Lehetőségeinkhez mérten segítünk meghatározni talált gombáidat, de ne feledd, az itteni rábólintás nem pótolja a szakellenőri vizsgálatot. A vadon termett-szedett gombát mindig mutasd be szakembernek!
"biztosan jobban jár azzal, mint ezzel a szarral :("
Jobbulást, tényleg. :(
Sztori:
Nekem nagyon-nagyon régen, még a római birodalom idején, egyik orvosi egyetemista barátném kapta el a koronavírust.
Szó sem volt erről a világjárványról, szó sem volt a vírusnak ezekről a mutációiról, szó sem volt erről a fertőzőképességről, a gyors terjedésről, akkor még nem terjedt ezzel a sebességgel, csak egyszerűen az aktuálist elkapta.
hát én csak annyit mondtanék a topik értelmesebbik részének így öt nap fetrengés után (aminek még nincs vége és amihez csatlakozott a feleségem és a kisebbik fiam is immár), hogy elvileg jön frissített moderna oltás, azt vegye fel mindenki, aki most megússza ezt a hullámot és amúgy is legalább egy éve nem volt beteg vagy oltva.
biztosan jobban jár azzal, mint ezzel a szarral :(
(voltam már covidos korábban, azzal nem volt gond. ez most elég rossz.)
Nem is neked írok. Neked fogalmad sincs semmiről. Még mindig azt hiszed, hogy a kormány és Nyunyóka riogat. Pedig nem, ők elengedték a szitut. Síri csend van a megbetegedésekről. A tesztek lejáratosak, új teszt korlátozottan van. Csak közlik a szennyvíz adatot, mint a Kossuth rádió a vízállásjelentést, hogy a hajósok, jelen esetben az érdekelt orvosok mihez tartsák magukat.
Inkább információ. Annak aki normális.
Sajnos nincs oltás.
Pocakvezér akkora szarban van, hogy nincs új oltás. Pedig emlékeztető kell. Legalább azoknak, akik ezt tudják. Nem vett. Pfizer pereli a magyar államot. Meg a lengyelt.
Az idei téli szezon lesz várhatóan a legrosszabb 2019 óta. Mert közben volt korlátozás és volt oltás. Most nincs.
Hiába fizettünk 7-szeres árat a gázért, nem volt elég oltásra.
Most mindenki szabad, megy mindenki mindenfelé, vásárlás, ünnepek, mikulás az iskolában, ének a templomban.
Az iskolás gyerekek nagy része lázas beteg most. Ők nem oltottak. Jellemzően fele így is kötelezve van az ünnepségekre, fellépésekre, a szülő fél nemet mondani. Ez a fontos, nem a matek. Ebből az alomból születnek a mosómacik.
Milyen furcsa mosómacikám, hogy az orvosokat, eü dolgozókat nem kínaival oltották, hanem azzal a szaros Nobel díjas amerikaival, kérdés sem volt. Hogy legyen aki a tyúkszaros életeteket menti, ha kell. Nem a covidtól, minden mástól. Közben 2 fiatal orvos ismerősöm halt bele a betegellátásba.
Miért nem kezelhető úgy Magyarországon a covid oltás, mint az inluenza oltás? Ez egy nagyon fontos kérdés lenne. Miben különbözik egyik halálos járvány a másiktól? Semmiben. Egyik is macska, másik is macska, csak az egyik nagyobbacska. Egyik ellen se véd tartósan az immunrendszer, ismétlő védelem kell. (frissíteni kell a microsoft csipet)
És is látom, hogy belepte a tájat a hó, nem lehet gombászni, de ezt a frusztrációt nem. :( Lehetne esetleg nem itt "megvitatni" ezt a témát? Ott a polidili az ilyenekre, ott ezt élvezik...
Te kötöttél belém, én nem hozzád szóltam, tehát nem igaz, amit állítasz!
"Covid-tagadó", "oltásellenes majom" az a jó moszkvai nénikéd!
Ha érdekel az igazság, menj fel a face oldalamra, ezt ajánlottam az agresszív üzemorvosomnak is, aki nekem támadt, hogy:
"REMÉLEM BE VAN OLTVA?"
Ott az elmúlt három év covid ügyei be vannak linkelve, egyiket sem én írtam, sokszor nem is kommenteltem, csak megosztottam!
Hiszem és vallom, hogy a covid-ügy kezelése olyan dilettáns, de agresszív, módon lett végrehajtva (az egész világon, nem csak a csüngőhasú csutidisznó keverte), hogy több bajt okozott, mint maga a vírus!
Minden szakértő megegyezett abban, hogy:
----JÁRVÁNY ALATT NEM OLTUNK!
----EGY GYÓGYSZER (OLTÓANYAG) TESZTELÉSE SOK ÉV, EZT NEM ELVÉGEZNI PIACRA DOBÁS ELŐTT SARLATÁNSÁG!
Legfeljebb vitapartner lehetnél, de a partnerséghez szükség lenne némi magyarázatra, arról, amit kérdeztem: miért bánták meg, hogy beoltották őket. És miért no comment a te hozzáfűznivalód.
Erről hallgatsz. Tehát partner sem vagy.
Köpni köpnék, azt bevallom, szívesen bárki covid tagadóra és oltásellenes majomra. Csak ez meg nem az én bűnöm. Szóval teljesen értelmetlen a hozzászólásod.
Adalék, de érdekes lehet bárkinek, lehetnek érintettek:
A szankciók és tiltások feloldása után most szembesültem vele, hogy múlt hónapban fel lehetett venni dolgozni egy főnővért, magán szociális otthonba, 150 idős, zömében fekvőbeteg tehetetlen ember közé, aki büszkén nyilatkozta ki, hogy nem kapott oltást. Ő ugyan nem volt covidos, de a férje az volt és túlélte. Ő meg hordozó lehet sajnos.
Mindenkinek sok sikert az idős családtagok elhelyezéséhez. (ha gyorsan kell az örökség, vagy az öreg nyugdíja nem elég az ellátásra... láttam én már sok mindent, többet, mint szerettem volna)
Gondolom meg is magyarázták, hogy miért bánták meg. Hogy milyen hátrányokat jelentett a csip és a harmadik láb, ami nőtt. Ezért mered leírni, hogy no comment, ordibálva.
Nem kell feldugni, csak kenetet venni onnan, ahol már van!
Nyáron egy kellemes nyolc napot töltöttem Budakeszin a tüdőkórházban, mielőtt saját kérésemre kiengedtek, tüdőtérfogat mérést (vagy mi a fenét) csináltak géppel, bele kellett fújni egy jó nagyot, nem értek hozzá! Hogy ne köpködjem tele a gépet vírus/bacillussal, előtte covid-tesztet csináltak! Tán másfél centire dugta fel a szakorvos a fülpiszkálót az orromba, nyilván Ő értett hozzá!
Minket hetente háromszor teszteltettek a munkahelyemen anno, agyig feldugva, nagy élmény volt!
Mikor felvettek a kórházba megkérdezték: "Be van oltva? Igen! Kanyaró, szamárkö... De covid ellen? Nem! Jaj de jó magának, minket köteleztek, de nagyon megbántuk!"