A gázt /húú de gáz/ bevezették szinte mindenhova, nem lehet engedni, hogy az ár emelkedjék.
És a víz, csatorna díj, a szemétről már ne is ....???
Ez több.
WG.
Eddig egész jól követtem a vitát, de ezt a kettős mérce dolgot nem igazán értem.
Megnéztem a másik topicot is és még mindig nem értem miért lenne ez kettős mérce.
......Nem is tudom, hogy a KFKI hogy a francban alkalmazhat egy ilyen gyűlölettel teli embert....
A KFKI-ban egyelőre - legalábbis elvben - a szakmai alkalmasság az alkalmazás feltétele. Ezek az elvetemült személyzetisek még csak meg sem nézik, hogy a páciens az Index-ben hogy viszonyul a kormányhoz. Szerintem fel kellene hívni erre a tűrhetetlen anomáliára az illetékesek figyelmét.
A dolog mögött az lehet, hogy a komejnisták földalatti balliberálisbolsevik sejtet akarnak létrehozni a neves kutatóintézetben, hogy így befolyásolják kormányellenes irányba az antineutrinók viselkedését.:-))
Hol mondtam én, hogy szóljon bele OVi a benzinárba? Én mindössze azt mondtam, hogy az hasugság, miszerint OVi-nak nincs beleszólása a benzin árába, és azt, hogy micsoda diktátorik módszereket követ ezzel szemben a gyógyszerek és a gázár kapcsán.
Másrészt én még tudok számolni. Az igaz, hogy a direkt adó a benzin árában alig több mint 60%, de például a MOL-nak van nyeresége, azután fizet nyereségadót. Ezt miből fizeti? Természetesen az eladott benzinből befolyt pénzből. Aztán az alkalmazottak a bérük után fizetnek SZJA-t, amit ugyancsak a kormány szed be és az is benne van a benzin árában, aztán ott társadalombiztosítási járulék, ezt miből fizeti a MOL a dolgozói után, természetesen a benzin árából, stb. Azt hiszem a 75%-kal még alá is becsültem a benzin tényleges adótartalmát.
A koros hazudozashoz csak annyit, hogy a benzin araban az ado 60%. Te 75%-ot irtal. Egyebkent, amit irtal az tipikus esete a van rajta sapka nincs rajta sapka peldamesenek. Ha beleszol azert hulye, ha nem szol bele akkor azert.
Willie
Ugy látszik, az erény szónak számomra ismeretlen értelme is van.
Ha megvilágitanád ezt a másikat, megköszönném.
A kommunizmus milyen szempontból követhető ?
Logikailag ?
A szép eszmerendszerről nekem az jut az eszembe, hogy a szorgalmas,
oktostól elvesz és odaadja a buta lustának, aki azt elherdálja.
A fasizmus és a kommunizmus sajátos összevetésében lehet, hogy
igazad van, valóban nagy különbség, hogy a fasizmus fajok szerint
csoportositja az áldozatait, a kommunizmus társadalmi osztályok
szerint. Tényleg minőségi különbség.
Az is igaz, hogy a kommunizmus az áldozatok számában is messze
felülmulja a fasizmust.
Mindemellett megjegyzem, hogy semmiféle vonzódásom és semmi
közöm nincs a fasizmushoz, ezt az egész összehasonlitást Te
hoztad elő, én csak erre válaszoltam.
Ezt csak ugy megjegyzem, mielőtt lefasisztáznál: KWINTO
Most ő próbálja meg, teljesen KÁDÁRI stílusban diktánli a gyógyszer és földgázárakat, ha pedig nem megy, jön az államosítás, mint segfejbej idején. A következő lépés valószínüleg recsk megnyitása lesz a kapitalisták és kulákok számára.
A HAZUDOZÁSHOZ is kurvára jól ért, amikor azt mondata, hogy a kormánynak semmi hatása és beleszólási joga nincs a benzinár alakulásába, pedig a kormányzati adó 75% a benziárban, ezt az adót pedig a mindenkori kormányzat állapítja meg.
Ott amiatt sopánkodsz, hogy nem diktálja a benzinárakat, itt meg pont az ellenkezôje miatt. Hát gratulálok. Ennyit tudsz. Nem is tudom, hogy a KFKI hogy a francban alkalmazhat egy ilyen gyűlölettel teli embert…
Kedves Kwinto!
Szerintem a baloldaliság nem szégyen hanem erény. Közöttönk az is feloldhatatlan vita, hogy a kommunizmus követhető ideológia e. Ha az ideológiát nézem, azt kell mondanom, hogy az eredeti értelmezés humánus és szép eszmerendszer. Ez a különbség a kommunizmus és a fasizmus között, hiszen a fasizmus már létezésétől kezdve a rasszizmust, a sovinizmust hirdeti. Ezért nincs helye a fasizmusnak a nap alatt. Üdv Békebal
Nem is a huszonéveddel van a baj, hanem a baloldaliságoddal.
Baloldali, mondhatnám kommunista létedre kénytelen vagy vállalni a
pártod és a baloldali szellemiség előéletét is, amibe az állampárti
világ is beletartozik.
Ha lehetne nem vállalni az előéletet, akár az ujfasizmusnak is
lehetne helye a nap alatt, csak megfelelően kellene elhatárolódnia
a fasizmus korábbi rémtetteitől.
Jut eszembe az elhatárolódásra való felszólitásban a baloldalnak
nagy tapasztalata van, bár tudtommal ők még egyetlen véres
tettüktől sem határolódtak el, csak nem beszélnek róla.
Mára ennyit a baloldaliságról: KWINTO
Most ő próbálja meg, teljesen KÁDÁRI stílusban diktánli a gyógyszer és földgázárakat, ha pedig nem megy, jön az államosítás, mint segfejbej idején. A következő lépés valószínüleg recsk megnyitása lesz a kapitalisták és kulákok számára.
Azért kiváncsi lennék hogy miért cikizitek Lévai Anikót aki senkit nem bántott.Miért nem foglalkoztok Rákosi pajtás "magyar" feleségével Kádár kisebbségi nejével vagy akár Horn szépségkirálynőjével.Lévainak a cipőfűzőjét nem kötheti meg egyik banya sem csatolva Göncznét is.
Azért kérdés itten, hogy mennyit akar a hatalomból.
Ha annyit, amennyit az alkotmány enged, - nosza rajta.
ha többet: Nono!
Ha meg mindet?
"Minden hatalmat a szovjeteknek..."
:O)))
Azért kérdés itten, hogy mennyit akar a hatalomból.
Ha annyit, amennyit az alkotmány enged, - nosza rajta.
ha többe: Nono!
Ha meg mindet?
"Minden hatalmat a szovjeteknek..."
Hali mindenkinek!
1. Az m1 nézettsége a béka feneke alatt van - leszámítva most a foci EB-t. Akkor meg kit érdekel, hogy mi van a Híradójában, ha alig nézik?! SZVSZ egyébként mostanában viszonylag normális a műsor, én néha meg szoktam nézni. A többség az RTL-t és a TV2-t nézi, abba meg nem lehet direkt beleszólni. Ezt egyébként Orbánék is tudják, le is adták az MTV-t a kisgazdáknak.
2. A Magyar Nemzet, mint azt több Tasztaltárs gyakran hangsúlyozza, gyakorlatilag nem olvasott, kevesekhez jut el, sokkal kevésbé megy, mint a Népszabadság, a Hírlap, de még befér ide több megyei lap is. Akkor meg mi van?! Nem mindegy, mi van benne - aki azt akarja, úgyis azt veszi meg, aki nem, az nem. A vásárlása nem kötelező - na akkor lenne (szemi)diktatúra!
Dehogy diktátor lenni a Viktor. Neki csak a hatalom kell, pont úgy, mint az összes politikusnak jobb és bal oldalon egyaránt. A jónépet meg uszítsuk, addig is, míg egymást marják, nem figyelnek másra.
Szerintem Derek semmilyen rejtett összefüggésről nem írt, csak teljesen nyilvánvaló dolgokat említett... Azért te csak bogarássz hülyén, szokásod szerint... :)
Éppen Koreát, Vietnamot és a Falkland-szigeteket felhozni példának iszonyú nagy öngól volt... Persze attól még lehet szép az a gól. :)
Érdekes kis világszemléleted van.
És roppant jól átlátod a világpolitika rejtett összefüggéseit.
A franc megette, - én meg itten bogarászok hülyén az érdekszférákkal...
"Szélsőbalos-SZDSZ-es munkáspárti szöveggel"
Na ez aztán érdekes politikai meglátás. Szerintem a Munkáspárt nem szélsőséges párt, bár kétségtelen, hogy radikálisabb mint az MSZP.DE hogy az SZDSZ is szélsőbal...Érdekes.
"Le akarod váltani a demokratikus intézményrendszert"
Ezt honnan veszed? Én örölök a demokráciának, a szólásszabadságnak. Csak éppen ezt látom veszélyeztetve. Ahol megtörténhetük egy Juszt ügy ott sok minden megtörténhet.
Bocs. Zárják a géptermet..
"Én pedig a nyugati nagytestvérek békeharcaira gondolok, pl Wietnamban, esetleg Koreában, "
Na ne viccelj mar. Eppen tegnap volt a koreai haboru kitoresenek otvenedik evforduloja. Azert nezz csak utana, hogy hogyan kezdodott. Meg aztan ma mar a vietnamiak , nem beszelve a kambodzsaiakrol nagyon orulnenek, ha akkor azt a haborut az amerikaiak es a delvietnamiak nyertek volna meg.
Ne fáradj, pár millóan már megtették. 40 éven át máson se éltünk, mint az ilyeneken. Kész felüdülés a magyar-német kollektív bűnösséget sulykoló könyv-, filmáradatban egy-két olyan alkotás, mint a Kommunizmus fekete könyve.
Nem hiszem, hogy huszonévesként az állampárti világgal kellene összehasonlítgatnom a jelenlegi demokráciát,de a jelenlegi demokráciában vannak aggasztó jelek.
Nem akarsz nicket váltani? Megmondom miért: a Békejobb véletlenül sem demokrácia-ellenes. Te az vagy, ui. le akarod váltani a demokratikus intézményrendszert. Ôket is lejáratod ezzel a szélsôbalos - SZDSZ-es - munkáspárti szöveggel…