Keresés

Részletes keresés

hc Creative Commons License 2000.07.18 0 0 5
Mea Culpa, de a sztárdj köcsögölő topicnál nettelen állapotban leledztem. an valakinek egy linkje kölcsön, vagy ássak le az archivumba?

hc

iron lion zion Creative Commons License 2000.07.17 0 0 4
most nézem, hogy az első bekezdés 'egy szuszra ment' :-)))
Előzmény: iron lion zion (3)
iron lion zion Creative Commons License 2000.07.17 0 0 3
...és ne feledjük, hogy, mint annyi minden (még a (real)hip-hop is!) ez a dídzsézés is 'A Szigetről', vagyis Jamaicáról ered, az ottani sound system srácok kezdtek el nyomulni bakelitekkel az uccán, övéké a szkreccs 'kitalálsának' érdeme (ld. pl. Lee "Scratch" Perry, hogy a legnagyobbat említsem), és tőlük ered a DUB is, melynek (és annak a stílusnak, amiből kinőtt, vagyis a dancehallnak (dancehall reggae)) az elemeit előszeretettel használják mindenütt újabban, az ambientes dolgokban, a kommersz szarokban estébé.

Kérés: Ebből ne legyen Sztárdídzsés topic, ne rontsuk el!!

Ja, és egy adalék a topic dagasztásához: kedvenc dídzsés cuccom az, ami a Primus Cheesy Home Video-n van, egy koncert, Les Claypool (a világ legjobb bőgőse) a hathúros bundnélkülijével párbajt vív egy lemezjátszós dj-vel. Első ránézésre fura párosítás, lemez+basszusgitár, de olyat ki tudtak hozni belőle, hogy csak na!!!!

u.i.: I'm a big fan of turntables and records

Libertine Creative Commons License 2000.07.17 0 0 2
Én már inkább le sem írom, hogy mi a véleményem róluk, mert a "Sztárdidzsék Magyarországon" topikban anno elég csúnya vita folyt erről. Persze főként az első csoportba tartozó pseudo-művészeket utálom.

a libertine

Előzmény: sztyepp (1)
sztyepp Creative Commons License 2000.07.17 0 0 1
Szasz hc! Tiszteletemet teszem a topicodban.

Szerény jóízlésem csak az utóbbi két kategóriába tartozó DJ-ket tudja elviselni. Nem csipázom, amikor ilyen Sterbinszky meg Budai arcok sztárnak adják el magukat és saját néven adnak el egy csomó lemezt, holott az nem az ő zenéjük. A remixelést viszont kifejetten kedvelem, mert kreatív arcok igen érdekes dolgokat tudnak összhozni egy nótából.

Előzmény: hc (-)
holdkölyök Creative Commons License 2000.07.17 0 0 0
éljenek a dj-k!
de ugyanúgy, mint bárhol másutt, itt is megtalálható mindenféle ember. van aki utálja az egészet és csak a pénzért csinálja és vannak igazi művészek is, meg ezeknek a különböző arányú keverékei is.
vannak kutyaütők és mesterek is, stb.
Előzmény: hc (-)
hc Creative Commons License 2000.07.17 0 0 topiknyitó
Sok zenéről és lemezekról szóló topic-ban futottam össze a mostanság igen népszerű és sokat szapult DJ-albumokkal. Így, mint valamennyire érintett, egy kis összefoglalóval és iránymutatással induljon egy topic, ahol lehet agyba-főbe dicsérni-anyázni ennek a foglakozásnak(?), művészetnek(?) a művelőit.
Indításként a DJ-k alfajairól röviden:
1. Nagy Arcok (sztár DJ-k): ők azok akiket rendszeres földbe döngölnek itt a fórumon. Bűnük, hogy a mások által elkészített lemezeket nemcsak a bulikon keverik össze, hanem ezt a turmixot a saját nevük alatt bolti forgalomba is hozzák. Pl: Sterby, Budai, Junior, stb.
2. Mágusok: általában nem a slágervonalat képviselik, de ők azok, akiknek a keze alatt sistereg a pickup, illetve meg-meg jelennek saját remixekkel is egy-két maxin, vagy albumon. Pl.: Palotai, Pozsi, stb.
3. Diszkósok: ők a szürke munkások, akik hétvégéről hétvégére tömik a nagyérdemű fejébe kisebb-nagyobb klubjaikban a helynek és közönségnek kedves dallamokat. Soxor ők is kevernek úgy, mint a nagyok, de nekik marad a saját közönségük elismerése: aranylemez helyett egy sör, egy baráti vállveregetés.
Végül, mindhárom társaságban akadnak szótlan 'keverőgépek' és a hangulatot időnként élőszóval, kiabálással, táncnak látszó ugrálással fokozni próbáló MC-k.
Lehetne még ragozni a dolgot, stilusok, eszközök(bakelit vs. CD), árfekvés szerint is, de ezt már rátok bízom!!

hc

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!