Keresés

Részletes keresés

gocsa87 Creative Commons License 20 órája 0 1 13327

Jah, bocsánat, figyelmetlen voltam, írtad, hogy csak 3 hete használod. Akkor még van esély amúgy arra is, hogy idővel hozzászokik bőröd és csökken ez a jelenség!

gocsa87 Creative Commons License 26 órája 0 0 13326

Illetve nem árt alaposan belemasszírozni a bőrbe a cuccot, hogy ne csak álljon és megszáradjon a fejen.

gocsa87 Creative Commons License 26 órája 0 1 13325

A "korpa" az a megszáradt minox vagy a száraz fejbőr (a minoxban van ugyebár alkohol és propilén glikol is, ha a folyadékot használod) - vagy mindkettő, tehát minox és száraz bőr keveréke is lehet persze. Nem tudom, mióta használod, de ez idővel javulhat, nekem pl. korántsem okoz már annyi "korpát" a minox, mint első hónapokban, egy évben. Megoldás lehet még az, ha habra váltasz vagy pl. napi egyszer folyadék, napi egyszer hab kombó (én általában ezt szoktam). Szintén megoldás lehet még, ha minoxidilmaxról gyorsan száradó, PG mentes változatot veszel. És ha a korpa probléma helyreáll, akkor valszeg nem is kell naponta hajat mosnod, én pl. jellemzően kétnaponta szoktam azért.

Előzmény: dennnn (13324)
dennnn Creative Commons License 28 órája 0 0 13324

Fényes fejbőrrel mit lehetne  kezdeni? Három hete használok minoxidilt, azóta muszáj szinte mindennap hajat mosnom, különben tele van a fejem korpával (vagy valami hasonlóval). Gondolom a túl gyakori hajmosástól fénylik a koponyám, mert azelőtt nem volt ilyen. Rövidre van nyírva a hajam, a fejbőrre viszem fel a minoxot, nem a hajam kenem vele össze.

gocsa87 Creative Commons License 2 napja 0 0 13323

Haha, az már más.

Előzmény: dennnn (13321)
Balage-81 Creative Commons License 2 napja 0 0 13322

Újabb videó, amiben elmagyarázzák, hogy a haj újranövesztése bármilyen szerrel is (beleértve: duta, fina, minox) gyakorlatilag lehetetlen.

A legtöbb, amit remélhet az ember, hogy valamennyi alvó fázisban levő haj újranő illetve a hajszálak megvastagodnak kicsit, de csak azok, amik nem mentek az eredeti vastagság 50%-a alá. A minox által visszahozott babahajakból pedig sosem lesz már normális hajszál.  Nehéz elfogadni, de ez van...

A megoldás az, hogy a kopaszodás legelején kell elkezdeni a megfelelő kezelést, 15-30 éves korban (egyénileg változó). Akkor, amikor még nincs látványos gond, csak KICSIT elkezdenek vékonyodni a hajszálak.  A gond az, hogy sokan csak későn kapnak észbe, amikor már késő.

https://www.youtube.com/watch?v=UhSftbyv1cc

dennnn Creative Commons License 2 napja 0 0 13321

Ja, elírtam. 50 db volt.

Előzmény: gocsa87 (13319)
Sickcunt Creative Commons License 2 napja 0 0 13320

De van értelme újraküldenie. Én is nem rég rendeltem Ru-t kínából. Elsőre megfogták, hasonló hülyeséget írt nekem is mint neked egy hónapon keresztül a tracking oldalon, aztán jelzett az eladó, hogy elakadt a csomag, de önköltségen újraküldik. Másodjára probléma nélkül megérkezett.

Előzmény: dennnn (13317)
gocsa87 Creative Commons License 2 napja 0 0 13319

És csak annyit kaptál tőlük, hogy engedély nélkül nem adják oda? Ennyi? Ez meglepő, ennél már kisebb mennyiségből is lett rendőrségi ügy tudtommal.

Előzmény: dennnn (13317)
Rlht Creative Commons License 2 napja 0 0 13318

Finasterid Dexcel-lel van valakinek tapasztalata? Sikerült vennem 98 darabosat, de még nem mertem elkezdeni szedni. :D 

dennnn Creative Commons License 3 napja 0 0 13317

500 tab, Indiából. 
Az eladó azt mondta, ha visszakerül hozzá a csomag, újraküldi. De annak nem sok értelme lenne, ugyanúgy megfognák.

Előzmény: gocsa87 (13316)
gocsa87 Creative Commons License 3 napja 0 0 13316

Mekkora adag volt egyébként a rendelésed (hány napra elegendő)?

Előzmény: dennnn (13315)
dennnn Creative Commons License 4 napja 0 0 13315

Magyar Posta. 
Közben már kiderült, hogy keresztet vethetek rá, mert NNGYK engedély nélkül nem adják oda.

Előzmény: hajajajaj (13314)
hajajajaj Creative Commons License 4 napja 0 0 13314

Melyik postai szolgáltató?

Előzmény: dennnn (13313)
dennnn Creative Commons License 5 napja 0 0 13313

Azt lehet tudni, hogy nálunk miért nem forgalmaznak 1mg-os finát? A szakorvosok tudnak erről valamit? 

Balage-81 Creative Commons License 2023.11.29 0 0 13312

Az 50%-os szabály (avagy szarból nem lehet várat építeni):

https://www.youtube.com/watch?v=naYRZEsfFoQ

dennnn Creative Commons License 2023.11.28 0 0 13311

Postával kapcsolatos kérdés...

Indiából rendeltem finát, a nyomkövetés jelenleg ezt mutatja: A vámkezeléshez szükséges információk bekérése (ügyfélre vár)

Ilyenkor vajon a finával vagy a vámfizetéssel kapcsolatban kérnek infót?

Balage-81 Creative Commons License 2023.11.28 0 0 13310

Találtam egy kommentet az apró hajszálak kihullásáról:

"90 percent of the hair I lose is miniaturized some as small as 1/3 the size of my fingernail. It's like as soon as the hair sprouts it falls off. Does this mean I have aggressive mpb or could this be caused by something else? I'm a 25 year old male. Big supporter of this channel please keep this amazing content coming!"

Érdemleges válasz nem érkezett rá, de ez a legjobb videó a miniatűrizálódott hajszálakról:

https://www.youtube.com/watch?v=b8jXq8rRilc

Doctor Morreau Creative Commons License 2023.11.24 0 0 13309

Ez a pali körbejárta a témát, az öregedéssel és a hajhullással szemben is küzd:

https://youtu.be/91-rjwHt5qk?si=0jfQSxhJiSEcCYmi

Nagyjából elmondja az egyetlen lehetséges technikai megoldást.

De az elején a lényeg, hogy a férfiaknak nem a kopaszodás ellen kellene küzdeniük, hanem kiállni azért, hogy ez egy férdi dolog, s ennyi, el kell fogadni

Balage-81 Creative Commons License 2023.11.22 0 0 13308

Mostanában nemcsak a hosszú hajszálaim hullanak ki, hanem nagyon sok apró, 5-10 mm-es is. Ez jelent valamit? Nem használok most semmilyen szert.

Fomate Creative Commons License 2023.11.19 0 0 13307

Az a legjobb jel, ha fokozódik a shedding, azt jelenti, hogy az új hajszálak elkezdtek nőni és "kiütik" a régieket, tarts ki és abba ne hagyd!

Előzmény: Equrvanet (13303)
Equrvanet Creative Commons License 2023.11.15 0 0 13306

Pedig neki még semmiség a kopaszodása. Senki nem megy külföldre egy nagy táska fináért?

Néztem az árakat, van olyan online klinika aki 245GDB ért küld 1 éves napi 1mg adagot. Ez nekem drága .. 

3000 Ft a 30dbos 5mgos fina, amit ha eltörögetek 1mgra azért sokáig elég lenne... Xd

Minoxidilmaxos finát ha meginmám? Xd Bár még át kell számolni árban megérné-e.

Előzmény: Doctor Morreau (13305)
Doctor Morreau Creative Commons License 2023.11.13 0 0 13305
dennnn Creative Commons License 2023.11.10 0 0 13304

Megkaptad végül a csomagot?

Előzmény: andrasska (13219)
Equrvanet Creative Commons License 2023.11.05 0 0 13303

Nagyon  elkezdett hullani a hajam a minoxtól, tele van vele a fésű. :-( Akkor ez jó vagy rossz jel?

Két, három naponta használom, majd utánna kifújom a fejem hajlakkal hogy tarajt állítsak. 

Finára valami ötlet?

Angliában van olyan hogy kitöltesz egy kérdőívet a neten, majd felírja az "online orvos" végül ki is postázza a patika, csak fizesd ki, de nem sokkal drágább mint maga a gyógyszer ára.
Persze csak angol címre postáznak, meg NI számmal ( ottani taj) kell. 

Akinek esetleg van angliában élő ismerőse neki szerintem a fentiek működhetnek.

https://www.doctorfox.co.uk/hair-loss-treatments/finasteride.html

Törökországban megvenni vény nélkül... ott meg lehet hamisat adnak.

Amúgy itthon nem lehetne valami kérvényt indítani hogy erre is engedélyezzék, vagy hogyan megy ez?

Bár az itteni begyöpesedett orvosok, mire lemenne a tudatukba addigra kihullana az összes hajunk. 

dennnn Creative Commons License 2023.11.01 0 0 13302
Equrvanet Creative Commons License 2023.10.22 0 0 13301

Akkor a minoxidilmax is hazudik, Ők azt írják hogy elhagyható az 1mg-os fina ha az ő topikális finanszteridet használjuk.

Sok pénz van a dologban, így minden cég aki ebben utazik hazudik, a tanulmányok is valószínűleg sok megrendelt, elhajló.

De ne feledjük, a koronavíruson a világ összes hozzáértő tudósa kattogott és mégse lett olyan megoldás hogy beadják a szert és no problém.

Tehát a mi időnkben már nem lesz megfizethető kencefice ami működik.. :-( :-(

De a minoxidil, koffein, nizoral stb az olyan mintha a legyomirtózott növényt elkezdjük ápolgatni, locsolni, tápoldatozni. 
Jobbnak jobblesz, de tökéletes sose, pláne ha a sok jó mellé megint kap gyomírtót.

De innen kiindulva a minoxidil teljesen felesleges fina nélkül... ?!

Nekem nagyon zsíros a bőröm, nem is tudom egyáltalán felszívódik-e belőle valami. 

Sőt én este hajat mosok, száradás után locsolok fel minoxodilt.  Reggel meg egy kis nedvesítés, majd a fejbőrt is jól megfújva hajlakkal taréjt állítok hajszárítóval. 
Van amikor napokig áll a taréj addig nincs is minoxidil. 

Akkor nekem ilyen felhasználáshoz melyik minox terméket kellene használni, melyik ajánlott? A legnagyobb fina tartalmúra gondoltam... PG vagy PG free?

Essengen-6 Extra, erre gondoltam, de 18 ezer Ft két hónapra, + szállítás.. :-(

Még rut is árulnak. xd
https://www.minoxidilmax.com/ru58841-powder

Nekem még nem gyorsult be, még a lassan de biztosan szakaszban vagyok, ezért bizonytalan vagyok a termékválasztásban.

1mg orális finát hogyan lehetne legegyszerűbben, legolcsóbban szerezni?

Előzmény: Fomate (13300)
Fomate Creative Commons License 2023.10.16 0 0 13300

Duta-t/finát muszáj szájon keresztül szedni, a topikális szerek nem szívódnak fel olyan mértékben, illetve a máj alakítja át ezeket olyan vegyületté/anyaggá, ami utána elkezdi letolni a dht szintet, tehát igazából ez az egész topikális fina/duta inkább placebo szerintem, mint valós hatás. Kivétel ha előtte dermarollerezel, mert akkor véráramba kerül, onnan meg a májadba.

Előzmény: Equrvanet (13298)
Balage-81 Creative Commons License 2023.10.16 0 0 13299

Nagyon jó a gyomirtós hasonlat!

Van, hogy füvet gyomirtózok és véletlen hasznos növényre is kerül egy kevés. Nem annyi, amennyi kipusztítja, "csak" annyi, ami jelentősen károsítja. Életben marad, de torz lesz a növekedése, halványabb lesz a színe és már sosem lesz a régi.

Ugyanez a helyzet az erősen elvékonyodott (<50%) hajszálakkal. Szerencsés esetben meg lehet tartani őket dutával, finával, minoxal, de visszaerősödni/vastagodni már sosem fognak.

A lényeg az, hogy IDŐBEN kell elkezdeni a kezelést. Ez van, akinél 16 év, van, akinél 40 év, teljesen változó.

Előzmény: Equrvanet (13298)
Equrvanet Creative Commons License 2023.10.15 0 0 13298

Ezeket a hajhagymákat úgy kell elképzelni mint akár egy növényt amit szórunk gyomírtóval. 

Leszárad, leég, károsodik, van az a dózis amit túlél és újrahajt akár gyengébben, de ha megdöglött akkor semmi nem hozza vissza.

Hajhagymák dettó csak ott a DHT a gyomírtó.  Ha megpusztult nincs az a csodaszer ami visszahozza, ezért is kamu minden olyan kép ahol fényes kopasz fejet mutatnak ELŐTTE majd UTÁNNA állapotként dús hajasat mutatnak. 

Csak a megállítani/lassítani lehet a folyamatot a DHT csökkentésével.

Apropó, finát van ahol kiadnak recept nélkül? 

Fogamzásgátlót meg 1-2 dolgot régebben kilehetett sírni recept nélkül is, nemtudom mostanság van-e ilyen opció, vannak akik túlzásba is estek.

https://www.penzcentrum.hu/egeszseg/20160627/bezarattak-a-gyogyszertarat-veny-nelkul-adtak-ki-a-xanaxot-1050237

Mi vidéki gyógyszertárunkban is mint a cukorkát, úgy vihettél, választhattál bármit... de meghalt a tulajdonos, a másik meg már nem meri. 

Xanaxot is adtak, fina semmiség lett volna... xd régi szép idők. 

Minocidilmax weboldala azt írja el is hagyható a fina ha az ő kencéjüket használjuk.

https://www.minoxidilmax.com/best-minoxidil-products
Ez mennyire fedi a valóságot?

Más:

működő tökéletes hajhagymákra nem káros a minoxidil? Mert azon gondolkodom hogyha elég az ami van, hajhullás meg nem vészes még szerintem, akkor nem-e csak a sima finaszterides oldatot kellene rendelnem és az összes többit hanyagolni?

https://img1.indafoto.hu/9/3/2603_98bd65207ee83bfd17ebb0db971eddf9/27242282_c15b8a57cef649e40dfb07caab7572fa_xl.jpg

Nagyon nagyon zsíros a bőröm, de nincs semmi egyéb elváltozás, korpa stb, akkor most a propilénglikolt vagy nélküle verzió az előnyösebb? 

Essengen 6-on gondolkodom következőbe. Minden másnap használom a minoxidilt, így van értelme, sok helyen írják hogyha 3 nap kimarad kezdhetem elölről... 

Előzmény: Fomate (13293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!