"bocs ha kicsit durwa voltam de ez most ki jott belolem (az elobb huzott fel a baratnom:))"
Próbáljátok ki fordítva, hátha úgy jobb kedved lesz, és nem csak ez jön ki belőled. :-))
Bocs, de ez nagyon magas labda volt. :-))
Amúgy én is több éve linuxot használok.
Azt hiszem eddig nagyon korrektul wálaszolgattam mindenre, akinek nem tetszik walami az tartsa magában es nem itt a topicocban kellene kiadnia magabol
addig amig csak a winfost tudjatok elinditani a kiba**ott worddel addig az csak fogja be a pofajat..... bocs ha kicsit durwa voltam de ez most ki jott belolem (az elobb huzott fel a baratnom:))
Az amerikai gyakorlat alatt az említett Mitnick esetében is kiszabott letöltendő börtönt, és a szintén kiszabott eltiltást (igaz csak pár évre) értettem. Tudom, hogy K.M. azért ennél nagyságrendekkel érdekesebb helyeken járt, de egyrészt nem volt ilyen kőbunkó, másrészt nem egy ilyen önjelölt géniusz, hanem neki tényleg lehetne hasznosítani az ismereteit.
Nem tudom, mennyire láttad a forrást, de ezt nem akarom nagyon feszegetni. Mindenesetre percek alatt is többre tanítod meg a HTML-suli topic(ok)ban az érdeklődő egységsugarú felhasználókat, mint amit a fiúk fel tudtak mutatni mestermunka gyanánt. A fiúk tették bele sortörés vagy <pre> nélkül az accountok felsorolását, úgy, hogy abból is látszik lövésük sincs a dologhoz. Az oldal és forrása azért tűnhet értékelhetőnek, mert az ott talált eredetit hegesztgették. (Az indexesek még azt is tovább módosították.)
Kedves Hacker bácsik azt hiszem
most egy kicsit túl sok dolgot engedtetek meg
magatoknak...
Szerintem ha valaki egy picit jobban utánanézne a
dolognak, párszor bekukkantana a #hutogepem -re,
kicsit a neveket is leellenőrizné amiket leírtatok...
akkor már akár be is vallhatjátok a dolgot...
Nemtom minek kell annyira gizdulni ezzel, de Ti tudjátok.
"Az olyan barmot, mint aki ezt tette, jópofa amerikai szokás szerint pár évre le kellene sittelni, aztán meg örök életére eltiltani a géphasználattól. "
Úgy tudom, az amerikai gyakorlat szerint "kényszermunkára" ítélik őket: programozóként vagy hasonló helyen letöltendő közhasznú munkára...
Indulatos hozzászólásod kissé fura hatást kelt: Ha ragyogó stílusban írt HTML-kóddal és magyar szöveggel követi el ugyanezt, akkor el van nézve neki? Egyébként meg - nem azért, mintha nem lennék kényes a stílusra és a helyesírásra, éppen ellenkezőleg - azért messze nem olyan szörnyű, mint ahogy itt a leírásokból gondolta volna az ember. Sok "becsületes" amatőr webmester teljesen jószándékúan sokkal szörnyűbb oldalakat csinál.
"A srácot aki írta a defeace-t , hogy úgy mondjam durwára nem érdekli (legalább is szerintem:)) , amiről most itt vitatkozunk ;]]]]"
Az írnokotoknak pont az lett volna a feladata, hogy írjon. Nem szépen, nem hiba nélkül, de nem is rusnyán, hibáktól hemzsegően.
Ha több hónapja a bögyötökben volt a spiderweb, akkor nem értem, hogy nem sikerült egy értelmes emberrel átolvastatni a szöveget, aki ki tudta volna javítani a hibákat (helyesírás, elgépelések).
Ne mondd már, hogy nem volt idő javítani. Az, hogy ez úgy maradt, csak azt jelentheti, hogy a teamben senki sem beszéli a HTML-t, pedig az -- ebben a szakmában, amiben ők (tévesen) valakiknek tartják magukat -- az alapműveltséghez tartozik.
Még egy kérdésem azért lenne. Az akkor OK, hogy sem a helyesírás, sem a HTML, sem az olvasás nem az erőssége a csapatnak.
Az érdekelne, hogy miben jók? Mi az, ami miatt ne tekintsem/sük őket kis stílustalan tini dögkeselyűknek?
ezt ugye nem gondolod komolyan ? nagyon is tehet ! felszólítottam őket , nem reagáltak rá , ugyan olyan shit volt a szerverjük rá 2 hónapra is , ha én mondjuk egy szolgáltató vagyok , akkor azért hangsúlyt helyezek a szolgáltatás színvonalára és biztonságára.....
...és nyugi van olyan hely ahol azért nagyobb gondot fordítanak a biztonságra , mint mondjuk a SpiderWebnél ;]]]
Norbee__:
"A srácot aki írta a defeace-t , hogy úgy mondjam durwára nem érdekli (legalább is szerintem:)) , amiről most itt vitatkozunk"
Ebben az esetben viszont nem áll meg az a divatos indok, hogy a szerencsétlen felhasználók és a hozzá nem értő cégtulajdonosok figyelmét akarják felhivni a rendszergazdák trehányságára!
Ebben az esetben - tehát ha őt nem érdekli a véleményünk - közönséges brahiról van szó, ami semmivel nem több, mint öt doboz festékkel éjjel összefújni egy frissen festett ház falát...
szerintem sem korrekt dolog egy szerencsétlen felhasználó adatait kipakolni. ő a legkevésbé sem tehet semmiről. szerintem az is igaz, hogy egy felkészült, 'kreatív' szakember valószínűleg oda megy be, ahová csak akar. az én gondom mindössze az, hogy (és most nem pont a spiderweb-ról van szó) attól tartok, sok helyen valóban nem fordítanak szinte semmi gondot a biztonságra. és ez szerintem szomorú.
Én nem tudtam eddig, mi az a Spiderweb (annyit se, hogy a világon van), de most már kíváncsi lettem: azon kívül, hogy 2.0.7. kerneles Red Hat futott náluk, mi bűnük volt?
Egyet értek azzal , hogy a magyar internetezők nagy része "gazember" vagy valamilyen szinten legalább is. Én nem tartom magam gazembernek, sulinetes sem vagyok, hidd el én is rühellem őket , mikor betolják a pofájukat mondjuk IRC valamelyik csatonájára és nekem szegezik a kérdést: Honnan IRC ? Hát ettől a falra tudok mászni ;]]]]
Szerintem teljesen felesleges lett volna egyenként értesíteni a usereket, nem lett volna reakció rá az biztos.... az , hogy a passwd-ok kikerültek a feltört honalpra....nos hát...hmmm...az összes passwd nem lett kipakolva, ez a pár darab csak bízonyítékként lett felrakva amint azt a feltört honlap készítője is írta , ha jól emlékszem....
asszem wálaszoltam mindenre és nagyjából hejesen is irtam ;]]]]]
Norbee__:
Én nem feltétlenül a te helyesirásodra gondoltam.
Olvastam az eddigi negyvenvalahányat, és veled ezügyben nincs gond. (Nekem pl innen az ágyból nincs hosszú i-m.)
Elsősorban a feltört oldalak stilusával van gondom, mert mint tudod "a stilus az ember", és aki annyira igénytelen önmagával szemben, hogy egy ilyen hányást kiad a keze alól, az vajh' mennyire hiteles hős?
Na akkor mint ilyen ugye, nem tudott megfizetni 300+ kHUF netto havi beru rencergazdikat. Namarmost igen nagy ereny feltorni 1 hozzanemertok altal rosszul mnenedzselt szervert, na gratula.
A dologgal az a baj, hogy kb igy jon le a dolog:
1. a magyar internetezok zome gazember, es mivel ezek nagyresze sulinetes, qrvara felesleges dolog hogy az allam pumpalja bele a penzt a sulinetbe mert halott toke.
2. A magyar IT szakma dilettans, mert hulye kis kamaszok is elbannak veluk.
A 2-nek igen randa folyomanyai vannak, mert ugye visszaveti a magyar e-commerce ipart, tovabba kulfoldrol fognak "importalni" a milyeinknel meg hulyebbeket, mert hat ugye jol lathato, hogy Magyarorszagon senki sem ert hozza... Emiatt jo draga lesz nalunk az e-commerce.
Mindez azert mert 1-2 raero es unatkozo kiccsavo sikeresen felnyom 1-2 tenyleg kritikan alul menedzselt szervert.
Es persze a dolog erosen nyomja a kozvelemenyt a rendorinternet fele. Nagyon szar lesz ez nekunk...
Persze azon is el kell gondolkodni, hogy akiknek portlaja van ilyen szerveren azok +dobbennek es jogosan, mer toluk nem varhato el, hogy ertsenek a szerver managementhez.
A level a rencergizdaknak jo dolog. Ha ezutan sem tortenik semmi akkor a usereket kellett volna valami mod ertesiteni. Vegso esetben a crack, ami felhivja a figyelmet, hogy a server megbizhatatlan. De az hogy a userek pwd-it kiteszitek publikus helyre az mar adatlopas, mert a pwd a user tulajdona es az hogy te vagy masok hozzafertek az nem a user gondatlansaga miatt van. BTW a crack szovege mert nem lehet csak szellemes es humoros, mert kell minduntalan obszcen es tragar hangnemben fogalmazni? Ujabban ez megy a kozepiskolakban nyelvtanora gyanant? :>
Ott a pont !:) Tényleg ovisok ülnek a rendszergazda székében.... a rendszergazda kisfia :)
Kedves Alfred !
A helyesírásommal soha nem volt gond, csak tudod kicsit idegesitő, hogy állandóan az ékezetes billentyűket keressem, sokkal gyorsabban tudok gépelni ha nem használok ékezetes betűket és adott esetben úgy írok , ahogy jön....
szerintem itt a helyesírás a legeslegutolsó szempont.
ha valóban olyan 'kisgyerekek' a feltörők, kik ülhetnek a rendszergazda helyén? ovisok?
inkább ez a tanulság az ilyenekből szerintem.
csá
Norbee__:
A válaszod kielégitő, pont olyan szinvonalú, ami elvárható egy olyan embertől, akinek annyira nincs a vérében a magyar helyesirás, hogy arra külön koncentrálnia kell.
Tudod, még egy hős forradalmártól is elvárható, hogy egy ötödikes szintjét megüsse a nyelvi készsége...