Keresés

Részletes keresés

aszora Creative Commons License 2000.06.27 0 0 5
Holló a hollónak...

Közokirathamisításért nyugodtan lehet kapni 3 évet is. Társadalmi veszélyessége nagy, ráadásul ide jön még a hivatali hatalommal való visszaélés is, ami szintén része a buncselekménynek.
Ezt valahogy kifelejtették...

Előzmény: Gonosz Frici (-)
aszora Creative Commons License 2000.06.27 0 0 4
Holló a holónak...

Közokirathamisításért nyugodtan lehet kapni 3 évet is. Társadalmi veszélyessége nagy, ráadásul ide jön még a hivatali hatalommal való visszaélés is, ami szintén része a buncselekménynek.
Ezt valahogy kifelejtették...

Előzmény: Gonosz Frici (-)
Medieval Creative Commons License 2000.06.27 0 0 3
Ha azt feltételezzük (amiről persze fogalmam sincs), hogy minden olyan per újratárgyalását indoklás nélkül kérelmezni lehet, melyben a bírónő leánya volt a bíró, akkor rendben van. Talán akasszuk fel őket?
Előzmény: Gonosz Frici (-)
Ucso Creative Commons License 2000.06.27 0 0 2
Ne ríjj Frici, nem is vagy te olyan kicsi...
Előzmény: Gonosz Frici (1)
Gonosz Frici Creative Commons License 2000.06.27 0 0 1
Engem mindig kinulláznak... Brühühü. Persze, a kicsit könnyű!
Előzmény: hools (0)
hools Creative Commons License 2000.06.27 0 0 0
Szerintem a 0 év a jogos! :)
Előzmény: Gonosz Frici (-)
Gonosz Frici Creative Commons License 2000.06.27 0 0 topiknyitó
Klassz kis jogrend, mondhatom...

Idézet indul:

Maradt a mátészalkai bírónő felfüggesztett börtönbüntetése

Végleg lezárult Nagy Lászlónénak, a Mátészalkai Városi Bíróság volt elnökének és lányának, a jogász végzettségű Nagy Gabriellának a büntetőpere, miután a Legfelsőbb Bíróság felülvizsgálati eljárásában fenntartotta hatályában a jogerős döntést, amelyben mindkettőjüket felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek.
Dr. Nagy Lászlóné 25 évig volt bíró, s öt évig a Mátészalkai Városi Bíróság elnöke. A vád szerint több polgári perben a bírósági fogalmazóként dolgozó lányát, dr. Nagy Gabriellát bízta meg távollétében a tárgyalás vezetésével, aki néhány ügyben ítéletet is hozott. Dr. Illés Mária bíró ellen ugyancsak vádat emeltek hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt, mert több alkalommal tárgyalásvezető bíróként szerepelt olyan jegyzőkönyvekben, ahol a tárgyalást ténylegesen a szakvizsgával nem rendelkező Nagy Gabriella vezette.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság 1998 novemberében mindhárom vádlottat hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettében találta bűnösnek. Nagy Lászlónét egy év, lányát nyolc hónap börtönre ítélték, ám a büntetés végrehajtását mindkettőjük esetében két év próbaidőre felfüggesztették. Illés Mária 150 ezer forint pénzbüntetést kapott.

A Legfelsőbb Bíróság tavaly kihirdetett jogerős ítéletében helybenhagyta az elsőfokú döntést, amit a hétfői felülvizsgálati eljárásban fenntartottak hatályában.

Idézet vége.

Azért furcsállom, ha Buga Jakab pavilonfosztogató ellop egy libát, azért három évet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!