Én se tudtam még ilyesmit végezni ,ha a nap kisüt a szél tombol ,ha nincs nap minden úszik ,két napig esett itt az eső, de már mais volt megint ! Még kimenni is nehéz volt az elmúlt 2 napban ! A hó ma reggelre olvadt el, de a lelapátolt csomók még megvannak . A szántásaim el vannak maradva egyszerűen a sár miatt nem lehet ilyesmit végezni !
Zöld könyvem nekem is van. És mivel a környezetvédelmi előírások miatt több vegyszert kell kijuttatnom amihez ez is kell, kénytelen leszek meghosszabbíttatni. Különben mehetek növényvédőshöz receptér.
A szigoru szabalyozas inkabb a kartevospecifikus fele tereli el a novenyvedoszer fejlesztest, ami viszont azt fogja eredmenyezni, hogy sokfele szert sokszor kell majd kiszorni, ami miatt dragabb lesz a novenyvedelem es persze a termes is. Abban sem vagyok biztos, hogy ez nem ut vissza a termes maradek novenyvedoszer tartalmaban. Merthogy a sok permetezes es minimalis szermaradvany cel eppen ellentetes torekves.
Nekem van zoldkonyvem, de ahhoz ami tenyleg hatasos, na ahhoz az is keves. Merthogy kivontak a forgalombol.
Sajnos lassan a Mospilanra is rezisztens lesz az osszes kartevo. Gondolom ezert is korlatoztak a hozzaferest, karmentes...
Nekem van meg betarolva jofele anyag, de nem latom hogy lenne remeny valami uj tipusu (nem neonikotinoid) hatekony felszivodo rovarolo megjelenesere 1-2 even belul, amig a keszlet kifogy.
Jövőre majd megtudod a Mospilant elérhetelenné tették ,helyette semmi nincs ! Szilva bizti nem lesz ! Itt felénk csak nekem szokott lenni másnak pár szem max .
Szerintetek az " atkák " a cserepes növényekből -ről, hány fokon tünnek el ? Pl. kis cserép leander. Permeteztem vertimekkel, egy hónapja ,de nem látom az eredményt , mert azóta nem hajtott új levelet.
Itt a fán a levélzet még ,pedig volt már fagy de csak 1 m magasig ,olyan sár van nem lehet még a fűre se lépni ragad ,jelenleg is esik ,megint . az elmúlt esőzések is a 3 napi összeg 29mm volt most megint 20mm jósolnak a hétvégére !
Bocsánat, hogy beleugattam. A körülmények pontos ismerete nélkül ez hiba volt!
Én is gyakran járok úgy, hogy
" a bal felső sarokban lévő három pont"
de ott nincs három pont, sőt sehol sincs, sőt öt pont sincs (kínai beszélget a japánnal:-))).
Amikor az unokám (programozó) babrálja a gépemet, akkor tágra nyílt szemmel figyelem, hogy neki mindegy; van három pont vagy nincs három pont - akkor is megoldja azt, amit kérek tőle.
Vindoz 7 volt a régin, ezen meg a 11-es fut + valami gyorsító holmit is tettek ezek a gyerekek bele . Én azért ennyire nem értek ehhez a gépekhez ! Egy traktort gatyába tudok rázni de a számítógépnél vért izzadok néha ,hogy mit is tudnék ezzel kezdeni .