Keresés

Részletes keresés

Balázs99 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 3

Hello

 

Perl Programozási nyelvhez értő munkatársakat keresünk naponta kb. 10-15 percet vesz igénybe.

 

Üdvözlettel: Földvári Balázs

Foldvari.balazs@internetholding.hu

06-30-740-78-12

PuHiKa Creative Commons License 2001.08.24 0 0 2
Hello!
Nevezd át .cgi-ről .pl-re. Ha windows alatt van a webszerver, ezel a #!/usr/bin/perl sorral nem foglalkozz, ki is törölheted. A példában írt $filepath lehet ilyen: 'c:\webszerver\home\users\public_html\echat30.html' stb. Az a lényeg, hogy ha pathről van szó, mindig a merevlemezen lévő elérési utat kell megadni. Értelemszerűen, ha pl. $fileURL-ről van szó, lehet pl. 'http://a_te_domained.hu/images/kep.gif'

Üdv

Előzmény: DjSzaky (-)
netizen Creative Commons License 2000.07.26 0 0 1

#!/usr/bin/perl

A perl eredendoen unix-ok alatt futott. A UNIX sajatja hogy a vegrehalthato programok vagy binaris file-ok vagy scriptek. A fenti sor arra valo, hogy megmondja az operacos rendszernek, hogy a script vergehajtasahoz hol talalhato az interpreter (esetunkben perl interpreter).
Ha UNIX/apache-ot hasznalsz akkor az Apache-odnak tartalmaznia kell a perl modult (mod_perl). Win alatt vagy az activestate perlt kell hasznalnod az MS-IIS-hez, bar alternativakent a windows scripting hosthoz valo perl inetrpreter is jo.

Előzmény: DjSzaky (-)
cjvt Creative Commons License 2000.07.25 0 0 0
DjSzaky:
Nem tudom milyen OS alól futtatod a PERL-t (gondolom valami Windows).
Egyidőben én is küszködtem efféle emulált cgi zavarással, igaz Win98 alól. Nem tudom milyen erőfeszítés IIS ill. NT-s szervert beüzemelni PERL futtatásra (flock például tuti nincs), én letöltöttem a Xitami webszervert (bármelyik külhoni keresőengine-nel megtalálható), kb. 800 k letölteni, könnyű konfigurálni, és megoldja az efféle problémákat (legalábbi nekem megtette).
Előzmény: DjSzaky (-)
DjSzaky Creative Commons License 2000.06.30 0 0 topiknyitó
Lenne egy kérdésem. Van egy kész CGI fájlom, amihez használati utasítás is van, de hiába konfigurálom (szerintem) jól, mégsem működik. Annak az oldalnak a helyén, amelynek futtatnia kellene a script-et, mindíg megjelenik a teljes CGI fájl (mármint a programkód). Egyszerűen kilistázza a CGI fájlt. Miért? És mit jelent a CGI fájl első sorában az hogy: #!/usr/bin/perl
Miféle könyvtárra hivatkozik ez? És mit kellene annak a könyvtárnak tartalmaznia? Ha valaki tudna nekem segíteni, azt nagyon megköszönném. És milyen formában kell az egyéb hivatkozásokat megadni? Pl: $filepath = '/home/users/public_html/echat30'; Miért a home könyvtárból indulunk ki? Vagy hogy is van ez? Elnézést a kissé egyszerű megfogalmazásért, de laikus vagyok a témához egyelőre. Segítséget kérek... :-) (Na nem telefonost, inkább e-mail-est: szaky@netposta.net) Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!