Keresés

Részletes keresés

kerdojel Creative Commons License 2000.07.14 0 0 61
Kedves pernahajder,
nem csak a szokincsem, hanem a szurkeallomanyom is, de nem ezert irtam. Azert irtam, mert messire a multkor hazugnak nevezett, miutan azt irtam, hogy lekocsogozott vkit, pedig o csak agyagedenynek nevezte. Most biztosan maskepp latja mar azt az esetet. Vagy ez double standard? Alfalfa58, segits!!!:)

sotetbunkokerdojelbacsi

Ps: kedves pernahajder, szerinted milyen ertelemben lehet a vaza szot emberre alkalmazni?:) Mostanaban le vagyok maradva a szlengben.

Előzmény: pernahajder (59)
szalonna Creative Commons License 2000.07.13 0 0 60
Nem teljesen értek egyet Veled, kedves polites, de ami fontosabb, szeritnem a dalszöveg nem vág ide. Attól még persze szép.

Az alábbi idevág (idézet a bélaweyering topicból) bár kétségtelen, hogy nem olyan szép:

Réten, réten, sej a Vásárhelyi réten,
Elvesztettem a zsebbe való Désem,
Désem után a lámpaernyômet, galambom
Azt sajnálom, nem a régi szeretômet.

Jó éjszakát!

szalonna

Előzmény: polites (57)
pernahajder Creative Commons License 2000.07.13 0 0 59
Kedves sotetbunkokerdojelbacsi!

Az sokminden lehet. Váza, kancsó, cseréptál, stb. Attól függ, mivé formázták. Tudom, Te a köcsögre gondolsz. Mert szegényes a szókincsed.

Előzmény: kerdojel (52)
kerdojel Creative Commons License 2000.07.13 0 0 58
Kedves Messire,

Fonntartom az allitasomat, miszerint ha te ezt a ragalmat: "agyagedeny" nem lekocsogozesnek tartod, akkor hadilabon allsz a magyar nyelvvel. Akkor fogalmad sincsen a szavak ertelmerol. De ebben az esetben nem irnal valoszinuleg a politika forumba, tehat megis inkabb azt foltetelezem, hogy csak makacsul tagadni akarsz egy szamodra valamiert kenyelmetlen tenyt.

sotetbunkokerdojelbacsi

Előzmény: Messire (56)
polites Creative Commons License 2000.07.13 0 0 57
Kedves Messire!

"hogy csak makacsul tagadni akarsz egy szamodra valamiert kenyelmetlen tenyt."

Igen messzire elmehet Veress, Vásárhelyi, Bayer vagy akár Körmendy anélkül, hogy nekem az kényelmetlen lenne. :))

Én Almaital Returns kurvázását tartottam durva hangnemnek, ami de facto kurvázás volt. Erre ő elmondta, hogy ennek oka az, hogy a baloldal is kurvázott, egy linket adott, ahol azt találtam, hogy Veress tett egy szemét megjegyzést, amit Bayer kurvázásnak kiáltott ki.

"En nem tudom, hogy te mit tennel, ha ez jelenne meg a felesegedrol nyomtatasban, de en bizony lenyomnam a szerzo torkan a sajat klaviaturajat, az egerrel egyutt."

Én is legszívesebben lenyomnám, de semmiképpen sem tenném azt, hogy újságcikkben tudatnám a világgal, hogy lekurvázták a feleségemet.
Főleg a feleségem miatt nem.

Idevágó dal:

Georges Brassens: A jó hírnév trombitái

Manquant ŕ la pudeur la plus élémentaire,
Dois-je, pour les besoins de la cause publicitaire,
Divulguer avec qui, et dans quelle position
Je plonge dans le stupre et la fornication ?
Si je publie des noms, combien de Pénélopes
Passeront illico pour de fieffées salopes,
Combien de bons amis me regarderont de travers,
Combien je recevrai de coups de revolver !

(Georges Brassens: Les Trompettes de la Renommée)

:)

Előzmény: Messire (56)
Messire Creative Commons License 2000.07.12 0 0 56
Kedves polites!

Fonntartom az allitasomat, miszerint ha te ezt a ragalmat: "szépasszony, aki bizonyos politikusok családi tűzhelye körüli perpatvarkodások okozója” nem lekurv@zasnak tartod, akkor hadilabon allsz a magyar nyelvvel. Akkor fogalmad sincsen a szavak ertelmerol. De ebben az esetben nem irnal valoszinuleg a politika forumba, tehat megis inkabb azt foltetelezem, hogy csak makacsul tagadni akarsz egy szamodra valamiert kenyelmetlen tenyt.

En nem tudom, hogy te mit tennel, ha ez jelenne meg a felesegedrol nyomtatasban, de en bizony lenyomnam a szerzo torkan a sajat klaviaturajat, az egerrel egyutt. Ennel sunyibban, szemetebb modon rongalni valakinek a johiret, mint ahogy Veress Cs. tette, nem nagyon lehet.

Az sem igaz, hogy Veress Csimasz cikkebol csak az altalad "gourmandoknak" nevezett mediagecik tudtak, hogy kirol van szol. Aki olvassa a szoclib mediat, az tudja, hogy a Kormendy-ellenes kampany mar honapokkal ezelott megkezdodott.

Cinikus hozzaallasod pedig magaert beszel.

Előzmény: polites (45)
Yoo Creative Commons License 2000.07.12 0 0 55
Nahát... Ahány olvasó, annyi értelmezés.
Sanyi bácsi Creative Commons License 2000.07.12 0 0 54
Igen. Ezért örülünk, hogy itt vagy velünk és stílusból, valamint bölcsességből példát mutatsz nekünk.
Előzmény: kerdojel (53)
kerdojel Creative Commons License 2000.07.12 0 0 53
Kedves Sanyi bacsi,
es persze a stilus sem mellekes...

sotetbunkokerdojelbacsi

Előzmény: kerdojel (50)
kerdojel Creative Commons License 2000.07.12 0 0 52
Kedves pernahajder,
ha valakit "agyagedénynek" nevezek, az mit jelent?

sotetbunkokerdojelbacsi

Előzmény: pernahajder (46)
Sanyi bácsi Creative Commons License 2000.07.12 0 0 51

Hiába no. Vannak bölcsek, és vannak még bölcsebbek.
Előzmény: kerdojel (50)
kerdojel Creative Commons License 2000.07.12 0 0 50
Kedves Messire,
eme bolcsesseg topiknyitasra ia ervenyes?

Ne itelj, hogy ne iteltess.

sotetbunkokerdojelbacsi

Előzmény: Messire (30)
polites Creative Commons License 2000.07.12 0 0 49
Kedves pernahajder!

"Úgyvan polites. Nyert. Két olyan tény megállapítása, amelyből csak ez a következtetés vonható le.
Ha elhamarkodott következtetésekre szorítkozunk, akkor kétségtelenül ez a fő jelölt.
De például az is belefér a tényállásba, hogy elcseréltük a táskánkat.

"Akárcsak a Népszava - egyébként valótlan - tényállítása. Amiből az olvasó nem vonhat le más következtetést. Ezt nevezik tisztességtelen újságírásnak."

Az egy percig sem kétséges, hogy a Népszava tisztességtelen újságírást folytat. De itt most nem erről van szó.

A sanda mondat így hangzott:
"a fideszista szépasszony, aki bizonyos politikusok családi tűzhelye körüli perpatvarkodások okozója".

Bayer ezt írta:
"Szerintem ez a mondat azt jelenti, hogy Körmendy-Ékes Judit viszonyt tart vagy tartott fenn több családos fideszes politikussal,miközben - tudjuk -, ő maga is családos asszony."

Lehet, hogy Bayer szerint ezt jelenti, de másnak lehetnek kétségei:

A sanda mondat:
1. Nem említi Körmendy-Ékest. (Kérdés, hogy Bayer miből tudja, hogy kiről van szó? Neked világos ez?)
2. Nem mondja, hogy viszonya lett volna.
3. Nem mondja, hogy akárcsak _egy_ fideszes politikusról lenne szó, nemhogy többről.
4. Nem mondja, hogy mi a perpatvar oka (csak egy pillantás, alapos végignézés, flört, plátói szerelem, nemi kapcsolat stb.)
5. Még azt sem mondja ki, hogy a politikussal volt viszonya, csak azt, hogy perpatvar van miatta a politikus családjában. Ebbe más is belefér. :)

Előzmény: pernahajder (48)
pernahajder Creative Commons License 2000.07.12 0 0 48
Úgyvan polites. Nyert. Két olyan tény megállapítása, amelyből csak ez a következtetés vonható le.

Akárcsak a Népszava - egyébként valótlan - tényállítása. Amiből az olvasó nem vonhat le más következtetést. Ezt nevezik tisztességtelen újságírásnak.

Előzmény: polites (47)
polites Creative Commons License 2000.07.12 0 0 47
Kedves pernahajder!

Mondatodnak az a része, mely kb. azt mondja, hogy "Nálad voltam és eltűnt a pénztárcád majd nálam járva megtaláltad." két tény megállapítása.

Az hogy én tolvaj vagyok, az ezekkel a tényekkel alátámasztott vagy alátámasztani vélt következtetés, ami vagy igaz, vagy nem.

Előzmény: pernahajder (46)
pernahajder Creative Commons License 2000.07.12 0 0 46
Nos, polites, Te aztán jó tanítvány vagy.

Ha én azt mondom, hogy legutóbbi látogatásod után hűlt helye maradt a pénztárcámnak, de később a vizitet visszaadva nálad megtaláltam, akkor persze nem azt mondtam, hogy tolvaj vagy. Ugye nem? :)))

Előzmény: polites (45)
polites Creative Commons License 2000.07.12 0 0 45
Kedves Messire!

Írtam:"Elovastam a linket. Szomorúan állapítottam meg, hogy Körmendy-Ékest Bayer Zs. is megsértette"

Írtad:"Cinikusan fullentesz. Bayer ismertette Veress Csimasz Jeno mocskos vadjait, majd - ahogy kell- elkuldte a nepszavas gazembert oda, ahova valo."

Hát nézzük:

Ezt írja Vásárhelyi a Rubikon cikkben:
"Ám ahogy ilyen esetekben gyakran megesik, a túlteljesítés csapdájába esve azt állítja, hogy a Népszava "lekurvázott egy nőt". Pedig ilyet rajta kívül csak a Magyar Nemzet jegyzetírója " Osszián " követett el, midőn azt írta, hogy "a Népszava áttételesen leriherongyozta az országos médiatestület elnök asszonyát".

Erre írja Bayer:

"Külön ki kell térnem még az Ön remek írásának azon részére, amelyben védelmébe veszi a Népszava
újságíróját, aki ezt a mondatot vetette papírra: "a
fideszista szépasszony, aki bizonyos politikusok
családi tűzhelye körüli perpatvarkodások okozója".
Asszonyom, nyilván az Önre oly jellemző jóindulat,
jó szándék és megértés mondatja Önnel azt, hogy ez
a mondat nem Körmendy-Ékes Judit lekurvázása.
Tudom és tudjuk mindannyian, hogy Ön annyira
erényes és megengedő, hogy fel sem tudja tételezni
valakiről a rosszat. Mégis, arra kérem, elemezze
velem Veress Jenő ezen mondatát. Szerintem ez a
mondat azt jelenti, hogy Körmendy-Ékes Judit
viszonyt tart vagy tartott fenn több családos fideszes
politikussal, miközben - tudjuk -, ő maga is családos
asszony. Vajon hogyan nevezik egyszerűen az ilyen
"kikapós" asszonykát? Vagy kérdezze meg egyszer
kedves férjét, asszonyom, a szeretve tisztelt Dés
László urat, mit szólna, ha Önről jelenne meg ilyesmi
az újságban. Netalán képzelje el, mit szólna az Ön
férje és minek nevezné Önt, ha kiderülne...?"

Te írod:
"Ha tudsz magyarul, tudod azt is mit jelentenek a Veress Csimasz altal leirtak."

Tudok magyarul, éppen ebből látom, hogy a "kurva" szót először nem V.M. használta. Az a módszer, amivel Bayer kimutatja, hogy a Népszava miért kurvázott, igen rugalmas. Nem tudom miért is állt meg itt Bayer. Nyugodtan kiolvashatta volna a sértő mondatból is, hogy a Népszava mondjuk "büdös kurvázott", hiszen sokan "egyszerűen így nevezik az ilyen kikapós asszonykákat". Talán nem kell tovább mennem, de vannak, akik még ennél is "egyszerűbben" nevezik őket. :))

Én mindenesetre nem szeretném, ha olyen fogadatlan védelmezője akadna a feleségemnek, mint Bayer. :))

Tényállás:
Veress írt egy durván sértő, lejáratásra tervezett, bizonyítatlan állítást, melyet Bayer kurvázásnak minősített, és közben nevesítette szegény alanyt is (Addig csak "gourmandok" tudták, hogy kit akar Veress lejáratni ;). Vásárhelyi tagadta, hogy a Népszava részéről kurvázás történt volna, erre Almaital Returns őt nevezi kurvának. Én meg ezt durva hangnemnek tartom.

Írtam:"Nem tekintik a magyarokat rasszistának, csak azok, akik enélkül is rasszistának tekintenének minket"

Erre írtad:"Nem igaz. Vasarhelyi lampaernyo es hontalan tarsai szinte naponta tesznek kulfoldon Magyarorszagot lejarato, nepet ragalmazo nyilatkozatokat (lasd weyerbela topik)"

Vagy nem olvastad el a leírt mondatomat, vagy nem értetted meg. :)
Milyen (esetleg igen engedékenyen definiált :) értelemben cáfolja az én állításomat a tiéd?. (Ha már azt mondtad, hogy nem igaz.)

Előzmény: Messire (43)
Messire Creative Commons License 2000.07.11 0 0 44
"Nem tekintik a magyarokat rasszistának, csak azok, akik enélkül is rasszistának tekintenének minket"

Nem igaz. Vasarhelyi lampaernyo es hontalan tarsai szinte naponta tesznek kulfoldon Magyarorszagot lejarato, nepet ragalmazo nyilatkozatokat (lasd weyerbela topik)

"Vásárhelyi buta nyilatkozata egy obskurus holland újságban nem sokat ront ezen."

Eloszor is nem buta, hanem aljas.

Masodsorban mar csak a kivalo O. Kovacs Attila emleke miatt is addig fogjuk onagysaga orra ala dorgolni alavalo hazugsagat, amig meg nem koveti holtaban O Kovacsot, a magyar kozvelemenyt es a holland lapot, amelynek hazudott es nem kozoltet helyreigazitast benne. Ha kell, tiz, husz evig fogjuk folemlegetni. Ha kell, Vasarhelyi elete vegeig!

Előzmény: polites (40)
Messire Creative Commons License 2000.07.11 0 0 43
"Elovastam a linket. Szomorúan állapítottam meg, hogy Körmendy-Ékest Bayer Zs. is megsértette"

Cinikusan fullentesz. Bayer ismertette Veress Csimasz Jeno mocskos vadjait, majd - ahogy kell- elkuldte a nepszavas gazembert oda, ahova valo.

"Egy valóban sanda célzást szükségtelenül tovább élesített és ő használta a K szót először."

Ha tudsz magyarul, tudod azt is mit jelentenek a Veress Csimasz altal leirtak.

"Nem hiszem, hogy Körmendy-Ékes hálás lenne ezért a védelemért. :)"

Pedig Vasarhelyi Lampaernyotok szerint pont ot "biztak meg" (milyen komcsi eszjaras! Hiaba, csaladban marad...) Kormendy vedelmevel. Egyeztessel mar Lampaernyo onagysagaval, hogy akkor most mi a hivatalos verzio.

Előzmény: polites (39)
Messire Creative Commons License 2000.07.11 0 0 42
Viszontudv. :)
Előzmény: lujza (38)
Triste Creative Commons License 2000.07.11 0 0 41
"Mégse minősítsd durva szavakkal, mert ez nem neki árt, hanem Neked."

Off topic:
Mindenki csak azt adhatja, ami a lénye(ge).

Előzmény: polites (39)
polites Creative Commons License 2000.07.11 0 0 40
Kedves Almaital Returns!

"Ha majd Vásárhelyi bocsánatot kér Magyarországtól azért, hogy kicsinyes (mert a magyar átlagembert nem érdekli, hogy ki van hatalmon, viszont az igen, hogy egy külföldivel találkozva, az milyen elôítéletekkel viseltetik iránta – nem nehéz megjósolni, hogy az ilyen, Magyarországot gyalázó cikkek hatására meglepôen sok nyugati ember fog eleve rasszistaként tekinteni a magyarokra) belpolitikai okokból Magyarországot tudatosan lejáratta, akkor esetleg."

Nem tekintik a magyarokat rasszistának, csak azok, akik enélkül is rasszistának tekintenének minket. Vásárhelyi buta nyilatkozata egy obskurus holland újságban nem sokat ront ezen.

Az anyját meg igazán kár belekeverni.

Előzmény: Almaital Returns (23)
polites Creative Commons License 2000.07.11 0 0 39
"A Körmendy-Ékest nem k-ta le senki, legalábbis nem olvastam ilyet. Te hol olvastad?

Olvasd el ezt."

Elovastam a linket. Szomorúan állapítottam meg, hogy Körmendy-Ékest Bayer Zs. is megsértette . Egy valóban sanda célzást szükségtelenül tovább élesített és ő használta a K szót először.
Nem hiszem, hogy Körmendy-Ékes hálás lenne ezért a védelemért. :)

Hazudjon Vásárhelyi, amit csak akar. Legyen olyan ronda, amilyen csak akar lenni. Mégse minősítsd durva szavakkal, mert ez nem neki árt, hanem Neked.

Előzmény: Almaital Returns (29)
lujza Creative Commons License 2000.07.11 0 0 38
Üdv a fedélzeten, Messire.
Előzmény: Messire (37)
Messire Creative Commons License 2000.07.11 0 0 37
OK
Előzmény: Yoo (36)
Yoo Creative Commons License 2000.07.11 0 0 36
Kösz, már tudom. Sőt, eszembe jutott, hogy eredetiben is olvastam, csak nem ugrott be, mert az, hogy k nem volt benne. Különben sajnálom ha zavar a tájékozatlanságom, egyrészt valóban nem vagyok a politikai témák tudora, csak érdekel, másrészt este én kicsit tompább vagyok a gondolkozáshoz, délelőtt fog az agyam. Ezt fogd fel önkritikának, de direkt a kedvedért majd egy két reagálásomat megirom de., és este fogom bepötyögni. Eddig nem tulajdonitottam jelentőséget annak, hogy maradandóbbat alkossak itt, tudom, sokaknak ez céljuk. Nekem ez kikapcsolódás, annak viszont jó, és szivesen veszem az okitást. Ha nem otromba.
Előzmény: Messire (35)
Messire Creative Commons License 2000.07.10 0 0 35
„fideszista szépasszony, aki bizonyos politikusok családi
tűzhelye körüli perpatvarkodások okozója”

Ezt irta az a szemetlada (Veress Jeno.)

Előzmény: Yoo (32)
Yoo Creative Commons License 2000.07.10 0 0 34
OK. Látod, én mindenre nyitott vagyok, Bayert is elolvastam. Ez most nem topictéma, de a 3 gyerekes modellről V.M. rosszul fogalmazta meg a mondandóját, ha nem rosszul, hanem komolyan gondolta az nem túl szimpatikus, de a jelenlegi kormány családpolitikájától sokszor én is felkaptam a vizet. Lásd. élettársi kapcsolat megitélése. Szerencsére azután levették a témát a napirendről.
Előzmény: Almaital Returns (33)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.07.10 0 0 33
Elolvastam, köszönöm. Ez is idézet volt, mindegy.

Rákerestethetsz az SZDSZava-archívumban az eredeti cikkre, hogy kontextusában lásd az idézetet.

Előzmény: Yoo (32)
Yoo Creative Commons License 2000.07.10 0 0 32
Elolvastam, köszönöm. Ez is idézet volt, mindegy.
Előzmény: Almaital Returns (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!