Keresés

Részletes keresés

gReg Creative Commons License 2001.01.21 0 0 29
Én általában nem szoktam elvenni a szórólapokat, de olykor elgondolkodom ezzel az egésszel kapcsolatban és néhány kérdés felötlik bennem.

1. Azért mégis el kéne venni nem, végül is szerencsétleneket teljesítményre fizetik? Aztán amikor egy nap már a huszadik szórólaposztogatóval találkozom, már nem vagyok ennyire empatikus - majd lesz más, aki elveszi helyettem.

2. Minek vegyem egyáltalán el? Eddig folyton ismétlödtek a kezembe nyomott szórólapok, és még nem bukkantam köztük olyanra, ami számomra érdekes, vagy hasznos lett volna. Következésképp ahogy lehet kidobom öket.

3. Adja magát a harmadik kérdés: hol éri ez meg a reklámozónak, ha egyszer tíz emberböl kilenc (de lehet, hogy kilenc és fél :-) reflexböl kidobja. Egyrészt csak a szeméthalmot növeli, másrészt csak a pénz folyik el vele.

4. Jó dolognak kell azért ennek lenni: munkához jutnak vele az emberek. Azért néha ezzel kapcsolatban is vannak fenntartásaim, legföképp az, amit valaki leírt már korábban - a helyzet rendszerint kelemetlen mindkét fél számára.

A fentiek tükrében nem lehet túl kifizetödö a szórólapokon keresztüli reklám. Bár fene tudja, elvégre ha nem érné meg nekik, akkor nem csinálnák. Összegezve: ha a hirdetés e formája végleg eltünne a föld színéröl, nem ejtenék könnyet a pusztulásán, és azzal, hogy nem veszem el a felém nyújtott szórólapot, talán némileg elö is segítem ezt a folyamatot. Persze az is lehet, hogy ez csak egy értelmetlen szélmalomharc, de azért mégis.

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.20 0 0 28
talán ismét feltehetjük a kérdést
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.06 0 0 27
nevermind, érettség bekövetkeztével az ember megtalálja a helyes választ az élet kérdéseire - addig is kitartást kívánok
Előzmény: outcyber (26)
outcyber Creative Commons License 2000.07.06 0 0 26
Színes világban élünk, ahol nincs egyértelműen jó vagy rossz cselekedet. Bármit is nézünk.
És még azt sem tudom eldönteni, hogy ez jó vagy rossz tulajdonsága...
Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.05 0 0 25
nem mondtam, hogy kizárólag, de nyilván hozzájárul
Előzmény: outcyber (22)
outcyber Creative Commons License 2000.07.05 0 0 24
Na ne mondd! Bemegy a fiatal a diákszövetkezetbe. Milyen munkát ajánlanak? Hát, joghurtkóstoltatás vagy szórólaposztás. Kell?
Különben is: valakinek meg kell csinálni, mert kereslet van szórólaposztogató emberekre, akkor pedig lesznek, olyanok pedig, akiknek jól jön a pénz, mindig lesznek.
Ott vannak pl. az utcaseprők vagyis köztisztaságiak. Nem egy presztízsmeló. Én mégis tisztelem őket, mert
1. legalább dolgoznak
2. eltakarítják azt a sok mocskot, amit mi hagyunk magunk után (sajnos én is, utalnék most a Hova dobjam a csikket? topikban kifejtettekre.
De vissza a témához. A szórólaposztás azért lesz megalázó, mert mi tesszük azzá, avval, hogy semmibe vesszük őket. Igaz, minket meg az tesz érzéketlenné, hogy annyi kéregető/lejmoló/'adatgyűjtő' van.
Előzmény: Ideges (23)
Ideges Creative Commons License 2000.07.05 0 0 23
Hát ez az, ne vállalj olyan munkát (ha megteheted) amiért lenéznek. Szerintem egy érzékeny fiatal önérzetén nagyot rombol, ha az emberek jó része levegőnek nézi. De lehet, hogy nem olyan súlyos a dolog. Sajnos annyian jönnének oda hozzám az utcán különböző dolgokkal (kéregetés, lejmolás, adatgyűjtés stb.), hogy önvédelemből kerülöm, aki elém áll.
Előzmény: outcyber (20)
outcyber Creative Commons License 2000.07.05 0 0 22
Kicsit talán túlzás ezeknek a jelenségeknek az okát kizárólag a szórólapokban keresni. szvsz.
Persze, én is inkább bannereket nézek, ha lehet választani. :)
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.05 0 0 21
érdekes, hogy a felesleges szórólapok költségeinek a vételárba beépítését vagy a felesleges szórólapok környezetszennyező előállítását nem említette senki

pedig nemsokára a gyerekeket tanulmányi kirándulás keretében famúzeumba lehet vinni - feltéve, ha megfelelően feltették előtte a gázálarcot a búrájukra szegények

outcyber Creative Commons License 2000.07.05 0 0 20
1. Stimmel. Előfordul. Ám szerintem nem jellemző.
2. Néha ez is előfordul.
3. Általános. Mondjuk a mai pont jól jött.

Viszont az utolsó mondatoddal mélységesen nem értek egyet. :-(
Nem hinném, hogy egy nyári szünidős diáknak nem jönne jól egy ilyen meló pár hétig. Nem hinném, hogy ez megalázó lenne számukra. Inkább az, ha nem veszik őket emberszámba.

Előzmény: Ideges (19)
Ideges Creative Commons License 2000.07.05 0 0 19
Ideges vagyok a szórólapoktól! 1. elállják az utat. 2. szemetelnek vagy szemetelésre késztetnek. 3. többnyire értelmetlen dolgokat reklámoznak. Ennyi elég is. Én szégyellnék szórólapot osztogatni, ez már majdnem kéregetés.
outcyber Creative Commons License 2000.07.05 0 0 18
Most kaptam egy szórólapot.
(hegymászó és outdoor felszerelések)
--------

Mit kezdjek egy ****** szórólappal?

Az emberek 34%-a elveszi és kidobja.
27% papírrepülőt hajtogat belőle, és elrepíti.
18% telefonszámot ír rá, majd elveszti.
4% buszjegyként próbálja használni, de lebukik.

Te inkább látogasd meg vele valamelyik üzletünket, ahol vásárláskor ajándékot kapsz!

Ha mégsem ezt a lehetőséget választod, úgy a papírrepülő elkészítéséhez a túloldalon nyújtunk segítséget: a hajtásokat szaggatott vonallal jelöltük...

--------

És tényleg: a másik oldalon, egy országos térkép, az üzletekkel bejelölve, valamint szolídan becsíkozva a hajtási élek. :-)))
Király.
Ráadásul túra ügyekben érdekelt lévén még hasznos is számomra.

HaWer Creative Commons License 2000.06.22 0 0 17
Ha kockás lapot raknak eléd, csak tiszta lapra írj!
__PT Creative Commons License 2000.06.22 0 0 16
Nekem attol van herotom, amikor XY utcat megszall keresztbe 2-3 enyhe lofarokkal - de amugy kopasz - rendelkezo fiatalember arra akar ravenni, hogy vegyek toluk krisnas konyveket, de ha mar ennyire nem akarok, akkor legalabb adakozzak man egy kicsit a karakoszorcsogon epulo krisna-tudatu templom-szabadidoesbevasarlokozpontjuk epitesere.

Sima szorolap ok, ropteben elveszem, nem is nagyon lassitok, es csak akkor dobom ki a kukaba, ha mar nem latja, akitol kaptam. Micsoda perverz egy dolog....

Perverz Tata

Zolcsi67 Creative Commons License 2000.06.22 0 0 15
A kérdezőbizoskodással csak egy bajom van (azon kívül, hogy csináltam én is): Szegényke csak akkor kap pénzt, ha érvényes, vagyis legalább tel. számmal ellátott kérdőívet szállít a főnökségnek. Isten ments, hogy kiadjam a számomat az "akármilyen-egy hónap múlva úgyis megszűnő-kft"-nek, a csuda tudja, mire akarják használni azon kívül, hogy qrogatnak üdülés, biztosítás, egyebek miatt!!!
ZedIzDead Creative Commons License 2000.06.22 0 0 14
A szórólap szerintem messze nem egy kategória az ügynökösködéssel...SZVSZ a legnagyobb kivetnivalók a szórólaposztásban legfeljebb az elpazarolt papír meg az esetlegesen elállt közlekedőútvonalak lehetnek.

Bevallom őszintén, én se mindig veszem el, mert olykor engem is idegesít mindennek ellenére.

[ZedIzDead]

Előzmény: bastyaelvtars (12)
bastyaelvtars Creative Commons License 2000.06.22 0 0 12
Csak nem vagyok képmutató. Biztos vagyok benne, hogy mindenkit kiver a víz, ha megpillant egy ilyen ügynökfélét. Kár itt előadni az irgalmas szamaritánust.

Előzmény: Köpenicki Kapitány (11)
bastyaelvtars Creative Commons License 2000.06.21 0 0 10
Nem támogatom az agresszív reklám semmilyen formáját (szórólaptukmálás, "spontán" termékbemutatók mindenféle üzletekben, kérdezőbiztosnak álcázott ügynökök, MLM beszervezők stb.)

Ezek a tevékenységek mindkét felet frusztrálják (azt is, akit "letámadnak"), tehát károsak, üldözendők. A hatékonyságuk is erősen kétséges. Nem ez a jövő. Senki sem szereti, ha meg akarják mondani neki, mire van szüksége.

Inkább tanuljatok valami rendes szakmát, és ne bosszantsátok tovább a jónépet.

outcyber Creative Commons License 2000.06.21 0 0 8
Nézd, ha egy fiatal jön oda hozzám, kezében egy nagy ív papírral, akkor fel sem merül bennem, hogy le akar szedni bárki javára, hanem egyből kérdezőbiztosra gondolok, úgyhogy nincs idegenkedés.

Na, indulok haza. Megnézem, ott vagy-e a Blahán. :-)
Ugyanis 4-6-tal járok. :)

Előzmény: Durci (7)
Durci Creative Commons License 2000.06.21 0 0 7
És meddig tart azt mondani, hogy bocs, de EZT most kihagynám és továbblépsz?!

Én úgy tudom, hogy a megbízók meghatározzák, hogy HOL lehet osztogatni és szúrópróbaszerűen ellenőriznek. ÉS ha órabérben fiztenek?! Azt hogy ellenőrzik?

Álljatok meg a kérdezőbiztosoknak!!! PLS!!!
Főleg ha a Blahán találkoztok egy 18 év körüli lánnyal!!! KÖszi!

outcyber Creative Commons License 2000.06.21 0 0 6
A teljesítményre fizetés azért tűnik számomra nem logikusnak, mert akkor mi van, ha az osztogatók egyszerűen kidobják a szórólapokat a szemétbe? A megbízók hogyan tudnák ellenőrizni, hogy a lapokat már elosztogatták és az azokat elfogadó emberek dobták ki?

Kérdezőbiztosok. Ehh. Nehéz eset. Ha már látom valakin, hogy kérdezőbiztos, akkor biztos, hogy nem utasítom vissza. Csak hát az ember nem tévedhetetlen, volt már, hogy pénzgyűjtőt néztem kérdezőbiztosnak. Emiatt ez ember idegenkedik.

Előzmény: Durci (4)
Durci Creative Commons License 2000.06.21 0 0 5
Végülis meddig tart eldobni (KUKÁBA!), az osztót az már nem érdekli! Ez szinte semmi, rajta viszont sokat segítünk ezzel.
Durci Creative Commons License 2000.06.21 0 0 4
Szerintem teljesítményre fizetnek. MIndenkit kérek, hogy fogadja el a szórólapokat!! Én mindig kettőt kérek és ezzel örömet szerzek az osztónak, ilyenkor mindig felcsillan a szemük. A múltkor megszámoltam, 8-at nyomtak a kezembe egyszerre!

Én kérdőívezni szoktam, az a szórólaposztásnál is szemetebb meló, mert az emberek 80% nem áll meg vagy meg se hallgat, pedig nem kérdeznék tőlük semmi extrát(persze ezt ők nem tudják), de ha egyhuzamban sokan nem állnak meg nagyon el tudok keseredni és az egész világot utálom olyankor!
Általában azt hiszik rám, hogy én is pénzt gyűjtök...

outcyber Creative Commons License 2000.06.21 0 0 2
Igen, nekem is pont ez járt még a fejemben, hogy milyen érzés lehet, ha semmibe veszik az embert. Pedig ők nem kéregetnek, csak a munkájukat végzik.
Lehet, hogy csak én látom úgy, de szerintem megsokasodtak a diákkorú szórólaposztogatók mostanában. Persze eddig is voltak, de most sokkal kevesebb felnőttet látok. És ha arra gondolok, hogy talán ettől függ, hogy pl. elmehetnek-e nyaralni, akkor bizony még el is olvasom azokat a papírokat!
Előzmény: Köpenicki Kapitány (1)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.21 0 0 0
szerintem sz0'rd ki 0"ket. Így stÍlus0s.
outcyber Creative Commons License 2000.06.21 0 0 topiknyitó
Az élet legnagyobb kérdései már tiszták előttem, csak azt nem tudom, hogy a metrófeljáratokban szórólapokat osztogatókat óra- vagy teljesítménybérben fizetik?
Eddig nem vettem el ezeket a papírokat, tekintve, hogy kizárt, hogy szükségem legyen jogosítványra, nyelvtanfolyamra, szórakozóhely-ajánlatokra és miért vegyem el, ha úgyis kidobom.
De most arra gondoltam, hogy ha darabszámra fizetik őket, akkor miért akadályoznám őket abban, hogy minél előbb végezzenek?
Nos, beavatottak, nyissátok fel a szemem! Órabér vagy teljesítmény?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!