Keresés

Részletes keresés

perge Creative Commons License 2000.10.02 0 0 13
Reggel hallottam a hirt es 1szeruen felhaboritonak es megalazonak talalom az osszeget...jellemzo a honi mediaviszonyokra, hogy a riporter nem kerdezte meg miert csak ennyit kapnak ezek a SPORTOLOK
Kukorica János Creative Commons License 2000.07.20 0 0 12
Sziasztok!

Nálam is csak a véletlenen múlt, hogy hallottam az esetről, ez is csak a téma népszerűségét igazolja (vagyis hogy inkább hallgassunk róla, a médiát nem érdekli, mincs közvetítés, REKLÁM, BEVÉTEL, stb.)

Ami azonnal megragadott, az tényleg a szemetszúró aránytalanság. Ezt a tettet egyenesen aljasságnak is nevezhetném.

A másik viszont az, hogy hol vannak ilyen esetekben az (egyébként mindenbe jól-rosszul belekavaró) un. civil szervezetek? Az addig OK, hogy mi itt beszélünk róla, de ez édeskevés. Miért nem emelik fel a hangjukat azok, akiknek ez (nemcsak) hivatalból dolga volna?

A fogyatékos sportolókkal szembeni ilyenfajta bánásmód akár alkotmányos aggályokat is ébreszthetne, hiszen mi ez, ha nem hátrányos megkülönböztetés pl. egészségügyi alapokon? Ez meg ugye alkotmányellenes...

Kukorica

precious Creative Commons License 2000.07.20 0 0 11
Teljesen igazad van.
Előzmény: zsuzsa (10)
zsuzsa Creative Commons License 2000.07.18 0 0 10
gecik ezek mind ( bocs moderator ) a sportolok sincsenek megfizetve.. kiveve a pávián focistáinkat. Viszont mutassatok egy éhező politikust.

Pár éve volt, hogy egy remek triatlonista ( a sportagban kicsit bizonytalan vagyok , lehet hogy lövész? ) meghalt autobalesetben, ugyanis éjszakai teherfuvarozással kereste meg a sportravalót...

szerintem aki csinál kishazánknak egy olimpiai érmet, az jobban javitja az országimázst mint
bármilyen hülye hivatal pénzszórása.
A paralimpiasoknak is járna életjáradék, dijazás meg az ép sportolóknak is.

precious Creative Commons License 2000.07.18 0 0 9
Igen, ezt en is tudtam, hogy a csorgolabdaban elegge elen jarunk. A sportminiszter meg a nob elnoke semmit sem fog tenni ertuk.

Par evvel ezelott volt egy dal, amit a Csepregi Eva enekelt es a dal a Paralimpia hivatalos "magyar" dala volt. Eskuszom, mindig elbogtem magam akarhanyszor meghallottam a TV-ben. A videoklip bejatszasokbol allt, amiket korabbi paralimpiakon rogzitettek. Felelmetes volt.

Előzmény: Chino-San (8)
Chino-San Creative Commons License 2000.07.17 0 0 8
Erről eddig nem is tudtam.

Pedig azok az emberek még sokkal nehezebb körülmények között és kevesebb támogatással készülnke minderre.

Tavaly volt egy rendezvény, ahol ki lehetett próbálni a csörgőlabdát. Ebben például a magyar vakok és gyengénlátók világviszonylatban is vezetnek. És alig tudnak mégis annyi pénzt összeszedni, hogy kijussanak a Paralimpiára. A rendezvénnyel többek között ezt is támogatták.

Monnyuk a NOB hozzáállása nagyon :-(((((.

De ezt már csak a magyar sportminisztérim (direkte írom kisbetűvel - ezek után) tudta alulmúlni.

ezoterika Creative Commons License 2000.07.17 0 0 7
Egy kis szösszenet, vagy inkább egy meglepő cikkdarabka...

"Runyan, aki 9 éves koráig tökéletesen látott, az 1992-es és az 1996-os paralimpián összesen öt aranyérmet nyert. A 31 éves kaliforniai atlétanő a győztes Regina Jacobs és a második Suzy Favor-Hamilton mögött érkezett célba a 23 ezer néző előtt. Ezzel ő lehet a világon az első fogyatékos sportoló, aki ép társai között versenyezhet ötkarikás játékokon."

Ezt lehetségesnek tartottátok volna kishazánkban?

unnamed Creative Commons License 2000.07.17 0 0 6
Csókoltatom a NOB-ot. Lehetőleg valami nagyon ronda állattal!
sas Creative Commons License 2000.07.17 0 0 5
Azért mert Mo-on egy 10 perces összefoglaloban mutatják be mi történt, az még nem azt jelenti, hogy máshol is ugyanigy csinálják.

A 4 évvel ezelötti beszámolot láttam, és ott látszott, hogy rengeteg embert vonzott a Paralimpia is (szombaton hallottam a Danubiusban, hogy igy kell helyesen mondani, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság még a névazonosságot sem türi.).

unnamed Creative Commons License 2000.07.17 0 0 4
precious!
Sajnos a kijelentésedet senki sem tudja megcáfolni, ugyanis a paraolimpiáról a tisztelt sajtó sem tudósít. Pontos adatokat ugyan nem tudok, de én észre szoktam venni az aprócska híreket is, és emlékeim szerint a paraolimpikonjaink is szépen aratnak, azaz majdnem annyi érmet szereznek, mint az egészséges olimpikonok. Ehhez képes kb. 3 másodperces bejátszás van róluk a híradóban, kétsoros hír az újságban. Valahol olvastam egy mondást (hogy kié a (c) azt nem tudom sajnos): minden társadalomról és annak tagjairól pontos képet ad az, hogy miként bánik a gyerekekkel, betegekkel, fogyatékosokkal. Komolyan mondom, néha az az érzésem, hogy nem vagyunk Európába valók.
Egy újabb adalék: nemrég láttam egy természetfilmet a hiénákról. Ott a falka szerez kaját az öreg és/vagy beteg állatoknak is. Azt hiszem, kicsit fejletteb a szociális érzékük, mint a magyar minisztereknek.
Más: Szekeres Pál csak "dísznyomorék" - elnézést kérek Tőle ezért a jelzőért, de nekem az az érzésem, hogy Őt csak azért engedik be egyáltalán a minisztériumba, hogy prezentálni lehessen, pártunk és kormányunk igenis törődik a fogyatékosokkal. Ami nem igaz.
Még egy: én egészséges vagyok, több mint tíz éve nem voltam orvosnál (államinál), ehhez képest az elmúlt évtizedben >10M forintot fizettek be a munkáltatóim eü. járulék címén. Azt hiszem, vagyunk így még néhány tízezren. Ez kemény milliárdokat jelent. Ha nem márványos-olaszcsempés TB székházat építettek volna belőle, és nem járna minden TB-kiskirály drága kocsikkal, akkor talán lenne némi pénz azoknak az embereknek a gyógyítására/segítésére, akik erre rászorulnak.
Előzmény: precious (2)
pipi Creative Commons License 2000.07.17 0 0 3
képzeldd akkor mennyit kapnának, ha nem képviselné az érdeküket Szekeres Pál ott helyben a minisztériumban. :(((
precious Creative Commons License 2000.07.17 0 0 2
Igazad van. A paralimpikonok is ugyanolyan, vagy meg kemenyebb korulmenyek kozott keszulnek a megmerettetesre, igy aztan nekik is ugyanannyi penz jarna. Csakhat, a paralimpiat nem kozvetiti a TV es igazabol senki sem kivancsi ra.
Persze, jo lenne, ha megcafolnatok a fenti mondatot.
Előzmény: unnamed (1)
unnamed Creative Commons License 2000.07.17 0 0 1
Ez bizony gyenge nullázás volt! Valami ilyesmit vártam: 'az ötkarikában öt 0 van...' :-)
LoanRanger Creative Commons License 2000.07.17 0 0 0
Bizt0s kif0gytak a penzb0l
Előzmény: unnamed (-)
unnamed Creative Commons License 2000.07.17 0 0 topiknyitó
Tisztelt Tasztaltársak!
Nem tudom, feltűnt-e valakinek a pénteki (vagy szombati) újságokban megjelenő rövid hírecske: félrekefélős szuperminiszterünk kihirdette az olimpiai érmesek díjazását. Az aranyérmesek 6.x az ezüstök 4.x milliót kapnak, és így tovább. Ezzel nincs is bajom, nagyon helyes, hogy megbecsüljük - anyagilag is - azokat, akik kis hazánk hírnevét öregbítik (ránk is fér). Ami felháborított, az a hír utolsó mondata, kb. ilyesmi: a paraolimpiai érmesek (gyk: az "igazi" olimpia után nem sokkal lesz a paraolimpia) a fenti juttatások 10%-át kapják!
Hát ez totál balkán! Hogy képesek ilyen mocskosul cinikus döntést hozni. Azok az EMBEREK legalább az egészséges sportolók díjazásának a dupláját érdemelnék. Persze nyilván azt gondolják a minisztériumok fura urai, hogy aki nyomorék létére ilyen úri huncutságra adja a fejét (sportol a nyomorult, ahelyett hogy eltakarodna az ő fenséges tekintetük elől), az nyilván dúskál a pénzben.
Undorító!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!