Keresés

Részletes keresés

MOLNARKA Creative Commons License 2000.07.19 0 0 143
Attól tartok, efféle esetekben csak egy dolog műxik: a fidesz felhasználói csoport jogosultságainak erőteljes átgondolása és az erő- (pénz-/hatalmi-)forrásokhoz való jogosultságok korlátozása a ~6 millió rendszergazdi által. [Az "épeszű gondolkodás" elérésére átlag mezei nyúzeroknál erre 1-2 nap vagy hét is elég szokott lenni, de mindig vannak nehezen fejlődő egyedek is, ezért talán a 4 év praktikusabbnak látszik ebben az esetben.]
hc Creative Commons License 2000.07.19 0 0 142
Már kezdtem letargiába esni, hogy csak az én kérdésemet hagyta figyelmen kivül a kb., de aztán jobban átnézve, arra sem nagyon válaszolt, amire írt valamit! T. Szerkesztőség! Egy ilyen interjú után nem látszik a T. Vendégen, hogy szégyelli magát?!? Vagy már olyan vastag a bőr az orcáján, mint a kinai Nagyfal?

hc

tudorapo Creative Commons License 2000.07.18 0 0 141
Az a cég, akinek szüksége van rá. Én egy kis cégben dolgoztam, ott lassan minden átállt, persze ez sem volt fenékig tejfel. Mondjuk NT-n és Linuxon más szintű problémák voltak.
Előzmény: salez (137)
tudorapo Creative Commons License 2000.07.18 0 0 140
CSak azért ment magánba, hogy hátha ha nam zaklatjuk ~t, akkor értelmes válaszokat ad. Nem nyert.

Rábatöttösről nem nyilatkozom, de például Újszentivánon, ha elszánják rá magukat, meg talán Röszkén én fogom. Ez benne a szép. Nekem is segítettek, én is segítek. Működik.

Nem tudom hol vagy, de alighanem északra tőlem. Délelőtt pontban tízkor nézz délre. Ekkor majd mélyen egymás szemébe nézünk, és én elmondom Neked, hogy két nagyságrenddel egyszerűbb bármit bekonfigurálni egy jól dokumentált szövegfileval, mint kattintgatva.

És Állam Bácsinak nem kellene kifejezetten támogatnia a Linuxot, megél anélkül is. Csak ne nyomná az M$-t! Iszonyú.

Cégvezető nem azt látja, hogy muksó kalapál, hanem hogy sok olyan működik, ami addig nem. Hogy van egy olyan embere, aki egyre okosabb lesz, és egyre többet hoz ki egyre megbízhatóbban a meglévő rendszerből.

Példa arra, hogy Linux és M$ nem osszeegyeztethetetlen ellenségek: Volt munkahelyi win98-ak windows könyvtárairól telepítéskor csinálni mentést (helyigény: egy teljes, és sok kicsi differencia file), és egy egyfloppys linux. Ezzel egyszer s mindenkorra elhárultak az "elveszett a konfig mit csináljak" gondok.

Előzmény: BIGdaddy (136)
http Creative Commons License 2000.07.18 0 0 139
Húúú, de kimerítő és részletes válaszok voltak....
Kevés válaszból is megárt a sok.
MOLNARKA Creative Commons License 2000.07.18 0 0 138
Megint nem kaptam választ. Ha az informatikai kormánybiztos nem tud odahatni az informatikai termékek közbeszerzésére, akkir ki a jó atyaúristen? MINEK AKKOR INFORMATIKIAI KORMÁNYBIZTOS??
Előzmény: Sík Zoltán (58)
salez Creative Commons License 2000.07.18 0 0 137
"> Az üzleti élet átszokik magától, rohamléptekben.
Szerintem viszont éppen ellenkezőleg, ami ingyenes igaz, hogy nagyon vonzó magyar...."

hát ezt pont rosszul gondolod
(nem a Józsi kft. ügyvezetője fog linuxra menni, hanem az 100 gép fölötti cégek, ahol ígyis-úgyis kell legalább 2 db r.gizdát alkalmazni)
üdv
salez

Előzmény: BIGdaddy (136)
BIGdaddy Creative Commons License 2000.07.18 0 0 136
Bocs TG, magánban nem tudok arról a címről, melóból meg nem akarok...

> Az üzleti élet átszokik magától, rohamléptekben.
Szerintem viszont éppen ellenkezőleg, ami ingyenes igaz, hogy nagyon vonzó magyarembernek, de marhára fognak félni, hogy ingyen vagy olcsón nem lesz support, garancia, miazmás!
Állambácsinak kellene élen járni abban, hogy más technológiákat és ahhoz kapcsolódó lehetőségeket is bemutasson, ne csak MS-t akciózzon.

> És éljen csak úgy, mint parancssoros dolog! Ez is része annak, hogy könnyen kezelhető, jól konfigurálható szerver.
Szvsz ez nagyon buta megközelítés, ki használna valami olyat, amit k. nehéz bekonfigolni? Az élet nem csak szerverekből áll, Szabó Józsinak Rábatöttösön ki fogja a Linuxot belőni, hogy netezhessen? Még egy W95-ös beállítás is kész csoda számukra, nemhogy egy Linux!
Azoknál a cégeknél/magánszemélyeknél, ahol eddig is adtak a biztonságra, stb. ott eddig is hasonló os volt, ezután is az lesz. De ha másik user vagy cégvezető annyit lát, hogy egy figura 100 ujjal kalapál egy fekete-fehér képernyőn, mit fog gondolni? Nagy ívben elkerüli. Ez személyes tapasztalat.
Nem mehetsz te el vagy nem mehetek én el mindenkihez személyesen, hogy megmagyarázzuk, ez jó. Ebben kell kormányzati segítség, és ehhez kevés 20000 elégedett rendszergazda.

Zola720720 Creative Commons License 2000.07.18 0 0 135
István44: Hiányolom a Sík Zoltán CV- jét a netről. Vagy csak én nem találom?

Ld. http://www.hif.hu/struct.htm#sikzoltan

kukucsi Creative Commons License 2000.07.18 0 0 134
Előzmény: Badguy (130)
Badguy Creative Commons License 2000.07.18 0 0 133
Van egy olyan érzésem, hogy semmi se fog változni. Sem ősztől, sem pedig 2 év múlva... remélem tévedek.
István44 Creative Commons License 2000.07.18 0 0 132

"Interneten nem, a pályázati felhívás a Magyar Nemzetben jelent meg. Jogszabály rendelkezik arról, hogy országos napilapban kell megjelenni a felhívásnak. "

és kinek a dolga kezdeményezni a jogszabály megváltoztatását ?

Az írott sajtó lobbyjának ?

dejo Creative Commons License 2000.07.18 0 0 131
Én is reménykedtem, mert ilyen naív vagyok, de mit várjunk az államtitkártól, hiszen már több mint két éve ismerjük a kormányt.
Előzmény: BIGdaddy (128)
Badguy Creative Commons License 2000.07.18 0 0 130
A leglassabb a MATÁV, AZTÁN BILL PAPA
és végül de nem utolsó sorban Sík Zoltán...
ez csak poén volt.. :)))
Előzmény: István44 (120)
hokuszpk Creative Commons License 2000.07.18 0 0 129
ha gonosz lennek azt mondanam amit ugyis kimoderalnak :
Sik....e
De hat en gonosz vagyok :))
BIGdaddy Creative Commons License 2000.07.18 0 0 128
Már bocs, ha valakinek a lelkébe gázolnék, de azt hiszem ennél szarabb vendég régen volt itt. Közhelyes válaszok, órányi gondolkodás, órás késés, gyors lelépés.

Ha a munkáját is így végzi, akkor már most cseszhetjük az egészet... se olcsóbb net, se olcsóbb gape, se normális tanterv, se normális válaszok.

freeze flash Creative Commons License 2000.07.18 0 0 127
Üdvözletem mindenkinek!

A véleményem nekem is az, hogy ebben a software-kérdésben egyes emberek eléggé elkötelezettek lehetnek bizonyos meg nem nevezett óriásnak.
Akár közvetve, akár közvetlenül.
Több mint tíz éve foglalkozom 'ámítástechnikával, javarészt kereskedelemmel. Sok esetben nyertem már én is úgy tendert, hogy bizonyos módoon érdekeltté tettem a döntéshozók nagyobb részét...
Ez SZVSZ az utóbbi években csak erősödött több szférában. Sajnos. Ha meg akarsz élni, alkalmazkodnod kell.

Kérdésem lenne Sík úrhoz /ha valaki feltette már, akkor bocs/: mit kívánnak tenni annak érdekében, hogy az ilyen "beszállítások" tisztábbá váljanak a jövőben, és a felhasználók legalább nagyobb részt azt kapják, amire szükségük és igényük lenne, nem pedig azt, amit rájuk akarnak lőcsölni.
Élő példa: a Mo-i Tourinformok kaptak némi pénzt informatikai fejlesztésre, konkrét leírással /nem típussal!/ részint a konfigurációt, részint a nyomtatót illetően. Ettől a leírástól _nem_térhetnek_el_, mert akkor nincs suska.
Hmmm.

A support-ról meg csak annyit, hogy X-szer jártam én is hókuszpókhoz hasonlóan, mikor nem a választ, de még a kérdést sem igazán értették, a legendás modortalanságukat már ne is említsem...
Megtörtént eset, hogy a hüje barátom, az a barom, vett software-t. Winakármit, meg Officot. Dobozosat, otthonra. Jött a probléma, jól belebotlott, majd feltápászkodott, és tárcsázta a "hótlányt". Ahol is azzal fogadták, most nem segítenek, mert az a kolléga, aki a dobozos termékek supportjával foglalkozik, külföldön van. Mondta a srác, akkor jó lesz az is, aki az OEM termékeket tutujgatya. Ő meg nem _segíthet_, mert neki nem OEM software-e van. Fine.
Én pont fordítva jártam, mint eladó. Jött az illető, aki jogtisztán vette az általam legálisan eladott OEM software-t. A disztribútor nem tudott segíteni, mert lövése nem volt hozzá, de tanácsolta, hívjam fel a MS-t. Felhívtam, ahonnan elhajtottak, mondván, válaszolja meg a disztri. Nem tudja. OK, akkor válaszolja meg a viszonteladó. Mondom, az meg én vagyok, de nem találkoztam még ilyen problémával. Kör bezárult.
Tíz perces rimánkodás után - kedves ügyfelem volt az illető -, hogy esetleg mégis csak segíthetnének, azt a választ kaptam, ha nem tetszik, írjak a Gates-nak.
Nem írom le azt, amit gondolok, mert erősen illetlenség.
Az már a pozitívabb volt, amikor megkértek, ha rájövök a megoldásra, hívjam fel őket, és meséljem el... :-))))) De ott sem a szervezet volt normális, hanem az az egy szem illető, akivel akkor beszéltem. Egyébként két hét múlva otthagyta őket, mert alkalmatlan volt az ügyfelekkel történő bánásra... Nyilván nem volt elég arrogáns... :-)

Bocs, ha hosszú voltam.

Üdv
freeze flash

Előzmény: hokuszpk (94)
Dorozs2 Creative Commons License 2000.07.18 0 0 126
Üdvözletem!

"az az e-goverment nem is rossz otlet ; nem lehetne osszeutni ?" Szerintem nem. Sajnos. Nem akartam addig nagyon élesen előhozakodni vele, minek bántson az ember mést: a kerettantervvel kapcsolatban a legminimálisabb egyezkedési hajlamot sem mutatta a kormányzat. Miért lenne nyitottabb más területen bármi másra is? Sajnos... :((( Az eszköz IMO megvan az "e-goverment"-hez, de ez keves. A másik oldalon fül és szánfék is kell. Kellene...

by

Előzmény: hokuszpk (121)
tudorapo Creative Commons License 2000.07.18 0 0 125
Hö. nincs support. Mert Sík Zoltán azt hiszi, hogy az a support, hogy "a srác, aki itt karbantartja a rendszert" sürög-forog körülötte. Mert olyan rég volt neki más helyzet, hogy el is felejtette. Neki mindig volt kisinasa, és jó régóta nem foglalkozik ilyesmivel.
István44: van böngésző.
Bigdaddy: nem nyelv. Operációs rendszer.
Hát, én nem lettem okosabb.
BIGdaddy Creative Commons License 2000.07.18 0 0 124
Bocs, parancssoros os természtesen, kicsit bölcsészt játszottam és elbambultam.

Kérdés a Kormánybiztos úrhoz:
És az nem volna lehetséges, hogy óriási pénzt áldozva erre a témára, rengeteg minden lenne szinte ingyenes (szgép, telefonvonal, előfiz, stb.) és ez idővel behozná a rá költött $milliárdokat?

Hiszen amolyan mézesmadzag 200e Ft-os részletre gépekkel (amely akció mellesleg már minden sarki számítástechnika üzletben megtalálható), x ezer Ft-os ISDN előfizetési díjakkal - és még sorolhatnánk - _nem lehet_ látványos és gyökeres változásokat elérni!

Előzmény: hmaps (112)
gpsz Creative Commons License 2000.07.18 0 0 123
"Nem vagyok benne, hogy a magyar Linux disztribucio megteremtése kormányzati feladat :-)"

Mintha az volna a cél, hogy ne egy zsák új masinát vegyünk, hanem... használjuk ki a tudást ami már most is megvan! Ez pontosan idevág! ...és a ":-)" -al csak azt árulta el, hogy Önnek nem érdemes kérdéseket, problémákat, lehetőségeket felvetni, mert egyszerűen kiröhögi a másikat... elszomorító egy kormányzati tisztviselő ilyen jellegű magatartása. ... /flame/ ...mit is várhatnék a FIDESZ-től...:( /emalf/ ...

Előzmény: megvesztegethetetlen (110)
Badguy Creative Commons License 2000.07.18 0 0 122
De azt még mindig nem tom mikor és mi lesz a matávval... hehehe :)))
RedHat Linux volt a szerveren, linuxosok ti melyik cég gyűjteményét használjátok? (eseteleg egyiket se ?:) )
hokuszpk Creative Commons License 2000.07.18 0 0 121
viszlat ; sok sikert ;
az az e-goverment nem is rossz otlet ; nem lehetne osszeutni ?

hokuszpk

István44 Creative Commons License 2000.07.18 0 0 120
Nem tudom eldönteni mi a lasúbb ?

Az internet szolgáltatóm...
az operációs rendszerem....
a Sík Zoltán....

bocs

(várom a válaszokat )

hmaps Creative Commons License 2000.07.18 0 0 119
hmaps (43): eseten a (magam altal huje kerdesnek minositett) vmire kaptam
valaszt, a legfontosabb: mi van az elektronikus alairasokkal?????

hmaps (45): es pontosan mivel probaljak az IT szferaban csokkenteni a
kozterheket? mi is pontosan ez az allami szerepvallalas???

Előzmény: Sík Zoltán (111)
Badguy Creative Commons License 2000.07.18 0 0 118
Viszontlátásra és mi is köszönjük válaszait.
Sík Zoltán Creative Commons License 2000.07.18 0 0 117
Köszönöm a kérdéseket, melyek között hasznos észrevételek is szerepeltek. Sajnos az idő lejárt, búcsúzom a fórumtól.
hokuszpk Creative Commons License 2000.07.18 0 0 116
hat a forumot lynx-el olvasom :))
Előzmény: István44 (105)
rocky Creative Commons License 2000.07.18 0 0 115
Államtitkár Úr,

Tudomásom szerint az EU-ban nincsenek minisztériumok és kormánybiztosok, mert kormány sincs. IT ügyben talán nem Dánia a trend-setter... Még a mi számunkra sem... Németországban 1997.dec.31-el szünt meg a távközlési és postai minisztérium, az USA-ban ilyen soha nem is volt (ez a legsikeresebb IT ország), Olaszországban és Franciaországban sincsenek már ilyen szervezetek, az angoloknál nem is volt, etc.

Még mindig nem kaptunk választ arra, hogy pl. a frekvenciagazdákodásnak mi köze az IT-hez, meg a távközlési törvénynek (IT az nem egyenlö távközlés, ill. a távközlés egy részhalmazának lehet tekinteni az informatikát, de nem fordítva).

Mindezeket csak azért vetem fel, mert a válaszok hiányában, hmm, meglehetösen rossz asszociációk ugranak be.

Előzmény: Sík Zoltán (111)
Badguy Creative Commons License 2000.07.18 0 0 114
Linux téma....
Én személy szerint, nem vagyok linux zseni de mióta az otthoni szervert(ami egyben webszerver is) lecseréltük, azóta kétszer volt olyan hogy lefagyott.(egyszer áramszünet volt, másik meg valaki kinyomta a poowert :))). Most igaz hogy ismét winNT4.0(service pack6os)van,de ezzel sincsenek különös gondok, de a win2000 egy nagy kalap szar szerintem....
De addig nem fog elterjedni a linux amíg a hülye amerikainak az install több lesz mint 1 óra, elkell olvasni 20 sor szöveget és nem lesz annyira leegyszerűsítve, hogy szinte bárki felbírja rakni.
Sajna ez van... de eddig mindent megtaláltam a neten ami kellett a linuxhoz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!