Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
- Csak a 1997 előtti módon hatástalanítottak engedélykötelesek (ha újra lehatástalaníttatom, nem lesz az). Én ezt helyesnek tartom, mert kazal erőszakos bűncselekményt visszaélesített fegyverekkel követtek el, ami egyetlen fegyvertartónak, gyűjtőnek sem használt. (Csendben jegyzem csak meg, hogy más, liberálisabb törvénnyel rendelkező országokban sokkal komolyabb a hatástalanítás, mint nálunk.)-
Na ja,de nem biztos,hogy elviszem újra lehatástalanítani,hogy valami barbár állat szétfúrja,így sem működik és nincs is szándékomban visszaalakítani (meg nem is lehet az enyémet,erről adott ki papírt a hadsereg-vagy ők nem értettek hozzá?)Mellesleg van egy olyan félelmem,hogy ha el is vinném,akkor meg kötekednének,bevonnák,hogy ez nem volt rendesen megcsinálva,stb...lóf@szt viszem be.
A sportfegyverekkel kapcsolatban igazad van,bocsi,nem voltam eléggé figyelmes!
Üdv!
lviz
Nos íme egy példa,hogy miből gondoljuk többen ezt:hatástalanított fegyverek (bár ezesetben a fegyvert idézőjelbe lehetne tenni,mivel ugye nem műkxik),szóval ENGEDÉLYKÖTELESEK lennének!!!Amit eddig engedély nélkül lehetett megvenni x éven keresztül!Amúgy meg a sportfegyveredet sem viheted haza,hanem bent kell tartani az egyesületben.Kérdésem:akkor meg minek veszed meg?Vagy,akkor nyugodtan lehessen automatát is venni,mert úgyis csak a lőtéren használhatod,illetve tarthatod.
Amúgy szerintem kevés ember tud majd előállni olyan indokkal,amit el is fogadnak!(és nem azért mert indokolatlanul szeretne fegyverhez jutni)
Röhejes az is,hogy amit tőlünk nyugatabbra illetve keletebbre is engedély nélkül megvehet bármely nagykorú állampolgár,azt kis hazánkban szinte lehetetlen megszerezni,illetve extrém költségekkel jár a megszerzése.
lviz
Nem tudom,miből gondolják azt itt többen,hogy szigorítják a fegyvertartást,miközben éppen az ellenkezője van az új törvénytervezetben.
Eszerint minden nagykorú,büntetlen ember vehet magának éles fegyvert,ha kellően megindokolja.
Nemzetőrség pedig van,bár nem egy,hanem több mint száz különféle társaság,közülük eggyel tárgyalt az mszp.
Azért,mert valakinek nincs fogalma valamiről,nem kell mindjárt hozzászólni.
A fő gond szerintem, hogy sem törvényi, sem általános szinten nem becsüljük még mindig a MAGÁNTULAJDON fogalmát.
Amíg előfordulhat az, hogy (napokban történt) valaki késsel leszúrja az éjjel hívatlanul házába tévedt betörőt, és mivel a rendőrség nem érzi a védekezést egyenes arányúnak a fenyegetettséggel, letaróztatja a tulajdonost, addig nincs miről beszélni.
Meg kellene már tanulni, hogy a magántulajdon szent és sérthetetlen, és ennek az ismeretében átalakítani gondolkodásunkat és írott és íratlan törvényeinket.
hi A99,
asszem telejsen felreertesben vagy.
Senki nem mondta, hogy az enegdely felesleges az eles lofegyverekre.
Itten eppen azt mondjuk, hogy az engedely legyen nagyon szigoru gyakorlati, elmeleti stb vizsgakhoz kotve es csak buntetlen eloeletuek kaphassak meg.
Azok viszont a feltetelek teljesulese eseten mindenfajta merlegelgetes nelkul.
Ehelyett ma az a helyzet, hogy a szuresre hivatott vizsgak nevetsegesek, viszont az enegdelykerelmet a poltikusokon es holdudvarukon kivul eso egyszeru allampolgarok eseteben automatikusan elutasitjak.
A bunozok meg mar most allig fel vannak fegyverkezve, hiszen illegalisan soxorta konnyebb fegyverhez jutni, mint legalisan.
Itt az ellen agalunk, hogy rossz szandekkal barmikor konnyen fegyverhez juthatsz, mig torvenytisztelok szamara ez kizart.
Nekem csak egy-két kérdésem lenne. Ti itt tök jól eldumcsiztok az engedélyek "feleslegességéről", de arra egyikőtök sem gondol, hogyha Ti fel tudjátok magatokat fegyverezni úgy, hogy azt a törvény is engedi, akkor talán a "rosszfiúk" is megtehetik ezt. Mellesleg ők álltalában átlépik ezt a határt, akkor ezekután mi lessz???? AK-47-sel rohangálnak az utcán, és ha valaki elbujik, akkor gránátot dobnak utánna vagy mi? Ahogy Ti fegyverkeztek, úgy ők is, de ők mindig elörréb vannak.
Ahogy mondod...
A sötét elemeket nem tartja vissza semmilyen fegyvertartási törvény. se ha szigorú, se ha enyhe.
Az állampolgárt viszont senki és semmi nem védi meg, sőt a fegyvertartás törvényi ellehetetlenítésével még az utolsó esélyt is kihúzzák alóla.
Marsa Matrouh, 2001. március 13.(MTI-Panoráma) - Agyonlőtte egy birka a pásztorát Egyiptomban. Az amúgy jámbor állatok egyike feltehetően nem előre megfontolt szándékkal végzett húszéves gondozójával, hanem véletlenül lépett rá a pásztor töltött lőfegyverének ravaszára.
Na szóval valami ilyenre gondoltam magam is. Nehezen tudom elképzelni, hogy attól, hogy most be fogják szedni a fegyvereket a miniszterektől, parlamenti képviselőktől, stb, attól aztán rohamosan javulni fog a fegyverrel elkövetett bűnök statisztikája.
Aki a bűn útjára lép, az nem kilincsel fegyvertartási engedélyért, hanem megszerzi és használja, vagy legalábbis fegyegetőleg lép fel vele, a szembenálló döntse el, hogy fogja-e adott esetben használni vagy sem.
A törvényes eszközökkel nem tudja senki ma megvédeni a tulajdonát, ehhez a rendőrség nem képes hathatós segítséget nyújtani. A börtönök meg zsúfolásig tele vannak. Valami üzenet itthon is kellene a bűnözőknek. Nem olyan, hogy tuti nincs mivel megvédeni magadat.
Külön kellene választani 2 fogalmat: 1 valaki otthon tart fegyvert önvédelmi célból 2 utcán hordja. A kettőből az első nyilvánvalóan a közbiztonságot erősiti, amennyiben csak törvénytisztelő állampolgárok vehetnek fegyvert. Érdemes elgondolkozni azon, hogy ha éjjel arra ébredsz, hogy valaki éppen berúgja vagy feltöri az ajtódat, akkor mit vennél inkább a kezedbe: a telefont, hogy felhivd a rend őreit, vagy a sörétespuskád, amit csak csőre kell tölteni, nagyjából a behatoló felé tartani és meghúzni a ravaszt? Persze nem ártana a büntető törvénykönyvet is módositani... Követendő példa lehetne Dél-Karolina kormányzója, aki nemrég tett közzé egy felhivást, mely szerint ha valaki lelő egy betörőt a saját otthonában, az ellen semmilyen eljárás nem fog indulni. Persze ez csak egy üzenet volt a bünözők számára.
Gőzerővel készül a fegyvertartásról szóló tv. módosítása.
Drasztikusan csökkenhet a legálisan tartott fegyverek száma.
Könnyebb dolga lesz a rablóknak ?
Hahó
Kössz
(Bár a hazai jogalkotók képességeit ismerve nem igyazán vagyok optimista.Ui a jog szerint éles lőfegyved is lehet, de úgysem kapsz.Szvsz a gázpityuval is ua. lesz a helyzet, megszerzés, tárolás, de valszeg a hordása, használata lesz lehetetlen valami új idióta joxabály miatt.)
Valóban elhangzott a jogalkoto reszerol (dr. Ring Bela/BM, RTL-Klub hirado, szombat), es oriasi elorelepes lenne a gaz-riaszto engedely nelkul tarthatova valasa, mely az Europai Unios jogharmonizaciohoz is szukseges. Peldatlan, hogy nalunk eles lofegyverhez valo engedellyel gyakorlatilag azonos feltelek mellett tarhatsz csak egy nem-halalos onvedelmi eszkozt.
IMHO a gaz-riaszto kivaloan alkalmas 1-2 fegyvertelen tamado elleni hatasos vedekezesre, anelkul, hogy serulest okoznanak vele. Termeszetesen rengeteg korlatja van hasznalatanak, es nem lehet az eles lofegyverhez merni, de nagyon nagymertekben javitja a megtamadott eselyeit, es alkalmas az atlagpolgar onvedelmi igenyeit legalabbis reszben kielegiteni. Mindenkeppen udvozlendo a jogalkoto racionalizalasi szandeka ebben a kerdesben.
Naszóval. Az eset Miskolcott történt, az igazolványon NEMZETŐRSÉG-felirat állt,a kötekedés meg az volt, hogy utánunk szóltak, hogy álljatokmámeg, hé,meg hogy nem láttunk-e arrafelé x faluból származó fiatalokat, mert hogy szeretnék őket alaposan elintézni. Mindeközben gesztusaikkal,mozdulataikkal igyekeztek érzékeltetni, hogy ők az erősebbek és mindjárt leütnek, ha nem vigyázunk(sajna ezt nem tudom elmutogatni).Végezetül elkérték a személyinket,mi meg, a BALFASZOK természetesen reflexből odaadtuk nekik. Aztán belénknyilallt a felismerés, hogy hoppá, ti is mutatnátok valami igazolványfélét (azt hittük, rendőrök voltak), és akkor mutatták föl ezt a nemzetőr-papírt. Hát kábé ennyi volt.
"Most mondja a rádió, hogy 100 ezer magyarnál kb. 200 ezer fegyver van. Ebbe beleszámították a gázfegyvereket is."
egen. a nemeteknel meg lakossagranyosan 6x annyi embernel 8 annyi LŐfegyver . Meg 10 millio gaz-riaszto fegyver (amire meg engedely sem kell).
Szlovakiaban meg jobbak az aranyok...
A 8 millios ausztriaban csaknem 500 000 lőfegyvertarto van.
Aztan egyiksem a rossz kozbiztonsagarol ismert.
Helo. ucchabass!
Én fiatalabb koromban taxiztam másodban. Öregem, egyszerűen nem tudtam megállni, hogy ne segítsek azoknak, akiket bántottak. Így aztán úgy mentem a végén haza, mint akit letaglóztak.
Én megértelek és támogatom az érzéseidet, ami a gyengébbek molesztálását illeti. Én is úgy látom, hogy e téren sokkal komolyabban kéne venni a törvényt a hatóságnak és nem megvárni, míg a bűncselekmény megvalósul. Sajnos, mindenkivel nem lehet puszta kézzel szembeszállni, lelőne semlehet csak úgy őket. Az is lehet, hogy pont az nem fog melletted vallani, akinek a védelmére kelsz... Furcsa dolgok ezek. Azért tartsd meg ezt az úriemberi stílusodat, továbbra is igyekezz megvédeni a rászorulókat. Én is ezt teszem a magam módján.
cucu
Most mondja a rádió, hogy 100 ezer magyarnál kb. 200 ezer fegyver van. Ebbe beleszámították a gázfegyvereket is. Szó van róla, hogy a gázfegyverek tartásához a jövőben nem kell engedély.
A duplacsövű "gazdája" éppúgy lefújható, mint a kutya.
A betörő nem azért fog megpucolni, mert a fegyvertől, hanem mert a nem várt bonyodalmaktól fél.
Bár ennek a sok "ha"-nak itt nincs sok érteleme. Ha az öcsikémnek kereke lenne, ő lenne a villamos. Na mindegy.
Urby