Keresés

Részletes keresés

Káun Creative Commons License 2023.12.10 0 0 40

Miért ne lenne? Hová tenném a pénzt amikor buszra veszek jegyet, vagy boltba vásárolok? Ezért nyitni topicot.Érdekes

Következő topicim lesz , hogy kell e cipő a lábára

Tudom nem így értettétek a topic cimét, fontos dolog.

23 éve nyitotta valaki a topicot, mikor születtem.

 

originalqszi Creative Commons License 2000.11.03 0 0 39
Van, de sosincs benne pénz, mert a nejem nem ad:(((((((((((((((
csl Creative Commons License 2000.11.03 0 0 38
Érdekes történetet mesélt barátom, amit most a tanulság miatt megosztok a kedves olvasóközönséggel:
Ellopták a pénztárcáját, a piacon letette a pultra, mert a táskájából elő akart venni valamit, és mire elővette, a pénztárcának hűlt helye volt. Hát ennyi a történet, a tanulság egyértelmű.
Ozon Creative Commons License 2000.09.06 0 0 37
Nekem csak annyi, hogy vezetésre jártam, mikor hazafelé tartottam. Beállt a busz a pályaudvarra én zsétárcát elő, de hibádzott az összeg. Hát igen. túlköltekeztem. Egy telefonra sem volt elég lóvém, hazagyalogolni 25-30 km-t meg nem volt túlontúl nagy kedvem. Busz elment, na mind1. Ekkor elkezdtem kotorászni a táskámban. Hoppsz, csodák csodája egymás után kerültek elő a Gyulások. Szal a köv busszal azért már haza is jutottam. Mint említettem volt régi bőr a pénztárcám és elég soxor nem fukarkodik az aprópénzzel. Elhullajtja szigorúan. 1-2forintos szinte soha nincs nálam. De ezért áldom kis lovettatárcát, h így megmentett;)
Előzmény: csl (36)
csl Creative Commons License 2000.08.30 0 0 36
A múltkor ittunk egy italt egy lány meg én (vagyis ő egy italt és egy fagyit, én 3 pohár rostos gyümölcslevet fogyasztottam), és a zsebemből kotorásztam elő a mindenféle gyűrött papírpénzeket, forintok, lírák, márkák között keresgéltem.
Láttam, hogy nem tetszik a lánynak a dolog, furcsán nézett. Mondtam neki utána, szerintem ez milyen kényelmes stb. Szerinte rendetlen és gyerekes. Én pedig őt tartottam magamban komolytalannak.
Mondtam, majd ha megnövök, lesz pénztárcám, de persze csak viccből mondtam, mert ugyse tervezem használatát. Egyébként kaptam Anyukámtól egyet régen, de nem használom.
Veletek fordult már elő hasonló, szintén pénztárcával kapcsolatos érdekes történet?
Emeric Creative Commons License 2000.07.15 0 0 35
Ja, ha neked az a legfontosabb, hogy a prostiknak imponálhass... ;)
Előzmény: kivi (32)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.07.15 0 0 34
Van.
Az az, amelyiken a "fasza gyerek" felirat van. :-)

[ZedIzDead.Jules]

Csokis Creative Commons License 2000.07.15 0 0 33
A nagymamamtol. :-) A leveltarca az a brifko, mas neven briftasni (Brieftaschen). Egyre inkabb kimegy a divatbol, de en konzervativ vagyok, es szeretem hordani. Borbol van es sokzsebes. Egyebkent akkora, hogy az osszes igazolvanyod, penzed, stb. kenyelmesen beleferjen es termeszetesen felbehajthato. Illo esetben van egy hatso zsebe, ami vegigeri a ket oldalat, igy elfel benne egy boritek, ill. manapsag inkabb egy postai csekk. Ez utobbi sajnos egyre ritkabb. Amikor a mostanit vettem, egy honapig maszkaltam utana, megsem lett olyan, amilyenre vagytam. (Meg nem is lehet eleg finoman kidolgozott bor dolgokat kapni manapsag. :-( )
Előzmény: Herb-Atea (14)
kivi Creative Commons License 2000.07.15 0 0 32
Egy (a prostikról szóló) dokumentumkönyben mesélte el egy lány, hogy onnan tudja, hogy menő (gazdag) pasiról van szó, hogy nem használ pénztárcát. Szerinte imponálóbb, ha valaki egy szépen összehajtott köteg papírpénzből veszi ki a fizetendő összeget. Másrészt véleménye szerint az ilyen menő pasik nem garasoskodnak, nem foglalkoznak a visszajáró aprópénzzel (hisz van bőven pénzük), tehát ezért sem kell nekik pénztárca.
Univerzum Istene Creative Commons License 2000.07.15 0 0 31
Na, en most vettem eloszor penztarcat, de csak azert mert eddig sosem volt annyi penzem, hogy nagyon vigyazni kellett volna ra, vagy zavart volna az a 2-3 papirpenz, meg a fel marek apro.
Egyebkent en is jobban szeretem a zseb-et, abb csak be kell hajitani, de volt mar olyan is, hogy talaltam egy 2ezrest egy bufe elott amikor ettem. Aztan kesobb megszamoltam a penzem, rajottem, hogy az az enyem volt, csak kiejtettem amikor fizettem. ;-(
De megtalatam. ;-)
MorgóMac Creative Commons License 2000.07.13 0 0 30
Van pénztárcám. Otthon a fiókban. A bankkártyával együtt. Ami szükséges,azt a farmerzsebemben hordom, iratokat a táskámban. Ha több pénzről van szó, akkor bedobom a pénztárcám a hátizsákom aljára.
Ozon Creative Commons License 2000.07.12 0 0 29
Mert vagy 5 éve apámét magamnak ajándékoztattam, annyira tetszett a _magyar_címeres_ pénztárcája.. azóta már amortizálódott rendesen, de mindig megjavíttatom. Nem hagyom veszni. Relikvia és érték számomra...
Előzmény: zako (28)
zako Creative Commons License 2000.07.11 0 0 28
A hosszú évek alatt kikristályosodott módszert ezúttal megosztom Veletek:

1. Papírpénz + iratok + bankkártya + névjegykártyák + számológép + személyi + ami most nem jut eszembe, szóval minden egy brifkóban. A brifkó meg a hátizsákom legalján. Oké, ha valaki ellopja vagy elveszik, akkor beüt a krach, de így legalább egy objektumra kell vigyázni.

2. Némi aprópénz (mondjuk 200-300 Ft) a kisebb kiadásokra (non-stop, újság, ez-az) a farzsebben.

3. Kis műanyag vacak az aprópénznek (fene tudja, mindig egy marék apró van nálam, automatába, koldusnak, buszjegyre ideális, ha attól tartok, hogy be akarnak csapni a visszajáróval, előre ki tudom számolni a pízt). Ez is a hátizsákban.

A fenébe, ha előre tudjuk, hogy ilyen bonyolult dolog ez a civilizáció, biztos hogy nem kezdünk bele... :-)))

Zako

novator Creative Commons License 2000.07.06 0 0 27
Itt a közös pont: én se hordok magamnál sok pénzt.
Csak én más, sokkal rémisztőbb okból kifolyólag! :)
(a plazás HP-knál talán ezért nem vagyok nyerő...)
Előzmény: leha (26)
leha Creative Commons License 2000.07.06 0 0 26
az igazolványtartóba nem látnak bele. ki tudok venni száz ezres közül egyet úgy, hogy azt hiszik, nagynehezen megtaláltam az utolsót : )

amúgy meg nem szoktam magamnál sok pénzt tartani. arra való a bankkártya

novator Creative Commons License 2000.07.06 0 0 25
És az alább említett ABC-s esettől nem rettegsz?! :)
Előzmény: leha (24)
leha Creative Commons License 2000.07.06 0 0 24
a papírt a személyim mellé hajtogatom, az aprót zsebre teszem.
Előzmény: novator (23)
novator Creative Commons License 2000.07.06 0 0 23
És akkor hova pakolod a pénztet?
Előzmény: leha (22)
leha Creative Commons License 2000.07.06 0 0 22
van egy övre fűzhető irattartóm. pont akkora, hogy személyi, diák, jogsi elfér benne, de buxa már semmiképpen. ezért nem is hordok. nem vagyok hajlandó csak azért táskát hordani, hogy legyen mibe tenni a pénztárcámat ( a zsebben hordott buxa gigantikus merevedés látványát keltheti, ezért inkább mellőzöm, meg kényelmetlen is)
novator Creative Commons License 2000.07.06 0 0 21
No igen. Van pénztárcám. Néha én is megkérdem megamtól, hogy "de minek, ha nincs benne pénz?" (van úgy néha). Attól függetlenül mindig nálam van. Sose lehet tudni, hogy éppen kivel találkozom, aki esetleg valamilyen ügyből kifolyólag pénzzel akar megdobni. Más okból is állandóan nálam van: ált. farmert hordok, bal első zsebben kulcs, cigi, öngyufa; bal-jobbban walkman;bal-hátul zsepik, telefonszámok(hirtelen, kis fecnikre felírt); jobb-hátul pedig egy régi diákigazolványban az új+személyi, névkártyák,bérlet, (kevésbé hirtelen felírt) telefonszámok. És igen, ott van a pénztárca is. Ha nem lenne ott, könnyedén kiesne a diákim.
Egyébként meg elég gázos lenne eme a felszerelés mellé valahova besajtolni csak úgy a pénzt.
Másik indok: mész hazafelé éjszaka, megszomjazol. Betérsz egy éjjel-nappaliba, veszel vmi innivalót. Fizetsz. De hogyan? Előveszed a pénztárcát, és viszonylag takarva a kivácsi szemek elől, vagy pedig lóbálva a köteg moneyt? Hátha meglátja vmelyik széparcú vásárló, akinek távozásod után eszébe jut, hogy nem is olyan sürgös most neki vásárolni, hiszen öt perc múlva visszajöhetne, és akkor már egy köteg pénzzel több lenne a zsebében. ;-)
Én inkább nem kockáztatok.
Egyébként nem tom, hogy ki követte nyomon, hogy ez a pénztárcás dolog hogyan jött elő. Elég érdekesen. A női részlegben azt mondta valaki, hogy ő az olyan pasikat nem szereti, akiknek pénztárcája van. Nem rossz. Érdekes lehet az ismerkedési módja. "Szia XY vagyok. Van pénztárcád. Igen?! Akkor húzz a francba."
en.tigrisnek pedig: Ha a Blahától elindulsz a Keleti felé, akkor baloldalt lesz egy bőrárus, ahol elég jó pénztárcákat láttam még tavaly. Ha nem Bp-n laksz akkor passz.

angelnet Creative Commons License 2000.06.29 0 0 20
Nekem van pénztárcám, de minek.
A mindig annyi mindent viszek magammal, hogy be kell raknom egy nagy táskába:
Ha ki akarok venni 2 forintot, akkor nagytáska kinyit, irattárca kivesz, kinyit, pénztárca kivesz, kinyit, pénz kivesz és vissza ugyanez.
Igy semmi értelme a pénztárcának és már nagyon unom :( ,de eddig azt hittem, hogy zsebből kivenni pénzt igénytelen.
Nannics Creative Commons License 2000.06.29 0 0 19
Egyszer volt pénztárcám, a mamámnak vettem, de nem örült neki, így mérgesen visszavettem, de soha nem használtam. Eleve szétszórt vagyok, biztos vagyok benne, ha pénztárcát használnék, akkor azt mindig otthonfelejteném. Mindig táskában, zsebben hordom.
en.tigris Creative Commons License 2000.06.29 0 0 17
Mióta keresek egy normális pénztárcát: legyen kicsi zsebbedugható, de papírpénz is beleférjen, és vastag is, hogy a kártyáknak is legyen hely. Kerestetik a fenti tárca(barnaszínű)! Ki tudja hol van?
Devil Inside Creative Commons License 2000.06.29 0 0 16
Lehet, hogy zsebből baromi vagány dolog fizetni, csak rohadt kénylemetlen is egyben. Eléggé rühelltem minden fizetésnél a teljes készpénzállományomat a markomba szedni és onnan kivadászni az éppen szükséges huszast. Három éve tértem át pénztárcára - a biztonság kedvéért a bankkártyám is benne van :-) -, mindig olyan helyen tartom, ahonnan elég nehéz lenyúlni. (Bőr oldaltáska, elülső nadrágzseb.)
senája Creative Commons License 2000.06.29 0 0 15

Utálom az elhasznált, szakadt, koszos papírpénzeket. Főleg, hogy én nem vigyázok rá és más
kezébe ilyen kerül tőlem. Így életem során anyagi helyzetemtől függően mindig valamilyen tár-
cába teszem a pénzem. Nem is egybe. Hogy ha ellopnák amiből fizetek vagy ne agyj' isten el-
veszteném, ne maradjak egy fillér nélkül. De arra mindig nagyon vigyázok, hogy kis pénztárca
legyen, hogy ne adódjon alkalmam egyszerre túl sokat költeni. (Annyira kicsi természetesen, hogy azért a papírpénz ne strapálódjon teljesen össze benne.)
Herb-Atea Creative Commons License 2000.06.25 0 0 14
Soha nem volt pénztárcám. Igaz, pénzem se nagyon. Azazhogy nem szoktam sok pénzt magammal hordani. Télen kabát belső zsebe, egyéb időkben az övtáska egyik rekesze tartalmazza azt a kevés aprópénzt, ami épp nálam tartózkodik.

Csokis című hozzászólótól kérdezem, hogy hol lehet ilyeneket tanulni, hogy a nők pénztárcát, a férfiak levéltárcát hordanak...? Azaz hol tanítanak ilyesmiket...? Különbenis, mijaza levéltárca...?

/-/

mulder_ Creative Commons License 2000.06.25 0 0 13
csak
döbrögi Creative Commons License 2000.06.25 0 0 12
Igen, köszi, én is így gondoltam. Egy Angliából hazaszakadt ismerőstől tanultam, akitől kint többször is elemeltek dolgokat, majd miután rászokott az első zsebekre + szűk farmer (lány az illető), esélyük nem volt a népeknek.
Előzmény: morticia addams (7)
micu Creative Commons License 2000.06.25 0 0 11
Van de nem hordom. Nadrágzseb rulez, a nagyobb adag pénz + igazolványtárcában. Nem azért mert nem férfias (tudom bunkóság, de ezt eddig nem is tudtam), csak 1xűen lusta vagyok még egy cuccot magammal hordani. Egyébként szerintem valahogy így alakulhatott ki ez a hagyomány ;-)

Üdv:Micu

Yoo Creative Commons License 2000.06.25 0 0 10
Azok közé a tipikus hülyék közé tartozok, akiknek nem csak hogy van pénztárcájuk, de minden iratukat is ott tartják. Úgyhogy, ha elveszik, vagy ellopják, mindenem odalesz. Viszont minden egy helyen van, és ha táskát váltok, nem kell egyenként átpakolni. Vannak ott friss névjegykártyák, feljegyzések, kondibérlet, vásárlókártyák, néha még az útlevelem is ottfelejtem. Meg a blokkok, amiket néha kidobálok. Hogy minek teszem el őket, fogalmam sincs. Na és a lottószelvényem is. Csak sajna sosem nyerek. Úgyhogy kell a pénztárca! Csak néha pénz nincs benne, mert kiborul a táskám aljára. Akkor onnan szedegetek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!