Lehetőségeinkhez mérten segítünk meghatározni talált gombáidat, de ne feledd, az itteni rábólintás nem pótolja a szakellenőri vizsgálatot. A vadon termett-szedett gombát mindig mutasd be szakembernek!
Nekem is most ugrott be, hogy volt erről magyar vonatkozású cikk is az elmúlt években.
Rákerestem.
Erre IÁ barátod visszanyerített, aszongya nekem, valami illegális dologra készülök, ne tegyem.... :D Nyitva is hagyom éjszakára az ajtót, ha hajnalban rám törnék a rendőrök, inkább kiírom, hogy "ne kopogtass, nyissál be".
A cikket bezzeg nem találta meg elsőre a mesterséges.
Csak én Nyugat Magyarországra emlékeztem, de nem, nagyjából kettőnk közt félúton találták gombázók. Hogy a gombázók milyen gombát kerestek, nem szól a hír. :D
en is valami hatoanyag miatt termesztettre gondoltam. elegge kiesik a fouttol, kis tanyak kozott. tobb ilyen palyanyi meretu fold volt, az egyiken epp dolgoztak, karokat vertek le a dzsanganak. hoztam el egy meteres darabot szigoruan ellenorzes celjabol :) mar eleg messzirol illatozott a mezo.
Jesszus, most látom, hogy mit kell ott nézni. De ott a háttérben mintha szántó, meg kaszált rét lenne. Nem lehet, hogy ez ipari esetleg nemannyirabüncsis cébédé kender? Az (több éve ott ázó) agancs arra enged következtetni, hogy nem annyira mászkálnak ott emberek, ahol jártál.
nyugat-stájerbű teszik most fel az induló vareszhullámot, szintén 1500 környékéről. anno síeltünk weinebene terepen, akkor kinéztem, hogy ez tuti frankó gombász szektor, azóta láttam faccsén, h már az osztrák is dühöng, hogy szezonban, ha reggel 5-re megy ott "nyitásra", már áll ott nyolc autó :D
Felszínesen nézve vendégág, de ha jobban megfigyeljük, ahhoz eléggé masszív (lsd. elágazás utáni két átmérő). Szerintem egy tipikus zalai kivitel, amikor kétfelé ágazik a korona. A későbbieknél lehet, hogy ugyanígy megvolt, csak már több ággal a furcsa elágazás végén. Valami ilyesmi: bal