Keresés

Részletes keresés

vivyfreemail Creative Commons License 2011.09.10 0 0 2761

Sziasztok! Tanácsot és segítséget szeretnék kérni! Helyzet a következő: 3 éves lesz a sicu kutyánk, kb 2 hónappal ezelőttig minden teljesen rendbe volt, ő volt a legelső és a leghangosabb ha wc-zni kellett, családi házba lakunk, így csak megkaparta az erkélyt és tudtam, hogy ki akar menni! 2 hónapja egyfolytába bepisil, már egy csomó mindent tönkretett, rengeteget olvastam, orvoshoz vittük mi lehet a baj! Vettünk sok fajta játékot naponta többször játszunk is velük, mert sokan mondták, hogy el van hanyagolva és bosszúból csinálja, eddig nem is bántottam, nem is kiabáltam vele, azt hiszem sok idő eltelt most már a mi tűrőképességünk is végetért, ha éjjel nem pisil be, nappal bejön enni utána fogja magát és egyik sarokba odapisil! Úgy godnolom ez a foglalkozzam többet a kutyámmal psziho halandzsa nem jött be, egészséges! Ma volt a második nap hogy kakira is ébredtünk, úgy hogy ma elpattant a cérna, kicsit megcibáltam, nagyon szeretem az állatokat főleg az enyémeket ezért szeretnék tanácsot kérni, mert sajnos 1 hetet kaptam, hogy kitaláljak valamit különben el kell ajándékoznom vagy menhely bármi :( Valaki kérem segítsen sos hátha van valami hasznos tanács hogy mi lehet a gond? miért pisil be szerintem szándékosan a kutyusom! köszönöm

Kutyatippek.hu Creative Commons License 2011.02.06 0 0 2759

Kiskutya nevelésről nagyon hasznos infromációkat olvastam a http://www.kutyatippek.hu oldalon. Nézzétek meg, szerintem érdemes.

kaente Creative Commons License 2010.08.04 0 0 2758
Ki tudja, hogy ilyenkor van szőrváltás a kutyáknál?
Az enyém 2 éves,szuka, kistestű,keverék, elég szőrös típusú, és most nagyon hullik a szőre, de néha vakaródzik is. Nincs hál Istennek semmi baja,csak ezek, amit leírtam.
agibabuci Creative Commons License 2008.07.30 0 0 2757
 

AJÁNDÉKBA FEKETE TÜNDÉR, ELVILEG TACSI ÉS PALOTAPINCSI KEVERÉK KISKUTYA, DE HOSSZÚ LÁBAI VANNAK, KB 25-30 CM A MARMAGASSÁGA. KB. FÉL ÉVES,NAGYON JÁTÉKOS, A MELLKASÁN KIS FEHÉR FOLT VAN. A JELENLEGI GAZDÁJÁNAK ÚGY ALAKULT AZ ÉLETE, HOGY NEM TUDJA TOVÁBB ELLÁTNI, DE SAJNÁLNÁ MENHELYRE ADNI. MINDEN KÖLYÖKKORI OLTÁSÁT MEGKAPTA (A HÉTEN AZ UTOLSÓT). KICSI GYEREKEK MELLETT NÖVÖGETETT EDDIG, NAGYON SZERETETRE MÉLTÓ KISKUTYA. HA KELL, TUDOK FELTENNI KÉPET IS RÓLA.

 

ÉRDEKLŐDNI LEHET A 20/537-4190-ES TELEFONSZÁMON.

A KUTYUS HELYILEG KECSKEMÉT MELLETT, HELVÉCIÁN TALÁLHATÓ.

Kyara22 Creative Commons License 2006.10.13 0 0 2756
Sziasztok!

3 hónapos németdogok eladók!!!
Nagyon édesek!!!!! :)


Itt van egy kislány (ez még régebbi kép):

Egy kislány
kismacskáim Creative Commons License 2006.03.10 0 0 2755
'
Eaqua Creative Commons License 2005.12.09 0 0 2754

Eladó Border Collie kiskutya!

Aqua of Shepherd's Crook (4xKit1; 4v CAC; 2xHFGY; Sikeres Terelőösztön próbás és többszörös terelőverseny győztes) És Knight Raider of Forestry Farm (2x Kit1) aktív Agility versenyző szülőktől 2db  kan kiskutya karácsonyi elvitellel eladó!
Érd:Szoboszlay Erika
   
eszobosz@volvocars.com
    0670/509-79-53

Golden Borisz Creative Commons License 2005.05.30 0 0 2753

sziasztok!

 

hát egy stresszes hétvégén vagyunk túl. szegény kiskutyámnak már szerda óta ment a hasa annak ellenére hogy a doki bácsi adott neki szurit meg gyógyszert.. volt olyan hogy éjjel 3 kor feküdtem le és hajnal 6 ra már 7 db szeretetcsomag várt a kövön:(( pedig rizst adtam neki rizzel:) Aztán tegnap megelégeltem a dolgot és adtam neki háztatási kekszet mondván ez embernek is használ, és azóta semmi sem volt:) most meg átlendültünk a ló túlsó oldalára:(((

 

 

Ja, és amit kérdezni szeretnék... ti tudtok jó kutyasulit?budapesti vagyok 14. kerület de azért nem ragaszkodom ehhez a kerülethez, csk ne legyen túl messze...

néztem a strázsát... hát tetszik de ahogy nézem elég proccos....:(

 

Mennyibe kerül egy ilyen suli? havonta va gy alkalmanként kell fizetni? vagy hogy van ez az agész? most lesz 4 hónapos a kutyus, és szeretném, ha egy kicsit hozzászokna ahhoz hogy nem ő lesz a főnök.:D Én úgy látom, hogy nagyon igényeli hogy foglalkozzanak vele, meg valahol olvastam is hogy nem árt ha már kiskorban nem csak 6 hónaposan kezdi el az ember szoktatni ezekhez a doglokhoz.

 

üdv

 

zita

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.03 0 0 2752
Tanácsot szeretnék kérni a kis termetű csivava-tacskó kutyámmal kapcsolatban, aki 5 éve van nálunk és néhány hetes kora óta mi "neveljük". Mindig is öntörvényű kutya volt, ha olyan kedve van, akkor morog és odébb megy, máskor le nem lehet rázni, annyira játszani akar. Előfordult, hogy kapott néhány fülest kézzel vagy újságpapírral, vagy bezavartuk a WC-be, amikor nem bírt a vérével, de alapvetően el van kényeztetve. Rengeteg játéka van, rohanunk vele az orvoshoz, ha beteg, vannak kutyahaverjai is. A gond, hogy 8 hónappal ezelőtt született a kisfiam, és magam sem tudom, hogy féltsem-e a kutyától. Sokszor előfordul, hogy amikor hazaérünk, és letesszük mászni a gyereket a szőnyegre, a kutya odaszalad és megnyalja az arcát, máskor hangos kacagás és morgás kíséretében játszottak. Mostanában azonban megint olyan időszaka van a kutyának, hogy állandóan morog, ha közeledik felé a gyerek a maga kisbabás csapkodásával. Lassan már meg sem lehet közelíteni, mert morogva elszalad. Hétvégén rám is vicsorgott, amikor fegyelmezni akartam, hogy ne morogjon állandóan. Aggaszt a viselkedése, s persze nem szeretném eladni, hiszen már hozzánk nőtt, de a gyerekem épsége akkor is a legfontosabb.
Tibbe Creative Commons License 2003.08.15 0 0 2751
Védd meg a hőgutától!

Miközben a nagy nyári forróságban mi magunk kétségbeesetten keresünk hűs menedéket, néha eszünkbe sem jut, hogy kedvenc kutyánk vagy macskánk lassan hőgutát kap.

Íme néhány ötlet, hogy miként segítsünk állatainknak védekezni a meleggel szemben. Természetesen egyikük-másikuk magától értetődőnek fog tűnni, de mivel a nagy nyári hőségnek még csak a felén vagyunk túl, nem árt átismételni a legalapvetőbb szabályokat sem.

Duplázzuk meg a vízmennyiséget!
A legalapvetőbb lépés, egyszerűen használjunk két itatótálat! Főleg azért, mert előfordulhat, hogy felborul az edény, ami barátunk esetében végzetes is lehet, ha a malőr miatt egész nap „szárazon" kutyagol (vagy macskagol). Azoknál az állatoknál, amelyek nem jöhetnek be a lakásba, célszerű a kerti csap alá tenni egy nagyobb edényt, magát a csapot pedig egy kicsit nyitva hagyni, hogy egész nap csöpögjön bele a víz.

Ne aggódjunk az étvágyuk miatt!
Csakúgy, mint az ember, az állatok is kevesebbet esznek nyáron, mert testhőmérsékletük fenntartásához kevesebb energiára van szükségük. Ezért ne szaladjunk orvoshoz, ha kedvencünk néha otthagyja megszokott adagjának egy részét a tálban.

Biztosítsunk árnyékot!
A közvetlen napsütéstől gyorsan megemelkedik az állatok testhőmérséklete, ezért macskáinknak és kutyáinknak hűvös helyekre van szükségük, ahova befeküdhetnek a nagy hőség idején, ami megóvja őket a napfénytől. Megteszi a kifeszített pokróc is, egy esernyő, de ha van a közelben árnyékot adó fa, az is megfelel.

Ne sétáljunk kánikulában!
A kánikula idején igyekezzünk úgy végezni a sétáltatásokat, hogy a legmelegebb napszakban otthon maradjunk, viszont egy kicsit korábban illetve később induljunk reggel és este, akkor, amikor hűs a levegő.

Nézzük meg, hol parkolunk!
A hőség idején pillanatok alatt ötven fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet egy zárt autóban. Ezért parkoláskor ne hagyjuk az állatot az autóban. Ha mindképpen bent kell őt hagynunk, próbáljunk árnyékos helyre állni és az autó több ablakát is tekerjük le, hogy a levegő átjárhassa az autót. A kutyát ilyenkor tegyük arra az ülésre, ahol legjobban éri a levegő.

Játszunk mértékkel!
Különösen azokkal az állatokkal, amelyek egyébként sokat mozognak, előfordulhat, hogy a hőség hetei, hónapjai alatt kevesebbet szaladgálnak, lustábbnak tűnnek. Ilyenkor ne hajtsuk meg őket, sőt ha szükséges, fogjuk vissza őket, hiszen ők nem ismerik saját korlátaikat.

Mikor van szükség az állatorvosra?
Bár háziállataink megszenvedik a meleget, kis lihegéstől és hideg víztől általában rendbe jönnek. Ha azonban valamiért mégsem sikerült elég hőt leadniuk, könnyen kialakulhat a hőguta. Ilyenkor viszont a lehető leggyorsabban vigyük orvoshoz!
Hőguta esetében az állat testhőmérséklete 40 Celsius fok fölé emelkedik. Az állapotnak jól felismerhető előjelei vannak: erős zihálás, kimerültség és bizonytalan szédelgő járás. Néha a jószág annyira elgyengül, hogy még a fejét sem tudja felemelni.
Az állatoknak a hőgutától agykárosodásuk lesz, de ennél még súlyosabb is lehet a helyzet. Tehát ha hőgutára gyanakszunk, egyből vigyük az állatot az orvoshoz! Tekerjük vizes lepedőbe, dörzsöljük át finoman hűvös, vízbemártott törülközővel. Próbáljuk megitatni, de ne vigyük túlzásba, mert esetleg félrenyelhet és ez az állatoknál azonnali megfulladással jár.
{x}

Tibbe Creative Commons License 2003.08.15 0 0 2750
Fürdetés nyáron
Kedvencünk szervezetét alaposan igénybe veszi a nagy hőség. Mi emberek ilyenkor veszünk egy hűsítő fürdőt, de ez az állatoknak is jólesik, bár nem mindegy, hogyan tesszük!
Nehézkes hőleadás
Fontos, hogy a kutyák testhőmérséklete állandó (37,5 – 38,5 fok) legyen. A hőségtől talán még jobban szenvednek, mint a hidegtől. Hőleadásuk másképp működik, mint az emberé: nem izzadnak, tehát a párolgás nem enyhítheti testük forróságát. A természet más megoldást választott ennek orvoslására: a kutyák lihegéssel és a nyelvük segítségével szabadulnak meg a fölösleges hőtől.
Azt hihetnénk, hogy a magas hőmérséklet a vastag bundájú kutyáknak jelent nagyobb megpróbáltatást, pedig valójában a sima, rövid szőrű ebek szenvednek jobban a nagy melegtől. A hosszú szőrzet ugyanis egyfajta hőszigetelőként működik, télen véd a hideg, nyáron a meleg ellen, persze bizonyos határokig; a kánikulát a hosszú szőrűek sem bírják jól.
Fürdessük meg!
Ügyeljünk arra, hogy a nagy melegben legyen árnyékos hely a kutya számára, és mindig legyen friss, tiszta vize. Ezen kívül fürdessük vagy zuhanyozzuk le kedvencünket, hiszen ez az ő testét is felfrissíti.

Ami a fürdetést illeti, három hónapos kornál előbb ne fürdessük a kölyökkutyát.

Még nyáron se locsoljuk hideg vízzel a négylábút, hanem engedjünk langyos vizet.

Kizárólag kutyáknak szánt sampont használjunk, és ne a saját samponunkat, hiszen bőrük különbözik a miénktől. A sampont egy kis edényben hígítsuk fel vízzel, majd egyenletesen oszlassuk el testén, először a hátán, majd végig a lábakon. A fejet hagyjuk a végére, és nagyon óvatosan bánjunk vele, ne menjen sampon és víz se a szemébe, se a fülébe. A samponozás után alaposan öblítsük le a kutya testét.
Télen ilyenkor a szárítás következik, de nyáron természetesen magától száradhat a szőre. Ha az udvaron hajtottuk végre a műveletet, akkor az öblítés után vigyük a kutyust egy tiszta füves területre, ugyanis többségük szeret fürdetés után a földön henteregni, és a gazdik nem örülnének, ha a tiszta, jó illatú kutya egy perc alatt sárgombóccá változna.
Még egy praktikus tanács kezdő kutyafürdetőknek: a fürdetést fürdőruhában és strandpapucsban érdemes végezni, ugyanis ha akarjuk, ha nem, ilyenkor mi is kénytelenek vagyunk megfürödni.
{x}

heartagram Creative Commons License 2003.05.01 0 0 2749
Köszi a jó tanácsot Doci! Dettó ugyanaz a szitu mint a mopszod esetében. Ő is játszani akar, és ha nem rohanok jön a nyüszítés. Az első két éjszaka felmászott a kihúzható kanapéra mellém, akkor nem volt vele gond, csak valahogy meg kéne tanítani, hogy a sajátjában aludjon. Így visszatértem a galériágyamba, hajnalban mikor jött befele, és nem találta az ágyat alig lehetett megnyugtatni.
A türelem az meglesz, az erőnlét talán már kevésbé:)))
Előzmény: Doci20 (2748)
Doci20 Creative Commons License 2003.05.01 0 0 2748
Szia heartagram!
Először is gratula a kiskutyihoz! Biztos nagyon aranyos.
Másodszor pedig: kitartás!!!!
Nekünk ma négy hónapos a mopszunk és csak pár napja alussza át az éjszakát. Eleinte játszani akart, akkor nem keltünk fel hozzá rögtön, csak mikor már nem bírtuk hallgatni, a nyüszögést, így rájött, hogy nem körülötte forog a világ. Mire ezt abbahagyta, akkor lett szobatiszta. És mivel kicsi még, nem tudja sokáig tartani, így mihelyt szólt, valamelyikünk öltözött és irány le a ház elé. Eleinte még kétszer, aztán már csak éjszakánként egyszer-egyszer. Mostanában, meg már kibírta egészen fél 7ig (hétköznap akkor indulunk), de előtte felkelt FÉL ÖTKOR a madarakkal. És persze kaparta az ágyat, ha elérte, akkor tépta a hajam, kezem, ami épp jött, hogy keljünk mi is. Mire indultunk volna, addigra meg elaludt. :))) De mostanra egész jól beállt az órája...

Ha játszani hív, szerintem próbálj meg minél tovább elennállni. Nekünk bejött. Bár, minden kutya más. az előző kutyim, pl. 3 hónaposan fel se kelt már éjszaka, csak reggel, mikor kelt valaki a családban.
Sok sikert! És kitartást! megéri...

Előzmény: heartagram (2747)
heartagram Creative Commons License 2003.05.01 0 0 2747
Sziasztok.
4 napja kaptam egy 6 hetes tündéri sárga színű labrador kiskuttyot. Halálian aranyos, és már napközben nem nyűszít, viszont hajnali 3-tól 8-ig -félórás elalvásokkal tűzdelve- folyamatosan nyüsszög és rájön a játszhatnék. Próbálok ilyenkor is lépést tartani vele, csak lassan a végkimerülés határán vagyok:)
Ha van valami jó 5letetek, hogy hogyan lehetne rávenni, hogy picivel többet aludjon, nagyon megköszönném.
Tibbe Creative Commons License 2003.04.28 0 0 2746
Örülök, hogy átvészeltétek Bogyókával a betegséget, és minden rendben!
Várom a képeket,biztos sokat nőtt a "fiatalember"
apropo...kutyafiú::))
Előzmény: Dudkin (2745)
Dudkin Creative Commons License 2003.04.28 0 0 2745
koszi kerdesedet, kitunoen :) megvallom oszinten en csinaltam az ebugattates jobaratommal.. Nagyon kedves emberek a tulajek, es eddig nagyonjo tanacsokat kaptam toluk Bogyoka ferfivaeresenek eddigi idoszakara:)... Bogyoka alakul, novoget, kicsit nagyra sikerult a szentem, de mindenhogy egy imadnivalo a'gykutya lett belole:) el van veszettul kenyeztetve, de megis sokat mozog. Napi 1 liget, masfel-2 ora megvan, szoval hizasnak nyoma sincs meg.. rendes tapokat eszik. Par honapja volt nagy ijedtseg, osszeszedett vmi csunya vekonybelgyulladast, feltetelezhetoen vmi emberi fekalia ligetbeli boldog felzabalasabol kifolyolag.. mint elsokutyasok nagyon megijedtunk, de halistennek kilabalt a betegsegbol, de azt a par ejszakat amig hagynt, gorcsolt, rosszulvolt azt nem kivanom senkinek.. Kepeket mostanaban csinaltam, majd kilokom oket idovel..

Udv: Dud

Előzmény: Tibbe (2744)
Tibbe Creative Commons License 2003.04.28 0 0 2744
Köszi! utólag is!

Valamelyik nap beleolvastam.....
Ott található vagy?
Rég nem jártál erre ! Hogy vagytok???

Előzmény: Dudkin (2743)
Dudkin Creative Commons License 2003.04.28 0 0 2743
Koszi Tibbe!

Hasonlo jokat igy kicsit megkesve:)

jutszmbe. http://www.ebugatta.hu indult mostanaban, a forumukbol egesz jo dolog sulhet ki idovel...

Udv: DUd

Előzmény: Tibbe (2742)
Tibbe Creative Commons License 2003.04.18 0 0 2742
doodoo Creative Commons License 2003.04.15 0 0 2741
Szia masztiff!

Hát, ez hosszú idő szerintem. Ha "ultra-engedelmes" kutyát szeretnél, akkor napi-kétnapi rendszeresességgel foglalkozni, trenírozni kell. Az is jó, ha rögtön akkor, amikor jönnek a "kutyabarátok", elkapod a grabancát és megneveled. Minél előbb és következetesebben, annál jobb.
Egy hasznos módszer a "hosszú-póráz", vagy hosszú kötél, amit ráraksz a nyakörvre, amikor látod, hogy jönnek a kutyák. Ha nem hallgat a hívó parancsra, akkor rántsd meg a "pórázt". Így berögzül neki az, hogy ha nincs rajta a "rövid póráz", ill. úgy érzi, hogy nem kell "jól viselkednie", akkor is figyeljen oda, mert "bármikor elkaphatja a gazdi, ha rossz" :)

Mi konkrétan annyit tudtunk elérni az ír farkasunkkal, hogyha játék közben hívjuk, akkor elsőre jön. Ha ismerős kutyát/embert lát, akkor nagyon nehezen hallgat ránk, de 4-ik, 5-ik szólásra azért kelletlenül visszabattyog. Vérmérséklet kérdése is: egy "energiabombát" nehezebb rászoktatni arra, hogy csak "parancsra játsszon" más kutyákkal. :)

Előzmény: masztiff (2740)
masztiff Creative Commons License 2003.04.14 0 0 2740
Szia!
Nekem is egyedül a behivás ami gondot okoz, bár most már egyre kevésbé, de ha elkezd játszani, vagy lát egy kis kutyafalkát akkor nem reagál, pedig gyönyörűen visszajön ha nincenek kutyák, néha akkor is ha vannak. Azért még néha kell Neki orditani. Hogy lehetne arra is megszoktatni, hogy a kutyáklhoz ne menjen oda játszani, csak akkor ha nem hivom.
Előzmény: csupaszabo (2727)
Annie21 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 2739
Szia Doodoo!

Egyenlőre még nincs kutyusom, de hetek kérdése. Hónapok óta olvasgatok, keresgélek, kérdezősködök, ismerősök nyakán lógok. Egészen tegnap estik egy ölebet szerettem volna, de tegnap....detektáltuk, hogy valaki bejött a kertünkbe, és ezt azt elvitt. :-(((( Filléres dolgok, de nem túl kellemes érzés, hogy egy idegen ember más birtokára csak úgy bemegy, és elviszi ami nem az övé! Így családi kupaktanács (ketten a férjemmel) úgy döntött, ha már úgyis kutyit szeretnénk, akkor egy házőrző legyen. Ezért keresgélek szakirodalom után.....

Előzmény: doodoo (2738)
doodoo Creative Commons License 2003.04.14 0 0 2738
Szia Annie21!

Sajnos nem, de javaslom, ha keresel, akkor fajta-specifikusat nézz, mert bár nagyvonalakban hasonlóak a teendők, arra érdemes figyelni, hogy egyáltalán mit várhatsz el Tőle :)
Ha konkrét kérdésed van, szerintem itt is felteheted, sokan vagyunk, akik tudunk segíteni.

Mennyi idős, milyen fajta? :)

Előzmény: Annie21 (2736)
doodoo Creative Commons License 2003.04.14 0 0 2737
Szia Blöcky85!

Ezt főleg örömként szokták elkönyvelni ill. félelemként (örömpisi, bánatpisi). A valóság valahol a kettő között van. A kiskutya a vizeletével jelzi, hogy ő még "kicsi" és nem akar résztvenni a nagyobb kutyák közti hatalmi harcban. Természetesen az ember is ebbe a "megakutya" kategóriába esik a személyiségfejlődésük eme fokán. :)
Leszoktatni szerintem nem lehet róla (és nem is érdemes, mert a kutya öntudatlanul csinálja ezt - szóval egy feddés csak ronthat a helyzeten...), ahogy felnő, "elhagyja" majd ezt a "szokást".
(Amúgy az ír farkasunk pl. sosem csinált ilyet (mondjuk 8 hetesen nagyobb volt, mint egy tacskó) :)

További sok sikert a kis blökihez :)

Előzmény: Blöcky85 (2735)
Annie21 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 2736
Sziasztok!

Tudnátok nekem könyvet ajánlani a kutyus tanításával kapcsolatban?

Blöcky85 Creative Commons License 2003.04.12 0 0 2735
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: a kicsi kutyum folyamatosan maga alá pisil, föleg, ha meglát vkit a családból... lehet h örömében?
doodoo Creative Commons License 2003.04.11 0 0 2734
Szia LTuni!

Hát, a "felnőtté válás" - az első tüzelés kezdi megoldani a pisi-kaki problémát. Most inkább a vérzéssel-bugyifelrakással küszködünk - egy sikeresen elfelejtett "öltöztetés" után reggel úgy nézett ki az ágyneműnk, mintha egy komplett baromfit dolgoztak volna fel ott :-)

Most már türelmesebb, ha lent van akkor is többet vár 1 nyüszögésnél. Vizet nem adunk neki kevesebbet, mert úgy olvastam (meg hát logikus is), hogy kiskutyának mindig legyen elég víz és ne kelljen sokat mászkálnia érte.
Szóval ahogy kezdi megszokni a korlátait, ez a probléma is kezd "magától" megoldódni... :)

Előzmény: LTuni (2733)
LTuni Creative Commons License 2003.04.02 0 0 2733
7 hónaposan még nem felnőtt!!!!
Ráadásul van olyan tökfelnőtt szuka is, amelyik örömében mindig bepisil egy kicsit.

Ha éjszaka leoson bepisilni, hát akkor azt tudom csak javasolni, hogy még éjjel minimum egyszer kelj fel vele.
Például szokja meg, hogy mondjuk 11-kor meg 3-kor kiviszed (de akkor tényleg minden éjjel vedd rá magad, hogy felkelsz és kimászol vele), agyondicsérgetés, akár pisil akár nem, de te kitartóan vidd ki akkor.
Ha már megszokta, később az egyik időpontot elhagyhatod, és így fokozatosan beáll, hogy éjszaka is van valami rend. Aztán már az egész éjjelt át fogja aludni, vagy ő szól, ha mégsem bírja. És este ne adj neki sok vizet (de asszem ezt írtad is).
Majd írj a fejleményről!
T

Előzmény: doodoo (2732)
doodoo Creative Commons License 2003.04.01 0 0 2732
Szia LTuni!

"mert a lyányok általában össze-vissza pipilnek kiskorukban.
Néha nagykorukban is. Hihi. "

:))
Tanúsítom :)
Amúgy nincs erre valami profibb recept?
Adott kutya már nem kicsi (7 hónapos) és általában "kiszámíthatóan szelektíven" szobatiszta. Magyarul a SZOBAtisztaság azt jelenti, hogy a hálóSZOBÁban nem pisil, de ha éjszaka úgy gondolja, akkor lemegy és a nappaliban végzi a dolgát (néha nagydolgot is). Persze mi meg alszunk... :(
Ha lent vagyunk vele, akkor szépen kéredzkedik ki...
Amúgy rendszeresen visszük az első "nyikkanásra", akár 2-3 óránként is.
Kizárni (ill. bezárni) nem akarjuk, mert akkor esélye sem lesz megtanulni...
Ötletek?

Előzmény: LTuni (2731)
LTuni Creative Commons License 2003.03.23 0 0 2731
Ebből a hajnali 3/4 1 tetszik! :D
Ha kisfiú, akkor még jó (úgy értem csak ebből a szempontból, nem vagyok nőgyűlölő meg ilyenek), mert a lyányok általában össze-vissza pipilnek kiskorukban.
Néha nagykorukban is. Hihi.

Komolyra fordítva, az oltások miatt tényleg várj még, inkább legyél türelmes (és szorgos), minthogy összeszedjen valamit.

BEZZEG az én 14 hónapos Tomim mit kezdett most el? Idegen házban, ha érzi, hogy oda kutya is bejáratos, nekiállna jelezni! Résen kell lennem, különben esetleg megöntözi az ajtófélfát vagy egy széklábat.
T

Előzmény: Doci20 (2730)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!