Keresés

Részletes keresés

speaker Creative Commons License 2000.12.28 0 0 72
Magyarországon valóban előfordul, hogy valamely rendőr felképel egy gyereket, de csak akkor, ha az a sajátja.
kuritiba Creative Commons License 2000.12.27 0 0 71
Ha ez egy konzervatív hirdetés lett volna a magyar komcsikról, a liberálisok már hülyére röhögték volna magukat a logikátlanságtól. De így csak csöndes tekintélytiszteletbe mennek át.
Előzmény: speaker (70)
speaker Creative Commons License 2000.12.27 0 0 70
Valószínűleg én vagyok az egyetlen féleszű ebben az országban. A kedvemért vegyük végig még egyszer. „Átlagosan három évig tart, amíg a holland gyerekek elvesztik tejfogukat. Egyes magyarországi rendőrkapitányságokon ezt már huszonnégy óra alatt is el tudják intézni”. Ez a cím jelent meg december 9-én az NRC Handelsblad nevű holland lapban, fényképpel – mint az Amnesty International hirdetése. Önök értik?
Hogyan tudják azok az egyes magyarországi rendőrkapitányságok elintézni, hogy egy vagy több tetszés szerinti holland gyerek az átlagos három évnél lényegesen hamarabb, konkrétan huszonnégy óra alatt elveszítse a tejfogait? Hogyan? Mindegy, tételezzük fel, hogy Hollandiában nem kell pontosan fogalmazni, különösen magyar ügyekben, ez az ottani alkotmányban valahol rögzítve lehet.
jolenne Creative Commons License 2000.12.26 0 0 69
Engem oszinten szolva nem lepne meg, ha kiderulne, hogy rendorok tenyleg kivertek egy cigany gyerek fogait. Azt is helyeslem, hogy fel kell lepni a rendorseg altal elkovetett eroszak ellen.
Ebben az esetben viszont nagy baj(attol fuggetlenul, hogy megtortent-e), hogy a holland lap altalanositott egesz Magyarorszagra.
Nehany honapja Torontoban 5 rendor agyonvert egy fegyvertelen magyar ferfit, aki mentalisan labilis allapotban osszeszolalkozott egy bolti eladoval. Kepzeljuk el, ezek utan a magyar lapok a kovetkezo cimszavakkal jelennek meg: KANADABAN A RENDORSEG AGYONVERI A MAGYAROKAT
alfalfa58 Creative Commons License 2000.12.26 0 0 68
Csak remélni tudom: nem ő lett a hollnad nagykövetség sajtóattaséja...
Előzmény: kuritiba (67)
kuritiba Creative Commons License 2000.12.26 0 0 67
Egy társaságban találkoztam az NRC Handelsblad itteni tudósítónőjével. Hátha láttatok még egy balliberális szart...
alfalfa58 Creative Commons License 2000.12.26 0 0 66
Ugyan Urby,

Senki nem akarja a HOLLAND királynő budapesti nagykövetségének sajtóattaséját az Amnesty International HOLLAND tagozatának HOLLAND lapokban tömegesen publikált magyargyalázó hirdetéséért felelősségre vonni.

Ugyanakkor elképzelhető, hogy a sajtóattasé úr magyarázatot tud adni arra, mi lehet az oka annak, hogy a HOLLAND lapok (nem, nem nagy-román, nem nagy-szerb, nem nagy-cseh, hanem HOLLAND) előszeretettel, és megdöbbentően nagy számban tesznek közzé magyarellenes hazugságokat.

Ennyi. Én örülnék, és megtiszteltetésnek venném, ha idelátogatna, és szólna hozzánk - ha lehet, magyar, vagy angol nyelven.

Tényleg.

(PS. Sajtóattasé Úr! Ha itt, a "pszeudonyilvánosság" (copyright Hitetlen Tamaska olvtárs) előtt kellemetlen, e-mailben küldött válaszával is nagy-nagy örömöt szerezne nekem...)

Előzmény: Urby (65)
Urby Creative Commons License 2000.12.23 0 0 65
Nekem csak egy apró kérdésem van:
Mi a bánat köze van egy fizetett hirdetéshez a holland sajtóattasénak?
Urby
alfalfa58 Creative Commons License 2000.12.23 0 0 64
Nekem a magyarázatban az tetszett a legjobban...

1. Hát, SzVSz, ez minden volt, de nem magyarázat.

2. Én a Magyar Külügyminisztérium helyében részletes vizsgálatot követelnék, és ugyanazon lap(ok)ban, azonos terjedelemben, az AI által közzétett bocsánatkérést.

3. Ha az AI nem teszi, peres úton kérném az okozott kár megtérítését.

Előzmény: Kisgazda (63)
Kisgazda Creative Commons License 2000.12.23 0 0 63
Nekem a magyarázatban az tetszett a legjobban, hogy végül akár hazánkban is történhetett volna az eset. Ebből látszik, hogy ez az AI valójában egy elég szemét szervezet el tudom képzelni, hogy híres afrikai síró éhező gyermeket ábrázoló plakátjukhoz egyszerűen felpofoztak egy néger kissrácot.

alfalfa58 Creative Commons License 2000.12.23 0 0 62
Én azt mondom, hívjuk csak meg. Hátha nem is bunkó... :-)
Előzmény: lujza (61)
lujza Creative Commons License 2000.12.22 0 0 61
Szerintem ne hivjuk meg. Éppen elég nekem egy bumburnyákot számolgatni, hogy hány napja nem válaszol a meghivólevélre.....
Woland Creative Commons License 2000.12.22 0 0 60
Hol az attasé? Magyarázza már meg nekünk ezt a példátlan magyargyűlölő kampányt!
Előzmény: alfalfa58 (59)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.12.22 0 0 59
Felhozom ezt a topicot, mivel - őszinte sajnálatomra! - nem, hogy vesztett volna aktualitásából, hanem éppen ellenkezőleg...

---------------------------------

Tisztelt sajtóattasé úr!

Hollandia sajtóját a rasszizmus határát súroló magyarellenesség árasztotta el.

Legyen szíves, fejtse ki nekünk,

1. mi lehet ennek az oka,

2. összhangban van-e ez a folyamat hazája külpolitikai koncepciójával, illetve, amennyiben nem,

3. óhajtanak-e tenni valamit e mocskolódáshullám hatásainak csökkentésére?

Messire Creative Commons License 2000.07.05 0 0 58
Kedves szekkutas!

Ha az al-daisy zsidozasara gondolsz, akkor tanuljatok meg vegre, hogy a na'cik nem jobboldaliak! Sosem voltak azok, csak a komcsi propaganda verte az agyatokba ezt.

Előzmény: székkutas (28)
cogito Creative Commons License 2000.07.05 0 0 57
Hidd el, hogy nem a hollnadok foglalkoznak velünk. Ott is tele van a hócipőlyük ezekkel.
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.05 0 0 56
AZt azért megkérdezném a holland sajtóattasétól, hogy miért mondták és irták Magyarországról egy focimeccs kapcsán, hogy itt rasszizmus van, amikor az Ajaxnál a fekete focista az éttermükben nem ül le fehár mellé illetve a fehér nem ül a feklete mellé. Talán ezzel kellene fociznia, vagy mit csináltakl a rendörök a RAI televiziós csoporttal, amikor azok filmezni akarták, hogy hogyan viszik az emeletre a szerencsétlen mozgássérülteket és emiatt jól megverték a filmeseket. SZVSZ jobb lenne ha saját szemétdombukon csinálnának rendet. Foglalkozzanak magukkal.
dr.Oriza Triznyák Creative Commons License 2000.07.05 0 0 55
Tökéletesen igazad van. Tanácsom egy-két vérmesebb topicolónak: Orditozni lehet, néha még szükséges is, de azért ne bántsuk egymást!
Előzmény: Hösurg21 (53)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.07.05 0 0 54
Kedves hucul,

Kosz a faradozasert. (Oszinten kivancsi leszek a sajtoattase velemnyere: valtozik-e a tizedik, holland lapban megjelent(etett), hazugsagokra epitett, magyarellenes cikk olvastaval...).

Előzmény: hucul (51)
Hösurg21 Creative Commons License 2000.07.05 0 0 53
Bruce úr józanul megmagyarázhatná a sajtóattasénak, hogy a Fórum nem az álmos magyar milliók átlagvéleményének tükre, hanem egy ádáz ordibálás ami egy utolsó még megengedett biztonsági szelep környékén zajlik pro és kontra.
Előzmény: Bruce (9)
lx Creative Commons License 2000.07.05 0 0 52
Így még az is lehet, hogy szorgalmazná, hogy Belgium a kizsuppolandó romákat egyenesen Hollandiába küldje.
Ugye? :)

lx

hucul Creative Commons License 2000.07.05 0 0 51
Elnezest kerek mindenkitol, tegnap delutan meghivtam.Bemutatkoztam, megkerdeztem ismeri-e a masodik esetet /Vasarhelyit reszben ismerte !, ezt nem/, megadtam a MN, stb.
Akkor meg nem lattam ezt a rovatot es most sem volt eleg idom vegigolvasni.
Erdeklodott, es elhatarolodott /marmint nem a kovetseg dolga egy maganceg velemenyeiben allast foglalni/. Akkor en ket rovatrol tudtam, ideztem beloluk, elkerte a cimet, nyilvan mar elolvasta azokat, lehet, hogy ezt is.
Mindenesetre abban egyetertettunk, hogy egy nagykovetseg feladata a ket nep bekes viszonyanak fenntartasa /tobbek kozott/.
Egyenlore ennyi.

frett Creative Commons License 2000.07.05 0 0 50
És akkor még nem is beszéltünk kommunista pártelnökök nyilvános beszédben elkövetett cigányozásáról.
Igaz?
aszora Creative Commons License 2000.07.05 0 0 49
Idehívni szerintem sem kéne, de egyvalamire talán valahogy meg lehetne kérni: segítsen abban, hogy egy holland mértékadó lapban megjelenhessen egy lényegretöro szemelvény az itteni belaweyering topic-ból :-)
Előzmény: alfalfa58 (48)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.07.05 0 0 48
Hat akkor Kedves Pethor Donneck, meg Kedves Piritos - egybehangzo okfejtesetekkel (nem vagytok Ti egy szemely veletlenul?) - meggyoztetek: nem banom, ne hivjuk...

Amde: a tizedik, Hollandiaban publikalt, hazug, magyarellenes cikk utan - amilyen bizonytalan vagyok - lehet, hogy megvaltoztatom a velemenyemet...

:-)

Előzmény: Pirítós (47)
Pirítós Creative Commons License 2000.07.04 0 0 47
És még valami alfalfa!
Tudom, a "Holland lapok magyar-ellenes írásai" topikban még én mondtam neked, hogy akár meg is hívhatod a sajtos attasét az Indexre.
De látva, hogy itt egyesek - egyébként jogos felháborodásukban - az ő orrát szeretnék az Elsevier kaksijába nyomkodni, már nem tartom lyó ötletnek.
Bocsáss meg, de megváltozott a véleményem.
Hali,
Pirítós
Előzmény: alfalfa58 (37)
székkutas Creative Commons License 2000.07.04 0 0 46
Ja, látom, már nem is aktuális. (Bocs)
Előzmény: székkutas (45)
székkutas Creative Commons License 2000.07.04 0 0 45
Mi volt az? Linket tudsz adni?
Asszem meg van, de nem adhatom, mert a moderátor leselkszik, meg egyébként sem reklámanyag.
Előzmény: Almaital Returns (31)
Pirítós Creative Commons License 2000.07.04 0 0 44
Hehe!
Majdnem ugyanaz...:-)))
Viszont gyors vagy!:-D
Persze én még magyarázkodtam a végén...
Hali,
Pirítós
Előzmény: Törölt nick (42)
Pirítós Creative Commons License 2000.07.04 0 0 43
Kedves alfalfa!
Zazaz igazság, hogy szerintem is fölösleges tetemrehívni szegény holland sajtóattasét.
A válaszok a kérdéseidre kb. a következők lennének. (persze szigorúan SZVSZ!)

1. Ismeri-e a holland lapokban iden publikalt magyarellenes cikkeket?

"Igen, ismerjük."

2. Egyetert-e azok mondanivalojaval?

"Nem."

3. Van-e koze a magyarellenes irasoknak a holland kormany kozep-europai politikajahoz?

"Hollandiában sajtó- és szólásszabadság van, mindenki azt ír, amit akar, a holland kormány nem avatkozik a független média ügyeibe."

4. Óhajt-e a holland nagykovetseg a fenti magyarellenes sajtotamadasokkal kapcsolatban hivatalos nyilatkozatot tenni?

"Sajnálatosnak tartjuk, nem értünk vele egyet, de a 3. pontból fakadóan nem kívánunk hivatalos nyilatkozatot tenni, mivel egy ilyen nyilatkozati kibocsátása is beavatkozás volna a független média ügyeibe."

Nem ismerem a holland viszonyokat, de 2lem, hogy ez az eszement elhatárolósdi Hollandiában is napi gyakorlat volna. Lehet, hogy szerencsétlen sajtóattasé meg sem értené, hogy neki, mint a Holland Királyság képviselőjének miért kell elhatárolódni egy amszterdami balliberó laptól, amihez semmi köze.

A fent idézett négy kérdésből szerintem egyedül a 2.-re adható válasznak van számottevő értéke Magyarország számára (t.i. hogy a holland követség nem gondolja antiszemitának Magyarországot.)
Szerintem ezt készséggel el is ismerné az attasé.
De hogy ezért az 1 db fontos válaszért egy egész meghívásos, on-line beszélgetésre citáljuk szerencsétlent, én - kizárólag a magam részéről - nem sok értelmét látom.

Az ide eddig meghívottak, nem igazán 1témás vendégek voltak; rengeteg különböző kérdést tettek fel nekik.
A fenti aktualitáson kívül ugyan mi egyebet kérdezhetnénk még a hollandus szóvivőtől?
Hogy áll az edami sajt az amszterdami tőzsdén? (Persze, ha valakinek egyéb kérdése is van, az szóljon!)

És még egy dolog. Szerintem kár volna egy követségi ember orrát az ottani rasszizmusba beleverni, mert egy ottani liberó újság az itteni rasszizmusból csinál elefántot.
Ennek csak akkor volna értelme, ha a holland kormány tenne ilyen kijelentéseket. De nem tett, és ha volna is bármi köze az Elsevierhez (meggyőződésem, hogy nincs), akkor azt mi a sajtóattasétól úgysenem fogjuk megtudni.
Azaz a helyzet (de minimum az optikája) az, hogy egy ottani ártatlant baszkurálunk egy ottani kretén miatt.
Na befelyeztem magam.
Hali,
Pirítós

P.s.: Mondtam már, hogy kérdezd meg tőlük e-mailben és a választ tedd fel ide. Ha hucul is segítene, biztos válaszolnának neked.

Előzmény: alfalfa58 (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!