Reggel hallottam a hirt es 1szeruen felhaboritonak es megalazonak talalom az osszeget...jellemzo a honi mediaviszonyokra, hogy a riporter nem kerdezte meg miert csak ennyit kapnak ezek a SPORTOLOK
Nálam is csak a véletlenen múlt, hogy hallottam az esetről, ez is csak a téma népszerűségét igazolja (vagyis hogy inkább hallgassunk róla, a médiát nem érdekli, mincs közvetítés, REKLÁM, BEVÉTEL, stb.)
Ami azonnal megragadott, az tényleg a szemetszúró aránytalanság. Ezt a tettet egyenesen aljasságnak is nevezhetném.
A másik viszont az, hogy hol vannak ilyen esetekben az (egyébként mindenbe jól-rosszul belekavaró) un. civil szervezetek? Az addig OK, hogy mi itt beszélünk róla, de ez édeskevés. Miért nem emelik fel a hangjukat azok, akiknek ez (nemcsak) hivatalból dolga volna?
A fogyatékos sportolókkal szembeni ilyenfajta bánásmód akár alkotmányos aggályokat is ébreszthetne, hiszen mi ez, ha nem hátrányos megkülönböztetés pl. egészségügyi alapokon? Ez meg ugye alkotmányellenes...
gecik ezek mind ( bocs moderator ) a sportolok sincsenek megfizetve.. kiveve a pávián focistáinkat. Viszont mutassatok egy éhező politikust.
Pár éve volt, hogy egy remek triatlonista ( a sportagban kicsit bizonytalan vagyok , lehet hogy lövész? ) meghalt autobalesetben, ugyanis éjszakai teherfuvarozással kereste meg a sportravalót...
szerintem aki csinál kishazánknak egy olimpiai érmet, az jobban javitja az országimázst mint
bármilyen hülye hivatal pénzszórása.
A paralimpiasoknak is járna életjáradék, dijazás meg az ép sportolóknak is.
Igen, ezt en is tudtam, hogy a csorgolabdaban elegge elen jarunk. A sportminiszter meg a nob elnoke semmit sem fog tenni ertuk.
Par evvel ezelott volt egy dal, amit a Csepregi Eva enekelt es a dal a Paralimpia hivatalos "magyar" dala volt. Eskuszom, mindig elbogtem magam akarhanyszor meghallottam a TV-ben. A videoklip bejatszasokbol allt, amiket korabbi paralimpiakon rogzitettek. Felelmetes volt.
Pedig azok az emberek még sokkal nehezebb körülmények között és kevesebb támogatással készülnke minderre.
Tavaly volt egy rendezvény, ahol ki lehetett próbálni a csörgőlabdát. Ebben például a magyar vakok és gyengénlátók világviszonylatban is vezetnek. És alig tudnak mégis annyi pénzt összeszedni, hogy kijussanak a Paralimpiára. A rendezvénnyel többek között ezt is támogatták.
Monnyuk a NOB hozzáállása nagyon :-(((((.
De ezt már csak a magyar sportminisztérim (direkte írom kisbetűvel - ezek után) tudta alulmúlni.
Egy kis szösszenet, vagy inkább egy meglepő cikkdarabka...
"Runyan, aki 9 éves koráig tökéletesen látott, az 1992-es és az 1996-os paralimpián összesen öt aranyérmet nyert. A 31 éves kaliforniai atlétanő a győztes Regina Jacobs és a második Suzy Favor-Hamilton mögött érkezett célba a 23 ezer néző előtt. Ezzel ő lehet a világon az első fogyatékos sportoló, aki ép társai között versenyezhet ötkarikás játékokon."
Azért mert Mo-on egy 10 perces összefoglaloban mutatják be mi történt, az még nem azt jelenti, hogy máshol is ugyanigy csinálják.
A 4 évvel ezelötti beszámolot láttam, és ott látszott, hogy rengeteg embert vonzott a Paralimpia is (szombaton hallottam a Danubiusban, hogy igy kell helyesen mondani, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság még a névazonosságot sem türi.).
precious!
Sajnos a kijelentésedet senki sem tudja megcáfolni, ugyanis a paraolimpiáról a tisztelt sajtó sem tudósít. Pontos adatokat ugyan nem tudok, de én észre szoktam venni az aprócska híreket is, és emlékeim szerint a paraolimpikonjaink is szépen aratnak, azaz majdnem annyi érmet szereznek, mint az egészséges olimpikonok. Ehhez képes kb. 3 másodperces bejátszás van róluk a híradóban, kétsoros hír az újságban. Valahol olvastam egy mondást (hogy kié a (c) azt nem tudom sajnos): minden társadalomról és annak tagjairól pontos képet ad az, hogy miként bánik a gyerekekkel, betegekkel, fogyatékosokkal. Komolyan mondom, néha az az érzésem, hogy nem vagyunk Európába valók.
Egy újabb adalék: nemrég láttam egy természetfilmet a hiénákról. Ott a falka szerez kaját az öreg és/vagy beteg állatoknak is. Azt hiszem, kicsit fejletteb a szociális érzékük, mint a magyar minisztereknek.
Más: Szekeres Pál csak "dísznyomorék" - elnézést kérek Tőle ezért a jelzőért, de nekem az az érzésem, hogy Őt csak azért engedik be egyáltalán a minisztériumba, hogy prezentálni lehessen, pártunk és kormányunk igenis törődik a fogyatékosokkal. Ami nem igaz.
Még egy: én egészséges vagyok, több mint tíz éve nem voltam orvosnál (államinál), ehhez képest az elmúlt évtizedben >10M forintot fizettek be a munkáltatóim eü. járulék címén. Azt hiszem, vagyunk így még néhány tízezren. Ez kemény milliárdokat jelent. Ha nem márványos-olaszcsempés TB székházat építettek volna belőle, és nem járna minden TB-kiskirály drága kocsikkal, akkor talán lenne némi pénz azoknak az embereknek a gyógyítására/segítésére, akik erre rászorulnak.
Igazad van. A paralimpikonok is ugyanolyan, vagy meg kemenyebb korulmenyek kozott keszulnek a megmerettetesre, igy aztan nekik is ugyanannyi penz jarna. Csakhat, a paralimpiat nem kozvetiti a TV es igazabol senki sem kivancsi ra.
Persze, jo lenne, ha megcafolnatok a fenti mondatot.
Tisztelt Tasztaltársak!
Nem tudom, feltűnt-e valakinek a pénteki (vagy szombati) újságokban megjelenő rövid hírecske: félrekefélős szuperminiszterünk kihirdette az olimpiai érmesek díjazását. Az aranyérmesek 6.x az ezüstök 4.x milliót kapnak, és így tovább. Ezzel nincs is bajom, nagyon helyes, hogy megbecsüljük - anyagilag is - azokat, akik kis hazánk hírnevét öregbítik (ránk is fér). Ami felháborított, az a hír utolsó mondata, kb. ilyesmi: a paraolimpiai érmesek (gyk: az "igazi" olimpia után nem sokkal lesz a paraolimpia) a fenti juttatások 10%-át kapják!
Hát ez totál balkán! Hogy képesek ilyen mocskosul cinikus döntést hozni. Azok az EMBEREK legalább az egészséges sportolók díjazásának a dupláját érdemelnék. Persze nyilván azt gondolják a minisztériumok fura urai, hogy aki nyomorék létére ilyen úri huncutságra adja a fejét (sportol a nyomorult, ahelyett hogy eltakarodna az ő fenséges tekintetük elől), az nyilván dúskál a pénzben.
Undorító!