Sziasztok, ezt írtam jó 8 hónapja itt: ============= - Miért van ennyi karbantartás. Megnéztem anno pár hónapja az adott évekre lebontott tájékoztatójukat erröl. 2022/23/24 összehasonlítva: 2022: <10 a karbantartások száma 2023: >20 2024: szerintem már 30 felett.... =============
Nos, ma megint az van (meglepö módon idén nem éreztem magam annyira akadályoztatva a karbantartik miatt mint elözö években, lehet véletlen) Megnéztem mennyi az annyi, idén, a mai napig. Vagyis 2025 január 1 és 2025 június 21 között, az eddigi KH rendszerekarbantartások száma (ennek 90% százaléka mobilbankot érintö):
Ennek mégis mi az oka? Szabad megjegyeznem hogy afféle IT-s figura vagyok, és jól tudom, minél több a változtatás a frissítés, annál több az új baj lehetösége...
Nyilván logikus lenne bankot váltani....de egyelöre kusza a dolog és kapacitás sincs elegendö rá.
Csak jelezni kívánom, hogy sem én, sem a feleségem nem kaptuk meg a nyugdíjunkat. másfél órán keresztül próbáltuk elérni az illetékes hivatalokat, teljes csend mindenütt. A telefonokat vagy nem veszik fel, vagy egyszerűen megszakítják a vonalat.
A hazai bankok közül a k&h az egyik legszemetebb és leginkább hiteltelen, idős embereket is aljas módon becsaptak a zártvégű alapokkal, fix plusz 3 és 4 és fix plusz 6 stb alapok voltak, mutatták nekem a szerződéseket.
Azért rendkívül szemétség mert a banki tanácsadó azt állította h ez teljesen biztonságos miközben számos alapban hatalmas árfolyamkockázat van.
Az ügyfelek átveréséről van szó hiszen kezelik az ügyfelek pénzét azonban felelősséget nem vállalnak érte, a rossz döntéseik miatt az ügyfelek veszítenek miközben a magas alapkezelői díjakat felszámítják!
Aki ezt megtapasztalta az sosem hisz nekik, etikátlan hazug csalók dolgoznak a kh-nál. Nyilván nem mindenki, viszont a fióki alkalmazottaknak ki van adva egy teljesítmény terv és ez alapján kapják a fizetést, a kh biztosító termékeit is el kell adniuk ami hulladék minőség.
Az összes befektetési alapjuk költsége rendkívül magas és ezen felül van a számlavezetési díj! Az alapkezelési díjat tény h levonják a hozamból, viszont ezen felül fix költség is van.
Ez a megoldás, aztán a reggeli pre-market ETF kereskedésben és after marketban is részt vehetsz, itt minden van hiper olcsón és ajándék welcome shares-t is kapsz ha ezzel az ajánlókóddal nyitsz számlát.
- mobilbank lassú (telefonom is, de a másik, Erstés mobilbank majdhogynem szakít ehhez képest, ua telón). Különösen számlatörténet teppelgetése. Ingerlö tud lenni. - mobilbankban a forintos szla-ról miért nem lehet külföldi szla-ra utalni MIKOR UGYANEZ a webbankban simán megy. (még az lehet hogy valamit elfelejtettem beállítani) Persze az ottani utalásnál meg minden fittyfüttyöt meg kell adni a paranoia miatt; fogadó fél címe, bank swift/bic, bank címe etc - 1 perces átkozott kilépési idöhatár mobilbankban, nagyon irritatív! (be lehet azt valahol állítani e-bankban? Mert mobilbankban nem)
- Miért van ennyi karbantartás. Megnéztem anno pár hónapja az adott évekre lebontott tájékoztatójukat erröl. 2022/23/24 összehasonlítva: 2022: <10 a karbantartások száma 2023: >20 2024: szerintem már 30 felett....
Megj.: ezek közül közel a fele olyan hétvégi action volt melynél nemhogy ATM-böl nem lehetett felvenni pénzt, de a kh-s számlára érkezö összegek se lettek fogadva, stb. Egy (vagy több??) esetben a karbantartás után napokig nem mentek rendesen a tranzakciók. Értsd: nem jelez semmit a mobilbank vagy e-bank, minden ok-nak tünik csak épp az utalás a nem teljesítettek közt bukkant fel. Móka!
..emellett 2017ben úgy szüntették meg a számlám hogy kb nem is tudtam róla. Pontosabban: külföldre költöztünk, így a levelek a magyar címre érkezvén rokonok által nem lettek felbontva stb. Csak azt nem értem, hogy bank tudta e-mail címet, telefonszámot (magyar ment tovább kint), mobilbankot/ebankot használtam és ezen csatornák közül EGYIKEN SEM LETTEM ÈRTESÌTVE.
A kérdés jogos, hogy akkor mé vagyok kh-s megint...a válasz: külföldröl magyar ingatlan vásárlás 3 éve anno, legkedvezöbb hitel, ahhoz ugye ottani szla kell.
Itt jön a pozitiv, hogy az is legyen: 2021-22ben ök voltak kb az elsök, akiknél külföldröl is lehetett nyitni számlát, távazonosítással. (ez a módszer rendre megizzaszt, de náluk ment)
Nem igazán értem, mibe telt volna nekik a 15 ezer vagy az alatti levonásokra is üzenetet küldeni. Túl nagy az erőforrásigénye vagy esetleg azt már pénzért akarják adni?
Hivatalosan 09.23-án elindult a Kiberpajzs műveletmegfigyelési értesítés, ami a vásárlásokról tájékoztat PUSH üzenetben ... de valójában csak 15 000 Ft felett jelez, pluszban a beérkező utalásokról továbbra sem értesít!
Még 24 órával később sem működik. Elutaltam az összeget azonnali átutalással (ez ment, az eredeti ott van függő státuszban). Kérdeztem miért nincs tájékoztatás, válasz az volt tájékoztatás a hétvégi verzió kiadásról.
Értelmezés banki verzió váltás = részleges üzemzavar!!!!!
A 150e az nem utalás, hanem készpénz felvételi lehetőség, a törvényben előírt szabályok alapján.
Utalásra is van hasonló, fizetési kérelemnek hívják, az ingyenes, de K&H-ból indítani nem lehet, csak elfogadni a kérelmet. Magán személyek között törvényileg ingyenes. A elfogadás mindenképp.