Lehetőségeinkhez mérten segítünk meghatározni talált gombáidat, de ne feledd, az itteni rábólintás nem pótolja a szakellenőri vizsgálatot. A vadon termett-szedett gombát mindig mutasd be szakembernek!
A pestlőrinci piacon a vasadi gombász, aki eddig barkát árult, hozott egy csomót, igaz csehet. 800ft/10dkg áron. Sajnos előtte vettem mélyen leárazott laskát kínai kajához, gondolkoztam a piacolás után vegyek-e ebből is, de negyed óra után üres volt a placca
A kommentet itt egy bizonyos személynek címeztem egy vitánk kapcsán anno, de benéztem. Korán feküdtem le, és a képen amit küldtek azon Somogy megye még narancssárga volt.
egy haverom viszont tényleg belső-Somogyba jár gombászni. Cseh kucsma még csak volt valamennyi, de azt mondja, hogy a helyi kontakt idén nem talált ízletest
Én még mindig nem értem, de ha jól sejtem, Belső-Somogy az egyesek szerint egy képzeletbeli terület egy teljesen másik hely elfedésére. De amúgy meg az az a terület, ha mindenhol repedt a föld, akkor ott a radarképen piros zóna van, és ha január 1-től december 31-ig arrafelé kirándulsz, biztosan jönni fog veled szemben valaki, akinek tele van a kosara vargányával. :)
---
Talán múlt évben is jöttek kucsmás (hkg) piacos képek a fővárosból. Idén látott ilyet valaki? Úgy emlékszem, tavaly 20e volt kilója.
Tegnap még mindig jött ki a forgalmas helyről egy kevéske. Meglett az idei első és szerintem egyetlen épen kifejlődött fkg-je is.
De ma a nyárasból is került elő pár db. Ide talán még visszanézek idén.
Az ízleteshez eső kellene, eléggé kezd száradni az erdő. Ha nem jön eső, nem lesz szezonja nálam, mire odaérnénk. A kis hegyesek süvegje is lábon száradt...