Keresés

Részletes keresés

tudorapo Creative Commons License 2000.12.31 0 0 77
Khm khm hkm.
Igen használja. Ez annak a jele, hogy a DOS-ra épül.
De annak is jele, hogy ezt értelmes rendszeren nem tudod megcsinálni. Ha van egy "gondos" kernel, az figyel minden felhasználói programra, felügyeli, ne írhasson más memória területére, ne foglaljon annyi CPU-t amennyit akar. Ez alapvető minden multitaszk, multiuser rendszernél, enélkül nem is működhetne. Így van az NT-nél is (jórészt azért stabilabb, mert egy aránylag jól tervezett rendszer, annak már csak a programozási hibái okozhatnak rendszerfagyást), Linuxnál is, AS/400-nál is, mindenhol. De a DOS egy egyfelhasználós, egyfeladatos kis izé, abban ilyesmi nincsen. Ha már fut egy programod, az azt csinál amit akar, minden erőforrás és hatalom az övé. És ezt például csont nélkül örökölte a 95/98/ME sorozat, mert azok sem többek mint a DOS csak csicsásabbak. Mint mondtam volt, ez egy ilyen világ.
Mellesleg az, hogy 64 kbyte területet felírsz nullákkal, bármilyen rendszert kinyírna: csak máshol ezt nem teheted meg. Linux alatt ilyenkor bus error üzenettel szállnál el. NT kiköpne egy Tábornoki Védelmi Hibát.
Előzmény: DebilGeza (76)
DebilGeza Creative Commons License 2000.12.31 0 0 76
Na, vettem a fáradságot, és a következőt csináltam:
debug, fill parancs, 0:0 -tól 0: ffff -ig feltöltöttem 0 -val az alsó 64 K-t. A Win azonnal elszállt, sötét képernyő - se kép, se hang. Ezek szerint lehet, hogy MÉGIS használja a DOS hívásokat?
DebilGeza Creative Commons License 2000.12.31 0 0 75
Bavallom, nem egészen értem ezt a gondolatmenetet. Egyébként nem írtam azt, hogy TELJESEN MÁS, csak azt, hogy nem ugyanaz. A DOS persze, hogy ott lapul a háttérben, én is ezt pofázom már mióta, csak abban nem vagyok biztos, hogy használja is valamire. Szerinted akkor igen? Használja? És mi az, hogy csak grafikus felülettel együtt lehet használni pl. egy hálózat meghajtót? Ha meghívom DOS-ból, akkor mit nem csinál? Mert ha nem működik, akkor az én elméletem van alátámasztva, miszerint NEM használ semmi DOS-t, amíg a Win fut.
"Amit te naivan (sok millió megtévesztett társaddal egyetemben) úgy ítélsz meg, hogy "teljesen más rendszer" az nem az. A DOS végig ott lapul a háttérben, csak olyan parasztul van megcsinálva a rendszer, hogy pl. egérkezelőt (!), hálózati meghajtókat csak a grafikus felülettel együtt használhatsz. Maga a DOS nem kerül ki a memóriából soha."
Előzmény: tudorapo (72)
DebilGeza Creative Commons License 2000.12.31 0 0 74
És? kiírja, hogy Win Millennium. Vagy Win 98 valami. De azt is kiírhatná, hogy Win Debil. Mi köze ennek a kérdéshez? Azt írja ki, amit kiírat vele a ver parancs. Egyébként sokat használom ezt a lehetőséget, főleg W98 esetében, ha ismeretlen CD olvasót kell DOS alatt aktíválni. Szóval eddig nem győztetek meg arról, hogy a Win használná bármire is az alatta lévő DOS-t. Más a helyzet persze régi, ótvarék devicékkel, mert ott esetleg a Config.sys inicializálja a devicét. De legrosszabb esetben tényleg muszáj használnia a Win-nek ezt a progit, ha egyáltalán bent marad rezidensen a DOS memóriában, és nemcsak beállít - inicializál. De nem ez a jellemző, csak ősöreg cuccok némelyikénél, és csak kényszerből.
Előzmény: pancho (73)
pancho Creative Commons License 2000.12.30 0 0 73
Csinálj egy indítólemezt a Win ME-ből, aztán állítsd le a gépet, tedd a floppyt a meghajtóba, és indítsd A:-ról a gépet, majd tedd fel a ver parancsot.
Előzmény: DebilGeza (67)
tudorapo Creative Commons License 2000.12.30 0 0 72
Ha így gondolod, akkor is dos leszármazott. Betölti a DOS-t, és utána a DOS a grafikus felületet. Nincsen ebben semi rossz, mindennek így kellene működnie. A linux is ilyen. Csak senki sem mondja a windowmakrerre vagy fvwm2-re hogy operációs rendszer, mindenki linuxnak hívja. Azért kell külön kiemelni a win95/98/me DOS alapjait, mert nem így hívják őket. És nem árt ha ezt tudjuk, mert az előbb vázolt ökörségeket mind örökölte, és erre föl kell készülni lelkileg.

Amit te naivan (sok millió megtévesztett társaddal egyetemben) úgy ítélsz meg, hogy "teljesen más rendszer" az nem az. A DOS végig ott lapul a háttérben, csak olyan parasztul van megcsinálva a rendszer, hogy pl. egérkezelőt (!), hálózati meghajtókat csak a grafikus felülettel együtt használhatsz. Maga a DOS nem kerül ki a memóriából soha.

Előzmény: DebilGeza (71)
DebilGeza Creative Commons License 2000.12.30 0 0 71
És ez miért bizonyíték a kérdésre? Azért, mert vannak hasonlóan ostoba dolgok benne? Ugyanaz a cég csinálta, lehet, hogy ugyanannak a személy(ek)nek az agyszüleménye. Abban mélységesen egyetértek Veled, hogy a WinX NEM preemptív multitask rendszer, annak ellenére, hogy a Mfos már a 95-nél azt állította! De még mindig azt hiszem, hogy sokakat megtéveszt az a tény, hogy előbb betölt egy DOS-t, és utána tölti be magát a WinX, a két OS-nek semmi köze egymáshoz szerintem. Más a DOS-ablak, és teljesen más az, ha shutdown to MS-DOS mode... választjuk! Az 2 féle egymástól teljesen különböző mód ! Az első esetben a Win futtat egy "virtual 286"-ot, (ha jól mondom, vagy valami ilyesmi)a másodikban pedig a DOS fut maga, és csak maga. Az exit parancs pedig kiadja a win parancsot és ezért újraindul a WinX. Ugyanez a helyzet , ha induláskor "only prompt" -ot választjuk.
Előzmény: tudorapo (69)
tudorapo Creative Commons License 2000.12.30 0 0 70
És mi az az egy? (bocs:)(nem lehetett khagyni...)
Előzmény: Dr.Brain (68)
tudorapo Creative Commons License 2000.12.30 0 0 69
Dostól örökölt dolgok:
-\/ eltérések
-c: d:, stb. meghajtók (nem egységes filerendszer)
-FAT
-korszerűbb dolgok (pl. hálózat) bonyolult hozzátoldások (*.vdx)
-buta korlátozások (notepad fileméretei, programozásában nehézségek)
-"preemptív multitaszking"
-nincsenek rendesen elkülönítve a processzek memóriaterületei
Az egérkattintgatás csak álca.
Dr.Brain Creative Commons License 2000.12.30 0 0 68
Egyet értek!
DebilGeza Creative Commons License 2000.12.30 0 0 67
Bocs, hogy felhozom ezt a süllyesztőből, de Debil kérdésemre szeretnék választ kapni önző módon, amit 2 -vel alább olvashattok:
Honnét veszitek, hogy a Win X - ME DOS-ra épül? Csak mert az alsó 1 M-ba betölt 1 DOS-t, nem jelent semmit. A Linux-ot is el tudom indítani DOS-ból! Persze a W 3.1X -nél más volt a helyzet, elismerem, de ott DOS-hívásokat használt a Win! DE a WX - ME ÁLLÍTÓLAG teljesen elkülönül, és qrvára nem érdekli az alsó 1 Mb rész, és nem hív meg innen semmilyen régi programot. Legalábbis a MFos állítása szerint, meg szerintem se. Tehát semmi köze a DOS-hoz, akár ki is lehet alóla törölni az alsó 1 M memóriát. De ennek cáfolatát vagy elismerését várom tőletek! Hogy nem legyek ennyire Debil!
VaLaki Creative Commons License 2000.12.29 0 0 66
norton util pofátlanul felment, de a w98se frissítést nem töltötte le, jó így neki (azaz hagyná a Start...opciót stb. - uninstall)

végülis nem volt akkora kaland, mint a w95, w98,

Előzmény: VaLaki (65)
VaLaki Creative Commons License 2000.12.29 0 0 65
Norton Antivírus 4.0 (dobozos) simán felment és frissítette magát.
DebilGeza Creative Commons License 2000.12.29 0 0 64
Hali!
Lenne 2 kérdésem:
1.) Honnan veszitek, hogy a W9X - ME DOS alapú? azért, mert indulás előtt betölt az alsó 1 M memóriába egy DOS-t? És a Linux is az? Mert azt DOS-ból indítom a loadlin .... paranccsal. :-)
nem kötőzködni akarok, de komolyan érdekel, hogy mi az igazság?
2.) Mindenféle panaszok elhangzottak mindenféle windózzal kapcsolatban. Miért van az, hogy nekem semmi bajom vele? Azzal együtt, hogy egy egeret sem lehet már a gépemhez csatlakoztatni, mert nincs szabad port / slot / még usb sem. Igaz, hogy egyetlen Gagyitron termék sincs köztük. (Tomato alaplap, SB kompatibilis hangkártyával előnyben!) Nem kielégítő a magyarázat, hogy láma vagyok, meg nem megy egész nap, meg nem használom annyit, stb...
VaLaki Creative Commons License 2000.12.28 0 0 63
eddíg jó...:), bár a gép még meztelelen, mert format c:/u-val közelítettem a kérdést:((
Előzmény: gReg (62)
gReg Creative Commons License 2000.12.28 0 0 62
Nem sokáig leszel ennyire vidám vazze :-)
Előzmény: VaLaki (61)
VaLaki Creative Commons License 2000.12.28 0 0 61
fönn van:))
Előzmény: pancho (60)
pancho Creative Commons License 2000.12.28 0 0 60
Próbáld meg, hátha tudok segíteni. De javaslom a Windows fórumot is, ott vannak a májerek.
VaLaki Creative Commons License 2000.12.28 0 0 59
Itt van előttem a telepítőlemez. Van olyan a fedélzeten, aki tud egy-két kérdésre válaszolni ?
pancho Creative Commons License 2000.12.06 0 0 58
:-))
Előzmény: Alfred (56)
pancho Creative Commons License 2000.12.06 0 0 57
A BIOS Setupban válaszd a merevlemezek automatikus felismerése lehetőséget, aztán mentéssel lépj ki a BIOS Setupból. Azután ismerni fogja. Mellesleg a DMA is valahol arrafelé állítható, de a mostani alaplapok alapértelmezésben tudják használni.
Előzmény: rammsteiner (45)
Alfred Creative Commons License 2000.12.06 0 0 56
hackz:
És most visszaviszed a boltba és visszakéred az árát?
Előzmény: hackz (53)
minarik ede Creative Commons License 2000.12.06 0 0 55
Arrol nincs valakinek otlete miert nem all le, ha a kbelmodem be van kapcsolva? Bios frissetes utan leallitas helyett is ujra indul, olyankor egyszeruen lekapcs a gep mielott elindulna.
a config: gigabyte gabx6 alaplap
matrox mg200 video
2940 SCSI
KTI ETHERNET
sb 64 PCI
a tobbi asszem lenyegtelen
minarik
tomajer Creative Commons License 2000.12.05 0 0 54
Próbálni kellet vóna használni egy kicsinykét! Komolyan mondom szép lassan kijavítgatja magát. No meg a Norton systemworks:-)))
Az enyém napról napra stabilabb. kop-kop-kop:-)))
Előzmény: hackz (53)
hackz Creative Commons License 2000.12.04 0 0 53
ME őurasága nálam 1 napig volt fent. Leállítani sosem sikerült, emellett állandóan mindenféle kivételes hibákkal és lefagyikkal örvendeztetett meg.

Béke poraira.

ZedIzDead Creative Commons License 2000.11.14 0 0 52
Nálam megy a 2000-rel is, az elején ugyan kiabál, de aztán minden feladatot ellát gond nélkül.

[ZedIzDead]

Előzmény: tomajer (51)
tomajer Creative Commons License 2000.11.14 0 0 51
Mit raktál fel? A Norton-ból pl. csak a 2001-et birja!
Előzmény: turosderelye (50)
turosderelye Creative Commons License 2000.11.14 0 0 50
Hát ez élt egy órát nálam. Túzfal telepítése után kékséges halál indiításkor. Nekem pediglen arra szükség van. Egyelőre viszlát ME!
division by zero Creative Commons License 2000.11.14 0 0 49
egy újabb ME szívás: adott egy ECP printer port kártya, amit a CONFIG.SYS-ből kéne inicializálni, csakhogy a ME nem foglalkozik a CONFIG:SYS tartalmával, csak azt tölti be ami neki tetszik...
division by zero Creative Commons License 2000.11.14 0 0 48
kiváncsi leszek mikor jön a második kiadás: Windows ME SE :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!