Keresés

Részletes keresés

kavicsos1964 Creative Commons License 1,5 órája 0 1 43918

Túlzottan függünk az áramtól már is ! A katasztrófa akkor lesz ha elér minket egyszer egy napkitörés ! Kőkorszakban találjuk magunkat menten ! 

Előzmény: öreg_néne_b (43916)
kavicsos1964 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 43917

Húúúú az nem semmi lehetett ! Vagy 2 éve mi is beáztunk mindhárom tetőablakon őmlött a víz befelé egy légzuhatag miatt ,de a lenti ablakokon is ugyanez volt a helyzet ! De még mindig nem érti senki sem hogy a nagy szennyező gyárakat meg kell szüntetni ,vagy szennyezés mentesen üzemeltetni ! 

Előzmény: Garamond (43915)
öreg_néne_b Creative Commons License 2 órája 0 0 43916

Ha egyszer nem lesz áram

Attól függ, menni ideig és mennyire kiterjedten, de akkor tényleg "mindmeghalunk". :(
Nem csak a telefon működik árammal, hanem minden. Többek között az ivóvíz sem a csapban terem, elektromos szivattyúk hozzák fel a kutakból.

Előzmény: Garamond (43915)
Garamond Creative Commons License 3 órája 0 0 43915

Sakkversenyző voltam, a hatvanas években az egykori világbajnokjelölt edzőnk egy nagy verseny után edzést tartott. Nagy megtiszteltetést ért bennünket, hogy kérdezhettünk. Én azt kérdeztem tőle: mi volt a legnagyobb élménye. Válasza az volt, hogy „egy megalázó vereség után talpra tudtam állni és döntetlent értem el”.

Itt és most: kérlek, ne add fel! Némi szomorkodás után tervezd újra a kertedet. Nekem is itt Biatorbágyon a három legtöbb termést hozó, legnagyobb fámat kivégezte a vihar. Két őszibarack és egy szilvafa végzetesen a földön fekszik (ráadásul mindegyiket én szemeztem illetve oltottam). A gyászfolyamat megkönnyítése végett vettem egy üveg bort, újra terveztem a kert egy részét, bár még fel kell hogy vágjam őket és el kell takarítani az éretlen termést.

Más: a településen nálunk 25 órán át nem volt áram, fák az úttesten, lefolyók eldugulva, második szomszédom tavaly épült házára ráesett egy nagy 6-8 méteres fa, látványnak is borzasztó. Málnásomban ma reggel találtam egy kb 1x1 m2-es szögvas keretű fedőlemezt, szerintem 10-20 kg. A szomszédomtól szívta fel a forgószél, átemelte az 1,8 m magas kerítésen és nálam elejtette. Érdekes a kerítés dróthálója érintetlen. Domboldalon lakunk, lakásunk bejárati ajtajához két lépcső vezet, ennek ellenére befolyt a víz. Feleségemmel küzdöttünk mint malac a jégen, szerencsére a vihar hamar elvonult és víz apadni kezdett. Utoljára az ötvenes években láttam ilyet utoljára. 

Az előbb olvastam vissza a helyi fészbuk csoport, türelmetlen megnyilvánulásait. Ha egyszer nem lesz áram, nem lesz mobil, nem lesz gáz, megesszük egymást? Egyik unokám kérdezte nemrég mobil nélkül hogyan lehetett élni?

Előzmény: The Dark Side of the Moon (43914)
The Dark Side of the Moon Creative Commons License 4 órája 0 0 43914

Dunavarsany

Előzmény: Falusi1 (43913)
Falusi1 Creative Commons License 6 órája 0 0 43913

Őszintén sajnálom. Mely tájékon volt mindez?

Előzmény: The Dark Side of the Moon (43903)
The Dark Side of the Moon Creative Commons License 6 órája 0 0 43912

Már élesre töltöttem a témát, mást nem tehetek. Kénytelen vagyok kivárni amíg az időjárás engedi a kúrát.

Előzmény: IsKol (43907)
kavicsos1964 Creative Commons License 10 órája 0 0 43911

Ez szokott engem is bosszantani amikor a fáradtságos munkával megtermelt termék tönkremegy ,a seregély leveri ,mint a barackomat ,vagy épp a jég mindent letarol ! 

Előzmény: szicsu1007 (43908)
napalm. Creative Commons License 11 órája 0 0 43910

Aztaku.... :(

öreg_néne_b Creative Commons License 12 órája 0 0 43909

Itt is volt egy erős szélroham de eső csak kb 1,5 mm .

Itt tegnap 5 mm esett. Meg az elektromos hálózat. :(
Most éppen esik és a mi utcánkban már van áram. 

Előzmény: kavicsos1964 (43904)
szicsu1007 Creative Commons License 14 órája 0 0 43908

B@dki!

Sírhatnékom támad:-(((

Az elveszett pénz néha pótolható, de a fáradságos munkádat, a terveket, a törődést, ápolást már senki nem adja vissza.

Az egy fügefa?

Előzmény: The Dark Side of the Moon (43906)
IsKol Creative Commons License 14 órája 0 0 43907

Ha van lehetőséged rá, azonnal fújd le a növényeket valami réztartalmú szerrel vagy biostimulátorral.

Előzmény: The Dark Side of the Moon (43906)
The Dark Side of the Moon Creative Commons License 15 órája 0 0 43906

Végül a deszkán láthatók a jégnyomok.

Előzmény: The Dark Side of the Moon (43905)
The Dark Side of the Moon Creative Commons License 16 órája 0 0 43905

De meg milyen jegeso!

A tavamon levo hid deszkain ott vannak a becsapodasok nyomai.

Teljes a pusztitas.

A meleghazat ujra kell epitenem, tiszta lyuk a polikarbonat teteje es meg az oldala is.

Előzmény: kavicsos1964 (43904)
kavicsos1964 Creative Commons License 17 órája 0 0 43904

Itt is volt egy erős szélroham de eső csak kb 1,5 mm . A szélrohamot azt hittem túl sem élem ,húztam a nyakamat azt hittem valamivel leüt ,pont a tetőt cserélem a garázson és a műhelyemen . Minden szanaszét a gerenda az álványon fel is döntötte ,még jó hogy a kocsit nem talaláta el a gerenda vége . de ez csak ennyi volt átvonult egy 10 perces porvihar vagy 80km széllel . Jégeső volt feléd vagy mi lyuggalta ki a tetőt az üvegházadon ? 

The Dark Side of the Moon Creative Commons License 24 órája 0 0 43903

Ma délután nálam megvolt a szüret. Egyszerre és teljeskörűen.

Sírni volna kedvem, egész éves munkám veszett kárba, sőt ha a fákat, a melegházat nézem, még annál is több. :-(

Most este értem haza. A vetemény is megsemmisült, uborka, paradicsom, minden. A hagyma maradt meg (most kell felszedni) és a melegházban a paprika hellyel-közzel.

kavicsos1964 Creative Commons License 28 órája 0 0 43902

A Gödöllői erdőkben régen ilyentályt olyan volt délután mintha a helikoptrek repkednének a fák közt ! 5-6 nagymértű szarvasbogár is volt a levegőben ,néha a fejünket is kapkodtuk telibe ne verjen bennünket . 

Előzmény: Veszpremi (43901)
Veszpremi Creative Commons License 29 órája 0 0 43901

Ja, lehet. Van ott minden, egymást kergetik, védik, röpködnek..., ilyent az életben nem láttam még.

Előzmény: kavicsos1964 (43899)
kavicsos1964 Creative Commons License 30 órája 0 0 43900

Itt tegnap a fiatal sünt etettük macskakajával ,bevágott egy alutasakost ,majd előmászott egy denevér de a melegtől alig élt a falon függött . Egy pálcikát a vízbe mártottam és az orra alá tettem a vízcseppet ,olyan szomjas volt a szerencsétlen hogy 5-6 csepp vizet is lenyalt a faágvégéröl ! Egy kicsit később egy levert ságabarack darbkát is úgy evett a kis állatka hogy csak néztünk ,kevés a kaja a szárazság miatt úgy látszik .

Előzmény: Veszpremi (43898)
kavicsos1964 Creative Commons License 30 órája 0 0 43899

Párzanak ,vagy épp vereseny van a lányokért ((::!!

Előzmény: Veszpremi (43896)
Veszpremi Creative Commons License 1 napja 0 0 43898

Erre gondoltam én is. Talán a fagél miatt termel a fa valami nedvet. Hihetetlen, hogy talán évtizedek óta itt nem láttam őket, most meg állandóan napok óta 5-6 is egyszerre itt van.

Előzmény: zoli1437 (43897)
zoli1437 Creative Commons License 1 napja 0 0 43897

https://hu.wikipedia.org/wiki/Nagy_szarvasbog%C3%A1r

Valami nedvet szívogatnak. Néhány éve hullott kajszin fényképeztem őket.

Előzmény: Veszpremi (43896)
Veszpremi Creative Commons License 2 napja 0 0 43896

OFF a topikban, de hátha! A szomszéd igen öreg, de jól termő almafájáról letört a termés súlya alatt egy nagy ág, levágta simára a csonkot és szépen bekente fagéllel, ami meg is kötött. Ezután most már több napja a csonkon 5-6 szavasbogár gyűlik össze reggel és este, napsütésben nincsenek. Mintha valamit szívnának a fából a csonk peremén. Tudja valaki, mi lehet ennek az oka? Este még röpgyakorlatot is csinálnak, szép nagy példányok.

kavicsos1964 Creative Commons License 2 napja 0 0 43895

De az is lehet befejezte a bírs kaszálását elég a széna a petékre ((::!!

Előzmény: lapar (43893)
kavicsos1964 Creative Commons License 2 napja 0 0 43894

Lehet éjjel aktív ? 

Előzmény: lapar (43893)
lapar Creative Commons License 2 napja 0 0 43893

Megfigyelés megtörtént, de nem látok semmilyen állatkát a birsen.

Előzmény: kavicsos1964 (43890)
The Dark Side of the Moon Creative Commons License 2 napja 0 1 43892

Nem mintha sok eszkoz lenne ellene, de a kis farontonak tomeges razasa van. Ma harmat csaptam agyon, a fene egye meg oket!

lapar Creative Commons License 4 napja 0 0 43891

Igen, pontosan olyan. Remélem igazad van, mert gondolom, az nem nagy gond. 

Előzmény: CBNora (43889)
kavicsos1964 Creative Commons License 4 napja 0 0 43890

Valóban ilyesmi lehet az oka ! Meg kéne figyelni ki a kis ügyes ! Holnap én azt fogom kifigyelni ki kopácsolja szét a kevéske barackomat ,de van egy sejtésem ! 

Előzmény: CBNora (43889)
CBNora Creative Commons License 4 napja 0 1 43889

Lehet, hogy semmi köze a jelenséghez, de nekem ez jutott eszembe erről:

https://ng.24.hu/termeszet/2024/06/24/vadmeh-pelyhesmeh/

Láttam már a kertünkben ilyen méhet, a nyuszifülrűl (Stachys byzantina) gyűjtötte a szőröket. Az első képeden lévő birsalmád is olyan, mintha valaki lekaparta volna róla a szőrt.

Előzmény: lapar (43888)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!