Keresés

Részletes keresés

remacs Creative Commons License 2007.01.15 0 0 234

Szebb jövőt Táncsics!

Furcsa volt elolvasni az elöző hozzászólásokat. Nagyon sok olyan emlék jött elő, amiről már el is feledkeztem. Én 1977 és 1981 között koptattam a padokat, mint kémia-biológia tagozatos emberke. Az of. Székely Györgyné volt /matek/. Az egyik osztálytársam Bots tanárnő egyik fia volt.

Milyen a sors! A munkahelyemen több mint 10 évi napi munka kapcsolatban vagyok egy hölggyel, s csak most egy hete derült ki, /IWIW segitségével/ hogy ő is Táncsicsos volt 77-81 között, csak egy másik osztályba melynek Porpáczi Mária volt az of.-e!

Mellesleg a feleségem is Táncsisos, én kémia, ő a biológia tagozatra járt. Ezt nevezik diák szerelemnek!

 

 

funtineli Creative Commons License 2006.05.03 0 0 233
Elnézést a fogalmazásért, siettem.
Előzmény: funtineli (232)
funtineli Creative Commons License 2006.05.03 0 0 232

Sziasztok! Teljesen véletlenül találtam ide, de rögtön rájöttem, hogy Pingyivel évfolyamtársak voltunk. A b-be jártam 83-87 között.

Végigolvastam a történeteket és nagyon sok minden ugrott be. Sajnálom, hogy megszűnt a ketrec. Egy csomó tanárnak már nem jut eszembe a neve, pl a töri tanárunk aki a Danyi után volt.  3-4-be tanított minket, nő volt. Volt valami zűrös dolgozat jegybetiktálás, több évfolyamot is érintett, elég ciki dolog volt.-)

Amikor harmadikos voltam a szalagavatón előadtak egy Vérszipoly nevű zenés darabot, szerintem a Pingyiék . Jól emlékszem? Ha valakinek beugrik szóljon, betegre nevettük magunkat az előadáson.( óriáskifli madzagon végighúzva az aulában mint hold, valaki pedig nagyon ügyesen verte a zongorát és az énekesek is nagyon jók voltak.)

Egyelőre ennyi,remélem idetalál valaki mert látom nem nagyon pörög a topic.

Előzmény: PINGYI (90)
iiiiiii Creative Commons License 2006.01.15 0 0 231
Igen, de ha kerdezel, akkor szivesen valaszolok ra, ha tudok es olyan a tema ami itt megvalaszolhato..
Előzmény: rozoga50 (230)
rozoga50 Creative Commons License 2005.12.17 0 0 230
IIIII csak ez a két hozzászólásod van összesen?
jogepek Creative Commons License 2005.12.13 0 0 229

Engem tanított ez a Szakács, nem nagyon kedveltem, nagyon gyenge humora volt. De annak ellenére, hogy mindig szarul álltam nála, nem úgy emlékszem rá, mint valami ellenségemre.

Az Ács Kató pedig egy igazi büdös kommunista, rossz ember.

Előzmény: _cseszo (228)
_cseszo Creative Commons License 2005.12.13 0 0 228
Őszintén szólva már az én időmben (1976-80) sem volt az a világnagyság középiskola. Azt hallottam hogy utána csak szarabb lett. Bár a jelenlegi igazgatót (Szakács Péter) jól ismerem és egy becsületes, rendes embernek ismertem meg. Talán helyreáll a renoméja a sulinak az ő vezetése mellett. (Bár az Ács a főcsővezető de őt nagyon nem ismertem, nem tanított)
Előzmény: jogepek (227)
jogepek Creative Commons License 2005.12.12 0 0 227

Üdv!

Én kerek másfél évig jártam ebbe a 'remek' gimnáziumba, ha jól emlékszem '97-től. Meg kell mondjam, kevés szép emlékkel lettem gazdagabb ezidő alatt, ez elsősorban a tanári karnak köszönhető, közülük is kiemelten Kókai Sándor tanár úrnak. Az első benyomások megalapozták kettőnk kapcsolatát, ezekből kiragadnék egy példát: édesanyám elmondása alapján az első szülői értekezleten, amit Kókai osztályfőnök úr tartott egyszercsak megjelent az igazgatónő. Látván ezt az öreg harcos illedelmes "Jó estét Elvtársnő!"-vel köszöntötte. Itthon döbbenten mesélte nekem anyám, és én már ekkor tudtam, elhibáztuk az iskolaválasztást.

Továbbá furcsának tartotam, hogy míg a nagy tanári körülbelül 30 négyzetméteres, amin a tanári kar nagy része osztozott, addig az osztályfőnökünknek rajztanár létére egy majdnem ekkora saját szertár jutott, külön asztallal, heverővel, szekrényekkel.

Sosem voltam példás magaviseletű gyerek, de azt tiszta lelkiismerettel állítom, hogy órai beszélgetésen és padfirkáláson kívül egyebet itt sosem követtem el (ezeket persze annál gyakrabban). Mégis, ha az un. ketrecben csikkek voltak elszórva, akkor azt velem akarta felszedetni, stb. Természetesen nem csak én voltam kiszemelt, rajzórán a padtársamat székkel dobta meg, mikor a tónusozást nem végezte el hibátlanul a retek lerajzolásánál. Eljött az év vége, osztálykirándulás helyett egy közel 20 napos törökországi kirándulásra ment az évfolyam. Osztályfőnökünk összekötötte a kellemest a hasznossal, elhozta az egész pereputtyot (asszony+ lánygyermek), én már azt sem értettem, hogyan tellik rá, de elképzeléseim voltak, hogyan finanszírozta (tanár haverom anyagi helyzetéből kiindulva asszem ezzel senkit sem sértettem meg). Délután indultunk, az éjszakát buszon töltöttük. Este 10 felé közölte 40 kirándulási lázban égő fiatallal, hogy mostantól kuss van, aludni akarnak. Természetesen ez senkit sem érdekelt, halkan beszélgettünk tovább. Erre hátrajött kicibált az ablak mellől és előre ültetett, ahol a buszvezetők végig nyitott ablaknál cigiztek. Egy szál póló volt rajtam, reggelig ott kellett ülnöm. Pár nappal megérkezésünk után egyik osztálytársam állítólag elhagyta a pénztárcáját, Kókai tanár úr, nem volt rest, egyből gyűjtést szervezett. Ezzel semmi gondom nem lett volna, de nem tetszett, hogy az adomány összegét meghatározta és ez egy eléggé nagy összeg volt, nagyságrendileg az 'ajánlott költőpénzmennyiség' 5%. Persze fejenként. Én ezért nem adtam, rajtam kívül azt hiszem még egy srác nem adakozott. A pénzt a pénztárcáját elhagyó osztálytáram nem kapta meg egyben, ha kellett valami, akkor szólt a nagymesternek, aki addigis nagylelkűen őrizte. nem fogom elfelejteni, a srác bóvli laser pointereket vásárolt az adomány rá eső részéből.

A kirundulás folyamán egy alkalommal még egy köztéren combon rúgott, más alkalommal pedig este a mosdó alá nyomta a fejemet, mert nem tetszett neki valami.

Hazaindulás előtti utolsó vacsorán egy kifogástalan magaviseletű osztálytársam fejét halk beszélgetés miatt (egy utolsó csöves büfében, ahol a törökök hangosan fingottak) a vasbeton falba verte.

Hazaértünk, én csináltam ebből különösebb ügyet, és más sem. Megbuktattak kémiából, a pótvizsgára tökéletesen felkészülten érkeztem, a dolgozatot érzésem szerint tökéletesen írtam meg. Anyám az előtérben várakozott, mikor odament hozzá ez az ősparaszt és megmondta neki a nagy bölcsességet: fifti-fifti. Miután jelen volt a dolgozat értékelésénél. Valami miatt nagykegyesen átengedtek.

Telt-múlt az idő, valahogy előkerült az ügy, nem általam. Műbalhé lett a vége, a tanárúr ellen ál-fegyelmi tárgyalás indult és felfüggesztették. Ezidő alatt ugyanúgy bejárt az iskolába. Jegyzőkönyveket vettek föl, tanúkat kerestek. Mindekközben a tanári kar többi tagja lépten-nyomon tudtomra adta, hogy undorító mindaz a hazugság, amit kitaláltunk, és szar emberek vagyunk. Rejtélyes oknál fogva félév vége előtt HÉT tantárgyból álltam bukásra. Aztán értesítettek, hogy fegyelmi tárgyalás indul ellenem az igazolatlan órák miatt (egyszer fordult elő összesen másfél év alatt, hogy kémia óra helyett a könyvtárban ücsörögtem). Bementünk számonkérni anyámmal Ács Katalin igazgatónőn, aki közölte vele, hogy tulajdonképpen nem is nagyon van ott igazi igazolatlan óra, inkább csak vigyen el az iskolából. Negyedmagammal ki lettűnk gyakorlatilag rúgva, majd másnap Kókai tanár úr ott folytatta pályafutását ahol abbahagyta.

Ami a legszomorúbb az egészben, hogy volt két tanárom ott, akikről tudtam, hogy mellettem állnak, de állásuk védelme érdekében inkább ezt nem hangoztatták, sőt. Így utólag megértm őket, munkanélküliként nagyon nehéz éhes szájakat betömni.

Utólag több okből nem bánom, hogy elkerültem onnan, de amit ott műveltek, azt nem fogom elfelejteni.

És két ereklyeként őrzött dokumentum:

 

iiiiiii Creative Commons License 2005.11.25 0 0 226
Sziasztok!
Egy meroben uj hir, hogy a Tancsics a regi teljes valojaban nincs tobbe..
Most mar Budai Kozepiskola lett es osszevontak a Szigetivel meg a Kossuthtal..
Oldaluk cime: http://www.budaikozepiskola.hu
Es ajanlanek rogton megegy oldalt, amit mi diakok csinaltunk..
A cim: http://tmg.wsb.hu
ásd el magad Creative Commons License 2005.09.05 0 0 225

az örömteljes  és megható nagyon nagyon várt megnyitó ellenére sem jött senki!!!

 

fijjjatalok mi van máááá?

rozoga50 Creative Commons License 2005.08.19 0 0 224
na ezeket jól elijesztetted, tagadj le vagy husz évet
ásd el magad Creative Commons License 2005.08.14 0 0 223

Szintén!

 márha szóba álltok ilyen vén emberekkel

rozoga50 Creative Commons License 2005.08.14 0 0 222
Jóóóóóó nagyot fiatalok!!
_cseszo Creative Commons License 2005.08.12 0 0 221
Rendben Tomikám a csehszombathy@chello.hu -ra lehet írni bátran
Előzmény: Hoborc (220)
Hoborc Creative Commons License 2005.08.12 0 0 220
Augusztus végétől megpróbálok elérni akit tudok
Előzmény: _cseszo (219)
_cseszo Creative Commons License 2005.08.12 0 0 219
Nem tudom jár erre bárki is a 80-ban végzett angol-oroszosok közül de értesítem az érdekelteket hogy kellene egy 25 éves találkozót szerveznünk mert lassan kifutunk a 25-ből ----))))
ásd el magad Creative Commons License 2005.08.11 0 0 218
nem és nem , megyek érdeklődni a többiektől , majd holnap halnap!!!
a.perenna Creative Commons License 2005.08.11 0 0 217

na azért mert én is ott voltam!!

a majomkufárról sem tudod,hogy ki vagyok?

ásd el magad Creative Commons License 2005.08.11 0 0 216

nem kell mindent észre venni ! néha félre nyom az ember!

kivételesen igazad van . a bucsuztató ref istentiszteleten a Fő utcában

a.perena Creative Commons License 2005.08.11 0 0 215

Te majom kufár! a rozoga 50 meg micsoda? maga az 50 is egy nagy hazugság!!!!csajozni jársz ide,hogy éveidet letagadod!

 a temetésen? nem hiszem!!

rozoga50 Creative Commons License 2005.08.11 0 0 214

TEEE sötétben bujkáló! egyszer perena egyszer perenna

tényleg mi is volt a neve? pedig még intőt is kaptam miatta a MAjortól!

tisztelt szülők 4

 fiukat megintem hetesi klötelességének elmulasztása miatt:

kötelesség mulasztás az volt ,hogy a nagy szünetben nem mentem le érte, hogy órája van.( a bisztróba)

ja a 3sziv egy késő őszi pénteki nap 12 hiányzó az oskolából. Bots ÉvaMama egyetlen fellépése a törzs helyen : képes volt ugy hét óra körül megjelenni az osztály konyvvel és létszám ellenörzést tartani: csak 6-7/ hiányzó volt az osztályból a betegek közül meg kettő. becsületére csak ettől a kettőtől kért igazolást!

 szegénynek a temetésén majdnem az egész osztály ott volt ,az összes többi osztályából nem voltak annyian

a.perenna Creative Commons License 2005.08.11 0 0 213

agyas barátom nem látod perenna az a perena

 

maki és Gizi mamaaz jóóó! bár egy kicsit idegesitő

májas hébe hóba nem jellemző

márvány menyasszony már akkor sem volt egy olcsó

alkotás bisztró minden nap !! csak a tanári forgalom is igen nagy volt

ásd el magad Creative Commons License 2005.08.11 0 0 212
még egy gyanus jel:a.perena helyesen a.perenna
ásd el magad Creative Commons License 2005.08.11 0 1 211

húúúú!

 

ebből a sör 4,5ft- volt!!nekünk külön abrószunk is volt a néééégy cés-t kérjük!

arra irta rá a pincér a fogyasztást és hó elején fizettünk+ 32ft volt a piros kockás, óó istenem mennyi sört is lehetet érte kapni! májas ? maki?márvány menyasszony, alkotás bisztró?

a.perena Creative Commons License 2005.08.11 0 0 210

na-náááá! korsó sör pir bur+tartár+ borravaló egy kerek tizes volt

jó ,hogy itt vagy

ásd el magad Creative Commons License 2005.08.11 0 0 209

ne személyeskedjünk....

a franc nem jövök rá ki vagy te bezzeg már tudod...

mondom,hogy nem voltál latinos......elmeséljem. anna perenna a jóságos anyóka friss kaláccsal látta el a kivonuló népet!! anyoka mondom,... anus, -us f anyoka

nem tévesztendő össze az annussal!!!!! és láss csodát márc idusán vidám lakomával ünnepelték emléket. mit is ünnepeltek még akkor?

három szivben ti isversenyeztetek ki hány korsó sört iszik meg annyiszor tiz évet él még!! 8X10+17= hát van még egy pár évem!!

a.perena Creative Commons License 2005.08.11 0 0 208

Tudtam ,hogy abba az osztályba csupa agyas járt!!

az A. nem anust jelet hülyegyerek hanem Anna

ásd el magad Creative Commons License 2005.08.11 0 0 207

HIII!

 

valami nem stimmol nálad perenna, a Sudár osztályában nem voltak latinosok a fent nevezett anus pedig latinos müveltségre utal!!????

 

na engesztelésül egy Bitzó klasszikus: a tanári pálya egy olyan legelő amelyen minden marha talál magának füvet (valyon kire gondolhatott)

a.perenna Creative Commons License 2005.08.10 0 0 206

Hiii!

 Jéééé! te is barakk-os táncsicsos voltál? Zágonyiné nekem is kedvencem volt . valamiért "Nyina" néven volt emlegetve(hát tényleg nyikorgott)

Major ,Bitzó tényleg szuper volt meg a többi is! primél meggggggy)

JA : kedves jelenlegi és nem régen volt Táncsicsosok ha az  ugy van ahogy gondolom  az a bizonyos 72 -ben érettek megérdemelnének egy pár tablót!! Bots Éva Mami osztálya  volt M.o második legjobban érettségiző osztálya 4,55 átlag. utáltuk is őket!( a legjobb pedig Bokros, Gyarmaty fémjelezte osztály volt(akkor még nem csomagban kapták a bizit)

és osztályunk büszkesége:Sudár  talán az egyetlen olimpiai bajnoka a sulinak!

tablót akarunk!!!hajrá72!!

ásd el magad Creative Commons License 2005.08.09 0 0 205

 jaj gyorsan végig futottam!!

 és közben észbe jutott ,hogy Mucus( Vadászné) is meg huzott első félévben!! igaz 27 egyest nehéz lett volna kijavitani( csak az első kettőt irom le)

 második vagy harmadik óra :mint a legmagasabb a tornárok sorában elől álldigálok Mucus:: lépjen ki mutassa be a darászfészket!

Én: mint komoly bio-kém tag még mutatom is , ilyen kerek és sok lyuk van rajta

Mucus kicsit üvölt: buntetésből  10 sas lengés

Én lengek

Mucus: ez mi?

Én: XY féle veréb lengés

a fenti akció hozott rögtön kettőt az egy(esből)

Merkely aztán tényleg szuper volt!  itt csak az egyik fiát emlegetitek az istvánt a másik Béla, nagyon nagyon jó sziv sebész a majorban és talán főorvos is!

 a franc kettő nilla szegény debrecen

ja: BOTSMami hires és hirhedt osztálya voltunk, volt itt egy fia a Gábor de azt hiszem hárman voltak. a legnagyobb vizilabdázott   egyszer nagyon panaszkodott ,hogy valami emberi formájából kivetközött vaddisznó bemosott egyet a fiának az uszodában és tiszta lila a szeme alatt , én szerényen Éva néni valahogy igy nézhetett ki, és mutatom a pofázmányomat igen igen mondja te ,hol szerezted ezt hát ugyanott ahol a fia és félek ,hogy egy időben is!!!

annyi haszna azért volt a dolognak ,hogy a fiuknál bevezetett szokásos nyak tisztasági vizsgálat  élmaradt " ugyis usziból jössz!

 az alkoholos papirzsepijét félte az egész osztály.

 ja nekünk csak kémiát tanitott az oszt főnökségen kivül

 

olyan tanárok mint  Major Bitzó, Bobori Szentkuti Borbiró Báthory?   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!