Keresés

Részletes keresés

Almaital Returns Creative Commons License 2000.07.05 0 0 40
Rezsôkém, leveled jött (2 is).
Előzmény: rezső (-)
pernahajder Creative Commons License 2000.07.05 0 0 38
Érvelésed lehengerlő. És meggyőző. Megyek.
Előzmény: Törölt nick (37)
pernahajder Creative Commons License 2000.07.05 0 0 36
Hát ez így nehéz lesz, Pixy. Ez a topic nem a könyvről magáról szól. Talán próbáld a topic címét szótagolva olvasni.

Igaz a szerzői jogról sem. De beszélgetés közben felvetődött ez a kérdés is. Baj? Ha nem engedélyezed, rögvest megkérem a moderátort, hogy törölje.

Olvasd el szépen, figyelmesen iudex jogszabály-citátumát, aztán az enyémet, utána menj mea culpába.

Előzmény: Törölt nick (35)
a_yose Creative Commons License 2000.07.04 0 0 34
Jó bornak nem kell cégér.
pernahajder Creative Commons License 2000.07.04 0 0 33
Teljesen rosszul tudod, Pixy, fordulj ügyvédhez!.

Idézek az 1998. évi LXXVI törvénybl:

"Gyűjteményes mű
7. § (1) Szerzői jogi védelemben részesül a gyűjteményes mű, ha tartalmának összeválogatása, elrendezése vagy szerkesztése egyéni, eredeti jellegű. A védelem a gyűjteményes művet megilleti akkor is, ha annak részei, összetevői nem részesülnek, illetve nem részesülhetnek szerzői jogi védelemben.
(2) A gyűjteményes mű egészére a szerzői jog a szerkesztőt illeti, ez azonban nem érinti a gyűjteménybe felvett egyes művek szerzőinek önálló jogait."

Jelen esetben gyűjteményes műről van szó, így a szerzők kifejezett engedélyére van szükség ahhoz, hogy azt a gyűjteménybe felvegyék. Persze a szerző adhat ingyenesen is hozzájárulást.

Tovább idézem:

"A szabad felhasználás esetei
34. § (1) A mű részletét - az átvevő mű jellege és célja által indokolt terjedelemben és az eredetihez híven - a forrás, valamint az ott megjelölt szerző megnevezésével bárki idézheti."

Tehát nem az egészet, csak indokolt terjedelmű részletet citálhat (Pixy kedvéért: IDÉZHET) szabadon. A munkaviszonyban vagy egyéb jogviszonyban létrejött alkotások kérdése, valamint a Tallózó gyakorlata (sőt, a kettő összefüggése) a másodközlésben - egészen más tészta. Ezt is elmagyarázhatnám, Pixy, de hosszúúúúúúúúúúú. De még beletanulhatsz: ELTE ÁJK, 5 év.

A tájékozatlanság csúcsa: a reklám idekeverése.

Előzmény: Törölt nick (32)
iudex Creative Commons License 2000.07.04 0 0 30
Csak arra vigyázz, hogy a bumeráng, mint olyan, visszafelé is képes szállni, vagyis te is fizethetsz mondjuk azért, mert engem idéztél. Majd küldöm a számlát. Te se leszel rosszabb vevőm, mint a Tankönyvkiadó... Mert ezek rémesen rosszul fizettek. Majd rajtad behajtom. :)))))))
Előzmény: Törölt nick (29)
aszora Creative Commons License 2000.07.04 0 0 28
A szerzoi jog védelme alá eso alkotásokat - tudtommal - részben fel lehet használni, amennyiben nem a teljes "mu"-rol van szó. Pl. tv-reklámok esetén is meg van határozva az az idotartam, amit egy-egy zeneszámból felhasználhatnak, jogdíj-kötelezettség nélkül. Idézni lehet újságcikk-részletet is így, teljes cikket viszont nem.
Előzmény: iudex (25)
Messire Creative Commons License 2000.07.04 0 0 27
Te mostanaban drogozol? (Lasd meg MSZP elnokseg topik) vagy mi van?
Előzmény: aggályos (2)
rezső Creative Commons License 2000.07.03 0 0 26
elméletileg...
Előzmény: iudex (25)
iudex Creative Commons License 2000.07.03 0 0 25
1999. évi LXXVI. törvény

1. § (1) Ez a törvény védi az irodalmi, tudományos és művészeti alkotásokat.

(2) Szerzői jogi védelem alá tartozik - függetlenül attól, hogy e törvény
megnevezi-e - az irodalom, a tudomány és a művészet minden alkotása.
Ilyen alkotásnak minősül különösen:

a) az irodalmi (pl. szépirodalmi, szakirodalmi, tudományos, publicisztikai) mű...

Fentiek szellemében attól tartok, nincs igazad.

Előzmény: Törölt nick (24)
pernahajder Creative Commons License 2000.07.03 0 0 23
Nem tudod véletlenül Pixy, fizettek szerzői jogdíjat az utánközlésért? Pl. Lőcseinek, vagy Betlennek?
Előzmény: Törölt nick (22)
pernahajder Creative Commons License 2000.07.03 0 0 21
Én nem vettem. Én csak könyvet szoktam venni.
zsombi Creative Commons License 2000.07.03 0 0 20
Galsai, Betlen milyen kontextusban szerepel? Esetleg az fősz.hely. asszonnyal készült emlékezetes Aktuális c. műsor szó szerinti leírása is olvasható benne? Mert az tetszett.
Előzmény: Törölt nick (17)
csoma Creative Commons License 2000.07.02 0 0 16
"Esetleg lehozzák a banyát..."

Kit hoznak le, honnan? Ki ő? :-))

Előzmény: Mario Brekt (14)
lajcsicsi Creative Commons License 2000.07.02 0 0 15
Minden helyre van igazítva. A Fimpépé cáfolta, hogy a Quality Invest fimpépés cég (nem az, hanem Simicska, Kövér Szilárd, Schlecht Csaba stb magáncége), és cáfolta, hogy fimpépés cég segélyezte volna Orbán Győzőt.
Amit nem kifogásoltak a fiúk: a fimpépés Fico pénzt adott a Q. I. magáncégnek, az pedig O. Győzőnek a bányaüzletre.
Aztán a Q. I. magáncéget megvette - adó- és egyéb tartozásokkal együtt - bizonyos Kaya Ibrahim. És eltűnt, mint Petőfi a ködben.
Ezek viszont tények, nem is meri cáfolni senki.
Előzmény: speaker (0)
Mario Brekt Creative Commons License 2000.07.02 0 0 14
No, de most miről vitatkozunk? Ha senki sem olvasta, akkor miből gondoljátok, hogy nem egy szemelvényről van szó. Esetleg lehozzák a banyát és a végére odaírják 8 pontos betűvel, hogy tévedtek, bocsika. Bedőltök minden provokációnak…
Kisgazda Creative Commons License 2000.07.02 0 0 13
Ez a könyv újabb jó alkalom arra, hogy bebizonyítsa a liberális fiúknak, hogy a sok belefeccölt pénz ellenére, mennyire hiteltelenek az ország politikai életében. (Ha már a tavaszi Chartás próbálkozásokból nem tanultak).

aszora Creative Commons License 2000.07.02 0 0 12
Én nem bánom, ha az elvtársak ilyesmire tékozolják a "nehezen" összegyujtött vagyonukat, legalább hamarabb elfogy. Nyereség ui. biztosan nem keletkezik ebbol...
-- Creative Commons License 2000.07.02 0 0 11
Én nem vettem, a Varga Domokos György könyvére gyűjtök...
General Robert Lee Creative Commons License 2000.07.02 0 0 10

Az ÉS könyve annyira szemét, hogy még arra se méltó, hogy tüzet rakjunk belőle.
II.George Creative Commons License 2000.07.02 0 0 9
rezso!
Ha jol szamolok 4!
Gyurkaferko + a 3 gyereke (gondolom 3-om.)
Előzmény: rezső (8)
rezső Creative Commons License 2000.07.02 0 0 8
gondolom nem a szerkesztőség hitvallása tükröződik benne.

hanem a PIAC. hát tehet arról ujpeti, hogy ennek sokkal nagyobb piaca van? már ha van.

éppen ezért kérdeztem hány fogyott.

Előzmény: Rsüni (3)
kilgoretrout Creative Commons License 2000.07.01 0 0 6
A mocsokért túl sok pénzt kérnek el.
jegec Creative Commons License 2000.07.01 0 0 5
Rövid töprengés után úgy döntöttem, nem rendelem meg a könyvet. A nekem szánt példányt ajánlom más, nemes célú felhasználásra
Rsüni Creative Commons License 2000.07.01 0 0 4

Az pedig különösen érdekes, hogy miért ez a könyv?
Gondolom nem anyagi haszonszerzés céljából. Mert arra a Gyufáék idejében havonta lehetett volna alkalom. Néha havi két kötettel is.
Rsüni Creative Commons License 2000.07.01 0 0 3
A Kommunizmus Fekete Könyvét vajon miért nem reklámozzák ilyen lelkesen? Az legalább megtörtént.
:-(
aggályos Creative Commons License 2000.07.01 0 0 2
"néhány ballib talán..."
csak a nyilasoknak van rá pénze
Gyurkaferko Creative Commons License 2000.07.01 0 0 1
Amikor megláttam a reklámot, kicsit csodálkoztam, hogy tényleg ilyen h...ék?
Na, de az ő dolguk, hogy bulvár-színvonalon oldják meg a problémáikat.
Mindenesetre megyek, nehogy elfogyjon mire odaérek:-)
(Lehet, hogy gyermekeimnek is veszek, olly nagy sok tanúlság van benne az polgári kormány ármánykodásiról!)
speaker Creative Commons License 2000.07.01 0 0 0
Nincs ez a szemét betiltva? Mintha helyre kellett igazítaniuk. Ez a helyreigazított változat?
rezső Creative Commons License 2000.07.01 0 0 topiknyitó
Napok óta látom az Index Politika fórumán az ÉS bány-könyvének hirdetését. Áltlában szkeptikus vagyok a reklámoknak az értelmiségre gyakorolt hatását illetően.

Ezért lennék kíváncsi hányan vettek ennek a reklámnak a hatására belőle?

Gondolom, ha értelmiségi nem is, néhány ballib talán...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!