"A kérdés csak az, hogy 1 digitalizálás kedvéért van-e értelme ebbe belefektetni?"
hátt, potolhatatlan családi felvételeknél, pl a gyerekekről talán érdemes rászánni a jobb videora, hogy minnél jobb legyen a bedigizett minőség!, és mindezt megspékelve ia alapu minőség javitást is eszközölve?
"az svideo kimeneten jobb minőségű lesz a lejátszott vhs?"
--
Ez függhet az adott készüléktől is, kérdés milyen érzékeny a videófej.
Egyébként igen, elvileg lehet jobb minőségű, mert ha jól tudom az svhs kimenet komponens, és nem kompozit. (Bontva vannak a videójelek és nem mixelve.)
-
A kérdés csak az, hogy 1 digitalizálás kedvéért van-e értelme ebbe belefektetni?
sziasztok! érdemes beszerezni egy svhs videot, sima vhs szalagok digitalizálására? az svideo kimeneten jobb minőségű lesz a lejátszott vhs?, családi kamerás kazikat szeretnék feldigizni
PHILIPS VR-605- ös videóm van, a probléma az vele, hogy nem ad képet :( mintha üres kazettát néznénk olyan... fejet tisztítottam benne, de nem használt semmit (máskor is volt már hasonló probléma és az idáig mindíg bevált), rengeteg próbálgatás után néha bejön a kép de aztán kis idő múlva megint elmegy. Egyébként míg működött videomagnóhoz képest nagyon szép képe volt.
Nem, csak simán tv.n néztem meg. Lehet hogy sokadik rávételkor tényleg lenne kis különbség mint ezt itt lentebb is írták. DE sajnos most az egész kamera / ez egy s5 -ös / elromlott. Elment a szine. AKi javítja azt mondja , hogy zárlatos, meg hogy melegszik. MÁr a fene se tudja annyi mindent kicserélt benne, de még mindíg nem jó. Egyébként azt mondta a szervizes, hosgy ez egy jó kamera..... HÁt nem tudom hogyan is értette. Mert bizony a képe sem az igazt, meg most ez a szin dolog. Mindegy. Ismeri valaki egyébként ezt a típust?
Idealis feltetelek kozott (amikor a CCD(-k) vagy a musorvetel zaja nem szol be) azert valszeg (kep)zajtalanabb a dragabb kazi.
Szerintem normal TV-adasokhoz eleg a VHS, mert az SVHS-ET nagyon zajos, az S-VHS meg marha draga. Ha tokeletes kepet akrsz, vegyel egy DVD irot, most mar 67-ert megkapod az uj Pio a05-ost, ami kurva jo.
Az s-vhs, S5- ös kamerámba kapható a tdk által gyártott kék csomagolású szalag és kapható rózsaszínű csomagolású. A kék a drágább és azt is mondják az eladók,hogy a kék az feltétlenül jobb képet készít. Én nem tapasztaltam semmilyen különbséget. Vajon miért? Van vagy nincs különbség, tehát kamu?
A kazikra még visszatérve, hadd dícsérjem az EMTEC SVHS-t, szóval úgy a 20. egymásravételnél tartok, és hát igazán nem panaszkodhatom, kíváncsi leszek, tényleg bírja-e az 1000x-es írást, ami a borítón van :), bár ugye ez függ a videómagnótól is, mert az csak egyszer kell, hogy hibázzon, és máris vége a statisztikának.
Én nem teljesen arra gondoltam, amire te, hanem úgy ad hoc, amelyik darab jól "sikerül", annak jó mindene, amit meg elcsesztek, az meg olyan, amilyen, azaz típuson belül a darabot is ki kell fogni. (tehát nem a szolgáltatásra, hanem a gyártási minőségre utaltam).
Magyarul ki kell próbálni vásárlás előtt, ha lehet. Ha nem engedik, nem biztos, hogy megveszem, hacsak nincs 3 napon belüli indokmentes cseregarancia.
Természetesen mindezt megelőzi a típusválasztás, de ez még nem garancia semmire, amit leírtak a műszaki adattáblában.
"A min?séget videója válogatja, az nem az SVHS mivoltából ered"
Nem ezt írtam én is anno? Pont abban a hozzászólásban amire Te is hivatkoztál...
Valóban a BASF(régi nevén) SVHS-ben nagyon jó.
A lista alján a 'Pana és a TDK kazetták vannak.
A Sony SVHS kazettához is volt szerencsém... szép képe volt még a 3-4 felvételnél is...
A minőséget videója válogatja, az nem az SVHS mivoltából ered, hanem az adott típustól (még a gyártó is tök mindegy). Ami igazán jó, az a 7 fej, de kérdés, hogy VHS-nél használja-e egyáltalán egy SVHS video a repülő törlőfejét.
A tartósságról inkább annyit, hogy aki tartós videót akar, az vagy vegyen egy studiomagnót (Amit boltban nem kapni, viszont árából vagy 50 normál videót lehet venni), vagy keressen használt, 10 éves videókat, mert azokat még "vasból" csinálták, nem papírból, mint a maiakat. Jó példaként tudom felhozni a JVC HR-D10000 DVHS videót, ennek Philips 1:1-es koppintását 300eFt-ért árulják a Media Markt-ban. Na kvázi ugyanaz a gagyi vacak mechanika van benne, mint a 20eFt-os videókban, műanyag vacak az egész. Nem tartom kizártnak, hogy az összes JVC videóban ugyanaz az elektronika van, és ha 1-2 alkatrészt odébbteszel, akkor kijön egy másik típus...
A VHS kazi ára vetekszik a leakciózott ócska kazettákkal, ellenben kvázi elnyűhetetlen, gyönyörű képe van. Egyetlen "hibája", hogy elég brutál anyagból van, és a gagyi videők fejét állítólag elkoptatja.
Az EMTEC SVHS a TDK XP-t messziről kiröhögi, én nagyon utálom a TDK XP-t, mert kb. 1x lehet rá venni SVHS-ben normálisan, aztán már látszik rajta... (hiába a 7 fejes videó). Az EMTEC-ről még annyitr, hogy DVHS LS3-ban is röhögve működitk, és megtartja az adatokat. (LS3: 3 órás kazira 12 óra MPEG2 4.7Mbit felvétel, azaz DVD minőség) - itt nem akarom a DVD-t dicsérni, mert utálom, csak ahhoz lehet hasonlítani. (pl. a DHVS STD a DVD-t messze lekörözi.)
Mivel megismertem az EMTEC-et, és elég olcsó, így nem nagyon próbálgatok mást. a és persze az SVHS kazijukon kapcsoló van az írásvédőn, nem "törőfülecske". Minőségében a nála 2-3x drágább TDK-DVHS kazira hasonlít a legjobban.
(EMTEC HQ 240: 550Ft, EMTEC SVHS 240 2400Ft budaörsi Media Markt.) A belvárosban drágább. (EQ: 650-750Ft, SVHS 2600-2800Ft)
pl. egy S-VHS magnó elektronikája fejlettebb-e? Szebb/jobb képet ad-e normál VHS szalaggal is? Ezek a mostani videók mennyire lesznek idôtállók?
Nem fejlettebb az elektronikája! A katalógusban érdemes megnézned, hogy van-e olyan szolgáltatás, ami az adott S-VHS magnóban benne van, de amit venni szeretnél HiFi VHS-t, abban nincs.
Nem ad jobb képet! A TBC és a 3DNR természetesen sokat javít a képminőségen, de ez már jobb VHS magnókban is benne van.
A trend marad... tehát nem időtállóbbak, mint a korábbi típusok... sőt... Ha nem hiszed kérdezz meg egy tapasztalt szervizest!
Ja, és mégegy. Bár már biztos volt róla szó. Kazettákról mi a véleményetek? Mit használtok? S-VHS és sima VHS? Nekem idáig a SONY Excellence, vagy mi jött be, legalább is a TDK-kal szemben. Szóval?...
Kösz a választ. Na, szóval akkor most már ékezetekkel. Jelenleg nincsenek SVHS cuccaim, és, ha valaha fogok videószerkesztéssel foglalkozni, az valószínüleg a DV-számítógép-DVD tengely mentén fog zajlani. Viszont elképzelhetô, hogy a számítógépen összeszerkesztett anyagról esetleg VHS, vagy S-VHS kópia kell valakinek, de ez az egész egyelôre mellékág. Marad tehát a régi kazik lejátszása, esetleg pár m?sor felvétele, illetve olyan tékás filmek megtekintése, amik nem elérhetôk DVD-n.
Viszont mindenképp le kell cserélnem a videómat, mert az új Pana TV, amit vettem, nem volt hajlandó együttműködni normálisan a Thomson VPH 7090-nel. (Egyébként ez tök röhej, ha jobban belegondolok...) Ez az alapszitu. Viszont, ha már veszek, szeretnék "JÓ"-t venni. Ahogy kutattam, azt találtam, hogy egy hifi és egy S-VHS magnó között kb. 20E Ft különbség van.
Egyébként kezd már körvonalazódni a típus, ami pedig a 880-as lesz. A 830-asban le van tiltva egy csomó funkció. Igazából arra voltam kíváncsi, hogy pl. egy S-VHS magnó elektronikája fejlettebb-e? Szebb/jobb képet ad-e normál VHS szalaggal is? Ezek a mostani videók mennyire lesznek idôtállók? Mint már írtam, nem tervezek több videomagnót vásárolni ebben az életbe. Legalábbis VHS-t biztosan nem.
Ennyi a történet, minden tapasztalatot, infót szívesen veszek. Vagy pl. egy linket, ahol többet meg lehet tudni a készülékrôl. Esetleg szerviz infó, leírás is érdekel. A neten még egy normális leírást, vagy tesztet sem találni a Panákról...
Szívesen adok tanácsot... de mire kell neked a videó? Az SVHS Magyarországon, mint félprofesszinális rendszer terjedt el anno. Kis TV-k, közintézmények használták ill. használják. A DV lassan kiszorítja, de még nagyon tartja magát ebben a szektorban. Otthonra is jó lehet bizonyos célokra, mint pl.:
-Van egy SVHS-C kamerád.
-A kábelről felvett filmeket be szeretnéd 'Digizni a számítógépre vagy szalagon szeretnéd archiválni...
-Gyakran kell SVHS-ben tőled vkinek.
-Gyakran kapsz SVHS anyagot vkitől.
-Tisztában vagy vele, hogy egy SVHS kazetta 2x-4x többe kerül egy VHS kazettánál.
stb... stb...
Nem tudom, olvassa-e meg valaki ezt a topicot, de azer` kerdezek. Meg akarom venni eletem utolso videomagnojat. Fontos, hogy Pana legyen, mert a TV is az. NV FJ732 eleg olcsonak tunik, de vajon erdemes-e esetleg SVHS-t venni? Pl. NV-HS 830E/880/930? Arra gondoltam egy olyan keszulek kene, ami majd meg az utokornak, mit tudott a szalagos technika... Szoval erdemes az SVHS vagy eleg egy jo 6 fejes VHS HiFi?...
Üdv MeliZoli, tegnap már egy kicsit fáradt voltam...ezért félreírta a típusszámot.
Tehát, helyesen: Bár én inkább egy megkímélt, használtat vennék... SVHS-ben a 9-es szériából, például a Pana950-es... az egy igazi csúcsgép!! Talán kockázatos, de ha bejön, akkor megéri!
Hát igen, így a műsoros kazettás dologgal már értem a dolgot... gondolom otthoni archiválásra kellett annyit másolnod... ;) Így persze igazad van.
Azt gondolom tudod, hogy némely SVHS kazetta csak annyit tud, mint egy jobb VHS. Tehát ha áldozol jó SVHS kazettákra, S-Video kábelekkel dolgozol, és nem vágásra kell (megjegyzem a PanaEditálóval sem tud tökéletesen szinkronban dolgozni, a Jog-ról pedig már írtam), akkor nyugodtan vedd meg. Nem bánod meg. Bár én inkább egy mekímélt, használtat vennék... SVHS-ben a 8-as szériából. Talán kockázatos, de ha bejön, akkor megéri! Az mondjuk igaz, hogy a képélesség már azokon sem állítható manuálisan...
Köszi
Ammennyit rá kellene fizetnem azért elgondolkodtató.
Én arra céloztam, hogy van olyan kazettám ami az egyikben jobb a másikban rosszabb minöséget produkál. Régebben mikor még a müsoros kazettákat másoltam nem volt mindegy milyen márkájú géppel adtad le, és milyennel vetted fel, mert akár ég és föld lehetett a különbség /az már más kérdés, hogy a magyar müsoros kazetták minösége lehangoló/.
Lehet, hogy rossz oldalról közelítem meg a kérdést, és így nehezen érthető.
Otthoni használatra nagyon joo, a Pana960-as. Mi, mint félprofesszinális videót használjuk stúdiómunkákra. A képhibák és régi gyűrött szalagok lejátszásában óriási. Szépen korrigál. Felvételi jelszint állítás Audio oldalról OK, mint minden Pana SVHS videónál. Ha nem SVHS munkára használja az ember, akkor inkább egy jobb VHS videót érdemes venni... az ár-különbséget pedig elsörözni...:)) Az SVHS igazi előnye akkor domborodik ki, ha SVHS-t másol az ember SVHS-re... természetesen S-Video kábelen keresztül. Minden más variáció már felveti a kérdést... Kell-e nekem SVHS videó?
A stúdióban, mint lejátszó videó-t használjuk, így a felvételi oldalról nem tudok semmit mondani.
viszont nekem az a tapasztalatom, hogy ha az embernek két készüléke van az lehetőség szerint ne egy márka legyen. No comment. Remélem ezt Te nem gondolok komolyan. Kompatibilitás igenis létezik! Egy SVHS JVC video nem biztos, hogy egy kopott Pana SVHS szalagot jól tud korrigálni. Egy Pana SVHS kamerából származó szalagot, szintén full Pana rendszerrel célszerű feldolgozni. De ez ugyanígy áll Sony Beta rendszerekkel kapcsolatban is. Ezek ajánlások...
Lejjebb már esett szó az újabb Panasonic SVHS videók minöségéről.
Mivel a Pana kivonja a 960-t a piacról és így az ára is mérséklödött, arra lennék kiváncsi ha eltekintünk azoktól a dolgoktól amit Mirage említettet milyen készülék.
Én a 680 VHS készülékemet szeretném átcserélni egy SVHS-re, a másik videóm az egy 8700 JVC, viszont nekem az a tapasztalatom, hogy ha az embernek két készüléke van az lehetőség szerint ne egy márka legyen.
Mire gondolok: képminöség, felvétel minösége VHS és SVHS módban.
Én nagyon sokat veszek fel digit beltériből, és másolok egyik kazettáról a másikra, így a képminőség ami lényeges, és legyen felvételi jelszint állítási lehetőség.
Kint angliában kapható a 870-s amit egyenlőre nem hoznak be az országba, így nálunk a jellenlegi "csúcsmodell" a 825, ami a 960 viszonyítva egy butább típus, pedig a 960-s sem egy jól eresztett szerkezet a régebbi csúcs gépekhez viszonyítva.
Egyetértek! Úgy tűnik, hogy a Pana ezt a szériát az átlagosnál is sokkal butább amerikai, windowson felnőtt analfabétáknak szánta. Lehet, hogy sarkos a fogalmazás, de sajna ez van.
Egyébként a Panánál megfigyeltem egy tendenciát: ahogy újulnak a készülékek, lényegtelen dolgokban egyre többet tudnak, de a lényeges meg egyre rosszabb. Lásd még: felvételnél a fejeket meghajtó erősítő fokozat. Eszméletlen gagyi lett mára.
Pedig az S-VHS rendszer alapjaiban nem túl rossz, persze nem egy ED-Béta, de nem is olyan drága.
Nézzük csak sorjában:
Audio sávok váltása esetén OSD!!! (egyébként is csak távirányítóról müködik.)
Minden bekapcsoláskor auto tuner, majd minden kazetta behelyzéskor index-tape(szalagkönyvtár), hja igen elötte nyelv választás persze mindez OSD szintén OSD-n.
És ami a legdurvább: mivel a studiót áramtalanítjuk azzal minden beállítást elfelejt. A MINDEN szót, szó szerint értsed. OSD letiltást. Audio-mód, AV link beállítást... stb minden.
Hiányzik róla a lehajtható előlap, ami szintén fontos.
A JOG pedig közröhej ami rajta van. Vágásra alkamatlan.
A 860-as JOG-ja ehhez képest álom...és a fentiek ellentetje mindenben.
Egy szuszra ennyi lenne.
Még amatör stúdió munkára is alkalmatlan a 960-as SZVSZ.
Gondoltunk arra is, hogy hátha a Backup táp rossz. Az üzletben azt mondták, hogy ez így természetes ahogy van. A Gari-ig pedig még nem akarjuk szétszedni. Egy ilyen videót külön tápolni pedig luxus lenne....