Keresés

Részletes keresés

Vajk Creative Commons License 2000.07.11 0 0 2
Neem, a garanciakat az epito cegnek kell adnia, hogy ha esetlkeg elront valamit, a helyreallitast ebbol fedezik. Ugy hivjak., joteljesitesi garancia, . Altalaban 10 % korul szokott lenni, ennek a kifizeteset vissztartajak egy darabig.
A masik ket (Fidesztrada es a Autopaly-teljesitsuk az 5 eves tervet cimu) Politikai Forum topicokban bovebben lehet errol olvasni.
Erre banggaranciat is szoktak kerni, ennek a koltsege 2-3% szokott lenni, ami forintban minimum 180M HUF.
Es ha ez megvan, akkor lehet kolteni a gepekre, de mivel itt ugyis titokka(banktitok) lesznek nyilvanitva, ezek megleterol soha nem fogunk ertesulni.

MZ/Y Creative Commons License 2000.07.11 0 0 1
Talán arról lehet szó, hogy a cégeknek megvan-e a tőkéjük ehhez a munkához. Hisz pénz nélkül nem tudják elkezdeni a melót.
Ami számomra érdekes: aláírás UTÁN. Jobb helyeken feltétel, hogy meglegyen a garancia. De hát ahogy ez az egész zajlott...

Feltéve, hogy jól hallottad. Mert nekem így elég furcsának tűnik.

Előzmény: Kukorica János (-)
cinquecento Creative Commons License 2000.07.11 0 0 0
Én csak a folyamatos, izmos nullákat garantálom.

500

Előzmény: Kukorica János (-)
Kukorica János Creative Commons License 2000.07.11 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Mint azt már szinte az összes média közölte, aláírták az M3-as autópálya továbbépítéséről szóló szerződést. Ami a hírekből megütőtte a fülemet/szememet az az, hogy a nyertes konzorciumnak egy hónapja van a szükséges bankgaranciák beszerzésére.
Még soha nem építettem autópályát, még kutyaólat sem, de ez számomra érthetetlen, de legalábbis érdekes.
Én úgy tudtam (úgy sejtem), hogy a bankgaranciát annak kell beszerezni, aki fizet. Vagyis az államnak kellene azokat a bizonyos garanciákat felmutatni, hogy igenis ki fogja tudni (akarni) fizetni a Vegyépszernek + Betonútépítőnek azt a kb. 70 milliárdot!
Most vagy nagyon rosszul tudom, hogy hogyan zajlanak ezek a dolgok, vagy megint egy újabb kiforgatott magyar felfogással állunk szemben?

Szakértők, segítsetek (nekem meg a hozzám hasonló oktalanoknak)!

Kukorica

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!