, atmentem hozza adidasba atletatrikoba napszemuvegbe. azt elbeszelgettem vele

- na nyanya, mi koll maganak, bazmeg?
- ???
- baratnom mondja, hogy maganak valami problemaja van, bazmeg
- ???
- sunnyog, lesekszik, meg ilyesmi, bazmeg
- en, nem. en sosem.
- najovan bazmeg, latom magam nem olyan ven kurva mint amasik szomszed, magaval lehet beszelni.
- (ekkormarcsak lesett a no, mert orditottam mint az allat)
- merha eccer elkapom hogy lesekszik, kifingatom mind a ket macskajat, de ha nagyon felidegesit atjovok az exkavatorral es rendetrakok. Ertjuk egymast bazmeg?
- jaja...

masik eset egy masik alberletben
alattunk lako rinya, mindeg pofazott valamiert, dobogunk, hangos a teve meg mittudomen. eccer latom felujitjak a lakast, namondom ez fasza
feljon a no ordit, meg minden. Amugy szimpla buli volt (evente elefordul egyszer ketszer) kb este 8 ora. panaszkodik megh minden, mondom neki mama 2 perce van hjogy eltakarodjon. Mondja tovabb. mama most vettem mosogeopet. Mondja tovabb. Bebasztam az ajtot az orra elott. MOndjuk teljesen veletylenul 4 szer aztattam el a mosogeppel:) Az a slag mindig leesett a kad szelerol...

Előzmény: nobodybuilder (7)
Dulifuli Creative Commons License 2001.10.09 0 0 89
Esetleg valami újabb fejlemény?
Előzmény: Dr.Brain (88)
Dr.Brain Creative Commons License 2001.02.24 0 0 88
Őő, most kezdem megszokni a dolgot. Dugni már halkabban, vagy nem itt... :) Nevetni viszont még mindig olyan ördögien tud.
Dulifuli Creative Commons License 2001.02.23 0 0 87
Azt hiszem, ez egy kissé offtopic volt, úgyhogy a következő hozzászólást a témában várjuk.
Esetleg a topicgazda beszámolhatna a fejleményekről.
Előzmény: Dr.Brain (86)
Dr.Brain Creative Commons License 2000.09.24 0 0 86
Ma a hülye kölkei szórakoztak reggel az erkélyen patronos pisztollyal lőtték egymást. És bogyókkal dobáltak be a konyhaablakunkon.
Előzmény: Hacsek (85)
Hacsek Creative Commons License 2000.08.15 0 0 85
Hogy ez a topic miért süllyedt le?

Ébresztő!!!!!! Füleket a falhoz!!!!!!

Hacsek Creative Commons License 2000.07.28 0 0 84
A Bombanő-ben volt, hogy elég volt, de emlékeim szerint az is megesett, hogy replay történt. :o)

Szerintem 20 perc alatt egy nívós ügyletnek is a végére lehet érni, főként ha egy zene ennyire zseniálisan vezérli a ritmust, mint a Bolero!

Előzmény: Dulifuli (83)
Dulifuli Creative Commons License 2000.07.28 0 0 83
Kedves pancho, lehet, hogy Neked túl rövid a Bolero, de nem biztos, hogy mások is így vannak ezzel.
Most nem akarom ezzel azt mondani, hogy az a jó, ha 10 perc alatt vége a dolognak, a vetkőzéssel együtt, csak azt, hogy nem tart mindig (és mindenkinek) olyan sokáig a dolog. Igaz, hogy Indiában ősi kultúrája van a hosszan elnyújtott szeretkezésnek, de a nyugati kultúrákban ez nemigen terjedt el. És fizikailag sem mindenki bírja a hosszú meneteket.
Ami engem illet, azt hiszem, volt néhány olyan alkalom, amikor valóban rövid lett volna a Bolero, de volt már olyan is, amikor bőven sok lett volna, és nem feltétlenül azért, mert "cserbenhagyás" történt.
Valamint volt olyan is, hogy lement az Edda kazetta oda-vissza, és a "főtémát" még el se kezdtük.
De ez már egy másik topic lenne, például: "Neked meddig tart?"
Előzmény: pancho (75)
Nagy Mogul Creative Commons License 2000.07.28 0 0 82
Dulifuli!
Eddig te a másik oldalon kardoztál. A végén még kiderül, hogy te egy notórius csendháborgató vagy, csak éppen a szexuálás zajaira vagy allergiás. Mert én viszont a Spice Girlsre meg még sok hasonló zenére.
Előzmény: Dulifuli (79)
Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.07.28 0 0 81
Meg tudlak érteni :-)) Bár bennem ők akkor mocorgatnak meg igazán valamit, ha a klippek vizuális hatásaira (oh, azok a pushupok...) koncentrálok...

Mindjárt keresek is egy SG topicot!

Előzmény: Dulifuli (79)
Dulifuli Creative Commons License 2000.07.28 0 0 80
Nem. Mondtam, hogy nem kimondottan sikongatós fajta. De ha szépen megkérem, akkor talán hajlandó lesz felcsavarni a volumét a kedvemért (vagy a Te kedvedért?). :-))
Előzmény: Nagy Mogul (78)
Dulifuli Creative Commons License 2000.07.28 0 0 79
Kedves Gedeon Bácsi, szerintem a címben említett hangoskodás is zavarna Téged megfelelő időben, és kellő hangerővel.
Ami pedig a Spice Girls-t illeti, engem nevezhettek, aminek akartok, de ha megszólal Tőlük a "Viva forever", mégpedig megfelelő minőségben és hangerővel, akkor bennem elkezd valami mocorogni, majd ezek után könnyen lehet, hogy én adok okot némi panaszra a szomnszédaimnak (ha éppen mellettem van "az asszony" is, és sikerül Benne is megmozdítani valamit).
Előzmény: Gedeon Bacsi (74)
Nagy Mogul Creative Commons License 2000.07.28 0 0 78
Miért, eddig Te mondtad neki, hogy halkan élvezzen????
Előzmény: Dulifuli (77)
Dulifuli Creative Commons License 2000.07.28 0 0 77
Bocs, kedves Nagy Mogul, erre valóban nem gondoltam!
Ha a szomszédom leszel, akkor szólj, és majd mondom az asszonynak, hogy most nyugodtan elengedheti magát. Bár nem kimondottan sikongatós fajta. (Most ezután nem muszáj belemenni az én képességeim elemzésébe...)
Előzmény: Nagy Mogul (73)
Hacsek Creative Commons License 2000.07.28 0 0 76
Off.
pancho, akármibe és látatlanban fogadok veled, hogy meg tudom különböztetni Knopfler és a te Lacid gitárjátékát (pedig nem ismerem). Lehet bármilyen amatőr koncertfelvétel, akkor is.
Vigyázz, aközött, hogy valaki korrektül lejátssza a dallamot, meg hogy a játéka világunikum, igen nagy különbség van.
Ne felejtsd el, hogy egy IGAZI zeneértő megmondja pl. azt is, hogy Beethoven VI. szimfóniáját éppen KI VEZÉNYLI egy hangfelvételen, pedig nem is "hallja" magát a vezénylést.

Bocs mindenkitől az offokért, de ebbe a topicba talán azért belefér némi zeneesztétika is.

Előzmény: pancho (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!