Keresés

Részletes keresés

rettegen Creative Commons License 2002.01.24 0 0 25
ha valaki ismeri a sexisearch.com-ot akkor kerülje . Az alább emlitett szenny profitjából csinálta a lengyel,cseh, magyar tulajdonosi kör! Vezetőjeként egyik hűséges csatlósukat , az én beszervezőmet Urbán Zsoltot rakták- mint fő balekot. (ő is kapott bilincset az ominózus rajtaütéskor:)))))
a cég hostess néven futtat luxuskurvákat lsd. honlap!
Come back Creative Commons License 2002.01.21 0 0 24
borzasztó
Előzmény: IndexOlvasó (20)
miki_ng Creative Commons License 2002.01.20 0 0 23
ja én is ilyenen voltam
tényleg sokan voltak akik (spontán?) beléptek
én is elgondolkoztam rajta, ha meg is lehetne kúrni valamelyik macát megérné-e a pénzt
Előzmény: IndexOlvasó (20)
Omerta Creative Commons License 2001.06.13 0 0 22
Csak azóta nem tudom történt-e valami
Előzmény: Betyár (21)
Betyár Creative Commons License 2001.06.13 0 0 21
Már éppen itt volt az ideje!!!
Előzmény: rettegen (16)
IndexOlvasó Creative Commons License 2001.06.13 0 0 20
Üdv a Topicnak és a lakóinak egyaránt!
A hétvégén engem is a Sejtelmes által említett Human Club Egyesületbe próbáltak beszervezni. Persze mondanom sem kell, hogy nem sok sikerrel. Ami viszont nagyon megdöbbentett, hogy ismert embert is láttam a managerek között. Egy volt MTV1-es csajról van szó, aki bemondó volt anno.(Bomba jól nézett ki, de ez OFF:-))) Nagyon jól megszervezett, pszhichológialig rendesen megtámogatott előadásokat láthat az ember ha ráveszik ,hogy kifizesse a belépőjegy árát (1600Ft). Már az ültetésnek is koreográfiája van, mert egymás mellé két új embert nem ültetnek le, csak már egy régi tag mellé. A meghívó rutinosan azt ülteti maga mellé akiben reménykedik, hogy képes meggyőzni a Clubtagságra. (én nem ott ültem:)). Előre ülnek a toppmanagerek és az előadó "humoros" mondataira "spontán" reagálnak (Gondolom minden alkalommal ugyanaz a szöveg mehet le)
Szóval a volt bemondó, Sz.E kezdte a tömeg beetetését, és próbálta elhitetni szegény jámbor emberekkel, hogy az az artikulálatlan taps és zene amivel indul az egész ceremónia, valőjában teljesen normális dolog. Ez az ami kell a pozitív életfilozófiához:-)
Ezután valaki más lépett a színpadra és írásvetítő segítségével elmagyarázta a "csodás lehetőségeket". Majd szünet és minden meghívó kicsit elbeszélgetett a jelöltjeivel, hogy mégis tudja, hogy mennyire esélyes a dolog.
A folytatásban jött a feketeleves, nevezetesen egy új előadó - az igazgató(nő)(nekem valahonnan ő is ismerős amúgy)- adagolta lassan a pirulát a népnek. Ahhoz, hogy valaki a "csodás lehetőségekhez" jusson csak be kell lépni a Clubba. A belépési díj "CSAK" 330ezer Ft. Ezután a jelenlévők megnyugtatgatása folyt a részéről miszerint ez nem is olyan nagy összeg, majd a belépési okiratok kiosztása.
Azon hihetetlen módon meglepődtem, hogy rengetegen beléptek. Mint a marhák a vágóhídra ,úgy írták alá a nyilatkozatokat az emberek. És nem igazán olyanok akiknek könnyű kifizetni ezt az összeget. Egy ember a legoptimálisabb esetben 4 másik ember beszervezésével kapja vissza a pénzét, de ekkor feltételezzük, hogy a beszervezettek is szerveznek be újabbakat. Ha nem, akkor természetesen több balekot kell találnia a dologhoz.
Abban biztos vagyok, hogy sok barátságot tett tönkre ez a játék és teljesen megváltoztatja az emberek lekivilágát. Kiváncsi lennék, hogy jogilag támadhatóak -e ill. , hogy mikor borul ki a bili már ha kiborul:-)
Sejtelmes Creative Commons License 2001.04.03 0 0 19
Én is felhozom :-)) De inkább szomorkodnom kellene a téma újabb aktualitása miatt.
Engedjétek meg, hogy írjak egy számomra méglegújabb játékról. Csak nekem új, mert 1999-ben már volt a lentebb majd megnevezett klub ellen eljárás, de ezek szerint megúszták(??).
Ismerősöm mesélte, hogy milyen jó gyülésen volt, mindenki vidámkodott, fasza hangulat volt (nem melegek klubjáról van szó! :-)) ). Egy exkluzív klub, ahol személyiségfejlesztő szemináriumok vannak, bálokat, koncerteket szerveznek a klubtagoknak. Tulajdonképpen nem is lenne szabad erről mesélnie, mert titok (gondolom aláírattak vele egy papírt, de ezt akkor nem jutott eszembe megkérdezni töle), de éppen nincs nála annyi készpénz, hogy másnap reggelre vihesse a belépődíjat, és azt remélte, nálam otthon van.
Elmondtam neki, hogy nem sok pénzt tartunk otthon, de amennyi van azzal kisegíthetjük, és megkérdeztem, mégis mennyi kellene. Sejtelmeskedett (nem rólam van szó), és nagy nehezen bevallotta, hogy 300.000 Ft. Nagyot nyeltem, és kértem ugyan meséljen erről a klubról valamit. Lelkendezett hogy itt ismert emberekkel találkozhat, meg ha napi 8 órát dolgozik, akkor nem jut semmire, de ha mindenki csak két embert visz be a csapatba, és az újabb kettöt, akkor egész szépen lehet keresni. Szóval egy szép kis pilótajáték felépítése kerekedett ki a történetböl.
Próbáltam meggyőzni, hogy ez csak a csúcson levöknek jó, meg hogy van-e olyan ember az ismeretségi körében, aki képes és hajlandó is kifizetni ennyi pénzt erre, mert különben egy vasat sem lát belőle??? Ez kicsit lehűtötte a lelkesedését. Megkérdeztem tőle, hogy ugyan mitől exkluzív ez a klub, ha az utcáról vihetnek be a szervezők embereket?? Elmagyaráztam neki a beetetés pszichológiáját, de attól félek a könnyű pénzkereset ígérete mégis erősebben fog rá hatni.
Mit mondhatnék még neki, amivel lebeszélhetném? Ismeri valaki ezt a csapatot? Beollózok egy cikket egy online újságból (a francba, most vehetek új monitort).

Fedőnév alatt gyűjtötték a pénzt
Az utóbbi hetekben gyanút fogtak a rendőrök azzal a Humán Klub Egyesület néven bejegyzett társasággal kapcsolatban, amelynek tagjai a füzesabonyi művelődési házban tartottak személyiségfejlesztő előadásokat. Sejtésük beigazolódott: az egyesületi fedőnév alatt valójában egy újabb piramisjáték szervezése folyt. A kizárólag meghívóval látogatható rendezvényeken nagyon is átgondolt forgatókönyv szerint történt a gyanútlan résztvevők "beetetése": ki ne esne gondolkodóba, ha - meggyőzőnek tűnő jogi biztosítékokra hivatkozva - rövid idő alatt nagy jövedelmet garantálnak neki. Hiszékenyek pedig még mindig akadnak...
Szerencsére a rendőrség közbelépése megakadályozta, hogy a 150 résztvevő java része bedőljön a szervezők bűvös ajánlatának, miszerint 310 ezer forintjuk kilenc hónap alatt ötmillió 76 ezer forintra hízik. Ezért csak annyit kell tenniük, hogy további két-három személyt beszerveznek az egyesületbe, amelyről kiderült, hogy a korábban már piramisjátékkal megvádolt - s hiszékeny emberek százait becsapó - szlovák Astran-klubbal áll kapcsolatban. Megerősítette ezt számos lefoglalt irat, dokumentum, amely egy az egyben az Astran mintájára készült. Továbbá az, hogy a rendezvények szervezői között tizenkét, magyarul jól beszélő szlovák állampolgár is volt.
A rendőröknek körültekintően kellett cselekedniük, mert az esteket biztonsági őrök vigyázták, ám a gyors és szakszerű intézkedést ők sem tudták megakadályozni. Ennek kapcsán a budapesti F. E.-nét, illetve három szlovák állampolgárságú segítőtársát őrizetbe vették, s további huszonkét személyt hallgattak ki, másokat később idéznek be tanúvallomásra.

Semmit nem lehet ellenük tenni?

S - aki nem Superman

Előzmény: rettegen (18)
rettegen Creative Commons License 2000.09.28 0 0 18
fölhozom, hátha még valaki érintett!!!!!! :o))))
Előzmény: Omerta (17)
Omerta Creative Commons License 2000.09.26 0 0 17
Na ez tenyleg jo hir. Mingyart atemelem a masik topikba is. Meg hivom az ismerosom. Bar lehet, hogy ben a csurmaban.
Előzmény: rettegen (16)
rettegen Creative Commons License 2000.09.26 0 0 16
nakéremszépen
Megtette a hatását a qrvanyázás!
lecsaptak a pitykék!
jobb későn mint soha.
ha hozzá tudtam járulni a bukáshoz külön öröm, de szerintem nem innen figyeltek föl rá! (bár első hozzászólásom sem tegnap született!):
Az Urbán Zsolt nevű volt haverom meg bekaphatja, hogy eddig jutott! Őt is bevitték, és remélem polgári peres utón be lehet vasalni tőlük a dellát!
Károsultak - Pereljetek! ha nincs lé, legalább üljenek egy kicsit.... naaaa!
a cikket én a Népszabóból csórtam, de a zöldujságtól kezdve a MH-ban , minden újságban benne van:
"Háromszázmillió forintos átverés

Piramisjáték szervezésére szakosodott bűnszervezetet leplezett le a múlt hét végén az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatósága. A rendőrök akkor csaptak le a szervezet vezetőire, amikor értékelő összejövetelüket tartották a kőbányai Pataky István Művelődési Központban. A csoport 300 millió forinttal károsította meg a hiszékeny befektetőket.
--------------------------------------------------------------------------------
A múlt csütörtökön az Európa Kft. szervezésében félévértékelő összejövetelre gyülekeztek a Funlife Ltd. legsikeresebb menedzserei. A házi ünnepséggel egybekötött rendezvény 350 résztvevője egy ismert humorista fellépését várta, ám helyette az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatóságának tisztje lépett a színpadra. „Ez egy rendőrségi akció, kérem, egymás után hagyják el a helyiséget”, mondta, mire a teremben ülők üdvrivalgásban törtek ki és tapsolni kezdtek. Utóbb többen elismerték: azt hitték, a Kész átverés show számára rejtett kamerákkal filmezik őket. Csak akkor döbbentek rá, hogy valódi rendőrségi akció részesei, amikor észrevették, hogy félszáz rendőr körbevette az épületet, és az ajtóknál felállított ellenőrző-áteresztő pontokon lefénymásolták irataikat, elvették a Funlife Ltd. feliratú kitűzőjüket. A rendőrség több károsult feljelentése nyomán a nyár elején indított büntetőeljárást ismeretlen tettesek ellen, piramisjáték-szervezés bűntettének alapos gyanúja miatt.
A nyomozás megállapította, hogy 1999 nyarán feltűnt Magyarországon a Skyline International Ltd. A magyarországi székhellyel vagy telephellyel nem rendelkező vállalkozásról a rendőrség még nem tudja biztosan, hogy bejegyezték-e a céget valahol, és ha igen, melyik országban. A cég rendezvényeit egy, a Skyline feltűnésével egy időben hazánkban alapított cég, az Európa Kft. szervezte.

A társaság a rendőrség álláspontja szerint piramisjátékot szervezett Magyarországon. A társaság külföldi irányítója a német Udo D. és Thomas K., valamint a lengyel Zigmund K. volt, míg a piramis csúcsán a magyar H. Mihály állt. A külföldi igazgatók szigorúan szabályozták a szervezet működését, amelyet az óvatosság és a bizalmatlanság jellemzett.

Az lehetett a szervezet tagja, akit a régi tagok közül valaki „ajánlott”, és aki a saját nevére devizaszámlát nyitott valamelyik magyar bankban, majd arról 1400 dollárt átutalt a Skyline svájci bankszámlájára. Az új tagoknak ezután a lehető leggyorsabban ki kellett építeniük saját hálózatukat. Az első két beszervezés után ugyanis személyenként 400, a további tagok után egyenként 480 dollár „fejpénzt” kaptak, s így mindig feljebb és feljebb jutottak a piramis csúcsa felé. Ha a beszervezők által beszervezett tagok is újabb tagokkal gyarapították a szervezetet, a beszervezők beszervezői minden új jelentkező befizetéséből 280 dollárt kaptak. A menedzsereknek – ez a titulus illetett meg mindenkit, aki már befizette a maga 1400 dollárját – személyesen kellett ellenőrizniük, hogy az új tag valóban átutalta-e a svájci bankszámlára a belépti díjat. A Skyline az idén nevet változtatott. A társaság Funlife Ltd. néven folytatta tevékenységét, de már 1800 dollárt kellett befizetniük az újonnan jelentkezőknek.

A rendőrség eddigi adatai szerint a Skyline, illetve a Funlife Ltd. együttesen alig több mint egy év alatt mintegy 500 személytől 300 millió forintot gyűjtött össze, s ez után csaknem száz menedzserének mintegy 30 millió forint jutalékot fizetett ki.

A piramisjáték fő szervezői közül két német és egy magyar vezetőt a hét végén a bíróság letartóztatott, míg a lengyel igazgató vasárnap önként jelentkezett, őt azonnal őrizetbe vettek. Ők azzal védekeznek, hogy amit tettek, nem bűncselekmény. Mint mondták, hasonló vállalkozások Lengyelországban és Szlovákiában is működnek. Hangoztatták továbbá: Skyline és a Funlife „tréningeket szervezett” a tagjainak, amelyeken megtanulhatták, hogyan lehetnek sikeresek az életben és a munkahelyükön. A cégek ezekre a tréningekre kérték az 1400, illetve később az 1800 dollárt. Az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatóságának az ügyészséggel egyeztetett álláspontja szerint azonban a társaság piramisjátékot szervezett.

Azt ma még senki nem tudja, hogy a svájci bankszámlákra átutalt pénznek mi lett a sorsa.

Fekete Gy. Attila

--------------------------------------------------------------------------------"

rettegen Creative Commons License 2000.09.08 0 0 15
off
alpakka:
- gagyiezüst
-öltönyben az a jó fényes műanyagszálas szar , amin olyan primán megcsillan a fény. kb. 13900Ft
on

Előzmény: Janibacsi (13)
buxa Creative Commons License 2000.09.07 0 0 14
off:

jano!
eccer a torgyán vhol vidéken bódította a népet és a volvojából kiszálván gyönyörűen + lehetett csodálni fehér színű alpakka öltönyét :)))

L E Í R H A T A T L A N... :DDD

Előzmény: Janibacsi (13)
Janibacsi Creative Commons License 2000.09.06 0 0 13
off:

mondja már meg valaki milyen az az alpakka öltöny? Mert a makkoscipo+fehér zokni effekt az ismert elottem, de az a ruhadarab még nem...

Köszi!

Jano

kubala Creative Commons License 2000.09.06 0 0 12
Sziasztok,

Omerta rokon topicján már bejelentkeztem, merthogy ujsagíró vagyok az Indexnél és érdekelne a téma. Írjatok meg minél több részletet, hogy mennyit fizettetnek a szervezők, hogyan tesznek érdekeltté további tuskók beszervezésében, satöbbi. Fontos lenne ugyanis konzultálnom valami hozzáértő jogásszal, hogy egy máskülönben teljesen "piramis-jellegű" üzletet legalizál-e, ha valamilyen gagyi "terméket" is csatolnak a szervezők. Hiszen józan ésszel nyilvánvaló, hogy ezt a rakás pénzt senki sem a tanfolyamért fizeti ki, hanem azért, hogy ő is szervezhessen.

ha valaki inkabb maganban irna szily@mail.index.hu

Omerta Creative Commons License 2000.08.26 0 0 11
Kedves Rettegen,
Ugy néz ki hasonló sómüsoron voltunk. Most vettem csak észre, hogy már van egy ilyen topik.
Én is nyitottam egyet
Funlife a legújabb piramisjáték! cimen.

Itt is megkérdezem, hogy szerintetek mit lehetne tenni? SzvMint a másikban leírtam, véleményem szerint jogilag nehezen támadható a csapat, de ha talán egy két újság felhívja rá a figyelmet, akkor lehet, hogy néhány ember megmenekülhetne ezektől a csalóktól.
Omerta

Rapson Creative Commons License 2000.07.09 0 0 10
Úgy vagyok ezekkel a gennyes dolgokkal, hogyha valaki azzal kezdi, majd a helyszínem megtudok mindent, ő nem tudja - akarja elmondani, azt azonnal elküldöm a sunyi p****ba a heti többszázezer forint/dollár/márka kereseti lehetőségével együtt...
Mindenkinek ezt kellene tenni ;-)

rapson az MLM killer

buxa Creative Commons License 2000.07.09 0 0 9
na ismét túl vagyunk 1 hétvégén (ilyenkor van a csúcsszezon funliféknál): hátha megint valaki pórul járt és szeretné +osztani élményeit...
Damon Creative Commons License 2000.07.07 0 0 8
Én is voltam egyszer egy ilyen "előadáson", de az már öt éve volt. Kísértetiesen hasonlított a dolog ahhoz amit Rettegen leírt, és érdekes módon az is a MOM-ban volt... Fogadni mernék hogy ugyanaz a brigád szervezi mint annak idején, csak azóta már a 40-ik néven. Mi is végigröhögtük hátul, ahogy az agresszív előadó hogyan győzi meg az alpakkásokat (+makkoscipő+teniszütős fehérzokni) hogy hogyan fognak hatalmas lóvét keresni. Hihetetlen hogy van aki ezt megeszi, de hát tudjuk hogy biztos alapra épít aki az emberek hiszékenységére játszik.
sommázó Creative Commons License 2000.06.27 0 0 7
Szép kis barátaitok vannak, mondhatom! :))) A legnagyobb baj az szerintem, hogy ők még komolyan is gondolják.
Előzmény: buxa (6)
buxa Creative Commons License 2000.06.27 0 0 6
jaja, azóta én se beszéltem a csajjal.
hogy lehet vki ilyen hülye, h tönkretesz 1 barátságot (?) 1 ilyen faszság miatt?
a kapitalisták már jó rég rájöttek, h az üzletet nem szerencsés összemosni a privát élettel...
Előzmény: rettegen (5)
rettegen Creative Commons License 2000.06.26 0 0 5
hehe:)))))))))))))))))

A sok lehúzós paraszt! Akkor meg sem vártad a látványos csoportvezető avatást! Én hangosan röhögtem és borzalmas megjegyzéseket tettem az egészre... és még ők voltak megsértödve, hogy lepilótajátékoztam ezt a szart! de nem az mondták, mert van termék: kérdem én micsoda? ez a szar termék? rövid utón azt mondták ha nem tetszik huzzak el! mondtam jövök én még vissza haversrácokkal és lesz akkora balhé, hogy magától elengedi az alpaka öltöny a ragasztást, (ha már varrva nincs!)
Én aláirtam a titoktartásit, de szart sem ér , ügyvéd mondta! megaztán azóta Funlife is lett! vajon miért? jogutódként? (valószinüleg nem)
Én betegre röhögtem magam. igaz az a haverom ott leirta magát, azóta is kerülöm mint a szart, igazi lehúzós kis köcsög lett! és még kapacitált a végén amikor átláttam az egészet, hogy nem baj én rájöttem, de az ismeröseimet szervezzem be!
jaa ! köszi!

Előzmény: buxa (4)
buxa Creative Commons License 2000.06.25 0 0 4
na tuttam, h nem kell csalódnom! :))
pont ma szervezett be az 1ik barátosném, akiről eddig aszittem, h van vmennyi esze...
direkt kérdeztem is tőle, h: ugye ez nem vmi amway v. skyline-os dolog? nem,nem ez nem olyan gagyi, de nem mondhatok semmit, mert tart a titoktartás.
na jó, lássunk csodát - ezúttal az újpesti művelődési házban volt (úgy láccik alábbadták a dolgokat) és télleg tele volt lilaöltönyös értelmiségivel :))
szóval az előadás 4 részre volt osztva: az 1.ben nem kapsz semmi új infót, csak +próbálják felcsigázni az idegeket (beépített emberek fütyülnek, tapsolnak, ha az előadást tartó hölgyike kimondja a "Funlife Marketing International" nevet), aztán jön a hab a torta tetején ezzel a titoktartással kapcsolatban.
a 2. és 3. részben elmondják a dolog lényegét, a 4. + levezetés.
én az első után eljöttem és reméltem, h itt az indexen csak találok vmit róla - nem tévedtem :)))

most qrva pipa vagyok, h így rászedtek...

ja! és 2 rugó a belépő!

Előzmény: rettegen (-)
Vargabela Creative Commons License 2000.06.21 0 0 3
Hát igen, amíg lószar van, veréb is lesz. Gondoltam felhozom a topicot, hátha többet is megtudhatunk ezekről a munka nélkül sok pénzt lehetőségekről. :-))
Előzmény: rettegen (2)
rettegen Creative Commons License 2000.06.20 0 0 2
Dehogyis fizettem be a pénzt!!!! Meg is voltak nagyon sértödve... nem is foglalkoztak többet az emberrel, hangnem váltás volt rögtön...
az a legnagyobb baj, hogy csomó sötét embert palira vesznek és egyszer ugyis vége lesz mert bezárul a kör, és nem tudnak majd több embert beszervezni... , akkor meg mint tudjuk az a hatalmas tömeg "akik" alul vannak a piramisban, bukják a lóvét, illetve járhatnak a kamu tanfolyamra!
Én ott mondtam is , hogy véleményem szerint ez egy egyszerű pilóta játék, de rögtön azzal válaszoltak, hogy nem, mert van termék... naja, csak azzal a termékkel kitörölhetik a feneküket, annyira gagyi...
az Amway legalább "használható" lábasokat árult, amiben tényleg nem ragad oda az étel :-)))))))))

senki nem volt ezen a szaron?

Előzmény: Vargabela (1)
Vargabela Creative Commons License 2000.06.20 0 0 1
Csak most olvastam végig, mert nullázni akartam :-)

Szóval, te befizettél 1400 USD-t vagy csak az első önreklámozó előadáson voltál?

Előzmény: rettegen (-)
Vargabela Creative Commons License 2000.06.20 0 0 0
O-szor voltam, de engem is érdekelnek ezek a dolgok. Szóval aki volt már ilyenen és látta, hogy mekkora szívás, kérem írjon. Kérdés: létezik még az Amway?
Előzmény: rettegen (-)
rettegen Creative Commons License 2000.06.20 0 0 topiknyitó
Volt -e már valaki a MOM-ban ezen a trágya marketing tanfolyamnak álcázott pilótajátékon?
hallottatok -e róla?
ugyanaz mint egy sima pilótajáték, de elvileg van termék (marketing tanfolyam), azonban ez a termék semmit sem ér, még azt is elmondják neked, hogy "nem is fontos bejárni"
jellemzői a gyűlésnek:
-alpaka öltönyös parasztok, akik jelre tapsolnak...
-be kell szervezni embereket és akkor lehetsz csoportvezető (????) és azután kapsz pénzt, hogy mennyi embert sikerült bepaliznod...
-1400 USD a a "tanfolyam" ára (silány szar tanárokkal, tehát evidens, hogy nem a tanitás a lényeg)
-amikor én voltam egy ilyen elöadáson, az elsö rész után aláirattak egy "titoktartási " szerzödést (hát én azt ,magasról lesz*rom) és utána magyarázták el a pilótajáték lényegét
-akkor még Skyline-nak hivták --- azóta ismerösöm is volt , de már Funlife a neve (tehát a skyline jogilag megszünt?)
hallot -e valaki erröl a szemétségröl?

hozzá kell tennem, hogy betegre röhögtem magamat, meg is próbáltak ott elzavarni, de gondoltam végig ülöm (agressziv marketing mintapéldánya volt az elöadás)...

Szóval? ezeknek a szemeteknek egy jó nagy 0.-t kérek:)))))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!