Keresés

Részletes keresés

originalqszi Creative Commons License 2004.06.07 0 0 31
2002-ben a bizonytalanokon dőlt el a választás a hatalmas negatív, ballib média kampány következtében, meg az sms-ezés nem egészen sportszerű kihasználása miatt:((((( Állítom, hogy többségben vagyunk a jobboldalon, csak a FIDESZ nem tudott úgy mozgósítani. Az mszp-szdsz tábor abszolute se nem nő, se nem csökken!!!
Előzmény: James di Fulig (30)
James di Fulig Creative Commons License 2004.06.04 0 0 30
Szerintem tévedsz, nincs annyi jobboldali szavazó, Hogy az MSZP és az SZDSZ együtt is esélytelen legyen.
A jobboldal összefogásáról pedig az a véleményem, hogy sokkal jobban menne, ha a Fidesz nem akarná bekebelezni az összes azon az oldalon található pártot. 2002-ben is megnyerték volna a választásokat, ha koalícióban gondolkoznak szavazat maximálás helyett.
Előzmény: originalqszi (29)
originalqszi Creative Commons License 2004.06.04 0 0 29
Ezzel szemben az mszp-nek és az szdsz-nek vannak elvei, igaz, hogy az ország a pusztulás felé tart, hogy kicsit durván fogalmazzak:((((
Szerintem apró, pici, de az ország színességét emelő pártocskák lennének mind az mszp, mind az szdsz, ha a jobb totálisan össze tudna fogni és nem lennének minduntalan pártütők!!!!!:)))
Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.03 0 0 28
Módszereiben szélsőbalos,retorikájában szélsőjobbos elvei pedig nincsenek.
Előzmény: 8472-es faj (27)
8472-es faj Creative Commons License 2004.06.03 0 0 27
Most akkor a Fidesz nem bal? :-)
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.03 0 0 26
Hát ha igy vesszük,hogy az is jobboldali szavazó,aki balra vagy a libsikre szavaz,akkor még ötmilliónál is többen vannak.
Előzmény: originalqszi (25)
originalqszi Creative Commons License 2004.06.03 0 0 25
Igen, sajnos ez a baj!!!!:(((((( nem egységes a jobb és ez történelmi múltunkra vezethető vissza!!!! Megmerem kockáztatni, hogy a jobboldalon, 7 mill választópolgár esetén is akár 4-4,5 mill jobbszavazat van!!!!! De, dögöljön meg a szomszéd tehene jelszóval képes a libre, vagy balra szavazni, vagy el sem menni!!!! Megkeseredett a magyar és így a lib győzedelmeskedik, mert azt ugye senki sem gondolja komolyan, hogy itt annyira dúlnának a baloldali eszmék!!!! Inkább a liberális, de önmagában a liberális önmagában nem áll meg!!!!! Kilógna ugyanis a lónak a lába:DDDDDDDDDDDD
Előzmény: ikaruss (24)
ikaruss Creative Commons License 2004.06.03 0 0 24
FKGP: a Fidesz ne tévessze meg a kisgazda szavazóbázist
Budapest, 2004. június 3., csütörtök (MTI) - Deák
József, a Független Kisgazdapárt (FKGP) elnöke csütörtökön
Budapesten arra kérte Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, hogy "ne
tévessze meg a kisgazda szavazóbázist".
A Fidesz európai parlamenti választási listáján nincsenek
kisgazda jelöltek, még ha szövetségre is léptek a Turi-Kovács Béla
vezette Kisgazda Polgári Egyesülettel - közölte a politikus
sajtótájékoztatón.
A parlamenten kívüli párt elnöke elmondta: véleménye szerint a
Magyar Demokrata Fórummal közös választási listájuknak "minden
esélye megvan a 8-9 százaléknyi szavazatra" június 13-án. Mint
hozzátette, ebben az esetben a Fidesznek is el kell gondolkodnia
politikájáról, viszonyáról a jobboldali pártokkal.
Deák József kijelentette, június 13. nem elsősorban a 24 európai
parlamenti képviselő megválasztásáról szól majd, hanem belpolitikai
kérdésekről.
originalqszi Creative Commons License 2004.06.03 0 0 23
Lehet a 7, de a jobboldalon nagyon sokan vannak, csak nem fognak össze, meg sokan félnek, MÉG MINDIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 7 mellett is 3 felettre saccolom, 3,2-re!:)))
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.03 0 0 22
Szerintem sok .Hét sincsen...Jobboldali max 2
Előzmény: originalqszi (21)
originalqszi Creative Commons License 2004.06.03 0 0 21
csupán az egyszerűbb számolás érdekében!:)))) Arányosítsd!!!!
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.03 0 0 20
Nyolcmillió?
Előzmény: originalqszi (19)
originalqszi Creative Commons License 2004.06.03 0 0 19
Isteni súgallat:)))) meg vannak ismerőseim:DDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.03 0 0 18
Mo-on 3,5 millió jobboldali-no ezt honnad szedted?Meg az összes többit?
Előzmény: originalqszi (17)
originalqszi Creative Commons License 2004.06.03 0 0 17
Nos akkor beszéljünk egy kicsit az átrendezésről:))))))
Mo-on legyen 8 mill. választó polgár, amelyből:
- 3.5 mill jobboldali ( a középtől a szélsőig!!)
- 1 mill liberális
- 2 mill baloldali (a középtől a szélsőig!!)
- 1.5 mill bizonytalan, ill. a szélsők (a mérleg nyelve!!)
Amikor az szdsz nagy volt hamar rá kellett jönnie, hogy egyedül nem megy, mert nagyon kilóg a lóláb!!!! A jobbal semmiképpen sem megy, mert alapvetően külnböznek a vélemények, marad a bal! Tehát elkezdtek balra szavazni, ami tulképp azt jelentette, hogy a Bp-i jóvaltöbbség tette ezt!!!! Ezért ugrott meg az mszp!!!:(((( Az szdsz 5%-át a vidék adta nagyrészt!
Ez az igazi összefogás a hatalom érdekében!!!! Az mszp csak az szdsz-szel képes kormányozni, az szdsz meg zsarol!!! Mindegyiket a hatalomvágy és a pénzéhség motiválja!!:((((((
2002-ben:
47% mszp= 2mill saját+0.8 szdsz+0.96 bizonytalan(3.76mill)
5% szdsz= 0.2mill saját+0.2 bizonytalan (0.4mill)
48% fideszmdf=3.5mill saját+0.34 bizonytalan(3.84)
Minden ezután következő választáson marad a baloldalon a 3 mill, a jobboldalon a 3.5 mill biztos szavazat és az eredményt a bizonytalanok döntik el:((((((((((((((( Persze ez 100-os részvételre vonatkozik!!!!!!!!!!
Előzmény: BITBULL (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.03 0 0 16
Én egyetértek a topicnyitó meglátásával:láttunk már pártot nőni és zsugorodni.Én biztos,hogy nem a nagyokra szavazok
Előzmény: 8472-es faj (15)
8472-es faj Creative Commons License 2004.06.03 0 0 15
A nagyarányú gyözelmében nem hiszek. De szavazni kell. Ez biztos. :-)
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.03 0 0 14
Van tét:A Fidesz nagyarányú győzelmét meg kell akadályozni,ellenkező esetben két évig megint "lövészárkokban"élünk.Szerencsére ennek szerintem 0 esélye van.
Előzmény: 8472-es faj (13)
8472-es faj Creative Commons License 2004.06.03 0 0 13
Én még idáig inkább valakire szavaztam és nem valami ellen, de ez 2002-ben már nagyon határeset volt. Kár, hogy ennek az EU parlamenti szavazásnak nincs igazi tétje. Gondolom azért, mert ha bárki is kerül ki, és nem Mo. érdekeit képviseli, az gyakorlatilag hazaáruló. Én ezt most egyik esélyesről sem tudom elképzelni.
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.03 0 0 12
Nagyjából senki,ezt jól látod.Az erőviszonyokat mégis át kell rendezni ,remélve egy 2006-os normálisabb leosztást.Jó lenne egyszer már valakire szavazni,nem valaki ellen.
Előzmény: 8472-es faj (11)
8472-es faj Creative Commons License 2004.06.03 0 0 11
Hát ja. Csakhogy az MDF az első négy éve miatt járatódott le, az SzDSz-ben sokan az 1994-es koalíciója miatt csalódtak. És akkor ki marad?
Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.03 0 0 10
Felőlem igy is nevezhetjük őket.Szóval biztos,hogy nem ez a két szépséges párt kapott örökbérletet Magyarország irányitására,elnézve eddigi kormány-és ellenzéki tevékenységüket.
Előzmény: 8472-es faj (9)
8472-es faj Creative Commons License 2004.06.03 0 0 9
Ja, hogy ők! Bár nem komálom fideszéket, de nem tartom őket utódpártnak a szó klasszikus értelmében. Ők csak egy sima, demagóg, baloldali párt.
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.03 0 0 8
Nem mondtam,hogy ellentétben áll...Martonyi/MSZMP/Kövér/MSZMP/Orbán/KISZ/ stb.ebből ki lehet találni,hogy melyiket vélem a másik utódpártnak
Előzmény: 8472-es faj (7)
8472-es faj Creative Commons License 2004.06.03 0 0 7
Ez hol áll ellentétben az én mondandómmal? Melyik a másik utódpárt? (az egyik az MSzP - ugye?)
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.03 0 0 6
Igen,csak máshol nem utódpártok.Ha a két nagy utódpárt egymás nyakába borul,ott leszünk a demokráciát illetően,ahol húsz éve voltunk.
Előzmény: 8472-es faj (5)
8472-es faj Creative Commons License 2004.06.03 0 0 5
Jogos, mert az a parlamenti demokrácia megcsúfolása lenne, ha csak két párt maradna. Tudom, van ilyen máshol is, de nekem nem tetszik.
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.03 0 0 4
Talán igy négy év után újra van aktualitása.A közvéleménykutatások az SZDSZ és az MDF megerősödését jelzik.Szavazzunk a ma még kis pártokra.
BITBULL Creative Commons License 2000.07.05 0 0 3
Én kb. minimum 90 mandátumhoz kötöttem a "nagy"-ot magamnak.
Előzmény: Seki Waker (2)
Seki Waker Creative Commons License 2000.07.05 0 0 2
Hát ha mindenk maga dönti el, hogy mi a kicsi és mi a nagy akkor semmi értelme nyilvánosan beszélni a dologról. Lyól jelzi ezt, hogy az SZDSZ-t '94-ben a kis pártok közé soroltad, '90-ben pedig a nagy pártok közé. Pedig '94-ben darabra még valamivel többen is szavaztak az SZDSZ listákra, mint '90-ben. Az viszont igaz, hogy '97 vége óta két nagy párt van a közvélemény szemében és a többieket gyengének érzik. Ez pedig eléggé kihat a választói döntésekre. Nem tudom, hogy ez így marad-e 2002-ig, de abban szinte biztos vagyok, hogy 2006-ban más lesz a helyzet, és ismét több (SZVSZ 4) jelentős párt lesz. Ezek közül viszont csak egyet lehet megnevezni már most, az MSZP-t. Persze a többi is a jelenlegi pártokra fog épülni, de hogy mi lesz a nevük azt most nehéz megmondani.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!