Lehetőségeinkhez mérten segítünk meghatározni talált gombáidat, de ne feledd, az itteni rábólintás nem pótolja a szakellenőri vizsgálatot. A vadon termett-szedett gombát mindig mutasd be szakembernek!
Nagyon gyorsan lement. Örültem vón ha a keddre érkező hidegfront múlt vasárnap jön. Egesz más lenne a helyzet. Ezt a hétvégét még kucsmászni terveztem, dehat ilyen minőségert nincs ertelme felvonulni
Panaszra valóban nincs okunk, szépen telt a frigo :)
azért grat! :) villámszezon volt (íkg-nek), de végülis én nem panaszkodom. a hétfői szedésem egyébként meglepő módon -mentes volt, ellentétben tatooine utolsó adagjával, ami szintén szita...
én sem megyek már, ma szerettem volna utoljára, de a munka nyert.
jöhetnek a tudjukmik a tudjukhol............... :D
Sajnos a belső völgyek nincsenek annyival lemaradva az előtérhez képest, mint reméltem. A nyár az nyár.. Kucsmát én ilyen szinten még nem láttam megkukuculni Igazából ez volt a kritikus tényező, igencsak válogatni kellett
normal korulmenyek kozott tenyleg nagyon magas a viztartalma, ez most megerezte a szerdai forrosagot es szelet. Vegul levagtam a kiszaradt reszeket, annyira nem volt veszes. (Mondjuk a tenyleg szarazakat ott hagytam az erdoben.) Meg csak most indulnak, hetvegen mennek meg egy kort, de nem tudom, mit szolnak az idojarashoz.
(Most talaltam egy majuski perecke soskaval receptet, azt ki szeretnem probalni - a soska az egyetlen noveny, ami jol erzi magat a kertunkben.)
It is extraordinary how similar these mushrooms are to chicken- although the last time I tasted chicken I was 5 years old, I know the smell and the texture from when I worked in a kitchen- and the similarities between the bird and the fungi are somewhat mind blowing.
Aha. Hülye vegán pitsa. Ettől az összehasonlítgatósditól tartom igazán hiteltelennek, hülyének őket...
Egy hindu aki vallási okból nem eszik húst, csinál húsmentes ételeket. Pont. A divatvegán barom meg csinál "vegán halászlét" meg "vegán rántottcsirkét" meg "vegán kolbászt". Mert ott motoszkál a buta fejében, hogy ezeket a kajákat jó lenne flamózni...
nekem sem jutna eszembe, de hat ha ilyet arultak a "boltban"... Most az a kerdes, hogy kuka (ill. vagjam ki a meg mentheto reszeket), vagy erdemes a szaraz darabokat teljesen kiszaritani es ugy eltenni. (Esetleg gombapornak.)
Eszembe nem jutna pereszkét szárítani. :) Ezzel nem azt mondom, hogy rossz ötlet. Mindenesetre kíváncsi lennék, hogyan változik meg tőle. Akár egy ltp is. :D