Tudtommal a dal (a koncertverziót leszámítva) két helyen jelent meg: Halász Judit A fiam + a lányom című albumán, illetve Pierrot hangszerelésében az akkori popsztárok közös előadásában egy CD-n. Ennek az Irigy Hónaljmirigy-féle travesztiája a Mindannyian sztárok vagyunk. Mindkét videoklipet elég sokat játszották annak idején.
Fanyűvő javallatára itt is megkérdezem, hogy van-é eredeti változata a Mindannyian mások vagyunk-nak, vagy csak a koncertfelvétel, és ha van, honnan lehet megszerezni? Üdv
"
-- Miért áll ezen a dobozon, hogy Gorcsev?
-- Ez az álnevem... Az ön unokaöccse sem volt született Botticelli.
-- Nem. Úgy hiszem, Brazsiknak hívták. Elzászból ment délre."
Az apai nagyapja Bródy Sándor, úgyhogy elég nehezen. De fantáziálni jó dolog. Amúgy meg nem kell a románokat bántani. Funar-szintű elmebetegek magyarok is vannak. Legjobb hazai követője Csur névre hallgat. Én nem becézem.
Jelentkeztetek már a Lipótra? Mert szerintem tárt karokkal várnának ott rátok. Komolyan mondom, ennyi marhaságot már rég olvastam össze (könnyű nekem, nem olvasok polfórumot).
Amúgy húsz éve szeretném tudni, hogy ki volt kénytelen odaadni a versei szövegét neki (mivel soha megközelítőleg hasonlót nem írt, a szellemisége és a minősége ezeknek a szövegeknek igen távol áll minden egyéb ismert Bródy-szövegtől és egész személyiségétől, habitusától), hogy lemehessen a darab, s miért asszisztáltak ehhez a nyilvánvaló csaláshoz Levente és a többiek.
Öreg Bródynk ezt nem "polgárpukkasztásnak" szánta, hanem jelezte a hazai pártközpont felé, hogy, habár kénytelen-kelletlen belement ebbe "a szomszéd népek érzékenységét sértő" magyarkodásba (amúgy nem értem miért, mindenki látja már ki is ő, bármit is csinál, éppen Erdélyben volt már egy botrányos szereplése, néhány éve), azért ő "jó elvtárs, nem tévelyedett el a hivatalos "antinacionalista" (nemszadeszül: antimagyar) irányvonaltól. Odament, és utána sietve leadta ezt a hiperszervilis nyilatkozatot, hogy biztosítsa a budapesti román ügynököt feltétlen odaadásáról és lojalitásáról.
Szánalmas. S persze mérhetetlenül aljas és gonosz. Egyenlőségjelet tenni a hazaáruló pezsgőzése és az erdélyi koncert közé.
1. Bródy nem direkt módon a csiksomlyói közönségnek nyilatkozott, hanem a magyar TV-nek.
2. Én azt hallottam: "..ez a bemutató is azt példázza, hogy ma már Romániában meg lehet ünnepelni a magyar ünnepeket és Magyarországon a román ünnepeket."
3. Jómagam fentebb nem helyeseltem, vagy nem helyeseltem Bródy nyilatkozatát, pusztán arra utaltam, hogy volt abban némi hazai polgár-pukkasztás, illetve ha ez a véleménye, helyes, ha kimondja.
Mondjuk, hogy az egyenlőre meg nem értett gondolatait ismertette volna az őt is ünneplő csíksomlyói közönséggel! Milyen jó is az, hogy Nastase és Medgyessy elvtársak Budapesten ünneplik Erdély elszakítását Magyarországtól. Le is baszhatta volna őket, hogy nem lát egyetlen román lobogót sem és kioszthatott volna néhányat, hogy azt lengessék az előadás alatt.
A pártjában még meg is veregették volna a vállát.
bródyjános nem tudatosította magában, hogy megszűnt a Kommunizmus!
Azt már tudja, hogy ő egy Valaki, de még nem tud különbséget tenni a Pártközpont kinyilatkoztatásai és a saját kijelentései között. Ha az utóbbinál valaki észreveszi, hogy marhaság, már nem viszi el az ÁVH. Egyelőre.
bródyjános. Amíg a kétkedőket a szoclib kormány nem szankcionálja, talán meg kellene gondolnod, milyen kijelentéseket teszel a nyilvánosság előtt!