Keresés

Részletes keresés

julespecs Creative Commons License 2000.07.20 0 0 80
Információim szerint a Pénzintézeti törvényre hivatkozva az APEH és a Rendőrség meghatározott vezetői mindenféle ügyészi és bírói engedély nélkül megismerhetik a bankszámlák tartalmát.
Előzmény: dr.Oriza Triznyák (46)
Zmac Creative Commons License 2000.07.18 0 0 79
Ki
nincs semmilyen semmije
Be
Előzmény: Pityu.3 (78)
Pityu.3 Creative Commons License 2000.07.18 0 0 78
Bizony nem csak az MSZP és az SZDSZ ellenzi a vagyonnyilatkozat bevezetését, henem én is akit az szdsz főmuftija "Miépes provokátornak" minősített. Mivel a v.nyilatkozatban csak a nyilvántartott (de még így is nehezen ellenőrizhető) vagyontárgyak kerülnének felsorolásra, a dorbézolók megúsznák a dolgot, hiszen neki nincs semmilye, az így-úgy szerzett pénzt elverte. Természetes, hogy sokakat irritálnak a hirtelen jött meggazdagodás feltűnő tünetei, míg a lakosság nagy része nehéz körülmények között él. Az adóellenőrzés más, hatékonyabb módszerét kell megtalálni. A kimutatások szerint a képviselők pl az ország legszegényebb emberei közé tartoznak. Orban úr a köztisztviselőkre akarja kiterjeszteni a vagyonnyilatkozatot, de ebből pl a honvédségi alkalmazottakat kihagyná. Hol is voltak a nagy olajszőkítők? Nem keveredett bele pár katonabácsi is? Mintha úgy hallottam volna....
Előzmény: ttaarrllee (52)
Zmac Creative Commons License 2000.07.18 0 0 77
Egy ilyen törvényjavaslat már megbukott, talán még Antall miniszterelnöksége idején. Ezért nem csodálom, ha a jelenlegi kormány nem próbálja meg az általános érvényű vagyonbevallás bevezetését, csak a részlegeset.
Előzmény: julespecs (76)
julespecs Creative Commons License 2000.07.17 0 0 76
Kérlek ne haragudj, hogy "keresztbe szerveztem" és létrehoztam egy Tiéddel szinte azonos topicot! Köszönöm, hogy figyelmeztettél rá!
Véleményem: a vagyonnyilatkozatot a rendszerváltást követően a lehető legrövidebb időn belül be kellett volna vezetni, és nem csak a rendőrök, stb. esetében, hanem minden magyar állampolgár esetében is! Orbán Viktor fiatal, értelmes miniszterelnök, de egyes intézkedéseivel nagyon-nagyon nem értek egyet! A vagyonnyilatkozat bevezetését minden polgárra nézve a lehető legrövidebb időn belül kötelezővé kell tenni!
Ez az én saját véleményem.
Előzmény: Zmac (-)
rocky Creative Commons License 2000.06.20 0 0 75
Vajk,

Mint írtam, nem vagyok biztos az összeg nagyságában. 500 márka vagy dollár felett nemigen szoktam készpénzt használni, úgyhogy ilyenirányú tapasztalatom nincs.

Előzmény: Vajk (69)
butcher Creative Commons License 2000.06.20 0 0 73
De jól gondolod.
Előzmény: Vajk (69)
tuutu Creative Commons License 2000.06.20 0 0 72
Bocs!
A családtagok azért jutottak eszembe, mert a közrendőrök családtagjainak gyaktatása is szőnyegen van, megelőzendő a korrupciót. ( Amit persze tényleg jó lenne megszüntetni .)
Gynítom, hogy ez sem szimpla alkotmányilag...
Üdv
tuutu
tuutu Creative Commons License 2000.06.20 0 0 71
Üdv!
Orbán Viktor a V.Ú.-ban azt mondta :
- A következő megoldást eszeltem ki ( közben érzékelhetően vigyorgott hozzá )...
A parlamenti képviselőkénél is szigorúbb vagyonbevallást... szigorúan ellenőrizni fogják...fokozatosan kell bevezetni, először a közigazgatásban, majd egyre táguló körökben kifelé, végül kiterjesztve mindenkire ( ez utóbbi alighanem csak a lényeg, nem szó szerinti ).
Namármost. Szvsz először tán a parlamenti képviselőkön kellene kezdeni ( vagy mondjuk Dr.Lévai Anikó, és klf. Orbán Győzők értelemszerűen csatolva dr.Orbán Viktor képviselőhöz ),állampolgárokkal szembeni szigorral, aztán lehet próbálkozni a körök bővítgetésével.
Magam részéről állok elébe, de attól tartok, igaza lehet azon olvtársaknak, akik szerint egyrészt a rablások legalizálására jó ( mert visszamenőleg már fújhatjuk ),másrészt a nagy halak kimásznak alóla, harmadrészt meg kivitelezhetetlenül bonyolult ( ha mindenkire vonatkozik, ha meg nem, akkor durván alkotmányellenes ),továbbá baromi drága.
Ennyi
Üdv tuutu
Geyza Creative Commons License 2000.06.19 0 0 70
Zseniális!
Előzmény: Vajk (69)
Vajk Creative Commons License 2000.06.19 0 0 69
rocky,

lentebb irtad, hogy 8 ezer DM nel mar vizsgaljak a banknal az ugyfel azonossagat.
Na ez inkabb 200 ezer ATS-tol van meghatarozva, a tudomasom szerint, bar en egy osztrak lap "kiserleti" befizeteseinek a riportjabol szereztem az infot.

A kiskapukrol sok szo esett, es ezek kivedhetetlenek, meg a vagyon novekmeny ado bevezetesevel is. Pl vegyuk csak az elevulest. Ma megkerdezik, honnan van nekem ezer negyszogoles telken hazam a Bela kiraly utjan, mikor minimalberen vagyok bejelentev? Valasz eleg egyszeru, meg 6 eve kerestem, de nem vallottam be. Erre csak egy vallvonas lehet avalasz, mert mar elevult az akkori "felrelepesem".
nem jol gondolom?

Geyza Creative Commons License 2000.06.19 0 0 68
A vagyonbevallás a lehető legnagyobb baromság.

1. Miután a képviselők néhány évvel ezelőtti vagyonbevallásánál kiderült, hogy (az egyetlen karakán Zwack Péteren kívül, ha jól emlékszem) mindegyiknek legföljebb egy 17 éves trabantja és egy fél lakótelepi lakása van, menjenek a politikusok a fenébe az ilyen ötletekkel.

2. Eszméletlen költséggel és adminisztrációvak járna.

3. Aki akar és igazán nagy disznó, az meg úgyis kibújik - még idejében külfödre menekíti a vagyonát, stb.

4. Ha netán jól működne, annak meg az lenne a következménye, hogy az emberek igyekeznének minél több pénznek úgy a seggére verni, hogy ne maradjon nyoma (afrikai szafárik, kis brilliánsok a házi széfben,stb., stb.) - ez aztán sokat használna a gazdaságnak!

Üdv: Gézátok

rocky Creative Commons License 2000.06.19 0 0 67
Speaker,

Pont erre bátorkodtam volt célozni amikor az osztrákokat vagy Luxemburgot említettem. Steffi Graf apja másként bukott le, nevezetesen adócsaláson, s nem titkos számlákon. Mégpedig úgy, hogy az egyik tartományi kormány pénzügyminiszterétöl speciális adóelbánást kért, amit meg is kapott. Azután ezzel élzt vissza, s egy adóhatósági ellenörzés felderítette az ügyet. Kiszámolták, hogy mennyivel kevesebbet fizetett be, meg a kamatokat, azt bevasalták. Ezt a németeknél elég jól kitárgyalták, egészen biztosan jobban ismerem az esetet, mint te, úgyhogy idöveszteség lenne számodra az izmozás.

Annak nagyon örülök, hogy az én számlámra senki sem kíváncsi (különösen nem a feleségem, meg az adóhivatal).

Előzmény: speaker (66)
speaker Creative Commons License 2000.06.19 0 0 66
Megvilágítanád, mi az az "enyhített" meg a "nem enyhített" banktitok? Az egyik helyen szaglásznak, a másik helyen nem? Na erről az7 enyhített banktitokról Stefi graf apukája sokat mesélhetne neked.
Szerintem te azért hiszel a németországi "banktitokban" mert a néhány ezer márkás számládra valóban a kutya sem kíváncsi.

Előzmény: rocky (65)
rocky Creative Commons License 2000.06.19 0 0 65
Speaker,

Ausztria tudomásom szerint már EU tag, Ausztriában meglehetösen szigorú banktitok van. Luxemburgban is. Más országok már enyhítettek a banktitkon (de ott is banktitok van), s megpróbálták rávenni Ausztriát és Luxemburgot, hogy ök is enyhítsenek a náluk lévö banktitkon. Erre ezek belengettek. Azaz ez nem volt feltétele az EU-ba való lépésnek. A takarékbetét látra vagy nem látra szóló volta méginkább nem.

Speaker, attól tartok, hogy én ezt sokkal jobban értem és tudom, mint te. Én ugyanis a gyakorlatból ismerem még a finom nuanszokat is. Te meg csak valami kósza híreket hallottál, meg egyenlösítö és irigykedö (ha nekem nincs, akkor másnak se legyen, mint annak idején a kuláklistákkal) prekoncepcióidat akarod valóságként eladni.

Előzmény: speaker (63)
butcher Creative Commons License 2000.06.19 0 0 64
rocky

Ha lehet, akkor 1 kicsit többet adagolj az érvekből és kevesebbet az ilyen sötét besoulásokból..."Speaker, mennyit fizetnek a szélsöbalos provokációidért? Nem véletlenül Biszku et. alapszervét szerencséltetted MSZMP-s korodban? Jobboldali biztos nem vagy, mert a hozzád hasonló kreténeket elzavarjuk. Mennyi most a tarifád a provokációidért?"

Vagy menj vissza az uszodába és próbálkozz a halakkal.

üdv: a henteskéd

Előzmény: rocky (53)
speaker Creative Commons License 2000.06.19 0 0 63
A vagyonbevallást még nem ismerheted. Ha Ausztria tiltakozik az ellen, hogy feloldja a banktitkot az EU-ba lépés miatt, akkor az EU-ban van banktitok, vagy nincs?
Mindegy, úgy sem érted, és nem tudsz rá válaszolni.
Előzmény: rocky (62)
rocky Creative Commons License 2000.06.19 0 0 62
Speaker,

A hagyatéki eljárás nem azonos a vagyonbevallással. Apám most halt meg, úgyhogy ezt elsö kézböl tudom.

Öregszel speaker, akárhogy is nézem, s az agyérelmeszesedés elsö jelei már kezdenek mutatkozni. De sebaj, lesz ez még rosszabb is. Mi van most a banktitokkal, meg a látra szóló betétekkel?

Előzmény: speaker (61)
speaker Creative Commons License 2000.06.19 0 0 61
Te a kiskorúból az öröklés bekavarásával árvát csináltál, én arra válaszoltam.
Akitől örökölnek, az is élt egyszer, tehát adhatott vagyonbevallást, vagy ha már newm tudott, akkor azt hívják hagyatéki eljárásnak.
Te tök hülye vagy, remélem belátod.
Előzmény: rocky (59)
krz Creative Commons License 2000.06.19 0 0 60
rocky,

a kulfoldon legalisan szerzett jovedelemrol is lehet igazolast kerni.

abban igazad van, hogy a burokratikus teher oriasi, de nyilvan itt is optimalizalni kell. (az adohivatalra kolteni allitolag mindenhol a leggyorsabb megterulest hozo allami beruhazas:))

a top nyilvan mindig ki fogja jatszani akar a legkemenyebb rendelkezeseket is, ez egy orok harc. lehet, hogy nem a vagyonbevallas a legjobb eszkoz, de egy kicsit melyebben biztos nem art foglalkozni a problemaval.

es igen, a megoldas resze az adoterhek csokkentese is.

Előzmény: rocky (55)
rocky Creative Commons License 2000.06.19 0 0 59
Speaker,

Az elöbb mintha arról írtál volna, hogy a kiskorú gyerek vagyonát az apukáehoz vagy abyuéhoz szokás hozzáadni. Most meg külön kezelik. Hm, azér a kettö nem ugyanaz. Meglehetösen "dialektikusan" változtatod nézeteid. Látszik, hogy Lenin et. jó tanítványa voltál.

Ausztriában nem lesz, hanem van banktitok. Nem akarják megszüntetni, s ezért hivatkoznak az alkotmánymódósításra, mint akadályra. Németországban is van banktitok, de nem olyan szigorú, mint Ausztriában.

Hogy te mit gondolsz az egy dolog. A valóság szerencsére másképp nézz ki. Javaslom neked egy pszichológus mielöbbi meglátogatását is, mert elég kellemetlen következményei vannak, ha valaki elveszti kapcsolatát a valósággal. Hátha egy jó kezelés segít. Soha nem szabad feladni.

"Akitöl örökölt annak kellett vagyonbevallást adnia" (idézet töled) Szép gyöngyszem, ékes bizonyítéka elörehaladott kóros állapotodnak. Örökölni rendszerint egy halottól szoktak, aki meglehetösen nehezen fog itt a földön már vagyonbevallást készíteni. Esetleg a túlvilágon, oszt megkér egy angyalt vagy ördögöt (besorolásától függöen), hogy ugyan vigye már el az APEH-be. Még meghatalmazást is ad, nem? Szeretném t. figyelmedet felhívni, hogy van illetékmentes ajándék is.

Szóval jó srác vagy speakerkém. Remélem a hozzád hasonló elmeháborodottak soha nem jutnak hatalomra, legfeljebb a saját gumiszobájukban, s csak akkor, ha nincs ott az ápoló.

Előzmény: speaker (56)
Derek Creative Commons License 2000.06.19 0 0 58
"Szeretném még egyes hozzászólók figyelmét felhívni, hogy a kocsi az nemigen a vagyon része. Az leginkább
fogyóeszköz. Kivétel persze egy 14 karátos autó."

Nem bizony, inkabb koltseg, mert biztositas, szerviz, uzemanyag.Kiveve egyes antik tipusok melyek ara evrol evre magasabb.Az egy gyujto szamara vagyontargy. Pl egy uj allapotban levo 65-os Mustang ma kb 10-14 ezer dollar, vagy egy 71-es Olds 442-es az kb 12-15 ezer, de lattam 59-es Plymouth Valiant-ot 35 ezerert. Aztan van pl a 69-es Olds Cutlass Supreme Convertible amibol osszesen 25 -ot gyartottak az ma egy vagyon.Az USA-ban nincs is gepjarmuado, egy bizonyos veteli arig. Egyes luxuskocsikra bizonyos veteli aron felul van ado de azt nem tudom hol kezdodik ez az ar, ha ugyanezt a kocsit egy evesen valaki megveszi a luxusar alatt egy kereskedotolvagy kezalatt,akkor nincs utana ado. Hogy hol van ez a hatar azt nem tudom, de egy 12 hengeres Mercedes utan ami ott van kb 120 ezer korul az utan fizetni kell, meg egy Dodge Viper utan is, de a hetkoznapi kocsik utan nem.

Előzmény: rocky (55)
speaker Creative Commons License 2000.06.19 0 0 56
Ausztria nem akarja megváltoztatni az Alkotmányát? Hát akkor az EU-ban mégiscsak korlátozott a banktitok? És Németország, mely már régen az EU-ban van? Ott van nincs "banktitok" csak az újonan felvett Ausztriában lesz? Te szerintem jelenlegi lakóhelyeden, a Lipótvároson kívül még seholsem jártál, nemhogy Németországban és csak minket etetsz hülyeségekkel.

Öröklésnél mit vizsgálnának? Akitől örökölt annak kellett vagyonbvevallást adnia. Mi köze egy öröklésnek a vagyonbevalláshoz? A kiskorú örökölt vagyonát -ha nincsenek szülei-a gyámhivatal kezeli. Ajándékot csak illeték lefizetése után adhat bárki, bárkinek. Ha a kiskorú vagyon növekszik azt nyilvántartják adóbevallás nélkül is. A vagyonához meg úgy sem nyúlhat, sem ő, de még az anyja sem (ha például az apja után örökölt és az anyja él) mert ahhoz a gyámhivatal engedélye kell jelenleg is.

Előzmény: rocky (53)
rocky Creative Commons License 2000.06.19 0 0 55
krz,

Mi a véleményed jövedelemröl (és számláról) olyan országban, amellyel kettös adóztatást kizáró egyezmény van érvényben? Vagy külföldi ingatlanból származó jövedelem esetén, amely esetben ott kell adózni, ahol az ingatlan van? A többi jövedelem meg lehet a vagyongyarapodás indoka. De van még ezernyi legális eset. A dolog nem olyan egyszerü.

A vagyonnyilatkozat több okból kifolyólag problémás:

1. Aki sumákolt eddig, az ezután is meg fogja találni a módját.

2. Szélsöségeseink megpróbálhatják mégegyszer megadóztatni a vagyonokat (lásd ingatlanadó). Ráadásul ezt lehet jó szélsöbalos, antikapitalista szövegbe bújtatni, s az SI (Sárga Irigység) ösztönöket jól kiélni.

3. Kurva nagy adminisztrációs költséggel jár.

Szeretném még egyes hozzászólók figyelmét felhívni, hogy a kocsi az nemigen a vagyon része. Az leginkább fogyóeszköz. Kivétel persze egy 14 karátos autó.

Előzmény: krz (39)
rocky Creative Commons License 2000.06.19 0 0 54
Cogito,

Mintha Ausztriát és Luxemburgot említettem volna banktitok ügyben, s Németországról lett volna szó készpénzügyben. Esetleg elmehetnél szemorvoshoz.

Előzmény: cogito (51)
rocky Creative Commons License 2000.06.19 0 0 53
Speaker,

Te tényleg nagyon hülye és elvakult vagy. Nekem is van látra szóló betétem mind Ausztriában, mind Németországban. Teljesen törvényesen. Ajánlom figyelmedbe az éppen most folyó EU államföi értekezletröl az osztrák külügyminiszter nyilatkozatát, hogy Ausztria nem akarja megváltoztatni az alkotmányát, és eltörölni a banktitkot. Luxemburg is csatlakozott ehhez az állásponthoz.

Mi van, ha a kiskorú árva, és örökölt, és nem adományozott neki senki semmit? Kinek a vagyonához fogják hozzászámolni. De a kiskorú vagyonát azért nem számolják máséhoz, mert a kiskorú is lehet adóalany, söt kaphat ajándékot pl. nem gondviselöjétöl (pl. nagyszülöktöl), vagy örökölhet is. Most hova számolják a vagyont?

Speaker, mennyit fizetnek a szélsöbalos provokációidért? Nem véletlenül Biszku et. alapszervét szerencséltetted MSZMP-s korodban? Jobboldali biztos nem vagy, mert a hozzád hasonló kreténeket elzavarjuk. Mennyi most a tarifád a provokációidért? Nem mintha fel akarnálak bérelni, csak kíváncsi vagyok, mennyiért árulják egyesek a becsületüket.

Előzmény: speaker (50)
ttaarrllee Creative Commons License 2000.06.19 0 0 52
Na, mit gondoltok kik ellenzik a vagyonbevallás bevezetését? Eltaláltátok, MSZP-SZDSZ!!!
cogito Creative Commons License 2000.06.19 0 0 51
Akkor faszikám mégsincs banktitok? vagy a örülszaglászás a banktitok része? Legalább öt percet várj két hazugság között.
Előzmény: rocky (49)
speaker Creative Commons License 2000.06.19 0 0 50
Kár, hogy egy szó sem igaz, amit a banktitokról, a látra szóló betétekről írtál. A kiskorúnak meg lehet vagyona, de amíg kiskorú, addig az adományozó vagyonához kell számítani. Meg fogod tanulni, hogy csak a hozzád hasonló hülyék próbálják a társadalmat hülyének nézni.
Előzmény: rocky (48)
rocky Creative Commons License 2000.06.19 0 0 49
Hentes,

Egy bizonyos összeg feletti (talán 8 ezer márka felett) készpénzbefizetés esetén meglehetösen szigorúan vizsgálni kell a betevö személyét Németországban. Az nem úgy van, hogy besétálsz 50-100 ezer márkával, és számlát nyitsz. Biztos lehetsz, hogy körbeszaglásznak. Erre törvényi elöírás van (pénzmosás elleni törvény).

Előzmény: butcher (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!