Keresés

Részletes keresés

ToM Creative Commons License 2000.07.07 0 0 8
Wandol!

Kb. ilyen cipőben jártam mint te. IP 166MMX W95 a konfig.
Januárban vettem egy 13.1GB-os Quantumot, udma-66-os ez is.
A gépem csak 8.4Gb-ig ismerte fel de a boltban ahol vettem a vinyót felraktak
egy DiscGo nevű programot és evvel a probléma el lett intézve, lehet használni
az egészet, de csak 2.1Gb-onként. (a:floppy c,d,e,f,g,h,i,j:winchester k:cd-rom)
Érdekes viszont, hogy a Norton disk doctor és speed disk csak 8.4Gb-ig látja,
fölötte már nem. A régi vinyóm 2.1Gb-os Quantum, 2 és fél éves, hibátlan semmi
gondom vele, csak kezdtem kinőni... A sebességéről annyit, hogy a tesztek amiket
lefuttattam azt mondják, hogy az új 3X gyorsabb mint a régi.

Na üdv mindenkinek ToM

Előzmény: Wendol (4)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.01 0 0 7
"A leirasban semmit nem talaltam errol a temarol."

Ez lehet hogy nem jó jel, mert az enyémnél írják hogy ez már támogatja. A HDD LBA Mode, LARGE Mode, NORMAL Mode leírásánál.
Azt hiszem a BIOS dátumából is lehet következtetni (nálam a bejelentkező képernyő bal alsó sarkában). Ott van a verziószám, chipset is, hozzáértőnek sokat mondhat.

Egy idézet :

"Kiástam a csatabárdot! topic

netizen válasz erre | adatok | e-mail 2000-06-21 02:15:53 (6166)

OFF:
Az ATA-66 miatt ne agggódj, használj 40 erű kábelt és mindjárt fallback van ATA-33 módba. Kicsivel nagyobb szívás a 8 Gigásnál nagyobb lemez mert fals CHS-t reportol a bootkor. Én nem ismerem a tiramisu-t, de ha BIOSon keresztül játszik akkor bajban leszel ha nagyobb a lemezed mint 8.4Giga "

Előzmény: Wendol (4)
attie Creative Commons License 2000.07.01 0 0 6
Hello!

Én 640M óta mindig Quantumot veszek (azelőtt egy 40M-ás Connerem volt :-))), és nekem még sosem volt velük gondom. Nemrég vettem egy 20 GB-os Fireball LCT-t és nagyon jó. Még a megszokottnál is halkabb!! :-))

Hogy melegszik-e?? Nem tudom... biztosan, de nekem még nem volt velük bajom, még ha nyáron egész nap is mentek. (Mert van egy Fireball CR 4.3 GB-os a gépben hordozó vinyónak).

Egyébként az új LCT-kben már van valami fasza kis ütődés elleni védelem is!!

+ Olyat is hallottam (nem tudom mennyi az igazság belőle, hogy a Quantumnál úgy tesztelték a HDD-ket, hogy miközben forogtak neki vágták őket a falnak. Csak néhány bad sector lett rajtuk :-)).

Wendol Creative Commons License 2000.06.30 0 0 5
Hali
Mellesleg mindenkinek koszonom a hozaszolast.
Udv Wendol
Wendol Creative Commons License 2000.06.30 0 0 4
Hali
Hogy tudom megnezni, hogy az alaplap tamogatja-e a 8.4 GB-nal nagyobb HDD-t? A leirasban semmit nem talaltam errol a temarol.
Ha veletlenul vennek egy UDMA66-os HDD-t es ezt nem kezeli az alaplapom, attol meg mukodne?
Elore is koszi.
Udv Wendol
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.28 0 0 3
Nem tudom milyen az a régi TX-ex alaplap, de a BIOS támogatja a 8.4 GB-nál illetve 1024 cilindernél nagyobb HDD-ket ?

Én 4.3-as Seagate-et cseréltem 10.2-es Quantumra, -> csendesebb és érezhetően gyorsabb lett a gép.

mulatt Creative Commons License 2000.06.27 0 0 2
Én a WD (Western Digital) Hd-kről is jó véleménnyel vagyok. Szerintem nincs olyan nagy különbség ebben a kategóriában a minőséget illetően. Nálam a garancia időtartama döntene.
Előzmény: Wendol (0)
blizzard Creative Commons License 2000.06.27 0 0 1
Figyusz
Segate:
Előnye:Nem melegszik (ez elég fontos dolog szerintem)
Hátránya:egy picit hangos

Qvantum:
Előnye:Csöndben van
Hátránya:melegsuik rendesen (ezért vigyázni kell vele)

Én a Segate-re szavazok mert igaz, hogy egy kis hangja van (ez mindig baj sőt néha jó, hallod mikor elindul), és sokkal olcsobb is mint a qvantum.

Wendol Creative Commons License 2000.06.26 0 0 0
Hali
Uj HDD-t vennek (20 Giga korul). Ti milyet vennetek? Mire kell feltetlenul figyelni es miert? Amugy egy regi (ha minden igaz) TX-es alaplapom van (I233MMX).
Elore is koszi.
Udv Wendol
Wendol Creative Commons License 2000.06.26 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!