Keresés

Részletes keresés

Vámpír Creative Commons License 2001.07.27 0 0 37
Viszont! Nekem még három hét, utána viszont két hét Görögország! Dögmeleg, tenger, és hektoliter számra sör!!!!
:)
maplesyrup Creative Commons License 2001.07.27 0 0 36
:)
Előzmény: alfalfa58 (35)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.07.27 0 0 35
Nékem magyarázod?
Előzmény: RAMBO (34)
RAMBO Creative Commons License 2001.07.27 0 0 34
Sziget, Balcsi (Akali). Fürdés + döglés + sok-sok alvás. Az élet szép.
alfalfa58 Creative Commons License 2001.07.27 0 0 33
Milyen idő lesz hétvégén?
mpd Creative Commons License 2001.06.25 0 0 32
Pálmafák...legfeljebb a nyakkendőmön.:-))
Én beérem a tölgyfákkal (Quercus robur) a Mátrában. A strandolás már nem dob fel (annál inkább a kölköket), nekem nyugalom kell. Mivel ősszel újabb kölök születik, nejem se kívánkozik strandra, így idén győzött az erdő és a nyugalom.
Előzmény: alfalfa58 (30)
Domingos deCarvalho Creative Commons License 2001.06.25 0 0 31
Csatlakozom!
Minden kedves ellenfélnek és barátnak kellemes nyarat, jó munkát és remélhetőleg nyaralást kívánok!
Remélem nekem is összejön legalább egy Sziget, a tikkasztó címerezés után...
alfalfa58 Creative Commons License 2001.06.24 0 0 30
Mindenkinek jó nyaralást kivánok! Ha lehet, pálmafák alatt, a medence szélén ülve, jeges italokat kortyolgatva...

:-)

alfalfa58 Creative Commons License 2001.05.28 0 0 29
Ugyan hagyjátok már ezt a fülke dolgot (ha csak nem akartok egy fülkében nyaralni. Én nem tenném. Akkor már inkább dolgozom).

Szóval: hol nyaraltok idén?

Előzmény: Papirhold (28)
Papirhold Creative Commons License 2001.05.27 0 0 28
Nincs négy kerék? Sajnálom, máskor figyelj a szavazó fülkében!

Mi /barmok/ természetesen nyaralunk, júliustól szeptemberig.

Ja, és pénzünk is van rá."

Mi Papirholdak is nyaralunk (csak nem szeretünk ) pénzünk is van rá,figyeltünk a szavazófülkében :)

Előzmény: Barom. (23)
Barom. Creative Commons License 2001.05.27 0 0 27
II. Ramszeszére gondolsz? Nem fogom kihagyni.
Előzmény: alfalfa58 (26)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.05.27 0 0 26
1. Egyiptomba?

2. Komolyan?

3. Kedvenc országom (no, nem annyira a mai, mint az ó-)... Abu Simbelt ki ne hagyd!

Előzmény: Barom. (25)
Barom. Creative Commons License 2001.05.27 0 0 25
Egyiptomba, majd meglátogatlak a "kiérdemesült múmiák" között.
Előzmény: alfalfa58 (24)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.05.27 0 0 24
No, és hol teszitek?

Ha pl. Görögben, akkor - amennyiben kedved van hozzá - nyaralhatsz helyettem is (igaz, elég sok múzeumba kell bemenned). Deal?

Előzmény: Barom. (23)
Barom. Creative Commons License 2001.05.27 0 0 23
Nincs négy kerék? Sajnálom, máskor figyelj a szavazó fülkében!

Mi /barmok/ természetesen nyaralunk, júliustól szeptemberig.

Ja, és pénzünk is van rá.

Előzmény: alfalfa58 (22)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.05.27 0 0 22
Bizony. Sajnos, nekem is végig dolgoznom kell. Őszintén remélem, valaki majd nyaral helyettem is - bár tudom, ez (mármint, nyaralni két emberre valót) mind fizikailag, mint financiálisan nagyon megterhelő.
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.27 0 0 21
Nyaralás?
A meg mi?
Egész nyáron dolgozni fogok :(((
alfalfa58 Creative Commons License 2001.05.27 0 0 20
Kedves szalonna,

Ne haragudj rám, hogy kissé megkésve válaszolok Neked. Az utóbbi tíz hónapban nagyon sokminden történt, egyszerűen semmi időm nem volt, hogy az olyannyira fontos (már-már nélkülözhetetlen) kadarka kérdésben összeszedjem gondolataimat. Íme tömör - talán kissé meglepő - válaszom: a jó kadarka nagyon jó tud lenni. Egyetértesz?
--------------------------------

Kedves Mindenki,

Mentek-e idén nyaralni (és, ha igen, hová), vagy - hozzám hasonlóan - végiggürizitek Ti is a június-július-augusztust?

Előzmény: szalonna (19)
szalonna Creative Commons License 2000.07.24 0 0 19
Kedves alfalfa!

A kadarka tenyleg nagyon szépen feljövöben van ismét. Még sok örömünk lesz benne... Régen, még a literes borok korában, nagyon gyakori volt. De akkor még volt pozsonyi fehér is, fehércimkés zöld övegben. Jaja, die gute alten Kadar-Zeiten...

Üdv

szalonna

Előzmény: alfalfa58 (16)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.07.23 0 0 18
Ami igaz, igaz: a Balaton - fantasztikus. Ha nem Magyarorszagon lenne, hanem - mondjuk - Franciaorszagban, vagy Nemetorszagban, vilagszenzaciokent latogatna mindenki.

Mindenesetre jo lenne a maffiozokat kifustolni a to mellol (bar az ujgazdagok civilizalt viselkedesre nevelese is megerne egy miset...).

Előzmény: kilgoretrout (17)
kilgoretrout Creative Commons License 2000.07.23 0 0 17
Most ötödik éve nem voltam szabadságon. de már elegem van belőle. Talán augusztus végén elmegyek a Balatonra. Szeretem a Balatont. Gyerekkorom nyarait jelenti.
alfalfa58 Creative Commons License 2000.07.23 0 0 16
Kedves szalonna,

1. Egeszsegunkre - akar tobbszor is. :-)

2. "...ki mondta, hogy csak francia szölöböl lehet bort csinálni?..."

Errol meg eszembe jutott: par honapja a Varban a Magyar Borok Hazaban (aki nem jart meg benne, nem tudja, mit vesztett) olyan kadarkat ittam (hogy villanyi volt vagy szekszardi, oszinte banatomra elfelejtettem), hogy csak na!

Előzmény: szalonna (15)
szalonna Creative Commons License 2000.07.23 0 0 15
Kedves alfalfa!

Ha már mindenképpen nagyipari bort kell inni, akkor tulajdonképpen jobban szeretem a cabernet-t mint a merlot-t. Azért hívom ezeket (meg mondjuk a sauvignont) nnagyipariaknak, mert szerintem a rezisztenciájuk meg a jó agronómiai tulajdonságaik miatt terjedtek el világszerte, kiszorítva a helyi szölöfajtákat. Ugyanígy szerintem az sem igaz, hogy a chardonnay olyan világbajnok jó bor. Olyan jó átlagosnak találom, nincs meglepetés: kockázat nélkül fel lehet szolgálni a repülogépen. De ki mondta, hogy csak francia szölöböl lehet bort csinálni? No azért megiszom én a merlot-t is.

Egészségünkre!

szalonna

Előzmény: alfalfa58 (13)
szalonna Creative Commons License 2000.07.23 0 0 14
Kedves alfalfa!

Ha már mindenképpen nagyipari bort kell inni, akkor tulajdonképpen jobban szeretem a cabernet-t mint a merlot-t. Azért hívom ezeket (meg mondjuk a sauvigniont) nnagyipariaknak, mert szerintem a rezisztenciájuk meg a jó agronómiai tulajdonságaik miatt terjedtek el világszerte, kiszorítva a helyi szölöfajtákat. Ugyanígy szerintem az sem igaz, hogy a chardonnay olyan világbajnok jó bor. Olyan jó átlagosnak találom, nincs meglepetés: kockázat nélkül fel lehet szolgálni a repülogépen. De ki mondta, hogy csak francia szölöböl lehet bort csinálni? No azért megiszom én a merlot-t is.

Egészségünkre!

szalonna

Előzmény: alfalfa58 (13)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.07.23 0 0 13
Kedves szalonna,

1. Micsoda csapas! :-)

2. Nekem szerencsem volt, mert a hutoszekrenyben bujt meg az ampulla. A szomszeddal beszelgettunk az elet ertelmerol, amikor a gondolat belemhasitott: de'iszen en vagy tiz napja megnyitottam egy merlot-t!!! Nos, a palack megleleset kovetoen varnunk kellett mig levegozott kicsit es "felengedett", onnan kezdve problemamentes volt a helyzet...

Egeszsegunkre!

:-)

Előzmény: alfalfa58 (10)
rocky Creative Commons License 2000.07.23 0 0 12
Részemrök jövö szombaton a Balatonátúszással kezdek. Remélem elég meleg lesz a víz, hogy ne kelljen lefújni. Nagy csata lesz a nagyobbik lányommal. Augusztus 21-én kezdünk újra.
szalonna Creative Commons License 2000.07.23 0 0 11
Most leselkedsz, kedves alfalfa? Ma találtam a spájzban egy üveg száraz merlot-t és tényleg meg volt pimpósodva. Ilyet még Bécsben sem láttam... Szódával is alig bírtam meginni...
Előzmény: alfalfa58 (10)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.07.23 0 0 10
Aaaaa. Hat igen.

Veletlenul ugy alakult, hogy a nyarat ugyan jelentos "levelegovaltozassal", amde munkaval kell toltenem (persze, ha tudnek, pihennek par napot - banatomra eddig meg nem jott ossze...).

Tegnap peldaul nagy-nagy ijedelem ert, es ezert gyorsan be is huztam a feket: kis hijjan rampimposodott majd' egy egesz uveg szaraz merlot... horribile dictu!

Előzmény: Törölt nick (7)
aggályos Creative Commons License 2000.07.21 0 0 9
A kánikulában végignéztük, ahogy leégett egy présház Becehegy legszebb részén, a Szépkilátó alatt. Kétszázméterrel arréb égettek venyigefélét fogadott munkások. Én épp Keszthelyről mentem Györök felé mikor nyomult a tűzoltóaútó, követtem.
Aztán kettő még jött. Képzeld a hegyi dűlőutakon, a nagy büdös semmi közepén is vannak tűzcsapok. (Jó érzés.) Hihetetlenül profik voltak a Magyar Tűzoltók, a tűzbemenős felszerelés és a többi cucc is komoly volt.
Büszke voltam. Égett annak a szegény osztráknak a pinceje én meg áhitattal mutattam a lányomnak: onnan jön a víz , onnan kettő- onnan három stb. ugrik az osztrák vagyonáért a tűzbe.
Ja azzal kezdték, hogy búvárcucc, Botond kellék: berohantak és kihozták a gázpalackokat.

Györökön voltam több hétvégén, nézd meg, rá sem ismersz. Virágos falu. Hát a Szépkilátói tábor hervatag.

Fonyód lepra.
Ma 11 körül Lellére indulok.

Előzmény: Derek (8)
Derek Creative Commons License 2000.07.21 0 0 8
En is elkezdtem a visszaszamlalast. Jovo csutortokon mar kenyer izu kenyeret, vaj izu vajat es kolbasz izu kolbaszt eszek. Es hajdinas vereshurkat a kanizsai piacon meleg kenyerrel es savanyu uborkaval es utana olaszrizlingbol keszul laza froccs.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!