Keresés

Részletes keresés

metikus Creative Commons License 2009.01.13 0 0 47
Igen???
Előzmény: Zotya0202 (46)
Zotya0202 Creative Commons License 2009.01.12 0 0 46
Helló valaki!!
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.28 0 0 42
padawan = escobar
csak tennap lenickeztek csúnyán
Előzmény: padawan (41)
padawan Creative Commons License 2000.12.27 0 0 41
tosh polgártárs!

Legtutibb megoldás, ha panelba költözöl, vagy elcseréled a házad a huszonnyolc négyzetméteres palotámra.
Két napja kezdtem én is belekóstolni a kutyatartás örömeibe és most iszonyat karikák divatoznak a szemeim alatt.
Az ok, hogy Lafi szíre szóra behugyozik, de amit ma rendezett az előszobában sírás téren azt asszem nem lehet felülmúlni. Inkább beengedtem a szobába, akkor meg az asszonyt akarta kinyalogatni az ágyból (pedig az az én feladatom), úgyhogy lenyomtam a domináns hím tipusú nyakfogással... Zokon vette, de visszament a helyére és kilencig kussolt.
Reggel meg odadörgölőzött hozzám, hál' Istennek nem utált meg, de asszem többet én sem nyúlok hozzá a testi fenyítés eszközével.

Előzmény: tosh (40)
tosh Creative Commons License 2000.12.27 0 0 40
bonifác egyre nagyobb és ugyanolyan eszetlen.
most ott tart, hogy tépi szét a háza elé betett lábtörlőt. meg az ajtajába akasztott filcet, bár ezt elég nehezen bírja... de olyankor repül vele a ház is, pedig az elég nehéz.
cucu Creative Commons License 2000.07.04 0 0 39
Helo.
Nem hagytam ott, mondom, hogy másnap érte mentem!
Alig bírtam aludni aznap éjjel. A gyerekekkel 3X összefutottam éjszaka a fürdőszoba felé menet. Ők sem tudtak aludni. Na, ez van. Sok bajt csinált, de nem direkt csinálja. Az kutyák jóindulatúak. Aztán nagyon ragaszkodik hozzánk. Tudja, hogy ha mérges vagyok rá, annak oka van. Olyankor hanyat-homlok rohan a házába.

Hogy mire jó a kutya? Olyanná formálod, amilyen Te magad vagy. Jó érzés, hogy nem fáradtál hiába. Szvsz a környékünkön Ő a legokosabb kutya.
És a bundályát is jó megsimogatni, mert szereti, ha simogatják.
cucu

Előzmény: Mbrio (30)
eXXon Creative Commons License 2000.07.04 0 0 38
UPC kábel lényegje, hogy a föld alatt megy a fénykábel. Ha a kutya esténként ás, mint az állat, lehet, hogy nem a csontot keresi, hanem a kábelre csatlakozik. Majd nézd meg, ás e... Furmányosak ám ezek a kutyik... Te meg azt hiszed, hogy csak döglik, az szét nézi az agyával a dog.comot.
Előzmény: tosh (37)
tosh Creative Commons License 2000.07.03 0 0 37
áááááááááááá :-)... egyebkent rohogni fogsz. a kerti lampahoz vezet egy drot, ami kb 70cm-en szabad (volt). a kutya hozza sem nyult addig, mig egyszer be nem fedtuk vmivel, h a drot vedve legyen, ha netan a Boninak 1x feltunik.
na ez nagy hiba volt, masnapra a 4eres (1mm/ér) vezeték szét volt szedve, totál. azóta mast mar kitalaltam. de ez nem az UPC kabel volt :-)
Előzmény: eXXon (34)
tosh Creative Commons License 2000.07.03 0 0 36
vmi oknal fogva a mienk tok jol kiszurta, h melyik cipok/papucsok lesznek kidobasra itelve es pont azokat tamadta meg, ha azok kint szelloztek. aztan meg adtunk neki oreg cipoket es akkor tobbet cipot v papucsot nem akart (lehet, h rohadt budosek voltak neki?).

egyszer ejjel nem akarta abbahagyni az ugatast. raszoltam. ugatott. raszoltam. ugatott. na akkor ejjel 2-kor ovatosan kimentem, meglestem, mit es mire fel ugat. aztan kiderult: a tuloldalon epitkeznek, es egy nagy muanyag szemeteszsak volt a keritesnek tamasztva es az o szemszogebol az vmi kutyanak latszhatott. na egyesult erovel kimentunk, at a keriteshez, megnezte a "kutyat", le se pisilte, oszt megnyugodott. mi meg aludhattunk vegre.

a tanacsokert meg kosz, eddig nem mindet csinaltam a kutyainkkal.

Előzmény: cucu (22)
bluemoon Creative Commons License 2000.07.03 0 0 35
:-D
Előzmény: eXXon (34)
eXXon Creative Commons License 2000.07.03 0 0 34
Felétek nem kötötték be az UPC kábelTV-t? Ha a kutya rágja, elvileg rá tud csatlakozni a NETre. Lehet olvassa a topicot. A tartalomból szerintem rá lehet jönni, ki a kutya :-)
Előzmény: tosh (32)
tosh Creative Commons License 2000.07.03 0 0 33
hu, mondjuk mas jellegu, de nalunk az 1. skoti a sirasnal mindig erezte, h vmi baj van... es akkor odault, turelmesen vart, aztan feltette az egyik kezet a combodra... aztan kisvartatva a masikat is... es akkor elkezdett nyalogatni, biztos a sós konnyekre menve... mindenesetre ez annyira jóleso meg rohejes, h az ember mindig felvidul vagy legalabbis vigasztalodik.

amikor a Boni 4 honapos volt, akkor kb. 3 heten keresztul "harcoltunk" a gyep kellos kozepen egy 30x30cm-es lyuk felett. o lyukat akart, en meg a fuvet (vissza). korbekeritettem. szetszedte. erosebben korbekeritettem. athajolt rajta es kikaparta vhogy. magasan erosen korbekeritettem. asott mashova, az elozot meg a fu benotte. azota az a hely kiszaradt, szal az egesz "harc" elegge feleslegesnek iteltetett.

Előzmény: bluemoon (27)
tosh Creative Commons License 2000.07.03 0 0 32
dehogy nyomok... szerintem mar kezdi kapisgalni, h mit koser csinalni meg mit nem. pl. amiota ezt megnyitottam (ok, 4 nap:-) ), nem bantotta a novenyeket, sot semmit szarhazisagot nem csinalt. talan azert, mert az osszes napon itthon voltam es egy kicsit rajta tartottam a szememet... amikor beindult "rossz iranyba" akkor eroteljesen raszoltam, h NEM vagy PFUJ... neha a locsolo is ment fele.

az onkentes kertrendezesein kivul eddig semmi gond nem volt vele. a sz@rt en naponta osszeszedem, az is benne van (kell hozza egy db. sz@rszedonek altalam kinevezett minigereblye + ujsagpapir)... van olyan ismerosom, aki nem szedi, van a kertjukben egy 30nm-es teruleten vagy 250(!) kupac szar es semmi fu... gondolom a tobbi szar mar elenyeszett.

h mi jo benne? pl. nekem a ragaszkodasa / tars"jellege" tetszik es a kutyaszemen at onzetlen(nek tuno) feled sugarzo szeretete. egy kutyaszemparba hihetetlen jo belenezni.

Előzmény: eXXon (31)
eXXon Creative Commons License 2000.07.03 0 0 31
OK. Nyomj be neki. De miért tartatok kutyát, ha ennyi a gond, meg még szarik is. Valaki mongya má meg mi a szép benne, mert ezután a topic után a lányomnak soha nem lesz kutyája...
Mbrio Creative Commons License 2000.07.03 0 0 30
Volt szíved otthagyni? És a szemébenéztél? Azt tudod, hogy két hét után elaltatják, ha nem veszi ki senki? Én 10 hónapos korában vettem át a mostanit. De amikor az előző gazdája elment, hát az én szívem is sajgott abba, ahogy a kutya nézett utána......
Előzmény: cucu (29)
cucu Creative Commons License 2000.07.02 0 0 29
Helo.
És akkor még nem szóltam a ház kőporjának az összekaristolásáról. Sokszor ki voltam akadva a dolgain, hiszen sok anyagi kárt okozott szinte mindenben. Egyszer el is vitettem az Illatos úti menhelyre, de másnak értementem. A gyerekek nagyon szeretik és ő is őket. Meg aztán tekintélyes jószág. Kell, hogy vigyázzon a házra, visszatartó ereje van.
Hát, ez egy örök dilemma nálam. A 3 év alatt kb. 300 ezer forintomba van amit félre is tehettem volna... De mostmár lesi a gondolatunkat is. A rohadék...
Ja, a kert örökké poros, mert felugrálja a letaposott földet. Nem győzök locsolni.
Amúgy én is szeretem és játszok vele, de ha meglátom a műveit, muszály innom valamit, hogy könnyebben elviseljem.
Minden esetre tudtam, hogy nem könnyű egy kutyával, de megtapasztalni egészen más. Mégegyszer nem kellene kutya.
cucu
Mbrio Creative Commons License 2000.07.02 0 0 28
:))
Előzmény: bluemoon (27)
bluemoon Creative Commons License 2000.07.02 0 0 27
Kedves tosh!

Nálam a könnyek segítettek...
Farkaskutyám van, már nem volt olyan pici, mikor hozzánk került (nagymamához). Mindent kikapart, amit elültettünk, bezabálta a rózsákat, stb., tudod, hogy megy ez.
Mikor egy langy nyári este azt vettem észre, hogy a nagy gonddal elültetett és évek óta gondozott eperpalántáimat nyírja ki, teljesen kikattantam. Nem üvöltöttem, nem vertem meg, nem nyomkodtam a földbe az orrát, csak leürtem az eprek mellé és bőgtem. A kutya tisztára kiakadt, "vígasztalt" és soha többet nem ment az eprek környékére sem.
A többi virág viszont azóta sincs biztonságban - és mindegyik ágyásnál nem tudtam sírógörcsöt kapni -, úh. csak szorítani tudok neked.

Előzmény: tosh (19)
KoporShow Creative Commons License 2000.07.02 0 0 26
Mar nincs
Előzmény: sinequanon (25)
sinequanon Creative Commons License 2000.07.02 0 0 25
Van otthon egypár? Ki ne hagyd!
Előzmény: KoporShow (24)
KoporShow Creative Commons License 2000.07.02 0 0 24
Hülyeseg, az egyetlen megoldas a mereginjkecio.
Előzmény: sinequanon (23)
sinequanon Creative Commons License 2000.07.02 0 0 23
Megoldás: az idő.
Amit nobodybuilder írt, az jó, de a végleges megoldás az idő. Nálunk amióta eszem tudom, mindig volt két kutya (németjuhász/schnauzer, ezekből sorozatok), egyik ebből a szempontból kicsi rosszabb, másik kissé jobb volt - de az aktivitást kb. 2-2.5 éves koráig ki kell bírni.
Ami a lényeg: eddig _mindegyik_ kinőtte.

Persze ha rajtakapod, akkor lel kell tolni. Arra viszont vigyázz, hogy a kutya egyáltalán nem hülye; akkor érsz el erdeményt, ha azonnal, következetesen, és persze meglepetésszerűen lépsz.
Meg aztán összességében az, amit ezektől a disznóktól kap az ember, az megér egy másfél méteres japánbirsbokrot, komplett locsolókocsiszettet (összes műanyag csatlakozó, cső stb.), száz-kétszáz gödröt, miegyebet - ezek első németjuhászom kölyökkorának "eredményei" voltak.
Amikor aztán mondjuk hét évesen el kell altatni , akkor nem a dáliákra emlékezünk.

cucu Creative Commons License 2000.07.02 0 0 22
Helo.
Na, figyúzzatok..
Nem kell beszarni egy rohadt kutyától! Én nekem egy kaukázusim van, pontosabban a gyerekeimé. Csak ugye én nevelem meg etetem. Na, amíg kicsike, addig van vele baj, nem is kevés. Amikor már nagyobb, akkor is.
A kutya az kutya. Erre magamtól jöttem rá. Éppen most volt 3 éves. (Kb. 6 évet öregedtem)
Na, de komolyabban: vagy kutya, vagy kert, mondják az okosok.
Szvsz semmi lekerítésnek nem vagyok a híve, ugyanis csak a pénzedet pazarlod vele. Sajnos a csengő vezetéket és az antenna kábelt én sem tudtam megmenteni előle, akárcsak a biciklik ülését sem. Meg a száradó ruhákat és a kintfelejtett cipőket. Érdekes, nekem a locsolótömlőt nem bántotta.
Tanács: legyél nagyon következetes hozzá. Ez persze fárasztó, hiszen éjszaka akár 1/2 óránként is ki kell menni hozzá, hogy ne ugasson fölöslegesen. Ne tágíts addig, míg a parancsszót végre nem hajtotta. Időnkét püföld el, erre lesz még indokod bőven. Ha szépen viselkedik, dicsérd és símogasd! Játszál vele rendszeresen, akár feküdj le mellé, akkor nagyon fog szeretni.
Eredmény: figyeli a szememet és ebből próbálja kitalálni, hogy mit kellene csinálnia. Fegyelmezett, nem ugatós, nyugodt, jó idegrendszerű. Persze kajáltasd rendesen: reggel millitej vagy tejfől, joghurt, este darling vagy lecsókolbász vagy főzzetek neki külön.
Ha be akar jönni a lakásba engedd be, arra szüksége van. Persze nem kell mindig. Télen, amikor bekéredzkedik, -az enyém bírja a mínuszokat- engedd be, reggel úgyis ki kell mennie és többet hülye lesz bekéredzkedni, mert nagyon szar kimenni a melegből.
Most ennyi. Sok sikert és örömet hozzá.
Ja, a fagyalomat lepusztította, meg a füvet is mindenhol. Ha megkötöd vagy bezárod akkor nem tudja őrizni a házat, de kárt sem tesz. Ha elengeded, azt már ismered...
cucu
Mbrio Creative Commons License 2000.07.02 0 0 21
Ha utána van közvetleneül, akkor is megjegyzi, hiszen azzal a tárggyal kerül kellemetlen kapcsolatba amit esetleg megrágott. Ha legközelebb rágicsálna a szag alapján felidéződik benne a hozzá kapcsolt élmény is. Lásd Konrad Lorenz ember és kutya.
Előzmény: tosh (19)
tommondatyer Creative Commons License 2000.07.01 0 0 20
Akinek nem inge nem veszi magára. Aki meg otthaggya (:-)) a szart, az egy bunkó paraszt állat akkor is.
Előzmény: tosh (19)
tosh Creative Commons License 2000.07.01 0 0 19
Mbrio: ez csak akkor válna be esetleg, ha elkapom a tett alatt... nbb is megmondta... de olyankor szerencsere mar a raszolastol is tudja (kb. 1 hétig), h rosszat csinalt.

Wágner úr: már ivott. de azt nem mondta, h most vagy ízlett, vagy szomjas voltam. azóta nem adtam neki.

Wazull: he-he, az, h en milyen perverz vagyok, az NEM ebbe a topikba tartozik (van ahol mar volt errol szo)... amugy miert pont novel? :-)

tommondatyer: a kutyák meg téged nem komálnak... biztos ezér' sz@rnak az orrod elé. poénból meg hogy próbálgassanak. mondjuk a miénk ritkán sz@rik a kertunkon kivul, es akkor sem az uton v a jardan, hanem az erdoben v a sinek melletti senkifoldjen meg hasonlo számodra strategiailag fontos helyeken csinalja. szerencsere nem belvarosi kutya. trágyájával jótékonyan ápolja kornyezetét. én meg nem rontom ezt el, NEM szedem ossze azt, amit "tojik" ;-)... h pl. a képedbe v a hajadba kenhessed.

tosh Creative Commons License 2000.07.01 0 0 18
háj agresszívmalac,
igazad lehet a virágtámadásos sejtéssel kapcsolatban, ugyanis ma éjjel bekészítettem az alant ajánlott vizipisztolyt, felhúztam a konyhaablakot, eléraktam a széket, ráultem, betakaróztam és szafarist játszottam: lestem a vadászatot. néha bebóbiskoltam. DE egyszer csak reggel felé megjelent a kutya, talán dolgát végezni ment... és akkor lassan a háta moge settenkedett a 2 dáliabokrunk csonka maradványa és jól ráijesztettek a szegény párára. az meg most nem tudom, hogy ossze- vagy csak normalisan csinalta, ami ott van. mindenesetre a dáliabokor-csonkoknak nem sikerult a helyukre visszamenniuk.
de lehet, h az egészet csak álmodtam... csak a végeredmény biztosh.
Előzmény: agresszívmalac (13)
Wazull Creative Commons License 2000.06.30 0 0 17
Mi az, hogy "mingya benyomok a kutyamnak?" Jo perverz lehetsz. Probald meg inkabb nokkel :-)))
tommondatyer Creative Commons License 2000.06.30 0 0 16
Utálom a kutyákat. Gyilkolom is őket titokban. De jó ez a topic! Remélem a szart összeszeditek, amit az uccára tojik. Mert ha nem, akkor én nyomok be Nektek egyet :-)) (egy szart az uccáról a képetekbe)
Wágner úr Creative Commons License 2000.06.30 0 0 15
Söröt isz az a kutya? Na, jóvanna, nem köll lökdösni, csak úgy érdeklődtem.... mer'hogy ha isz Söröt, akkor nem szok kötekedni mindenféle ződséggel... Egészség!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!