„A jézus sztori is csak egy régebbi történet, Mithras átírata”
Te még itt tartasz? A haladók már rég zabigyereknek tartják Jézust, Mária és egy római törvénytelen gyerekeként.
Biztosan tudod akkor azt is, hogy az egész ószövetség olyan, mint Benedek Elek összegyűjtött regéi. Szinte valamennyi története fellelhető az előző kultúrák eposzaiban, mondavilágában.
Akárhogy is van, a világot ma is az ott írtak alapján működtetik. Mán az első kötetben leírtak szerint sajnos. Illetve a talmud nevű végrehajtási utasítást is használva.
Inkább a szemet-szemért a divat, mint a Grespik bemutatta kő helyett kenyérrel megdobás. (nem is értették meg, emiatt kigúnyolták érte)
Mindenesetre a kirekesztők elleni kirekesztésre való felszólítás azért más kategória, mint amiket leírtál.
„…Tudtommal Ifj Hegedűs mentelmi jogát a parlament felfüggesztette, így ellen bűntető eljárás folyik.
Tehát S I K E R !…” ÍROD
Kétségtelenül siker. Ifj. Hegedűs Lórándnak. Ugyanis saját kérésére adta őt ki a parlament.
Semmiképpen nem akart a mentelmi joga mögé bújni (lásd sunyi Szanyi) Annál is inkább, mert bíróság előtt óhajtja megjelölni azokat a bibliában és egyéb elfogadott könyvekben fellelhető helyeket, ahol a kirekesztők kirekesztésére felszólító idézeteket találta.
Korábban írtam én: "- ahol a vallási, etnikai és életmódbeli kisebbségek szabadon gyakorolhatják jogaikat"
Mire "nightlife" válasza: "Mégha az káros is a családi, társadalmi kapcsolatokra, sőt esetleg a többség egyértelmű elutasitásával jár.
Ez a különbség a liberális és a - fogalmazzunk így - nem liberális álláspont között. A fentieket értelmezve Nightlife szerint a vallási, etnikai és életmódbeli kisebbségek csak akkor gyakorolhassák szabadon a jogaikat, ha azok nem károsak a családi, társadalmi kapcsolatokra és a többség elfogadottsága kíséri azokat. Azt, hogy káros-e a családi és társadalmi kapcsolatokra mondjuk a homoszexualitás minden bizonnyal a többség - ő maga - határozná meg. Ez az antiliberális vélemény.
A liberálisok viszont azt vallják, hogy a vallási, életmódbeli kérdések a magánszféra részét képezik, és abba közhatalom nem szólhat bele semmilyen többségre hivatkozva, azokért hátrány nem érheti az azokat gyakorlókat.
Hány Nicken fog még felszólalni kedves Iván Gábor úr? :)) Ne feledje, a választásokon csak egy (1) szavaztot adhat le! Csak ne szavazzon az Szdszre, mert akkor ez az egy is elvész.
komolyan gondolod hogy a hazai nagypolgar, nagy
tokes, penzes retegnek NINCS kepviselete?
a mai magyarorszagon? komolyan gondolod hogy
NEM a penz diktalja a mai politikat? belfoldi es
kulfoldi penz?
szerinted MI a hatalom?
regen mi volt es ma mi? gondolod aki hatalmon
van annak nincs tamogatasa es az nem tamogatja
a tamogatoit?
ugye a vilagtortenelemben a penz/egyhaz/hatalom
mindig osszefonodott. mostanra ugye megvaltozott
a helyzet.
szerintem AKI hatalmon van az csak a kulonfele
hatalmi csoportok tamogatasaval teheti ezt. vagy
kialakitja a sajatjat.
Pedig azok a sikerecskék még meglehetősen szerénykék, különösen akkor ha összemérjük azzal a nagyszámu magas labdával, amiket az Orbán féle kormányzat ottrombaságai kináltak.
Mivel számomra Bauer Tamás és Pető Iván is az egyik legszimpatikusabb, legfelkészültebb politikus, természetesen szimpatikus az esztrád műsoruk. Az SZDSZ-t egymásnak ellentmondó állításokkal támadják hosszú évek óta. Mert nem lehet rajtuk fogást találni, akárhogy is próbálják bemocskolni őket. Az SZDSZ-ről mondták már, hogy komcsi utódok, ám vadkapitalisták, liberális férgek, de ugyanakkor álliberálisok, szélsőbaloldaliak, de valójában előítéletesek, akikj, maguk szítják az antiszemitizmust, homokosok és zsidók pártja, ballib értelmiségiek pártja, most pedig a nagypolgári klikk képviselői. Picit mintha ellentmondásban lennének egymással a fenti jellemzők...
Én viszont tudom és hiszem, hogy az SZDSZ a szabadság és szolidaritás pártja, amely egy olyan Magyarországot akar
- ahol a polgároknak nem kell tartaniuk a mindenkori hatalomtól
- ahol a "hatalmasok" sem bal, sem jobb oldali ideológiák nevében nem akarják az egyetlen igaz hitet áterőszakolni a társadalmon
- ahol a vallási, etnikai és életmódbeli kisebbségek szabadon gyakorolhatják jogaikat
- ahol a véleményéért senkit nem ér hátrány, de mások ellen nem is uszíthat, böntetlenül nem kelthet gyűlöletet senki
- ahol az állam nem jóságos nagybácsiként osztogat-jutalmaz kénye-kedve szerint, és nem ugraszt össze társadalmi csoportokat egymással
- ahol támogatják az önálló kezdeményezéseket, és a polgárokat felnőttként kezelik, akik el tudják dönteni, hogy mi a jó nekik
- ahol a polgárok büszkék lehetnek arra, hogy ebben a hazában élhetnek
- ahol a magyar történelem értékeit nem mások ellenében, hanem azok gazdagodására ápolják.
" Amikor az SZDSZ-t különféle cselekedeteiért támadják, végül mindig kiderül, hogy magát a liberalizmus eszméit támadják."
Én meg már azt hittem, hogy azt a nagypogári klikket támadják, amelyik percenként más jelmezben próbál visszatáncolni a szinpadra. Milyen esztrád az, ahol Bauer papa meg TGM perdül táncra Petővel?